De ce pisicile cerșesc atât de mult?

De ce pisicile sunt căscușe

Toată lumea se căsătorește. De fapt, probabil că sunteți căscați acum, pur și simplu pentru că citiți cuvântul "căscați". Este un reflex involuntar pentru noi. Dacă vedem pe cineva căscat, probabil că suntem de asemenea. Precum și oameni, multe alte animale căscarii, de la pisici și câini, la cimpanzeu, la păsări și pește. Dar de ce suntem cu toții căscăm?

Teoriile de căscate

Există o serie de teorii despre de ce ne căscăm, dar orice, și toți pot fi adevărați.

  • Obosit

Ne căutăm când suntem obosiți. Gândirea în spatele acestui lucru este că atunci când suntem obosiți, nu respirăm cât de profund așa cum am fi în mod normal. Aceasta înseamnă că trupurile noastre se iau în mai puțin oxigen, dar căscarea aduce o explozie rapidă și considerabilă de oxigen, în mișcare mai mult dioxid de carbon din sânge.

Cat de căscugă

O altă teorie despre motivul pentru care ne căutăm când suntem obosiți este că aceasta întinde plămânii și crește frecvența cardiacă. Sau redistribuie stratul de ulei în interiorul plămânilor.

Orice raționament este adevărat, căscați este o acțiune complet involuntară.

  • Plictiseală

Unele teorii sugerează că unele dintre căscarii noastre pot fi pentru că ne plictisesc. Similar cu unele dintre teoriile de oboseală, este posibil ca atunci când ne-am plictisit, nu respirăm cât de profund ar fi atunci când facem ceva ce găsim interesant.

  • Evoluţie

O altă teorie este că căscarea este o rămară evolutivă din zilele noastre mai primitive. Este posibil ca căscarea a fost folosită ca un semn al dominanței. Ideea este că ar fi fost ceva asemănător cu un băiat de câine și arătând dinții.

  • Răcire

O teorie mult mai recentă pe căscă este că o facem să ne răcească creierul. Căsca se extinde și contractează sinusurile care ar lăsa răcitorul să împingă aerul peste creier.

Pisicile și Căscat

Toate acestea sunt foarte interesante, dar de ce pisicile autorul? Ei bine, unele dintre motivele sunt similare, dar pisicile pot folosi, de asemenea, căscați ca a Metoda de comunicare. Ei au câțiva căscușe diferite, fiecare dintre acestea semnifică ceva diferit.

  • Stretch și Hawn

Acest căscat este probabil cel mai strâns legat de un căscat uman. Așa cum ne căscăm și întindem când ne trezim, la fel și o pisică. Mulți oameni de știință cred că acest căscat este conceput pentru a începe corpul cu un aport ascuțit de oxigen.

  • Iritație

S-ar putea să observați că dacă sunteți pisica dormește, și îl petreci, se căsătoresc. S-ar putea să-l vedeți că îl căscați dacă îl loviți în timp ce el se îngrijește sau face ceva. Acest tip de căscarii arată că este iritat să fie întrerupt. S-ar putea chiar să vedeți acest căscat dacă nu faceți nimic mai mult decât să intrați în cameră sau să întoarceți o lumină dacă se bucură de un pui de somn. Unele pisici vor urmări acest căscarii cu o glisare de laba lor, în timp ce alții se vor întoarce pur și simplu să facă ceea ce făceau ei. Oricum, acest căscat este să vă informeze că este puțin supărat.

  • Eliberare de stres

Pisicile nu sunt la fel de domesticite cum am dori să credem, iar o parte din aceasta înseamnă că, în general, nu sunt capabili să se confrunte cu unele dintre solicitările vieții interne.

Feline de căscugă

De exemplu, atunci când un proprietar strigă la o pisică comportamentală rău, pisica probabil că o căscă, cu ochii larg deschisi. Acest căscat este de a ușura stresul pe care îl simte. Pisica ta va ca castiga ca aceasta daca este in orice situație pe care o considera a fi stresantă.

  • Relaxare

Un alt tip de căscarii este căsca relaxată. Când pisica ta este relaxată, conținut și, în general, mulțumită de împrejurimile sale, se va închide, sau jumătate închide ochii și căsca. S-ar putea să vedeți acest căscat dacă stați cu el, mângâind cu el sau legați-vă cu el într-un fel.

  • Cascanii excesive

Uneori, o căscare de pisică poate fi un semn că este ceva greșit. În majoritatea cazurilor, căscarea este în jos la unul dintre motivele de mai sus, dar, ocazional, poate însemna că este nevoie de o excursie la veterinarul.

  • Disconfort oral

Pisicile sunt notorii pentru a încerca să ascundă că sunt în durere. Din nou, acest lucru nu este la fel de domesticid ca unii dintre celelalte animale de companie. A pisica in durere este văzută ca fiind slabă și vulnerabilă, atât de multe pisici nu vor vocaliza durerea sau disconfortul lor. Proprietarii trebuie să urmărească alte semne, cum ar fi căscarea excesivă dacă are un fel de disconfort oral.

De obicei, vor exista alte semne de vizionat, precum și căscați.

  • Respiratie urat mirositoare - acest lucru nu este normal și poate fi un simptom al unui număr de condiții orale.
  • Comportament neobișnuit de alimentație - dacă pisica ta mănâncă ciudat, aruncând alimente, sau doar mănâncă pe o parte a gurii sale, atunci probabil că are dureri orale. Un alt semn poate fi faptul că el pare foame și interesat de castronul său de alimente, dar este refuzând să mănânce.
  • Saliva - Droolingul excesiv poate fi, de asemenea, un semn al disconfortului oral, și poate fi chiar sânge prezentă în saliva.
  • Pasărea la gură - unele pisici vor laba la locul durerii sau își scutură în mod repetat capetele.
  • Nu te va lăsa să-l atingi - unele pisici iubesc să aibă fețele lor, iar părțile gurii lor masate, dar dacă pisica ta a plecat brusc de acolo, atunci ar putea fi ceva în neregulă cu interiorul gurii sale.

Feline de căscugă

Aceste simptome vor necesita adesea o excursie la veterinar și un tratament.

În general, dacă o pisică este căscată, atunci este un comportament perfect normal. El poate fi obosit, plictisit sau încercând să comunice cu tine. Interesant, totuși, în timp ce oamenii ar fi putut folosi căscați ca un instrument de comunicare în trecut, când ne căutăm, este contagioasă. Oricine vede că iawn se simte obligat să iasă și să iasă. Dacă o altă pisică vă vede pisica, nu va simți aceeași nevoie de a se căsători deloc.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile cerșesc atât de mult?