Puppy shot program: importanța vaccinării

Puppy Shot Program - Importanța vaccinării

Printre nenumăratele boli cunoscute a afecta câinii noștri iubiți de animale de companie, un număr bun de ele sunt foarte prevenite O bună nutriție, Exercițiul zilnic și vizitele veterinare obișnuite care vor contribui la identificarea prezenței factorilor de risc care pot duce la dezvoltarea unor astfel de boli. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante, deși adesea trecute cu vederea optimelor canini sanatate este vaccinarea. Câinii, în special căței, trebuie să fie vaccinate împotriva unor forme mai grave ale bolilor canine, astfel încât aceștia să li se permită să crească și să se dezvolte cât mai optim posibil. În acest post vom face o privire cuprinzătoare la un program împușcat de catelus și vom obține o înțelegere mult mai profundă cu privire la importanța vaccinării.

Ce sunt vaccinurile?

Înainte de a ne uita la programul împușcat de catelus, este important să avem o înțelegere clară a modului în care funcționează sistemul imunitar și modul în care vaccinurile pot juca un rol în diferitele funcții ale sistemului imunitar.

vaccinați un catelus

Funcția principală a sistemului imunitar este distrugerea sau inactivarea unei substanțe pe care le consideră o amenințare. Mobilizează o varietate de celule de sistem imunitar care efectuează o serie de funcții. Când există o substanță necunoscută numită antigen, sistemul imunitar va mobiliza o serie de limfocite care vor încerca să distrugă antigenul de multe ori împreună cu alte celule de sistem imunitar. Acest lucru necesită timp, deoarece este prima dată când sistemul imunitar a întâmpinat acest antigen sau "amenințare". Pe măsură ce amenințarea este neutralizată lent prin anticorpi care sunt produse ca răspuns la prezența antigenului, un alt grup de limfocite va începe să facă o copie a anticorpilor.

Atunci când o altă amenințare se prezintă, care are același profil antigenic exact ca prima infecție, celulele de memorie ale sistemului imunitar vor recunoaște automat antigenul și vor începe să producă anticorpul specific antigenului necesar pentru a elimina amenințarea. De fapt, a doua oară apare o infecție a aceleiași natură, sistemul imunitar va avea deja un mecanism mai specific, mai rapid și mai eficient pentru a lupta împotriva antigenului.

Vaccinurile sunt antigene. Acestea sunt fie ucise, slăbite sau fragmente ale unei bacterii, virus sau orice alt microorganism care sunt proiectate pentru a simula intrarea unui agent patogen sau a unui antigen fără a provoca în mod necesar expresia bolii clinice. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt atât de slabe încât celulele sistemului imunitar să le învingă cu ușurință, astfel încât manifestările clinice sunt foarte minime, dacă nu sunt total absente. În același timp, celulele de memorie merg la muncă și fac copii ale anticorpilor produși din infecția indusă de vaccin subclinic.

Atunci când există un antigen "real", non-vaccin sau virusul real sau bacteriile în sine, sistemul imunitar are deja anticorpii pentru a lupta astfel încât o infecție este efectiv împiedicată.

Așa funcționează vaccinurile.

Care sunt diferitele tipuri de vaccinuri?

De fiecare dată când oamenii de știință lucrează la dezvoltarea sau formularea unui vaccin, trebuie să ia în considerare modul în care sistemul imunitar răspunde în mod obișnuit antigenului. Dacă celulele de memorie nu pot fi produse datorită unui alt tip de boală, atunci nu există nici un fel în care un vaccin poate fi produs.

Oamenii de știință vor lua în considerare, de asemenea, populația care trebuie protejată. Dacă boala apare numai la foarte puțini câini, atunci nu există șansa ca vaccinul să fie produs din motive practice. Cu toate acestea, în cazul în care boala afectează un număr mare de câini în limitele geografice, atunci un vaccin este necesar pentru a ajuta la reducerea incidenței unei astfel de boli.

În cele din urmă, oamenii de știință se vor arunca o privire la abordarea sau tehnologia care este cea mai potrivită pentru crearea vaccinului. În funcție de antigenul care este utilizat, trebuie utilizate diferite tehnici de formulare a vaccinului.

Având în vedere aceste trei considerații importante pe care oamenii de știință trebuie să le țină cont de dezvoltarea unui vaccin pentru cățeluși și câini, putem să ne uităm la cele 4 tipuri diferite de vaccinuri de catelus.

