Diarheea câinelui: simptome și tratament

Diarheea câinelui

Dacă ați fost vreodată inconvenientă de diaree, atunci știți cum se simte câinele dvs. dacă, de asemenea, se întâmplă să treacă prin coborâri ale scaunelor apoase. Câinii cu diaree vor dori de obicei să meargă în afara casei mai frecvent decât de obicei. Acest lucru este același lucru cu tine la toaletă mult mai frecvent decât în ​​mod normal. Singura diferență este că câinii devin defecate în afara casei, nu în interior. Cu toate acestea, nu este într-adevăr neobișnuit ca câinii să aibă accidente intestinale mai frecvente. Oricare ar fi cazul, fie în afara casei sau în interior, un câine care are diaree ar trebui să vă avertizeze deja posibilitatea unor probleme mai grave de sănătate.

câine în baie

Ce este diareea canin?

Unul dintre cele mai frecvente semne că ceva este rău în câinele dvs., în special sistemul său gastrointestinal, este prezența diareei sau scaunelor voaside, apoase. Este demn de remarcat faptul că diareea de câine nu este o boală, ci mai degrabă o manifestare a mai multor procese de boală care să provoace cumva tranzitul rapid al conținutului gastric prin intestinele mici și mari. Pentru a înțelege acest lucru mai bine, să aruncăm o privire la trecerea normală a conținutului gastric prin canalul alimentar.

Alimente care sunt digerate în stomacul câinelui se transformă într-o bucată ciudată și gooey cunoscută sub numele de chime. Această bucată de alimente digerate este împinsă în intestinele mici, unde o varietate de mecanisme absorb în mod eficient nutrienții în sânge. Apa este absorbită de-a lungul întregii lungimi a intestinelor, de la intestinele mici până la intestinele mari. Majoritatea absorbției nutritive are loc în duoden și jejunum. Pe măsură ce piesa de alimente trece prin ileum și în primul segment al intestinului mare, substanțele nutritive foarte minime pot fi deja absorbite. Din punct de vedere tehnic, ceea ce aveți acum este o masă în mișcare solidă pe care o cunoaștem acum ca scaun sau fecale.

Cu atât mai mult timp este necesar ca bucatul de alimente să treacă întreaga lungime a tractului gastrointestinal, cu atât mai solid și mai mult format scaunul. Dacă mișcarea intestinului este foarte rapidă, foarte puțin apă este absorbită în sânge și mai multă apă este reținută în materia fecală. Acesta este motivul pentru care câinele dvs. poate livra scaune pierdute, apoase.

Motivul tranzitului rapid al materiei fecale prin intermediul canalului alimentar poate fi numeros. Cu toate acestea, un lucru este sigur. Căptușeala gastrointestinală este oarecum iritată că reacționează prin creșterea mișcării sale peristaltice, facilitând îndepărtarea rapidă a materiei fecale. Alți factori pot cauza aceste evenimente să apară. Acestea pot contribui la diferitele tipuri de diaree pe care le puteți vedea în câinele dvs.

Care sunt diferitele tipuri de diaree câine?

După cum am menționat deja, diferiți factori pot juca un rol în tranzitul rapid al materiei fecale din canalul alimentar. Se poate identifica întotdeauna posibilele factori de risc sau agent cauzator doar prin pur și simplu la caracteristicile scaunului apos. Acestea pot include următoarele.

  • Scaun moale, dar fără mucus sau sânge

Acest lucru se caracterizează prin scaun care nu este bine format și are o consistență destul de moale, aproape de sundae. Dacă nu există semne de mucus sau chiar sânge în scaun, este adesea o indicație a stomacului supărat, a intoleranței la alimente sau chiar indigestie, mai ales dacă puteți vedea biți și bucăți din ultima masă a câinelui în scaun. Cu toate acestea, nu obține prea încrezător, deoarece poate fi, de asemenea, în stadiile inițiale ale unei infecții parazitare sau chiar efectele incontinenței fecale de stres. Indiferent, ar trebui să păstrați un ochi vigilent pe pooch și să-l aduceți imediat în veterinar dacă starea lui se înrăutățește.

  • Scaun gri și gras

Acest lucru este foarte ușor de diagnosticat. Uneori puteți vedea de fapt, globulele de grăsime bubbling sau chiar spumarea pe suprafața scaunului. Este, de obicei, o indicație de a fi consumat o dietă bogată în grăsimi. Cu toate acestea, în cazul în care scaunul apare gri în culori, fiți atenți, deoarece acest lucru indică în mod obișnuit obstrucția biliară. Bile este ceea ce dă pigmentarea caracteristică verzui în scaunul normal. Aspectul unui scaun gri va indica adesea o obstrucție în fluxul de bilă din vezica biliară.

