Excesul excesiv la câini: cauze și tratament

excesiv de somn la câini

Câinii drool - este un fapt de viață și ceva care câini de prieteni Învață să trăiești. Droolingul este perfect natural și fără o cantitate sănătoasă de saliva, câinele dvs. nu a putut mânca sau digerați mâncarea lor în mod corespunzător și ar avea o mulțime de Deteriorarea dinților. Saliva este produsă de glandele salivare și depozitată în gură. Mai multă producție de saliva este declanșată de vedere, miros și așteptare de alimente, dar acest lucru este temporar și încetează odată ce masa sa terminat.

Câinii care au o droolizare excesivă continuă sunt descrise ca având "ptyalism". Puneți pur și simplu, corpul câinelui produce mai multe saliva decât sunt capabili să înghită. Acest lucru ar putea fi din una din cele două motive. În primul rând, pot fi produse prea multe saliva și se numește hipersalioză sau hipersalivare. În al doilea rând, ele nu pot fi în stare să înghită în mod eficient saliva și acest lucru se numește Psudoptilism. Aceasta nu este de fapt o supraproducție de saliva, doar arată ca ea!

Unele rase sunt renumite pentru a fi mari droolere! Rasa St Bernard este un exemplu clasic. Bloodhounds, Newfoundlands, iar mastiffele au, de asemenea, o structură facială numită "Flew", care este o buză superioară liberă care nu este capabilă să rețină saliva în gură. Există prea multe că puteți face acest lucru, deoarece este perfect normal pentru rasă. Cu toate acestea, la alți câini, droolingul excesiv poate indica condiții de sănătate care trebuie investigate.

irlandez setter drooling

Simptome și tipuri de drooling excesiv

Este posibil să observați o creștere a culturii în pooch-ul dvs. sau consistența salivei se poate schimba. Dacă se schimbă salivarea normală a câinelui, fără nici un motiv evident, cum ar fi o leziune a gurii, este timpul să-l verificați. Iată câteva probleme pe care ar trebui să le căutați:

  • Creșterea cantității de drool.
  • Roșeață și / sau umflătură din gură sau buze - acest lucru este adesea cauzat de umiditatea excesivă.
  • Dificultatea de a mânca sau refuzând să mănânce. Acest lucru este văzut cel mai adesea la câini care au leziuni în gură sau care au o boală gastrointestinală.
  • Comportament neobișnuit de alimentație, cum ar fi să nu mestecați pe o parte a gurii sau să vă țineți capul într-o poziție ciudată atunci când mâncați. Acesta este un indicator puternic al Boala orală sau probleme cu nervul cranian.
  • Drool cu ​​un alb sau spumos aspect.
  • Creșterea somnului, precum și brusc vărsături sau diaree.
  • Creșterea droolingului, precum și apariția de rău.
  • Schimbări comportamentale generale, cum ar fi iritabilitatea și agresiune care adesea indică faptul că un câine este în durere.
  • Probleme cu înghițirea sau regurgitarea.
  • Pawing la fața sau botul - adesea indică disconfort în gură.
  • Simptome neurologice - acest lucru poate indica expunerea la toxine.

Diagnosticul de drooling excesiv

Veterinarul dvs. va lua o istorie amănunțită a stării de sănătate a câinelui dvs., inclusiv Istoricul vaccinării și detalii despre orice medicament pe care îl iau. Unele medicamente pot provoca o salivare excesivă ca și terapia cu radiații. În acest stadiu, este important să excludem rabia și un cec pentru alte simptome, precum și detaliile de vaccinare vor face acest lucru. Este important să vă informați VET-ul cu privire la orice posibilă expunere care ar putea reprezenta sporirea creșterii, cum ar fi expunerea la toxine sau medii sau incidente periculoase.

VET dvs. trebuie să stabilească dacă este o salivare excesivă sau dificultăți de înghițire care cauzează problema. O examinare fizică va fi efectuată și vor căuta semne de depresie, precum și smacking buze sau rechin. Ei vor avea un aspect bun în gura câinelui tău pentru a stabili dacă există o cauză localizată a zgomotului, cum ar fi un obiect străin, tumorile gurii sau gâtului sau inflamația glandelor salivare. Dacă cauza nu se găsește în gură, vor căuta semne de boală infecțioasă sau o boală sistemică care afectează întregul corp. Nervii și reflexele vor fi verificate. X-RAYS și imagistica cu ultrasunete poate fi necesară pentru a examina îndeaproape organele interne și poate fi efectuată o biopsie pentru a căuta dovezi ale tulburărilor legate de imunitate.