  • Vaccinuri live-atenuate

Acestea sunt făcute din forme de microorganisme substanțial slăbite. Acestea sunt preferate deoarece poartă întregul organism care provoacă boala. Cu toate acestea, deoarece este atât de slabă, sistemul imunitar nu va avea probleme cu lupta și crearea de anticorpi de memorie. Din păcate, dacă catelul dvs. are un sistem imunitar foarte slab sau câinele dvs. are un sistem imunitar compromis, această formă slăbită de microorganism poate provoca o boală plină de suflare. Acesta este motivul pentru care este imperativ ca medicul veterinar să evalueze funcționarea sistemului imunitar al catelului dvs. înainte de administrarea oricărui tip de vaccin. Pe o notă pozitivă, aceste vaccinuri oferă cea mai puternică și cea mai lungă protecție durabilă pentru câinele dvs.

Exemple de acestea sunt vaccinurile Canine Parvovirus, vaccinurile de tip Adenovirus și cele mai multe branduri de vaccin canin distemper virus.

  • Vaccinuri inactivate

Aceste vaccinuri sunt similare cu vaccinurile live-atenuate, cu excepția faptului că microorganismele au fost ucise intenționat. În live-atenuat, microorganismele sunt în viață, dar foarte slabe. Ca atare, veți avea nevoie de mai multe fotografii ale acestui tip de vaccin pentru a conferi un fel de protecție imună pe care o puteți obține de la un vaccin live-atenuat.

Exemple de vaccinuri de catelus de acest tip includ vaccinuri pentru rabie, leptospiroza Serovars 2 si 4, Bordetella Bronchiseptica si gripa. Unele vaccinuri pentru boala Lyme sau Borrellia Burgdorferi sunt, de asemenea, exemple de vaccinuri inactivate sau ucise.

  • Vaccinuri recombinante, conjugate, subunități și polizaharidă

Aceste vaccinuri poartă doar o parte din microorganism. Poate fi structura sa de proteine, compoziția de zahăr sau chiar carcasa care o înconjoară. Vestea bună este că aceste vaccinuri oferă un răspuns imunologic foarte puternic, dar numai pe părțile vizate ale microorganismului. Acestea pot fi administrate puii care au un sistem imunitar slab, precum și câini cu probleme cronice de sănătate. Problema este că veți avea nevoie de fotografii de rapel pentru a vă asigura că catelul sau câinele dvs. este protejat în mod adecvat în orice moment.

Exemple de acest tip de vaccin includ vaccin recombinant pentru virusul distemper-veric verus anti-vecin și boala Lyme care exprimă plasmida OSPA.

  • Vaccinuri de toxoid

Aceste vaccinuri sunt produse din toxina sintetizată de un microorganism cunoscut pentru a provoca o boală specifică. Într-o infecție activă, vaccinul vizează toxinele eliberate de microorganism și nu de microorganismul însuși. Acestea vor necesita, de asemenea, fotografii de rapel.

Un exemplu de vaccin de toxoid pentru cățeluși și câini este vaccinul toxoid de la Crotalus Atrox, care este sintetizat din toxinele produse de Western Diamond Rattlesnake.

De ce trebuie vaccinate puii sau câini?

Pe baza discuțiilor de mai sus, este clar că vaccinările nu sunt altceva decât un exercițiu de formare pentru sistemul imunitar al catelului sau al câinelui, pentru a permite acest lucru să răspundă mai eficient, mai rapid și mai decisiv în cazul în care un agent patogen real pentru care are a fost "instruit" pentru se prezintă în sine. Aceasta stabilește tonul pentru diferitele beneficii ale vaccinării pentru cățeluși și câini.

  • Preveniți bolile de companie

În timp ce vaccinurile nu acoperă fiecare boală canină cunoscută omului, ele oferă protecție împotriva unor boli mai frecvente care afectează cel mai bun prieten al omului. Numai acest lucru poate avea deja implicații semnificative. Îți ajută pe catelul să crească și să se dezvolte într-un câine mai sănătos și mai bine rotunjit decât dacă nu ar fi fost vaccinat. Desigur, veți mai trebui să vă faceți griji cu privire la alte boli care nu sunt acoperite de vaccinuri. Cel puțin, vă faceți o favoare prin reducerea substanțială a numărului de boli canine să vă faceți griji.

