Anxietatea de separare la câini: cauze și tratament

Anxietatea de separare la câini - Cauze și tratament

Aproape orice alt părinte de companie care trebuie să plece acasă dimineața va vedea un set de comportament foarte ciudat la câinii lor. Experții numesc această anxietate de separare canină și este considerată doar una dintre numeroasele tipuri de condiții de anxietate care pot fi afișate de câinii noștri. Spre deosebire de oameni, cu toate acestea, evaluarea prezenței anxietății de separare la câini poate fi deosebit de dificilă, deoarece singurii lor mijloace de comunicare sunt printr-o varietate de comportamente. Acesta este motivul pentru care este important ca părinții de companie să devină cunoștință cu privire la ceea ce este o anxietate de separare a caninei, ceea ce o face, ce manifestări comportamentale pe care ar trebui să le căutați și ce puteți face pentru a ajuta animalul dvs. iubit să treacă prin anxietatea sa de separare.

Ce este anxietatea de separare canină?

Este destul de dificil să faceți o definiție foarte concludentă a anxietății de separare la câini, așa cum am afirmat deja la început. Cu toate acestea, noțiunea generală este că anxietatea de separare se caracterizează printr-o varietate de comportamente de câini care se manifestă doar odată ce maestrul uman al câinelui părăsește casa. Aceleași comportamente nu sunt respectate dacă maestrul uman este în jur. Este separarea fizică dintre câine și individul pe care îl consideră drept "altul semnificativ" care declanșează aceste seturi de comportamente.

Anxietatea de separare la câini - Cauze și tratament

În legătură cu o postare: Suplimente de calmare pentru câini

Adevărul față de anxietatea de separare simulată

Există o viziune interesantă, deși intrigantă asupra motivului pentru care câinii afișează astfel de comportamente ori de câte ori sunt lăsate singure. Acest lucru are legătură cu posibilitatea de a simula anxietatea de separare a caninei. Ceea ce înseamnă acest lucru în mod esențial este că câinele dvs. nu are anxietate adevărată de fiecare dată când o lăsați singură în casa dvs. Câinele dvs. a învățat pur și simplu că, făcând aceste comportamente, poate atrage atenția de la dvs. Aceasta este chiar dacă atenția pe care o va primi este o certitudine verbală mai târziu. Faptul că ați dat atenția este suficientă pentru ca câinele să repete comportamentul, deoarece este singura modalitate de a vă duce să interacționați cu el.

Există într-adevăr nici o modalitate de a susține astfel de pretenții, ci pentru cei care au lucrat cu câini care ar trebui să aibă anxietate de separare numai pentru a afla mai târziu că acestea nu sunt nimic mai mult decât tactica de atenție poate atesta cu adevărat prezența anxietății de separare simulate la câini.

Cauze de anxietate de separare la câini

Este foarte complicabil să identificați cauza exactă a anxietății de separare la câini. Acest lucru este probabil din cauza lipsei de cunoștințe care arată cauzalitatea între mai multe evenimente și o serie de comportamente de câini. Unele dintre cele mai multe motive menționate sau posibile cauze ale anxietății de separare canine includ următoarele:

Schimbarea familiei sau chiar a tutorelui

Canina Behaviori observă că anxietatea de separare este cea mai mare în rândul câinilor care au fost puse în adăposturi. Fiind transferat de la o familie la următorul sparge încrederea câinelui și va face "aproape orice" pentru a păstra noua familie sau tutore de la lăsarea din nou. Anxietatea de separare este, de asemenea, observată pentru a fi ridicată în rândul câinilor care au fost abandonați sau chiar administrați unei alte familii sau unui individ ca Guardian.

Relocarea

O schimbare în locație este, de asemenea, cunoscută ca una dintre cauzele posibile ale dezvoltării anxietății de separare la câini. În psihologia umană, anxietatea de relocare este întotdeauna legată de o mulțime de "ce-ifs" fără răspuns. Este incertitudinea noului loc care face unii oameni anxioși. Poate că unii câini au, de asemenea, această predispoziție pentru astfel de sentimente de reținere pe un loc relativ nou.

Modificări legate de timp

În plus față de relocare, o altă cauză posibilă a anxietății de separare la Hounds este schimbarea bruscă a planificării. De exemplu, s-ar putea să fi fost deja obișnuiți să-și vadă maeștrii lor umani să plece acasă la 8 dimineața și să se întoarcă acasă la exact 6 sau 7 seara. Dacă acest program urma să se schimbe la ora 10:00 la 10:00, atunci există posibilitatea ca anxietatea de separare canină să se poată dezvolta.

Schimbări în structura familiei

Dacă există o schimbare bruscă a structurii familiei, cum ar fi atunci când cineva moare sau se îndepărtează, este de asemenea posibil ca anxietatea de separare să poată fi de asemenea declanșată.

De unde știi dacă câinele tău are anxietate de separare?

