Plăcuța la câini

câine de așezare pe canapea

Blotat, De asemenea, cunoscut sub numele de Dilatare gastrică Volvulus sau GDV, este o condiție care pune viața în pericol care poate afecta toți câinii. Cu toate acestea, câinii de mari dimensiuni sau defectuos sunt mai susceptibile în această condiție. Se poate întâmpla foarte repede și ar trebui să fie întotdeauna tratat ca un de urgență.

Ceea ce este bloat?

Dilatația gastrică Volvulus, sau Bloatul de câine, este o condiție extrem de dureroasă care apare atunci când stomacul se umple cu gaz, fluid sau alimente și se extinde sau se extinde. Când se întâmplă acest lucru, stomacul se poate răsuci, astfel încât atât intrarea cât și ieșirea sunt blocate. Twist în stomac blochează de asemenea fluxul de sânge spre stomac, ceea ce duce la deteriorarea țesutului. Uneori splina se strecoară și cu stomacul. Un stomac foarte disperat poate apăsa împotriva venei principale (venna cava) care transportă sânge din jumătatea din spate a corpului în inimă. Scăderea rezultată a fluxului sanguin la inimă poate duce la șoc, care este adesea fatală dacă nu este tratată rapid.

Simptomele de slăbire la câini

  • Abdomen distind / umflat
  • Recuperarea cu puțin la nici o mâncare
  • Agitația datorată disconfortului
  • Durere abdominală
  • Excesiv drool
  • Rapid, greu sau altfel dificultăți în respirație
  • Membrane mucoase palide
  • Letargie
  • Colaps
  • Moarte

Abdomen distind, dur sau umflat: Câinii care suferă de umflătorie pot avea un stomac umflat sau mărit, care poate sau nu poate fi vizibil doar prin privirea la câinele dvs. Umflarea ar fi observată între coastei și șoldurile. În etapele anterioare, umflarea nu poate fi vizibilă. Puteți atinge ușor burta câinelui și dacă se simte din greu și dacă câinele dvs. pare să fie în durere (vocalizează, se întoarce capul spre mâna dvs. sau încearcă să scape), el sau ea ar putea suferi de umflă Alte condiții abdominale grave.

Revenind cu puțin la nici o mâncare care vine: Câinii care suferă de umplutură pot încercați să vomite fără nimic sau foarte puțin ieșind. Puteți vedea cantități mici de apă sau volume mari de salivă groasă. Poate apărea ca și cum câinele dvs. încearcă să topească ceva sau sunt gagging.

Durere abdominală: Datorită durerii asociate cu umflarea, câinele dvs. poate fi plâns sau urlă, au un timp dificil de a se confrunta sau în jos și poate fi în picioare sau repoziționați frecvent. De asemenea, câinele dvs. poate părea că are o spate. Picarea și neliniștea este adesea una dintre cele mai vechi semne.

Saliva / drooling excesiv: Câinii care suferă de umplutură pot avea o cantitate excesivă de saliva însoțită de smacking buze. Acest lucru este parțial un rezultat al câinilor care se simt greață și, de asemenea, pentru că saliva nu poate intra în stomac.

Respirație rapidă, grea sau altfel dificilă: Stomacul mărit împinge pe diafragmă rezultând în spațiu scăzut, disponibil pentru plămâni pentru a se extinde, respirația este adesea superficială și rapidă. Durerea și suferința cauzată de Blotat contribuie, de asemenea, la aceste schimbări de respirație.

Membrane mucoase: Culoarea gingiilor câinelui poate fi o indicație a sănătății și a funcției sistemului lor circulator (inima și vasele de sânge). Trageți înapoi buza superioară a animalului de companie și examinați gingiile sale. Membranele mucoase normale sunt roz, dar în cazul lui Blat și șoc, gingiile câinelui dvs. poate fi o culoare palidă sau alb.

Colaps: Colapsul este un semn târziu al umflării. Multe condiții la câini pot duce la colaps, iar colapsul este întotdeauna un semn de o problemă serioasă care justifică evaluarea imediată a unui medic veterinar.

Nu toți câinii cu GDV / BLOAT vor expune toate aceste simptome. În etapele cercetărilor ale bolii, simptomele pot fi ușoare și nu pot vedea ușor. Dacă observați oricare dintre aceste simptome sau suspectați că câinele dvs. poate suferi de GDV, câinele dvs. are nevoie de o atenție veterinară imediată. Dacă clinica dvs. veterinară nu este deschisă, contactați cea mai apropiată clinică de urgență veterinară. Este important să recunoașteți această condiție și să acționați rapid.

