De ce este pisica mea? Tot ce trebuie să știți

De ce pisica mea este drooling?

Am auzit întotdeauna cum "Cats guvernează și câinii drool."În ceea ce privește cuvântul, este de obicei adevărat, sau cel puțin, de cele mai multe ori este. Pisicile nu sunt cu adevărat cunoscute pentru somn, dar dacă o fac, trebuie să existe o problemă serioasă în spatele ei. Ați observat recent ca pisica voastră să-i drooling? Dacă da, are nevoie de îngrijire imediată, deoarece este o problemă reală.

Cu toate acestea, doar ca nu vă panicați la necunoscut, există anumite motive pe care le-am enumerat pentru motivul pentru care pisica dvs. ar putea fi drooling:

  • Condiții patologice, ceea ce duce la inflamație
  • Probleme dentare
  • Insuficiență renală
  • Trauma
  • Cancer
  • Corpuri străine
  • Stimulii emoționali
  • Intrarea plantelor

O pisică stridentă este o vedere rară, deoarece gura lor conține o cantitate foarte mică de saliva. Cu toate acestea, droolingul excesiv are nevoie de o verificare amănunțită la veterinar. Uneori există cauze grave ale acestuia, iar un diagnostic precoce este întotdeauna cea mai bună idee.

pisica excesiv de

Drooling normal

Pentru unii dintre ei, este obișnuit să drool în timp ce ei sunt purri sau frământați. Este adesea un semn că sunt relaxați și mulțumiți, ceea ce le duce adesea înapoi la pisoi. În timpul asistenței medicale, Pisicile de obicei frământate pe mama lor cu labele lor pentru a stimula eliberarea laptelui. Acest comportament duce la o masă reconfortantă și plăcută, precum și o legătură hrănitoare între ei și mama lor. După ce a ajuns la maturitate, sentimentul de mulțumire duce la frământare care stimulează murdărirea și astfel aduce înapoi amintirea de îngrijire medicală. Și despre purtring, adesea însoțește cu frământarea și murind.

Deci, dacă pisica dvs. perfect sănătoasă scade puțin în timp ce "făcând aluatul de pizza" în poala ta, nu fi surprins. Este posibil, de asemenea, o modalitate de pisica ta arată compasiunea lor față de dvs. Diferite de canini, pisicile nu sunt într-adevăr drool peste alimente. Cu toate acestea, nu este anormal pentru ca acest lucru să se întâmple. Dacă pisica dvs. scapă peste mirosul brioșelor dvs. proaspăt coapte sau al altor alimente, dar nu în mod specific în alte momente, atunci nu este nimic de îngrijorat.

Este în cea mai mare parte tensiuni și frică care provoacă o pisică să drool de ceva timp. Dar dacă par a fi foarte stresate pe ceva în mod regulat și care rezultă în somnorizare, este întotdeauna o idee bună să plătiți o vizită la veterinar.

Drooling anormal

Acest lucru trebuie să fie serios dacă pisica voastră este în mod constant și nu puteți asocia acest lucru cu alimente sau mulțumire. Este esențial ca părinții de companie să-și ia pisicile la veterinar cel puțin o dată pe an întreg pentru o verificare de rutină, chiar dacă nu prezintă semne de boală. În mod normal, veterinarii experți pot detecta orice probleme interne înainte ca pisica dvs. să poată începe să prezinte semne de el.

În acest caz, dacă simțiți că comportamentul de drooling este ușor anormal pentru a apărea în pisica dvs., contactați imediat veterinarul. CAT-ul dvs. are nevoie de o verificare aprofundată pentru a examina orice probleme de sănătate care le cauzează DROOL.

Citiți mai departe pentru a cunoaște o analiză detaliată a acestei cauze care stau la baza:

Probleme dentare cauzând drool

Leziunile resorbante de cat odontoclazice sunt adesea o cauză comună a problemelor dentare la pisici. Acest lucru cauzează drooling, precum și dureri orale grave. FORL, uneori, numit și eroziuni ale liniei de col uterin, leziunile gâtului, cavitățile și resorbțiile rădăcinilor interne sau externe pot apărea chiar la punctul în care se întâlnesc dintele și linia gingiei. Uneori, veți observa o linie roșie de-a lungul gingiei pisicii dvs., care este privită ca o forl. Pe de altă parte, dacă pisica ta are o mulțime de tartru (sau o placă întărit) peste dintele lor, ar ascunde leziunea gingiilor. Știți că FORL este extrem de dureros și duce adesea la sensibilitate la gură, drooling și fracturi ale dintelui. Dacă nu este tratat, acesta va duce la dureri cronice și drastice Pierdere în greutate în pisica ta.