  • Evitați tratamentele costisitoare

Când câinii se îmbolnăvesc, ei necesită cea mai mare atenție și îngrijire foarte specializată. Ei nu sunt ca noi care pot popa cu ușurință o pastilă ori de câte ori simțim că mergem cu febră sau chiar gripă. De cele mai multe ori, câinii noștri vor fi deja în stadiile avansate ale infecțiilor lor înainte de a ne da seama că sunt bolnavi. Etapele avansate de boală comandă de obicei o factură frumoasă din veterinarul dvs. Cum spun ei, o lire de vindecare merită o uncie de prevenire. Dacă vă puteți salva de la literalmente sute la mii de dolari pentru tratamentul unei singure boli de câine, ceea ce petrece o pereche de zeci de dolari pentru a vă asigura că câinele dvs. este protejat de o astfel de boală? Aceasta este doar partea de tratament. Nu am vorbit despre alte cheltuieli, cum ar fi taxele veterinar, taxele de laborator și diagnosticare și chiar costurile de spitalizare veterinară.

  • Preveniți transmiterea bolii la om și alte animale de companie

Dacă aveți o gospodărie cu mai multe animale, având un animal de companie care este bolnav crește riscul celorlalte animale de companie care se îmbolnăvesc și. Din păcate, povestea nu se termină acolo. În unele cazuri de infecții sau boli de canini, germenii care sunt prezenți la câinii noștri pot fi transmise direct atunci când le permitem Lingeți-ne, sărută-ne, sau chiar la fel de simplu un act ca îmbrățișarea lor. Ideea este că, dacă unul dintre animalele de companie este bolnav și se întâmplă așa că poate fi transmis la alte animale de companie sau chiar pentru tine și familia ta, atunci te uiți la o situație potențial costisitoare.

  • Denotă responsabilitatea socială

Câinii poartă cu ei anumite microorganisme care pot fi trecute în mediul înconjurător. Dacă puteți împiedica aceste microorganisme să vă infecteze vreodată câinele dvs., atunci contribuiți, de asemenea, la sănătatea întregii comunități. Un alt exemplu este rabia. Este responsabilitatea noastră ca părinți de companie să aibă cainii noștri vaccinați împotriva rabiei să contribuie la promovarea membrilor responsabili ai societății. Îi datorăm noi și poporului din jurul nostru pentru a ne proteja câinii împotriva rabiei.

  • Cerut de lege

Există acum legi, fie locale, cât și statale, care solicită vaccinarea animalelor de companie. Rabies este doar unul dintre ei. Vaccinarea animalelor noastre nu numai că ne face pe vecinii responsabili, ci și cetățenii care respectă legea.

Când ar trebui ca catelul meu să fie vaccinat și împotriva a ceea ce?

Puii care obțin laptele lor din mamele lor sunt, în general, protejate de boli din cauza anticorpilor materni bogați prezenți în laptele matern. Puppy Shots sunt de obicei inițiate între 6 și 8 săptămâni de vârstă. Fotografiile de rapel sunt de obicei date la fiecare 2 până la 4 săptămâni până când cățelul ajunge la 16 până la 17 săptămâni. Cu toate acestea, există câteva instanțe sau rase de câini, cum ar fi rasele negre și tan, care pot necesita rapel până la vârsta de 20 de săptămâni. Ca întotdeauna, este imperativ ca aceste vaccinări să fie evaluate de către medicul veterinar, deoarece puii, ca și oamenii, reacționează diferit față de același vaccin.

Următoarea este recomandarea actuală pentru fotografiile de catelus:

  • Puppies cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 săptămâni - vaccinuri de dezintegrare și parainfluenza cu o vaccinare opțională Bordetella.
  • Puii cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 săptămâni - parvovirus, dezintegrare, parainfluenza și adenovirus sau vaccinuri de hepatită canină (numite în mod colectiv Vaccin DA2PP) cu vaccinare opțională împotriva coronavirusului, boala Lyme, Bordetella și Leptospiroza
  • Puppies cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de săptămâni - Vaccinul rabiei
  • Puppies 14 până la 16 săptămâni - Vaccinul DA2PP cu vaccinare opțională împotriva coronavirusului, boala Lyme și Leptospiroza
  • Puppies 12 până la 16 luni - Rabies, Vaccin DA2PP cu vaccinare opțională împotriva coronavirusului, boala Lyme, Bordetella și Leptospiroza
  • La fiecare 1 până la 2 ani - vaccinarea opțională a vaccinării opționale DA2PP împotriva coronavirusului, boala Lyme, Bordetella și Leptospiroza
  • La fiecare 1 până la 3 ani - vaccinul rabiei

Care sunt bolile pe care catelul meu trebuie să fie vaccinate împotriva?