Cauzele localizate ale somnului excesiv

Unele cauze ale somnului excesiv sunt localizate în zona gurii și a gâtului. Acestea pot include:

Probleme ale gurii și gâtului

  • Malformații congenitale. Dacă puiul tău tânăr are această problemă, ar putea fi cauzată de un defect de naștere care este transmis genetic. Unele rase sunt mai multe șanse de a avea acest lucru decât altele.
  • Un corp străin în gură care provoacă iritarea. Câinii sunt notorii pentru a mesteca lucruri pe care nu ar trebui să le. Orice de la ace și jucării până la pietre sau bastoane poate deveni locat în gură și provoacă iritații.
  • Leziuni ale gurii. Dacă câinele dvs. are o tăietură, mușcă sau întărește în gură, va duce la scări excesiv, deoarece corpul reacționează la rănire.
  • Dificultate la inghitire. Acest lucru ar putea fi cauzat de o iritare sau blocare în gât. Tonsolele inflamate sunt o posibilitate.
  • Tumorile gurii și gâtului. Tumorile maligne și benigne pot provoca ambele salutări excesive.
  • Gura sau abcesul gâtului.
  • Gingivită sau stomatită. Aceasta este inflamația și durerea gurii și gingiilor cauzate de boala gingiilor. Dacă există o construcție de tarter, se poate freca în interiorul buzei câinelui. De obicei, dinții vor arăta maro și gingiile vor fi roșii și umflate și va sângera ușor.
  • Infecția respiratorie superioară virală. Acest lucru ca frigul comun la câini și somnul este cauzat de o infecție a nasului, a gâtului sau a sinusurilor. Câinii în case sau adăposturi sunt cel mult risc, dar orice câine sub stres este mai susceptibil. Veterinarul dvs. poate trata infecția, dar trebuie să vă păstrați pooch-ul în interior în timp ce nu sunt rău.
  • Arsuri ale gurii. Acest lucru se întâmplă destul de des la câini când mușcă cablurile electrice.

Probleme de glandă salivară

  • Corpuri străine și tumori. Sticle străine pot fi depuse în glandele salivare, iar tumorile pot crește aici, așa cum pot în alte părți ale corpului. Tumorile și obiectele străine din esofag (tubul care leagă gura și stomacul) poate provoca aceleași simptome. Un tip de creștere în această zonă este un sialocel care este un chist de retenție salivar.
  • Aceasta descrie o inflamație a glandelor salivare care le face să producă exces de saliva.
  • Hiperplazia glandelor salivare. Aceasta este atunci când celulele glandei salivare cresc prea repede.
  • Un infarct apare atunci când o parte din moarele salivară, deoarece nu are o aprovizionare de sânge adecvată.
  • Probleme cu stomacul și esofag. Uneori, problema provine mai departe pe tractul gastrointestinal. Exemple tipice sunt refluxul gastroesofagian, o hernie hiatus, un esofag mărit și un ulcer gastric. Gastrita poate fi cauzată de corpuri străine în stomac. Veterinările au trebuit să elimine obiectele la fel de mari ca bilele de tenis și chei de priză de la stomacurile câinilor!

Câinii drooling

Cauzele generale (sistemice) de drooling excesiv

Unele cauze ale zgomotului excesiv sunt cauzate de afecțiuni și boli care afectează întregul corp. Iată câteva dintre cele mai frecvente:

Tulburări generalizate

  • Stresul și anxietate. Atunci când un câine se ocupă de emoții excesive, cum ar fi după o experiență traumatică, răspunsul natural este să drool foarte mult.
  • Rău de călătorie. La fel ca oamenii, unii câini se pot simți bolnavi atunci când le luați într-o mașină și acest lucru îi va face drool. Uneori este cauzată de anxietate, astfel încât să puteți încerca o specială câine centură de siguranță pentru a le face să se simtă mai încrezători. Pilulele de ghimbir pot fi utile pentru greață cauzată de boala de mișcare sau veterinarul dvs. poate fi capabil să prescrie medicamente.
  • Reactii alergice. O reacție alergică severă poate provoca o producție crescută de saliva.
  • Boală infecțioasă. Există mai multe boli infecțioase care pot provoca drooling excesiv, inclusiv rabie, pseudorabies, dezintegrare, botulism, tetanos și dyautonomia (boala sistemului nervos).
  • Unele tulburări neurologice provoacă Convulsii unde câinele dvs. va saliva excesiv și spumă la gură.
  • Insuficiență renală. Când rinichii nu reușesc (encefalopatie hepatică), poate provoca uraemie care poate provoca, de asemenea, o salivare excesivă.
  • Cursa de căldură. Câini cu cursa de căldură drool excesiv și aceasta este o condiție medicală foarte gravă la câinii care necesită o atenție medicală imediată. Rase cu nas scurt (e.G. PUG-urile, boxerii și buldogii) nu pot fi în mod eficient și sunt deosebit de vulnerabile la supraîncălzirea.
  • Hepatoencefalopatie - aceasta este o afecțiune care afectează ficatul și îl oprește să înlăture substanțele dăunătoare din sânge.
  • Acesta este numele medical pentru o febră mare, care este de obicei cauzată de o infecție.
  • Paralizia nervului facial sau o maxilar abandonat. Acest lucru oprește câinele dvs. de a putea să-și păstreze saliva în gură.