Nu există nici o manifestare unică care să indice prezența anxietății de separare canine, deoarece câinii diferiți vor avea modalități diferite de exprimare a frustrărilor, nesiguranțelor sau anxietate. În general, câinii cunoscuți că au anxietate de separare vor prezenta următoarele manifestări:

  • Urinarea sau defectarea în casă sau în zonele în care în mod normal nu ar fi
  • Lătrat sau chiar urlă, chiar dacă nu există niciun motiv pentru a face acest lucru
  • Mestecând pe mobilier, Cadre de ușă, covoare, lenjerie de pat sau alte elemente din casă
  • Săparea la ușă, pereți și alte corpuri
  • Distrugerea obiectelor de uz casnic, cum ar fi vasele, aruncați perne și altele asemenea
  • Scăpând din spațiul său limitat sau prin gardul proprietății dvs
  • Stimulând sau de mers pe jos în cercuri sau în aceeași cale peste și peste
  • Mănâncă aceleași fecale că ei excretați, o condiție cunoscută sub numele de coprophagie

Aceste comportamente nu sunt specifice anxietății de separare. De fapt, multe dintre aceste manifestări pot însemna o mulțime de lucruri diferite. Ceea ce este critică este calendarul acestor manifestări. Dacă aceste comportamente sunt observate tot timpul, indiferent de cauzele posibile pe care le-am prezentat în secțiunea precedentă, atunci este posibil să vă uitați la o problemă comportamentală mai generalizată. Dacă aceste manifestări apar numai ori de câte ori Câinele este lăsat singur În casă și niciodată în prezența familiei sale sau a liderului său recunoscut, atunci este foarte probabil că aveți un câine care suferă de anxietate de separare.

Medicul veterinar sau poate un psiholog sau un comportament animal ar trebui să vă ajute să determinați dacă manifestările sunt într-adevăr atribuite anxietății de separare la câini. În primul rând, orice cauză organică a acestor manifestări, în special partea de urinare, ar trebui să fie exclusă. Câinii care au incontinență urinară vor prezenta, de obicei, cu o golire incontrolabilă. Acest lucru poate fi adus de către infectii ale tractului urinar, Boala renală, pietre vezice, Boala lui Cushing, Sfincterul urinar albastru legat de vârstă, Diabet, Probleme neurologice, probleme hormonale asociate sau neutering asociate și anumite anomalii în genitalia câinelui. Acestea ar trebui să fie excluse mai întâi dacă doriți să fiți siguri că câinele dvs. suferă de anxietate de separare.

Există, de asemenea, anumite medicamente care măresc frecvența urinării. Dacă câinele dvs. ia oricare dintre aceste medicamente, atunci există o șansă probabilă că murdăria frecventă nu poate fi legată de anxietatea de separare deloc.

Câinii care nu și-au terminat pregătirea în casă pot duce, de asemenea, la creșterea înălțătorilor în casă. Există, de asemenea Canina plictiseala, marcajul mirosului, entuziasmul sau urinarea supusă, lătratul nepotrivite sau urlă, și distrugerea juvenilă a caninului să excludă.

Poate că cel mai important element aici este momentul apariției acestor manifestări. Dacă acestea sunt observate numai ori de câte ori câinele este lăsat singur în casă, atunci există o probabilitate puternică încât suferă de anxietate de separare.

Cum vă puteți ajuta câinele dvs. să se ocupe de anxietatea de separare?

Gestionarea anxietății de separare canine poate fi destul de complicată mai ales dacă vă uitați la anxietatea reală de separare. Dacă câinele dvs. are o formă mai blândă de anxietate de separare, atunci contra-condiționarea poate ajuta. Scopul este de a înlocui comportamentul nedorit cu ceva mai plăcut și mai relaxat. În esență, ceea ce ați dori ca câinele dvs. să re-învățați este să asociați singuri, cu plăcerea unor lucruri mai plăcute, cum ar fi să vă jucați jucăria preferată sau să vă bucurați de tratamentul preferat. Iată câteva sfaturi.

  • Umpleți un kong sau orice altă jucărie de distribuire a tratamentului cu o calorii scăzute, foarte hrănitoare câine tratează sau în mod mai ales kibbles, astfel încât câinele dvs. va avea ceva de făcut în timp ce sunteți afară.
  • Contactați sistemele de camere de câine fără fir care vă permit să comunicați de la distanță cu câinele dvs. oriunde vă aflați. Alegeți unul care are un mecanism de distribuire a tratamentului care poate fi programat să elibereze tratamente la anumite perioade ale zilei sau chiar controlate de la distanță pentru a distribui tratamentul.
  • Lăsați jucăriile interactive sau puzzle pentru animalul dvs. de companie. Dacă vă puteți integra tratamentele în aceste jucării, cu atât mai bine este.
  • Dacă utilizați kong-ul sau tratamentul-încărcat Jucării interactive, Asigurați-vă că păstrați-le din vedere de îndată ce ajungeți acasă, astfel încât acestea să asocieze numai aceste obiecte ori de câte ori câinele dvs. este singur.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării puzzle pentru câini

Dacă animalul dvs. de companie se întâmplă să aibă anxietate de separare a caninului moderat până la severă, tratamentul poate fi un pic de lovituri. În multe cazuri, cel mai bine este să lucrați cu un comportament profesionist de câine care vă poate ghida în diferitele aspecte ale terapiei. Rețineți că trucurile pe care le-am menționat mai sus nu vor lucra în mod obișnuit la câini cu anxietate moderată până la severă, deoarece îngrijorarea lor este pe "cei dragi" care nu sunt acasă.

