Cum câinii primesc rabie?

Cum câinii primesc rabie
Vet-fapte-check-box

Rabies este o boală foarte înspăimântătoare, iar unii proprietari se pot descurca să se întrebe și # 8212; Cum câinii primesc rabie? Și cum să-mi împiedic câinele să contracteze această boală oribilă?

Rabia este o boală comună care plăgau animale, cu animale sălbatice, cum ar fi ratonii și skunks care servesc ca transportatori comuni. Animalele infectate cu rabie trec de-a lungul altor animale prin saliva lor.

Câinii sunt capabili să nu primească doar această boală, ci și-o răspândesc și la proprietarii lor. Toți proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de modul în care câinii primesc rabie, astfel încât ei să știe ce să facă pentru a împiedica să se întâmple cu animalele de companie.

Moduri comune pentru câini pentru a obține rabie

Câinii primesc rabie în una din cele două căi principale:

  • Mușcătura animalului. Cea mai obișnuită metodă de obținere a rabiei este printr-o mușcătură de la un animal infectat. Nivelurile ridicate ale virusului sunt de obicei prezente într-o salivă a animalelor infectate. Dacă un animal care poartă virusul mușcă câinele, există o mare posibilitate ca câinele să contracteze și virusul.
  • Zgârietură. O zgârietură poate provoca, de asemenea, că infecția să se răspândească de la un animal la altul, dacă saliva intră în rană (zgâria însuși nu va transmite virusul, dar va furniza un traseu prin care saliva poate contamina rana). De fapt, câinii cu orice tip de rană deschisă pot, de asemenea, să prindă boala dacă saliva celeilalte animale intră în contact cu ea.

Cum de a preveni rabia

Rabia este cu siguranță înfricoșătoare, dar din fericire, este destul de ușor de prevenit în lumea industrializată.

  • Obțineți vaccinați. Cea mai bună modalitate de a împiedica rabia este să vă vaccinați. Toți câinii (și pisicile) ar trebui să primească această vaccinare, iar oamenii care prezintă un risc mai mare de a obține și virusul (doar vorbesc cu medicul dumneavoastră dacă credeți că sunteți la un risc ridicat). În multe state, vaccinările rabie sunt necesare pentru animalele de companie, în timp ce unele regiuni deleagă că decizia județului. Indiferent, ar trebui să vă vaccinați pe animalele de companie pentru siguranța lor și pentru siguranța dvs. și a altora.
  • Fi în alertă. O altă modalitate de a împiedica câinii de a obține rabie este să le țină înăuntru ori de câte ori este posibil. Nu este ideal să lăsați un animal să se desprindă, deoarece acest lucru le dă o oportunitate mai bună de a intra în contact cu un animal care este infectat cu boala.
  • Evitați animalele ciudate și fără stăpân. Este, de asemenea, cel mai bine să stați departe de animalele fără stăpân. Unii pot părea prietenoși, dar nu există nici o modalitate de a spune dacă acel animal este sau nu vaccinat împotriva bolii. De asemenea, poate fi dificil să se spună dacă animalul are sau nu deja. Animalele infectate cu rabie adesea acționează ciudat, arătând o lipsă de frică normală față de alte animale și oameni. În timp ce poate apărea la început că acest animal este "prietenos și # 8221; Din moment ce nu se execută când vă apropiați, acest lucru ar putea fi un semn al rabiei și, așadar, ar trebui să continuați întotdeauna cu precauție extremă.

Simptomele rabiei

Unii câini nu prezintă nici un semn de simptome de rabie inițiale, în timp ce alții vor începe rapid să se schimbe, prezentând comportamente ciudate. Iată câteva simptome ale rabiei:

  • Creșterea agresiunii sau iritabilității
  • Salivația excesivă
  • Substanța albă spumoasă, văzută la colțurile gurii
  • Dificultate la inghitire
  • Lipsa coordonării musculare
  • Paralizie
  • Convulsii
  • Febră
  • Schimbați modul în care sună o coajă de câine

Rabia este o boală gravă care trebuie tratată ca atare. Este important ca proprietarii de câini să păstreze un ochi apropiat de animalele lor, astfel încât acestea să nu vină în contact cu animalele sălbatice care ar putea purta rabieri. În plus față de ratonii și skunks, liliecii și vulpi sunt, de asemenea, purtători ai acestei boli și sunt observate în mod obișnuit în multe locații.

Proprietarii de câini ar trebui să facă totul în puterea lor de a împiedica câinii lor să obțină rabie și să le ia la un medic veterinar imediat dacă simptome sunt detectate.

Lucrul final de reținut: Întotdeauna obțineți câinele vaccinat împotriva rabiei!

Ce să faci dacă câinele tău primește rabie

Dacă un câine devine puțin de un alt animal infectat cu rabie, el trebuie să fie luat imediat la medicul veterinar. Câinele va trebui să fie în carantină și păstrată departe de alte persoane și animale.

Un câine nevaccinat nu va supraviețui, în timp ce un câine vaccinat are o șansă. După cum sa menționat mai sus, ar trebui să vă luați întotdeauna câinele vaccinat împotriva rabiei, deoarece infecția cu rabie este fatală.

Cel mai bine este să puneți un câine cu rabie suspectați într-un transportator sau cușcă pentru transport (dacă este sigur să faceți acest lucru și nu doriți să vă expuși virusul dvs.). Dacă câinele acționează deja în mod vicios și atacă, atunci proprietarul trebuie să apeleze controlul animalelor pentru a le transporta în siguranță câinele.

De asemenea, este important să dezinfectați toate zonele casei că saliva câinelui ar fi putut intra în contact cu. Nu reușesc acest lucru ar putea însemna răspândirea infecției, în special pentru oricine are o rană deschisă sau chiar o zgârietură simplă pe corpurile lor.

Utilizați măsuri preventive pentru a vă proteja și animalele de companie din această boală oribilă.

***

Ați tratat vreodată un animal rabd? Care a fost experiența dvs? Vă rugăm să vă împărtășiți gândurile în comentariile!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum câinii primesc rabie?