În secțiunea precedentă am avut o privire la vaccinările pe care catelul dvs. ar trebui să le primească din momentul în care ajunge la vârsta de 6 săptămâni până la vârsta de 24 de săptămâni, cu unele doze de rapel. Dacă ați observat că există anumite vaccinuri care sunt scrise ca opționale. Ce înseamnă acest lucru este că puteți sau nu oferi aceste vaccinuri la câțepul dvs. Restul vaccinurilor sunt considerate obligatorii și, ca atare, toate cățelușii trebuie să fie vaccinați împotriva acestor boli. Prin urmare, putem clasifica aceste vaccinuri ca fie miez, fie opționale. Acest lucru ne oferă, de asemenea, o idee despre implicațiile bolilor pentru care aceste vaccinuri sunt concepute pentru a preveni.

Boli care necesită vaccinări obligatorii

  • Infecția cu virusul distemperului

Canin distemper este o boală extrem de contagioasă și foarte gravă care este cauzată de virusul distemperului canin, o rudă a virusului de rujeolă umană care vizează celulele și țesuturile sistemelor nervoase, respiratorii și gastrointestinale ale câinilor. Poate duce la diaree severă, paralizie, Convulsii, și moartea. În prezent, nu există nici un tratament pentru distematorul canin.

Vaccinarea de distemator este inițiată la vârsta de 6 până la 8 săptămâni, repetată la fiecare 2 până la 4 săptămâni, apoi un rapel final la 12 luni.

  • Adenovirus canin hepatită

La om, hepatita virală este cauzată de o varietate de viruși de hepatită, deși virușii hepatitei A, B și C sunt foarte frecvente. La câini, ele nu sunt afectate de virusurile hepatitei. În schimb, organismul care aduce hepatită virală este un adenovirus. Formele ușoare de hepatită nu pot fi fatale. Cu toate acestea, formele severe aproape întotdeauna ucide. Nu există nici un tratament pentru hepatita canină; Numai gestionarea simptomatică este disponibilă.

Vaccinarea împotriva adenovirusului hepatitei canine coincide cu administrarea vaccinului de dezintegrare - începeți la 6-8 săptămâni, repetați la fiecare 2-4 săptămâni și creșteți la 12 luni.

  • Infecția cu parvovirus

Puii care sunt cei mai vulnerabili la efectele mortale ale lui Infecții parvovirus sunt cei mai tineri de 4 luni. Este posibil ca acestea să nu aibă simptome neurologice, dar moartea apar de obicei de la deshidratare extremă, de obicei în 48 până la 72 de ore. Din nou, nu există nici un tratament cunoscut pentru infecțiile parvovirus care sunt foarte frecvente printre câinii nevaccinați care duc la vărsături severe și diaree sângeroasă.

Cum ar fi vaccinările de la distemper și adenovirus canin vaccinările hepatită, vaccinurile parvovirus sunt date de îndată ce catelul ajunge la 6 săptămâni, repetată la fiecare 2-4 săptămâni, apoi a dat o lovitură de rapel la 12 luni.

  • Rabies

Toată lumea știe ce rabie este. Această infecție a sistemului nervos central determină scăderea excesivă, hidrofobia, halucinațiile și paralizia care duce la moarte. În funcție de regulile existente de vaccinare a rabiei în statul dvs., acesta poate fi oferit încă 12 săptămâni, un rapel împușcat la vârsta de 12 luni și apoi rapel fotografii la fiecare 1-3 ani în funcție de starea dvs.

Boli care au vaccinare ca opțiune

  • Bordetella Kennel tuse

Există multe cauze ale tusei de canisa, cunoscute din punct de vedere medical ca traheobronchită infecțioasă. Acest lucru poate fi adus de virusul parainfluenza și de Bordetella Bronchiseptica care atacă căptușeala tractului respirator al câinelui care produce inflamația. Căile respiratorii iritate stimulează reflexul tusei în încercarea de a "dezlănțui" orice este "prezent" în căile respiratorii. Din păcate, acest lucru face ca câinii să fie mai vulnerabili la infecțiile secundare, deoarece mecanismul de apărare ciliară este defect. Este cel mai frecvent comun în vară, deși tuse de canisa poate apărea oricând.

Vaccinurile pentru virusul parainfluenza sunt de obicei incluse în preparate multivalente care includ vaccinul de hepatită de adenovirus canin, vaccinul de dezintegrare canin și vaccinul parvovirus. Acesta este motivul pentru care acestea sunt numite în mod colectiv vaccinuri DA2PP. În ceea ce privește Bordetella Bronchiseptica, puteți opta pentru a da un vaccin împotriva acestui microorganism la vârsta de 6-8 săptămâni, repetată după 4 săptămâni, apoi amplificată la 12 luni pentru a fi repetată la fiecare 1 până la 2 ani.