Insuficiență renală

Insuficiența renală este un ucigaș! Poate fi văzută fie în condiții cronice sau acute. Insuficiența renală cronică (CRF) sau vătămarea renală cronică (CKI) este probabil să ducă la scăderea semnificativă, pierderea în greutate clinică, urinarea crescută, respirația urâtă și creșterea setei. Rinichiul, când funcționează în mod normal, filtrează creatinina și Bun (două dintre produsele deșeurilor ale corpului pisicii dvs.). Atunci când există o creștere excesivă a acestor produse în fluxul sanguin, acestea vor duce la ulcere uremice în gură, stomac și esofag. În orice caz, dacă observați că prietenul dvs. pufos prezintă semne clinice de CRF, ia-le la veterinarul ASAP. VET dvs. va trata apoi cu:

  • BloodStream Observație
  • Terapie intravenoasă
  • Protecția stomacului
  • Medicament
  • Diete scăzute de proteine

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru boala renală

Corpuri străine

Verificați gura pisicii dvs. din când în când. Căutați lucruri ca o bucată de șir sau un obiect mic care ar putea fi blocat în gură. În mod normal, aceste obiecte mici provoacă disconfort și, prin urmare, datorită acestui lucru, ar putea să drool. Mai ales, dacă prietenul tău pufos rămâne în afara cea mai mare parte a timpului lor, ele sunt predispuse la înghițirea iarbă, plante, oase de pește mici sau alte gunoi care rămân în gura sau esofagul lor. Ei ar putea încerca să vărce obiectul așa cum este dureros să înghiți în mod normal. O verificare frecventă a acestora vă va păstra pisica de companie departe de o astfel de suferință care poate duce la somn.

Încălțămintea

Acest lucru este comun pentru pisicile care trăiesc în țările de vară fierbinte. Pisicile sunt desemnate în mod specific pentru a fi prinși cu apă de căldură decât alte animale, deoarece își petrec cea mai mare parte a timpului în afara soarelui, fără a bea suficientă apă. În acel cont, ei drool. Căldoase este, fără îndoială, periculos, deci asigurați-vă că păstrați o mulțime de apă proaspătă și curată disponibilă în orice moment.

Dacă este posibil, încercați să păstrați animalul de companie în interior, sub umbra, unde este probabil să fie mai rece în zile mai fierbinți. În ton, neliniște, palpitații rapide și probleme de respirație, vărsături, limbă roșie și letargie sunt, de asemenea, semne potențiale de căldură. Dacă bănuiți că dvs pisica poate fi suferinta incalzitoare, Luați-le la veterinar cât mai curând posibil.

Greață și anxietate

Greața semnalează, de obicei, stomacul temporar supărat la unele critice, cum ar fi cancerul intestinal sau boala inflamatorie intestinală. Prin urmare, somnul ar putea fi un semn al oricui dintre acestea. Acest lucru aduce din nou la concluzia că, dacă drooling-ul lor durează mai mult de câteva minute și a devenit un obicei mai obișnuit în pisica ta, este timpul pentru un examen veterinar.

excesiv de somn la pisici

Trauma

Pisicile sunt creaturi destul de vulnerabile. Și dacă le păstrați ca însoțitor, ar trebui să aveți grijă de faptul că sunt în siguranță în interiorul casei voastre. Păstrarea lor în aer liber maximizează orice risc de traume, cum ar fi, obținerea atacului unui câine mare sau se întâmplă să fie lovit de o mașină. Specialiștii de îngrijire a pisicilor spun că pisicile dezvoltă ceva numit "Fractură Jawbone" după trecerea prin traume. Ca urmare, o articulație dislocată tempo mandibulară sau cât de frecvent cunoscută sub denumirea de "fractură a maxilarului" duce la drooling severă (datorită incapacității lor de a-și închide gura). Dacă acest lucru vă declanșează, consultați medicul veterinar și obțineți raze X și alte examene orale.

Cancer / cancer oral

Ești părintele unei pisici albe de zăpadă? Din păcate, ele sunt mai expuse riscului de a înflorire un cancer agresiv, malign numit carcinom de celule scuamoase (SCC). Pisicile albe de zăpadă nu au pigmentare pentru care sunt susceptibile de a dezvolta SCC în apropierea urechilor, a zonelor de ochi și a gurii. Dacă tu sau oricine din casa ta este un fumător, pisica ta este mai probabil să fie prinsă cu cancer oral. Pentru toate acestea, semnele clinice ale SCC în gură includ:

  • Saliva
  • Nu mănânc
  • Respiratie urat mirositoare
  • Nu pot fi capabili să prindă mâncarea cu gura lor
  • Pierdere în greutate
  • Nu se poate închide gura

Plante otrăvitoare

Nu este o surpriză faptul că pisicile sunt alergice la anumite plante, în special cele care conțin cristale de oxalat de calciu insolubil. Acest lucru cauzează arderea extremă în gură dacă este înghițit accidental de pisica ta. Calla Lilly, Dieffenbachia, pacea Lilly, plantele de urechi de elefanți și plantele umbrelă sunt toate exemplele de plante pe care pisica dvs. poate fi alergică la.

Din fericire, plantele de oxalat de calciu insolubil nu sunt prea otrăvitoare pentru pisici, dar totuși rezultă în excesul excesiv. Dacă instinctele voastre vă spun că pisica voastră a luat în orice astfel de plante, spălați-l ușor cu apă și le oferă niște gustoase CAT tratează sau bulion de pui, conserve, etc. O verificare aprofundată cu VET nu este necesară, cu excepția cazului în care va veni și prezintă semne de inappetență. Cu acea fi spus, asigurați-vă că nu a fost o plantă mult mai mare ca și Paștele Lilly.

