De ce câinii își linge rănile?

De ce câinii își linge rănile

Toți câinii vin în mod natural echipați cu un singur instrument atunci când vine vorba de a se oferi îngrijiri medicale; aka, limbile lor lungi. Doggie limba nu este folosit numai pentru scopuri medicale numai, dar îi ajută și în multe alte moduri. Gura unui câine găzduiește o mulțime de elemente curate, în ciuda prezenței bacteriilor. În comparație cu gura umană, cea a unui câine este relativ curată. Saliva lor, în special, este plină de enzime care promovează vindecarea.

Pentru câini, un comportament instinctiv pe care îl au este să-și lingă rănile. Deși ar putea să arate brut pentru a Proprietarul câinilor, Este o acțiune necesară care curbe infectarea plăgii. Mai mult, acest comportament nu este văzut numai cu câini, dar și cu alte animale, cum ar fi primatele, pisicile, caii și chiar rozătoarele. În această scurtă piesă, ne înșertăm în istoria rănilor lins pentru câini, de ce se face, beneficiile și obstacolele sale, precum și cât de bine să vă descurajați caninul de la lingerea constantă a rănilor sale.

Femeia hispanică

Istoria din spatele rănii lins

Deci, de ce câinii linge tăieturi? În trecut, saliva câinilor, în general, au fost folosite pentru a vindeca rănile umane. Acest lucru a început mitul că lingerea rănilor ar putea fi curativă. În zilele noastre, această credință a devenit un fapt cunoscut după multe studii și cercetări extinse.

Oamenii de știință și istoricii au descoperit că arta curățării rănilor a început în Egiptul antic. Toți egiptenii au crezut că pentru a ajuta la recuperarea rănirii și a vindecării bolilor, trebuie să fiți lins de un câine. Acest lucru a fost făcut pentru rănile deschise, în principal pentru că au crezut că acest lucru ar accelera procesul de vindecare.

Din Egipt, mergem pe Armenia, unde spiritele sau creaturile asemănătoare câinelui, cunoscute sub numele de Arazele, se credea că coboară de pe cer pentru a linge rănile oamenilor răniți, așa că ajută-i să-i revină. De asemenea, Grecia a avut un altar pentru câini cunoscuți sub numele de Aesculapus, unde câinii au fost văzuți ca eroi și zei de medicină. Acești câini au fost astfel instruiți să lingă rănile tuturor pacienților.

Face ca câinele să aibă proprietăți de vindecare?

Știința a găsit multe modalități de a explica de ce linsurile rănite este foarte utilă. Primul se datorează faptului că saliva lor este pur și simplu magică, deoarece conține o anumită cantitate de proprietăți antimicrobiene și antibacteriene. Saliva lor are cantități mici de bacterii, făcându-l "bactericid" care se referă la orice substanță care ucide bacteriile. În ciuda faptului că o cantitate mare de bacterii este prezentă într-o gură de câine, nu este la fel de rău ca cea a oamenilor. Multe dintre aceste bacterii sunt foarte utile, nu numai pentru curățarea plăgilor, ci și pentru sănătatea orală generală.

Pentru a explica în continuare, natura bactericidă a salivei unui câine îi permite să elimine cu Streptococcus Canis și Escherichia coli, care poate fi potențial amenințător. Dar numai lichidul nu asigură vindecarea completă a plăgii. Mai degrabă, lins constantă a rana care va permite saliva să curețe toate materiile infecțioase din afara lumii. Toate resturile care ar putea fi în rană sunt luate după primele câteva linge.

De ce câinii își linge rănile?

Știm cu toții că, spre deosebire de oameni, câinii nu pot ajunge doar într-un cabinet de medicamente pentru a găsi antiseptic, în minutul are o rănire sau rană. Primul lor instinct este de a-și folosi gura; Astfel, procesul de lingere a rănilor. Acest proces este automat și este singurul remediu disponibil pentru curățarea rănilor lor.

În afară de curățenie, procesul de lingere a rănilor este, de asemenea, cunoscut pentru a accelera procesul de vindecare și a ameliora durerea. Cu cât rana mai profundă, probabil că câinele tău este să-l ling în mod constant.

Pericolele câinilor care linsează răni

Am discutat despre numeroasele beneficii ale salivei câinilor și arta de a linge, dar acum trebuie să ne uităm la unele dintre efectele adverse ale acestei activități. Există unele riscuri implicate în linsurile de rană în ciuda numeroaselor beneficii și le vom explica în următoarele paragrafe. Primul este că lins o rană ar putea duce la vindecarea rănilor încet.

Ca oamenii, câinii au multe bacterii diferite în gură. Cu toate acestea, nu toate acestea sunt excelente pentru vindecare și curățare; De asemenea, pot provoca infecții. De exemplu, dacă bacteriile cunoscute sub numele de Pasteurella este introdus la o rană din gura câinelui tău, poate apărea o infecție. În interiorul gurii, această bacterie este inofensivă.

Un alt pericol apare cu conexiunea constantă a limbii la rană. Lins continuu duce la o cantitate mare de frecare. O astfel de mișcare poate distruge țesuturile și poate provoca re-deschise. Odată ce o vătămare veche este deschisă, procesul de vindecare prelungește, iar ambele răni devin susceptibile la contactul de resturi și infecții.

Dacă câinele dvs. a avut o intervenție chirurgicală înainte, mișcarea linsului poate redeschide rana prin ruperea suturilor, care poate fi foarte periculoasă.

Cum să opriți o rană de linge de câine?

Deci, care sunt cele mai bune modalități de a împiedica câinele dvs. să lingă rana? Există multe strategii pe care le puteți folosi pentru a vă asigura că câinele dvs. rămâne departe de rănile lor, permițându-le să se vindece în mod natural.

Prima modalitate este de a folosi un bandaj pe rană sau un guler E pentru câinele dvs. Cu toate că Coliere de câine nu sunt un accesoriu preferat pentru mulți câini, mai ales după intervenția chirurgicală; Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți beneficiile pe care le va oferi nu numai vindecarea rapidă a rănilor câinelui, ci și pentru un confort mai mare și mai puțină durere. Bandajele pot fi folosite pentru leziuni mai mici, dar trebuie să fiți atenți la acei câini care încearcă să-l lingă pe dressing atunci când nu căutați.

În legătură cu o postare: Bandaj lichid pentru câini

De asemenea, puteți utiliza tehnicile de distragere pentru a vă menține limba câinelui, mai ales când este o rană mică. Unele dintre aceste tehnici includ puzzle-uri alimentare, Jocuri cerebrale, și orice altă activitate care va ajuta la distragerea atenției câinelui. Din moment ce este posibil să se întoarcă să-și lingă rana, trebuie să vă amintiți să vă mențineți câinele și să vă asigurați că sunt bine angajați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își linge rănile?