Cauze de bloat

Cauza exactă este încă necunoscută. Știm că aerul se acumulează în stomac, determinând-o să se extindă (dilatarea) și că stomacul se răsucește (partea Volvulus). Nu știm dacă aerul se construiește și provoacă răsucire sau dacă stomacul se răsucește și apoi se construiește aerul.

Sunt câini mai predispuși decât alții?

Da, există mai mulți factori de risc pentru această condiție:

  • Brisaje mari, profunde (cum ar fi Marele Danes, Saint Bernards, Weimaraners, Poodles Standard, Hounds Basset, Wolfhounds, Retrieve de Aur, Pinschers Doberman, Sheepgogs vechi englezi și păstori germani)
  • Câini care sunt hrăniți o masă mare o dată pe zi și / sau mâncați repede
  • Mâncarea de la un castron alimentar ridicat
  • Sunt legate de un alt câine care a experimentat această condiție
  • Stres, mai ales dacă conduce la gâfâie, poate juca un rol în dezvoltarea GDV.

Tratament

GDV necesită intervenție imediată deoarece este o urgență care pune viața în pericol. Această condiție nu poate fi tratată acasă. Cu cât câinele dvs. devine mai devreme la medicul veterinar, cu atât este mai bună prognoza lui.

La spitalul veterinar, razele X vor fi luate pentru a determina dacă animalul dvs. suferă de GDV. Tratamentul pentru șoc și animalul dvs. de companie poate fi necesar să apară mai întâi. Tratamentul pentru șoc implică în mod obișnuit plasarea unui cateter IV și dând medicamente pentru câini, fluide și oxigen.

În timp ce vă stabilizați câinele, medicul veterinar va încerca, de asemenea, să decomprimați stomacul. Pentru a face acest lucru, ei pot încerca să treacă un tub de stomac prin gura câinelui. Dacă acest lucru nu este posibil datorită răsucirii stomacului, un ac de găuri mare poate fi introdus prin piele în stomac pentru ao decomprima.

Odată stabilizat, câinele dvs. va avea nevoie de intervenție chirurgicală pentru a de-roti stomacul și a împachetat-o ​​pe peretele corpului pentru a preveni rotirea din nou în viitor.

Prognoza lui Bloat la câini

Prognosticul pentru majoritatea câinilor de recuperare de la GDV este bun, cu îngrijire și chirurgie de susținere în timp util. Există mai mulți factori care sunt asociați cu creșterea riscului de deces din GDV. Acești factori sunt:

  • Dacă câinele a fost simptomatic pentru mai mult de 6 ore
  • Dacă există ritmuri cardiace anormale
  • Dacă o porțiune a stomacului moare și trebuie îndepărtată
  • Dacă splina trebuie eliminată

Țineți minte că cu cât aștepți mai mult, cel mai slab prognostic.

Poate fi prevenită această afecțiune?

Există modalități de prevenire a GDV sau, cel puțin să reducă șansele pe care le va avea pe câinii de risc.

  • Gastropexie (atașarea chirurgicală a stomacului pe peretele corpului) este cel mai eficient mijloc de prevenire. Când un medic veterinar efectuează o intervenție chirurgicală gastropexie, aceștia împiedică stomacul pe peretele corpului, astfel încât să nu se poată răsuci și să provoace un GDV care amenință viața. În rasele cu risc ridicat, unii veterinari recomandă ca gastropexia preventivă să fie efectuată la momentul spayi sau a neuterului.
  • Atenție atentă la regimurile de alimentare pentru a preveni dilatarea gastrică. Aceasta include hrănirea a două sau mai multe mese mici pe zi, fără a folosi alimentatoare crescute pentru câini și încetinirea mâncării cu un castron puzzle și / sau o jucărie de puzzle.
  • Reduceți stresul pentru câinele dvs., în special în jurul timpului de alimentație. Dacă câinele dvs. este protejat de alimentele sale și eșarfele, este rapid să împiedicați ceilalți câini să ajungă la el, ia în considerare separarea câinilor dumneavoastră În timpul hrănirii, astfel încât toată lumea să poată mânca mai calm.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Plăcuța la câini