  • Negru, scaun tard

În cazul în care scaunul pare Black, aproape și vine cu un miros foarte murdar, acesta este adesea o indicație de sângerare în tractul gastrointestinal superior, cel mai probabil în stomac sau în duoden și jejunum. Motivul pentru care este negru este deoarece sângele proaspăt de la locul sângerurilor reacționează adesea la diverse substanțe chimice găsite în regiune. Pe măsură ce scaunul se mișcă spre anus, timpul îi permite să congele sau să se coaleze pentru a forma cheaguri de sânge, dându-i caracteristica lui, aspectul negru.

Cu toate acestea, ia notă de faptul că, dacă scaunul nu este lipicios sau nu emite un miros neplăcut, acesta este adesea rezultatul suplimentelor de fier, precum și sigur medicamente canine ca pepto-bismol.

  • Apos

Dacă diareea se află într-un scaun cu adevărat apoasă, aproape ca consistența apei de orez, este avertizată, deoarece acest lucru este adesea un semn al unei probleme foarte grave. Diareea de orez apă este de obicei cauzată de Vibrio Cholera. Pericolul major aici este în severitatea deshidratării ulterioare și a dezechilibrelor de electroliți. Dacă acest lucru nu este corectat imediat, câinele își poate pierde viața într-o chestiune de ore din cauza șocului.

  • Mucoid

Există multe motive pentru care puteți observa secrețiile de mucus din scaunul diaru. Poate fi din cauza stresului, intoleranței la alimente, intoxicației, colitei sau chiar ingestiei unui obiect străin. Din păcate, există mai multe implicații mai grave ale scaunelor mucoide la câini. Este foarte posibil ca pooch-ul dvs. să fie deja infectat cu temut Parvovirus. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți un catelus între vârsta de 6 săptămâni și 6 luni. Alte cauze potențiale ale scaunelor mucoide la câini sunt prezența protozoarelor, a paraziților intestinali, a enterotoxicozelor clostridiale sau chiar a infecțiilor fungice.

Paraziți intestinali, cum ar fi viermii rotunzi, picioarele și chiar viermii să treacă ocazional prin scaun după ce au fost vărsate de la atașamentul lor în tractul alimentar. Dacă vedeți oricare dintre aceste paraziți, precum și alte organisme, este adesea recomandat să vă luați pooch-ul către medicul veterinar împreună cu organismul care a fost trecut în scaun pentru identificarea corectă. Acest lucru poate ajuta la determinarea tratamentului adecvat.

  • Scaun cu dungi de sânge proaspăt

Dacă vedeți dungi de sânge roșu strălucitor, sânge proaspăt în scaunul Pooch, este adesea o indicație de sângerare undeva în tractul gastrointestinal inferior. Deoarece este mult mai apropiat de anus, sângele nu are mult timp să se coagul și, după cum apare sânge proaspăt. Trebuie să luați notă de cantitatea sângelui. Drepturile de sânge se datorează uneori ruperii vaselor de sânge din canalul anal, deoarece este iritat de trecerea scaunului solid. Cu toate acestea, dacă vedeți cantități substanțiale de sânge proaspăt, nu pierdeți timp să vă aduceți câinele la veterinarul dvs. pentru o evaluare clinică adecvată.

  • Scaun moale sau apoasă cu sânge

Diareea sângeroasă poate fi adusă de o varietate de condiții de sănătate. Poate fi din cauza colitei ischemice sau chiar a consumului de medicamente antiinflamatoare nesteroidale, precum și a unor agenți chimioterapeutici. Poate fi, de asemenea, din cauza unei boli existente inflamatorii intestinale, cancer sau chiar diverticulită. Infecțiile bacteriene, parazitare, helmintice și virale pot produce, de asemenea, diaree sângeroasă. Acest lucru este diferit de scaunul format de sânge pe care l-am discutat mai sus. Unele dintre cauzele mai frecvente ale infecției bacteriene care produc diaree sângeroasă pot include salmonella, e. coli, yersinia, campylobacter, Clostridium și Shigella, printre altele.