Rau de miscare

Desigur, nu vă mișcați pisica în mașină cât de mult vă luați canina pentru plimbările cu mașina - cu excepția cazului în care prietenul dvs. pufos are o întâlnire cu VET sau va merge pentru fotografii. Credeți sau nu, dar aceste excursii sunt un coșmar pentru pisicile tale, făcându-i să se simtă greață și nervoasă. Gâfâind, dificultăți în respirație, deschidere, semne de anxietate poate provoca drool. Încercați să vă faceți pisicile să se simtă confortabil, punându-i în transportatorul de companie și pe scaunul din spate fără a conduce nicăieri. Repetați acest lucru și lucrați lent pentru a conduce în jurul blocului zonei dvs. Kitty-ul vostru se va obișnui treptat cu acest lucru și acest lucru va ușura într-adevăr caroșacitatea ei.

Ați putea dori, de asemenea: Carrier de pisici

Stres

Trebuie să știți că stresul în pisici este cel mai important factor al disconfortului. Unul dintre simptomele principale pe care pisicile tale sunt prea stresate este drooling. De ce? Pentru că atunci când ceva creează frica excesivă în pisica voastră, sistemul lor neurologic îi trimite un lanț de ordine ca un scut împotriva situațiilor pe care nu le pot controla. Un astfel de semnal ar putea fi drooling. În acord, vor arăta, de asemenea, semne precum lipsa poftei de mâncare, diaree, Lipsa de igienă și labele transpirației. Deși, ar putea fi o problemă neurologică, luați-le la un expert pentru diagnosticarea corectă.

Împiedicați drogarea în pisici

La fel cum vă spălați dinții, Periați dinții pisicii de asemenea. Acest lucru ar împiedica orice placă sau tartru de la bacterii care ar duce la inflamarea gingiei (Ouch!). În plus, ai oferit prea multe tratamente la pisica ta în ultima vreme? Desigur, vi se permite să faceți acest lucru, dar țineți cont de faptul că poate duce la dinți abstracțiți dacă nu vă periați frecvent dinții.

În legătură cu o postare: Peruta de dinți de pisică

O altă idee minunată ar fi încercarea de a folosi un pui sau pește aromatizat Pastă de dinți de pisică (Da, există), împreună cu o periuță de dinți cu degete mică pentru pisica ta. Dacă încercați să evitați abruptura de dinți prea des, adresați-vă medicului veterinar despre orice soluție de fluorură pe care o puteți adăuga la o fântână de animale de companie pentru a-și păstra dinții curat curat.

Ați putea dori, de asemenea: Cat fântâni de apă

Dimpotrivă, în cazul în care pisica dvs. este o factură curată de sănătate, dar continuă să scadă, puteți lua în considerare aducerea unor schimbări în suplimentele lor alimentare sau nutriționale. Ar putea fi pentru că suferă de unele boli parodontale și că au nevoie de o mică grijă deosebită. Este adesea hrană umedă care ajută pisicile vârstnice sau pisicile fără dinți să umezească alimentele și să-l înghită.

Tratament

Odată ce ați aflat cauza rădăcină a zgomotului pisicii dvs., tratamentul devine simplu. Ar putea fi ceva cât mai clar ca o extracție a dinților sau o chirurgie sau chimioterapie pentru culoarea afectată a cancerului oral afectate. Cu toate acestea, tratamentele de urgență pentru o pisică otrăvită includ curățarea toxinei din întregul lor sistem, de obicei prin vărsături induse, fluide intravenoase sau cărbune.

După cum sa menționat mai sus, lilliile nu sunt deloc prietenoase pentru pisici și pot afecta instantaneu rinichii pisicilor. Prin urmare, fluidele IV în mod constant pentru a forța curatarea toxinei este necesară în timp ce monitorizarea pentru a se asigura că acestea sunt în afara pericolului. O linie telefonică de companie vă recomandă să alimentați cărbune activat pentru pisica dvs., care ar absorbi orice substanțe rămase în stomac.

pisica drooling

Linia de jos

La fel ca și oamenii americani, pisicile ar putea să drool din mai multe motive și ar putea fi reacția lor la stimuli diferiți. O cantitate normală de drooling este sănătoasă. Este îngrijorător numai când începe să apară excesiv și brusc. Amintiți-vă că pisica dvs. este o creatură curată și sensibilă. Ei nu se îmbolnăvesc de obicei și încep să drool. Dar dacă o fac acum, o vizită la medicul veterinar este o necesitate. Ia-ți liniștea ta, acționând mai devreme!

Ți-ai periat dinții pisicii în ultimele săptămâni? Dacă nu, ar trebui să o faceți imediat înainte de a fi prea târziu.

Puteți, de asemenea, să ajutați comunitatea și să ne anunțați cum ați tratat problema micului dvs. de scăpare a pisicilor în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este pisica mea? Tot ce trebuie să știți