De ce câinii spumă la gură? Tot ce trebuie să știți

De ce câinii spumă la gură?

Toți dintre noi vrem să avem câini fericiți și sănătoși. Această preocupare pentru prietenii noștri canini ne face să sarăm chiar și atunci când ceva este ușor greșit.

Un astfel de aspect care face ca mulți proprietari să se oprească în piesele lor este spumă la gura câinelui tău. Vestea bună este, 99% din timp nu este nimic de îngrijorat. Dar totuși, este bine să știți de ce spuma câinelui tău la gură. Și iată de ce.

Surmenaj

Unul dintre motivele câinilor tăi la spumă este o supraexpunere. În mod obișnuit, câinii care se străduiesc fizic ca câini militari tind să aibă spumă adesea. De asemenea, este obișnuit să vedeți și în câinele dvs., mai ales dacă a jucat mai mult decât timpul de rutină.

Ce se întâmplă este, atunci când dvs Pantaloni de câine puternic, Este nevoie de oxigen rapid. La rândul său, acest aport rapid poate provoca saliva în gură să spună. Ca proprietar de animale de companie, știi că câinele tău salivează mai mult când cheltuiește mai multă energie. Aceasta este o parte a mecanismului natural al câinelui pentru a puf și pantaloni!

De cele mai multe ori, această spumă va dispărea cât de repede câinele dvs. se relaxează puțin și respirația sa coboară la niveluri normale. De asemenea, nivelurile de spumă cresc când câinele dvs. începe să bea apă și se află în jos pentru a vă relaxa.

Spumă de gură de câine

Probleme de stomac

Când câinele dvs. mănâncă ceva ce nu este obișnuit, sau când mănâncă ceva pe care nu-i place, începe să saliveze mai mult pentru a obține gustul din limba lui. Unii câini găsesc niște gusturi foarte revolte și fac tot ce pot pentru a obține gustul din gură.

Când încep să saliveze mai mult decât în ​​mod normal, ei tind să spună la gură. Acest lucru se îndepărtează de obicei de la sine când câinii au obținut că gustul revoltat din gură. Uneori, poate duce la greață, deoarece această salivantă și spumare poate provoca glandele salivare să intre în modul de supraîncărcare. Ați observat vreodată că salivați foarte mult înainte de a arunca? Același lucru este și cazul câinelui dvs. Salivă mai mult când va vomita, iar acest lucru crește spumarea.

Din nou, nimic de îngrijorat aici. Ca și cum vă simțiți mai bine după ce ați aruncat, câinele dvs. se simte, de asemenea, mai bine după ce nu-i place de la sistemul său digestiv.

Cu toate acestea, dacă greața persistă sau dacă câinele dvs. se simte prea bolnav, ar putea însemna o problemă în tractul digestiv sau în stomac, ceea ce necesită ajutorul unui veterinar.

Pentru a evita această situație, este important să vă hrăniți câinele alimentele potrivite pregătite în condiții curate și igienice. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a evita evitarea Probleme de stomac în câinele dvs și spumarea care vine cu ea.

  • Dacă servirea dvs alimente de câine uscate sau Conserve / alimente pentru câini umede, Asigurați-vă că nu este ținut în aer liber pentru prea mult timp.
  • Verificați datele de expirare înainte de a servi alimente comerciale la câinele dvs.
  • Dacă faceți mâncare de câine acasă, asigurați-vă că o faceți pe o suprafață curată și igienică.
  • Este o idee bună să păstrați carne departe de fructe și legume dacă intenționați să le serviți împreună.
  • Utilizați întotdeauna carnea de grad de uman, și nu carnea făcută pentru animal, deoarece tind să conțină mai mulți conservanți decât carnea reală.
  • Utilizați boluri curate pentru alimente și apă.
  • Înțelegeți alergiile câinelui dvs., în special la anumite alimente.
  • Unele alimente ca ceapă nu sunt ideale pentru câini.
  • Dacă încercați o nouă mâncare, dați în cantități mici pentru a vedea dacă câinele dvs. îi place.

În afară de această igienă alimentară, uneori virusul și bacteriile pot provoca, de asemenea, supărat stomacul. Dacă credeți că totul este bine cu câinele dvs., obțineți o întâlnire cu VET dvs.

Stres și anxietate

Stresul și anxietatea iau o taxă mare asupra tuturor creaturilor vii, iar câinii nu fac excepție de la această regulă.

Stresul face ca câinii să spună la gură. În esență, când câinii sunt stresați, reacția lor automată este de a drool. Este o funcție a corpului declanșată de o reacție nervoasă. Cu alte cuvinte, să spunem că aduceți un câine de la un adăpost pentru prima dată. Câinele nu știe dacă ar trebui să aibă încredere în tine sau dacă este într-un loc sigur. Această incertitudine pune o cantitate enormă de stres asupra câinelui și, ca rezultat, Câinele începe să scadă excesiv ca o modalitate de a face față acestui stres. La rândul său, excesul de salivare duce la spumarea la gură.

Acest lucru aduce o întrebare importantă și una pe care trebuie să o stați mereu pe partea de sus. Ce cauzează un câine să devină anxios?