  • Scaun galben

Într-adevăr nu este galben per se, dar scaunul va lua o nuanță destul de gălbui. Dacă observați acest lucru, ar putea indica o obstrucție în canalul pancreatic, pancreatita cronică sau chiar fibroza chistică. Dietele cu conținut ridicat de grăsime pot duce, uneori, la trecerea scaunului galben-ting.

câine joc cu hârtie igienică

Care este importanța dietei în diareea caninei?

Una dintre cele mai frecvente Cauze de diaree La câini este o schimbare a modelelor lor dietetice sau chiar introducerea anumitor produse alimentare care le pot supăra stomacurile. Acest lucru este valabil mai ales printre cățeluși, deoarece sistemele lor digestive nu sunt încă pe deplin mature. Din acest motiv, există o tendință ca ei să nu poată procesa pe deplin alimentele lor și acest lucru poate duce la diaree.

Iată câteva modalități pe care le putem ajuta la menținerea stomacului lor în largul lor.

  • Nu dați resturile de cauciuc de pui

Omul are un talent pentru împărtășirea oricăror mâncare pe masa lui cu cel mai bun prieten al său. Din păcate, multe dintre produsele alimentare care sunt considerate delicatese pentru noi pot fi chiar periculoase pentru câini, în special pentru cățeluși. Fructe și legume, în timp ce acestea sunt hrănitoare, pot produce adesea diaree la câini și cățeluși, în special atunci când sunt consumate în cantități mari. În plus, oferind o varietate de alimente poate determina determinarea agentului cauzator al diareei să fie destul de dificil.

  • Stick la aceeași dietă

Așa cum am menționat deja mai sus, este important să păstrați puii în aceeași dietă până când acestea sunt pregătite pentru hrană pentru adulți. Logica este simplă. Prin lipirea la aceeași dietă, puteți identifica cu ușurință ingredientul care poate provoca Stomacul supărat în catelul dvs. Acest lucru vă permite, de asemenea, să stabiliți o linie de bază pentru scaunul catelului dvs. Ar trebui să existe o schimbare bruscă a consistenței sau chiar a naturii scaunului său, ar fi ușor de identificat.

În legătură cu o postare: Cel mai bun jucării de mestecat pentru pui

  • Supravegheați activitățile de mestecare ale catelului dvs

Puppies sunt foarte tenace atunci când vine vorba de mestecare. Comportamentul lor de mestecat este mijlocul lor de a-și explora lumea. Ca atare, există adesea o tendință printre puii de a mesteca și ingera lucruri sau obiecte pe care nu ar trebui să le. Puii nu au nicio idee despre ce obiecte sunt în siguranță pentru a mesteca. Totul face parte din procesul de învățare. Este exact același motiv pentru care trebuie să vă supravegheați activitățile de joc, precum și timpul lor în aer liber, deoarece pot ingera lucruri care le pot face rău.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de câine

Cum se tratează diareea canin?

Ca toate condițiile de sănătate, gestionarea diareei este de două ori. Deoarece este un simptom sau o manifestare a unei probleme subiacente, tratarea cauzei principale a problemei poate reduce efectiv, dacă nu elimină, incidența diareei. De exemplu, dacă diareea este adusă prin infecție bacteriană, tratarea stării cu antibioticele canine adecvate poate ajuta la eliminarea infecției și, prin urmare, elimină diareea.

A doua abordare este de a preveni sau de a gestiona oricare dintre complicațiile asociate cu diareea. Deshidratarea este o amenințare foarte gravă ca și anomaliile electroliților. Deshidratarea severă poate duce adesea la moarte pentru simplul motiv că sângele va fi aproape epuizat cu componenta fluidă că pur și simplu nu mai este un volum suficient de sânge pentru a susține viața. Șocul hipovolemic rezultă din deshidratarea severă. Acest lucru duce la scăderea tensiunii arteriale la un punct atunci când nu mai este livrat oxigenul la țesuturi, ducând la moartea celulară și tisulară.

Prin urmare, este important să păstrați câinii hidratați pentru a preveni deshidratarea. Din păcate, mulți dintre câinii bolnavi vor fi de obicei prea slabi pentru a bea. Puteți forța lichidul în câinele dvs. sau le puteți oferi mâncăruri de câine conservate, deoarece aceasta este de obicei de 80% umiditate. Dacă deshidratarea este suficient de severă, ar trebui să fie inițiată o terapie intravenoasă agresivă de către medicul veterinar al câinelui.