  • Leptospiroza

Leptospiroza este o infecție zoonotică care poate fi transmisă de la animale infectate la oameni. Leptospira se găsesc atât în ​​sol, cât și în apă și au o distribuție la nivel mondial. Amenințarea este cea mai mare parte asociată cu fecalele și urina de șobolan și poate infecta omul, precum și alte animale. Acest lucru poate duce la slăbiciune severă, dureri musculare, icter și chiar insuficiență renală. Există antibiotice puternice care au fost dovedite eficiente împotriva spirochetelor.

Dacă nu doriți să cheltuiți atât de mult pe antibiotice, poate doriți să vă vaccinați pe animalele de companie împotriva leptospirozei începând cu vârsta de 10 săptămâni, apoi să se repete după 4 săptămâni, apoi un rapel la 12 luni plus dozare repetată la fiecare 1 până la 2 ani.

  • Coronavirus infecție

Infecțiile cu coronavirus sunt considerate ușoare mai ales în comparație cu celelalte din această listă. Provoacă mai ales simptome gastro-intestinale, cum ar fi diareea, vărsăturile și pierderea apetitului. Cu toate acestea, poate provoca și probleme respiratorii. Dacă sunteți îngrijorat de o astfel de infecție în catelul dvs., atunci puteți începe să vă dați vaccinurile cu Coronavirus PET la 10 săptămâni, repetată după 4 săptămâni, amplificată la 12 până la 16 luni și apoi a crescut din nou la fiecare 1 până la 2 ani.

  • boala Lyme

Această boală este cauzată de Spirochete Borrelia Burgdorferi și este transmisă de bifarea cu picioarele negre, care este destul de comună în regiunile de nord-est ale SUA. Spre deosebire de boala Lyme la om, cu toate acestea, nu există simptome indicative ale spoturilor sau a erupției cutanate a taurului, care este un atribut bine cunoscut al bolii. Dar, provoacă limpede, umflarea ganglionilor limfatici, febră și pierderea apetitului. Dacă nu este gestionat, poate duce la o varietate de probleme neurologice. Vaccinarea câțeptului împotriva bolii Lyme se poate face împreună cu vaccinarea împotriva tusei de canisa și a leptospirozei.

Puppy vaccinare

Unele sfaturi pentru maximizarea beneficiilor vaccinării pentru puii dvs

Vaccinările sunt doar o parte a soluției pentru a asigura sănătatea și libertatea optimă a catelusului față de anumite boli. Cu toate acestea, există doar atât de mult încât vaccinurile pot face. Iată câteva sfaturi despre cum puteți maximiza beneficiile vaccinării pentru puii dvs.

  • Începeți întotdeauna cu o discuție cu VET dvs. El va trebui să facă o evaluare aprofundată a catelului dvs. pentru a determina adecvarea diferitelor tipuri de vaccinuri.
  • Nu credeți că obținerea uneia sau a două fotografii va conferi deja imunității de viață pentru câinele dvs. Așa cum am explicat deja mai sus, multe dintre aceste vaccinuri trebuie repetate după un timp pentru a ajuta la menținerea nivelurilor de anticorpi din catelul dvs. în creștere substanțial ridicat.
  • Fiți pregătiți să gestionați problemele minore asociate cu vaccinările, cum ar fi disconfortul, durerea sau chiar pierderea apetitului. Acestea nu ar trebui să vă descurajeze să dați următoarea lovitură pentru catelul dvs.
  • Luați pașii necesari pentru a evita expunerea câinelui dvs. la posibile surse de infecții, deși a fost vaccinată. Păstrați-vă împrejurimile curate, deoarece mulți dintre aceste germeni se ascund numai în jurul nostru.

Vaccinarea câțeptului dvs. ar trebui să fie responsabilitatea solemnă a părintelui animalului de companie. Îi datorăm animalelor de companie pentru a le proteja împotriva răului provocat de bolile foarte prevenite. Dacă se poate face ceva pentru a preveni apariția unei astfel de boli, de ce așteptați ca boala actuală să apară înainte de a acționa? Acel moment este acum în timp ce câinii sunt încă tineri și încă mai au un viitor foarte luminos înaintea lor.

În legătură cu o postare: Cel mai bun shooter pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puppy shot program: importanța vaccinării