Terapia constă din mai multe sesiuni de desensibilizare și contracondiționare. Ideea este de a ajuta câinele în învățarea treptată a fi singură și de ao asocia cu ceva sigur și confortabil. Amintiți-vă că câinii cu anxietate de separare adevărată vor avea nesiguranță gravă. Ei simt că nu este sigur ca ei să fie singuri. Terapia poate progresa după cum urmează.

În legătură cu o postare: Cele mai bune camere de câine

Utilizați indicii de pre-plecare în momente diferite ale zilei fără a părăsi casa

Există câini care deja devin anxieți în momentul în care gardienii lor încep să efectueze activități de pre-plecare, cum ar fi punerea pe make-up, obtinerea cheilor sau chiar poartă pantofii. Acestea sunt menționate ca anxietate de pre-plecare. Tratamentul va implica să facă aceste idei exact fără a părăsi casa. Astfel încât să puteți pune pe machiajul dvs. și să urmăriți TV toată ziua. În timp, câinele învață că efectuarea acestor activități de plecare nu înseamnă neapărat că va fi lăsată singură.

Observați absențele scurte

Cheia aici este de a vă planifica plecarea sau absențele să fie cât mai scurte posibil, astfel încât câinele dvs. nu va fi supărat.

De exemplu, vă puteți instrui animalul de companie pentru a sta sau chiar a sta jos și a rămâne chiar în afara ușii de baie în timp ce intrați înăuntru, lăsând ușa băii deschise. Puteți începe cu 2 minute, crescând treptat durata timpului ca câinele dvs. să nu vă vadă. De asemenea, puteți să progresați la alte uși din casă, cu excepția ușilor de ieșire. Dacă credeți că câinele dvs. cunoaște deja valoarea de "ședere", atunci puteți începe să lucrați cu câinele dvs. care stau la ușa din față, în timp ce sunteți chiar în afara, dar încă lăsați ușa deschisă. Din nou, aceste jocuri de ședere "treptat. Câinele dvs. ar trebui să învețe cum să joace "Jocul de ședere".

Anxietatea de separare la câini

Odată ce știe cum să joace jocul "Stay", puteți integra manevra de separare. Faceți același truc cu câinele dvs. care stau în fața ușii. Acum închideți ușa pe scurt timp de aproximativ 1 sau 2 secunde. Dacă animalul dvs. de companie nu se comportă cu nerăbdare, puteți mări timpul "out-of-of-of the time" la 5 secunde. Luați-vă curajul de la câinele dvs.

Dacă câinele dvs. nu prezintă semne de anxietate în timpul unor scurte separări de aproximativ 10 secunde, puteți începe să încorporați metodele contracondiționate pe care le-am sugerat mai sus pentru cazurile ușoare de anxietate de separare.

Este important să vă asigurați că câinele dvs. este complet relaxat între separări. De asemenea, este esențial să procedăm în aceste manevre într-o manieră liniștită, calmă și încrezătoare.

Tratarea anxietății de separare la câini poate fi foarte complicată. Unul dintre cele mai critice ale părinților de animale de companie este progresând rapid prin procesul de desensibilizare și contracondiționare. A face acest lucru va spori numai problemele de anxietate ale câinelui, deoarece nu îl învățați în mod corespunzător cu privire la modul în care trebuie să controleze entuziasmul întoarcerii dvs.

Amintiți-vă că răspunsurile de anxietate ale câinilor prezente în mod obișnuit în primele 40 de minute pe care câinele a fost separat sau lăsat singur. Acesta este motivul pentru care tratamentul de desensibilizare și contraocondere trebuie să se acumuleze treptat până când animalul dvs. de companie este pe deplin capabil să-și controleze comportamentele anxioase în primele 40 de minute. Pe scurt, ar trebui să vă construiți încet absențele la 40 de minute. Și dacă progresați la 5 până la 10 secunde de absență sau separări pe sesiune, vă uitați la un tratament deosebit de lungime.

Anxietatea de separare la câini se poate afecta negativ viețile noastre, nu numai animalele noastre de companie. Știind ce cauzează și ceea ce puteți face în legătură cu aceasta ar trebui să vă ajute să vă îngrijiți mai bine câinele care suferă de acest tip de anxietate.

Ați putea dori, de asemenea:

Șampon de purici pentru pisici
Guler de purici pentru pisici
Cat calming sprays
Vitamine pentru pisici
Probiotice pentru pisica ta
Tratamente de purici pentru pisici
Dewremers pentru pisici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Anxietatea de separare la câini: cauze și tratament