Pierderile fluide nu sunt singurele preocupări în diaree. De asemenea, veți avea probleme în concentrațiile de electroliți. Dacă dezechilibrul electrolitic este ușor de moderat, atunci puteți oferi pooch-ul cu soluția de sare de rehidratare orală. Cu toate acestea, dacă dezechilibrul electrolitic este deja sever, atunci reaprovizionarea agresivă a electroliților prin livrare intravenoasă poate ajuta la evitarea consecințelor care pun viața în pericol a pierderilor masive de fluid și electroliți.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente pentru câini umede

Ce este diareea indusă de antibiotice?

Am menționat mai sus că anumite tipuri de diaree pot fi cauzate de anumite medicamente precum antibioticele. Diaree în acest caz este mai mult un efect secundar al antibioticelor. Acest lucru se datorează faptului că mecanismul principal de acțiune al antibioticelor este în uciderea bacteriilor susceptibile.

Din păcate, nu face distincția între bacteriile patogene și bacteriile prietenoase cu intestin. Ce se întâmplă este că agentul antibiotic ucide atât bacteriile rele cât și bunele. Deoarece sunt necesare bacterii bune pentru funcționarea digestivă sănătoasă, pierderea acestuia poate duce la o reducere substanțială a funcționării digestive optime. Prin urmare, apare diaree.

Este important să se distingă diareea cauzată de o boală și diaree cauzată de antibiotice. Dacă diareea se datorează terapiei cu antibiotice, este adesea recomandată să ofere o gestionare de susținere a diareei în loc să oprească cu totul terapia antibiotică. Acest lucru se datorează faptului că oprirea terapiei va crește riscul de a dezvolta rezistența la antibiotice, fără a rezolva, de asemenea, infecția principală. Dacă, cu toate acestea, diareea indusă de antibiotice are o întoarcere pentru mai rău, trebuie să întrebați medicul veterinar pentru o acțiune adecvată.

Dacă câinele dvs. este pe o terapie cu antibiotice, puteți ajuta cumva să minimalizați incidența diareei induse de antibiotice făcând următoarele.

  • Furnizați câinele dvs. cu probioticele adecvate, deoarece acestea pot contribui la umplerea numărului de bacterii benefice care ar fi putut fi ucise sau inactivate de antibiotic în intestinul câinelui. Există un număr de alimente de câini care vin cu probiotice adăugate, deși s-ar putea să aveți un rezultat mult mai bine dacă dați un produs care are concentrații mai mari sau unități de formare a coloanei de bacterii prietenoase cu intestin.
  • Dați câinii dvs. o dietă destul de bland constând din trei părți orez și o parte fiartă, pui neseronat. Acest lucru ar trebui să contribuie la minimizarea iritantă a căptușelii gastrice, minimizând incidența diareei.
  • Verificați cu medicul veterinar dacă puteți administra un agent anti-diareric la poochia dvs. În nici o circumstanță nu ar trebui să vă dați câinelui dvs. orice medicament care ar putea doar să-și exacerbeze starea. Verificați întotdeauna cu veterinarul dvs.
  • Oferiți-vă o mulțime de apă pentru a bea. O soluție mult mai bună este asigurarea soluției de săruri de rehidratare orală, cum ar fi Pedialyte pentru a ajuta la umplerea electroliților și a fluidelor pierdute.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de câine

Cum poate fi prevenită diareea caninină?

Prevenirea diareei canine este destul de ușoară. Deoarece există tipuri de diaree care sunt foarte infecțioase, păstrarea câinilor dvs. departe de alți câini, în special cei răi, poate contribui la reducerea riscului de contractare a tipurilor infecțioase de diaree. Având pooch-ul dvs. vaccinat cu fotografiile recomandate ar trebui să ofere, de asemenea, protecția câinilor dvs., îmbunătățind, de asemenea, funcționarea sa imună. Poate că cel mai bun mod de a păstra intestinul câinelui dvs. sănătos și liber de diaree este de a rămâne la hrană de înaltă calitate și de siguranță.

În legătură cu o postare: Dog alimente pentru scaunul liber

Diarrheea la câini poate fi considerată de unele ca nimic mai mult decât trecerea scaunelor moi și libere. Cu toate acestea, acum știți că acest lucru poate fi un semn al unei afecțiuni medicale grave care poate necesita o atenție veterinară imediată. Prin lipirea de mâncare de bună calitate a câinilor și evitând dând resturile de tabele de pooch, puteți ajuta cumva să vă asigurați că diareea va fi păstrată la Bay.

Ați putea dori, de asemenea

Cel mai bun hrană pentru câini pentru stomacuri sensibile
Cele mai bune scutece de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diarheea câinelui: simptome și tratament