Substanțe otrăvitoare

Multe substanțe otrăvitoare, toxice și caustice pot provoca inflamația esofagului și a gâtului și aceasta duce la scări excesivă. Câinele dvs. poate fi ingerat:

  • O substanță caustică sau corozivă, cum ar fi a Produs de curățare a locuințelor sau chiar o plantă de plante sau grădină.
  • Când câinii mănâncă substanțe care au un gust rău, ei s-au drol!
  • Animal Venom. Există o mulțime de animale care produc venin care vor irita gura unui câine și le provoacă excesiv de drool. Aceasta include păianjenul de văduvă negru, Monsters Gila și Scorpionul American de Nord.
  • Toads și Nou-uri. Câinii sunt adesea fascinați de broaște și de nestinguri și încearcă să le mănânce! Cu toate acestea, secrețiile provoacă o mulțime de iritare în gură.
  • Unele plante, cum ar fi Poinsettia și Dieffenbachia, vor provoca o salivare sporită.

Tratamentul pentru ameliorarea excesivă

De îndată ce observați că pooch-ul dvs. se culcă excesiv, curățați gura cu o soluție antiseptică și încercați să păstrați pielea care înconjoară gura cât mai uscată posibil. Apoi obțineți ajutor de la un veterinar.

Dacă au alte simptome grave sau dacă sunt spumante la nivelul gurii, acestea ar trebui văzute ca o situație de urgență deoarece ar putea însemna că au o reacție alergică severă sau au fost otrăviți.

Tratamentul pe care îl primesc va depinde de ceea ce cauzează stropirea excesivă în primul rând. Unele condiții sunt foarte ușor de vindecat, dar altele vor dura mai mult timp.

Îndepărtarea oricăror obiecte străine din gură poate fi realizată, de obicei, în timpul unei întâlniri, astfel încât câinele dvs. va avea o ușurare instantanee. VET vă poate oferi medicamente pentru tăieturi în interiorul gurii și pentru infecțiile gurii și glandele salivare, astfel încât să se limpezească și rapid.

canin drooling

Uneori, o glandă salivară sau amigdalele va trebui să fie îndepărtate deoarece au o chist sau tumoare, dar timpul de recuperare de la intervenția chirurgicală minoră este de obicei scurtă. Chirurgia pentru a corecta defectele gurii congenitale este mai gravă.

Boli ale rinichiului pot fi dificil de tratat. Boala renală avansată poate duce la insuficiență renală parțială sau completă și acest lucru poate necesita dializă.

Dacă câinele dvs. nu a reușit să mănânce o vreme, ei pot avea nevoie de câteva suplimente nutritive pentru a se recupera.

În cele mai multe cazuri, pooch-ul dvs. va face o recuperare bună. Cu toate acestea, există unele cauze care vor necesita tratament continuu. Dacă salivarea este cauzată de boala de mișcare, va trebui să o gestionați prin limitarea cât de des călătorește câinele într-o mașină și ajustarea poziției și deschiderea ferestrelor. Poate doriți să utilizați medicamente pentru călătorii lungi. Dacă salivarea este cauzată de anxietate, acest lucru poate fi pur și simplu parte a personalității lor și va trebui să învățați să gestionați situația prin menținerea unei bune igiene în jurul zonei gurii.

Puteți face multe pentru a vă ajuta să împiedicați din nou problema. Monitorizați gura câinelui dvs. pentru tăieturi, mențineți o igienă dentară excelentă și păstrați-le departe de toxinele potențiale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Excesul excesiv la câini: cauze și tratament