Semne și cauze ale deshidratării catelului

Bulldogii francezi Apă potabilă

Deshidratarea este o deficiență a apei în organism. Catelul dvs. pierde apa în fiecare zi în timpul eliminării, expirația fiecărei respiratie și prin evaporarea saliva în timpul gâfâind.

Puii sunt deosebit de susceptibile la deshidratare, deoarece au mult mai puțină masă corporală decât un câine adult. În timpul lunilor de vară fierbinte, supraîncălzirea în timpul jocului poate predispune și catelul dvs. la pierderea excesivă a apei. Devine și mai important să vă supravegheați cățelul în timpul vremii calde pentru a preveni deshidratarea.

O mare majoritate a pierderii de apă a câinelui se datorează urinării. Aceste fluide sunt înlocuite când catelul mănâncă și bea. Asigurați-vă că sunt disponibile o mulțime de apă curată ajută la prevenirea deshidratării. Puii bea mai mult în timpul vremii calde, dar în timpul iernii trebuie să fiți sigur că castronul de apă nu îngheață și împiedică accesul la apă. Orice care crește pierderea fluidului, cum ar fi diareea, poate duce, de asemenea, la deshidratare.

Ce cauzează deshidratarea?

Deshidratarea poate apărea ca urmare a oricărei boli care cauzează diaree sau vărsături. Urinarea excesivă care apare la diabetul zaharat și boala renală, sângerarea sau orice condiție care determină o reticență de a mânca sau de a bea poate duce la deshidratare.

Semne de deshidratare de catelus

Cel mai vechi semn de deshidratare este membranele mucoase uscate în care gingiile și limba câinelui sunt lipicioase sau uscate în loc de umed. Saliva poate deveni lipicioasă sau chiar stringă.

Un semn mai evident este o pierdere a elasticității pielii. Pielea câinelui se potrivește în mod normal ca o haină confortabilă, cu o cameră pentru a vă deplasa în special în umeri. Apucați pielea peste gâtul și umerii puilor și ridicați ușor - când este hidratat în mod normal, pielea izvorăște repede în poziție la eliberare.

Pielea se retrage încet când câinele este de șapte până la opt procente deshidratate. O deshidratare de zece procente sau mai mult este serioasă, iar pielea va rămâne într-o creastă când a fost retrasă și nu va veni înapoi în poziție. Aceasta se numește cresterea pielii.

Timpul de reîncărcare capilară (CRT) este, de asemenea, o bună măsură de hidratare. Acesta este momentul în care este nevoie de sânge pentru a reveni la membranele mucoase după ce se aplică presiunea și poate fi demonstrată prin apăsarea ușoară a degetului împotriva gingiilor câinelui. Acest lucru blochează pe scurt fluxul sanguin, astfel încât țesutul devine albă atunci când presiunea este eliberată rapid.

Când hidratarea Pup este normală, durează mai puțin de două secunde pentru ca albul să se întoarcă la pigmentul roz normal. O deshidratare de deshidratare de șapte la opt la sută va întârzia timpul de reîncărcare capilară timp de două până la trei secunde. Mai mult de patru sau cinci secunde indică deshidratarea severă, o situație extrem de periculoasă. Acești câini prezintă, de asemenea, bule de ochi scufundate, geamuri musculare involuntare și extremități reci.

Cum să tratați deshidratarea

Puppies care suferă de deshidratare moderată până la severă necesită o atenție veterinară imediată dacă trebuie să supraviețuiască. Terapia cu fluid va fi obligată să rehidreze catelul și să-și întoarcă echilibrul electrolitic (mineral) la normal. În funcție de nevoile câinelui dvs., medicul veterinar vă poate arăta cum să administrați terapia cu fluid la catelul dvs. acasă, demonstrând cum să dați lichid subcutanat (sub piele).

În cazuri ușoare în care vărsăturile nu sunt o problemă, pur și simplu obțineți câinele să bea apă va fi de ajutor. Veterinarul dvs. poate prescrie produse similare cu pedialyte pentru copii, care oferă și electroliți pierduți.

Cauza subiacentă a deshidratării va trebui, de asemenea, să fie tratată. Medicamentul specific pentru a controla diaree și vărsături pot fi necesare pentru a preveni pierderea în continuare a fluidului. Alte medicamente, în funcție de diagnostic, cum ar fi cele pentru a gestiona diabetul sau bolile renale, pot fi, de asemenea, necesare, în special la câinii mai în vârstă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semne și cauze ale deshidratării catelului