Ei bine, iată câteva cauze posibile.

  • Anxietate de separare - una dintre cele mai mari cauze ale stresului este anxietatea de separare, unde câinele este speriat că îl veți abandona.
  • Trauma trecută - Unii câini sunt abuzați acasă și în cele din urmă se termină într-un adăpost. Acești câini transportă amintiri despre trauma lor trecuta pentru o lungă perioadă de timp, deci orice nou ca un loc nou, o persoană nouă sau aproape orice altceva le poate face anxietate.
  • Socializarea - socializarea pune o mulțime de stres asupra câtorva câini, în funcție de personalitatea lor. Aceasta este o problemă deosebită atunci când puii li sa refuzat stimulii sociali și de mediu necesari. Acest lucru le poate determina să se teamă de procesul de socializare și, la rândul său, să ducă la stres.
  • Dispoziția genetică - unele rase de câine sunt mai predispuse la anxietate decât altele. În general, câinii inteligenți care pot identifica chiar și cele mai mici schimbări din mediul înconjurător tind să se simtă mai anxioase decât alți câini. Anxietatea depinde, de asemenea, de o anumită măsură pe rase. Câinii care sunt cei mai dispuși la anxietate includ Spaniels Cocker, Păstoriștii germani, Dalmații, Huskies siberiană, Standard Pudele, și terriers.
  • Probleme medicale - Câinii cu boli, cum ar fi hipotiroidismul, encefalita și diabetul, tind să devină mai îngrijorați decât alți câini, deoarece aceste boli influențează sistemul nervos și prin ea, capacitatea lor de a gestiona situațiile.

Dacă vă întrebați, spumante ca urmare a acestor anxietăți sunt cele mai puțin probleme ale dvs. Dar, ar trebui să vă uitați la spumarea ca un semn posibil pentru a aborda anxietatea care stă la baza care vă plagă de multe ori câinele.

Câinele Bernardine Drooling Spumă

Probleme medicale

Cauzele pe care le-am văzut mai sus nu au un impact grav asupra câinelui.

Dar, uneori, spumarea este un simptom al unei afecțiuni medicale mai grave care necesită atenția imediat. Unele condiții medicale posibile pentru care spumarea este o cauză fundamentală sunt convulsii și rabieri îngrozitoare.

Când ta câinele are o confiscare, Tind să drool excesiv încât la rândul său cauzează spumarea. Din nou, spumarea nu este o problemă aici, dar atunci faptul că semnifică o stare gravă înseamnă că trebuie să oferiți imediat ajutor medical pentru câinele dvs.

O altă boală îngrozitoare pentru care spumarea este un simptom este rabia. De fapt, unul dintre simptomele pe care veterinii le caută este excesul de spumă la gură urmată de comportament neregulat. Acest lucru se datorează faptului că virusul rabiei este prezent în gura câinilor și, de asemenea, acesta este motivul pentru care oamenii trebuie tratați atunci când un câine îi mușcă. Deci, acest virus rabie afectează sistemul nervos al câinelui și de aceea puteți vedea o mulțime de comportamente neregulate. Ca urmare a acestui impact asupra sistemului nervos, câinele nu poate să-și înghită propria salivă. Prin urmare, saliva se acumulează în gură și singura modalitate de a trimite din sistem este prin ameliorarea și spumarea. Acesta este motivul pentru care spumarea este o caracteristică importantă a rabiei.

Dacă vedeți excesul de spumare în gură toată ziua în ziua de mai mult de câteva zile, este o idee bună să căutați imediat ce vă interesează.

Sanatate dentara

O altă preocupare semnificativă de sănătate pentru care spumarea poate fi un simptom este sănătatea dentară.

Igiena dentară slabă sau probleme precum ciuma, cavitățile și gingivita vor determina cainele să salveze excesiv. Aceasta este o parte din mecanismul de apărare natural al câinelui, unde salivă să scape de germeni și de durerea asociată care vine cu probleme dentare.

Dar această salivare excesivă duce, de asemenea, la spumă. Ca și în cazul cauzelor anterioare, spumarea este doar un indicator al unei probleme mai mari care trebuie abordată.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a păstra sănătatea dentară a câinelui în stare bună.

  • Luați câinele dvs. pentru examenele dentare, cel puțin o dată la șase luni. Majoritatea veterinarilor fac un examen dentar de bază și vă pot face referire la specialiști dacă câinele dvs. are nevoie de îngrijire specializată. Unii proprietari de animale de companie nu se simt confortabil cu o sesiune de curățare dentară, deoarece necesită administrarea anesteziei. Singura recomandare pe care o avem pentru astfel de proprietari de animale de companie - nu lăsați temerile dvs. să afecteze Sănătatea orală a câinelui tău. Discutați cu veterinar despre temerile voastre și obțineți-o la cel mai devreme.
  • Dacă simțiți un miros de mușcătură care iese din gura câinelui tău, nu o ignora niciodată așa cum ar putea însemna că câinele tău suferă de un fel de boală parodontală, cum ar fi gingivita. Unele dintre aceste condiții pot fi dureroase, deci aveți grijă de schimbări comportamentale, de asemenea.
  • Periați dinții câinelui De câte ori poți. Inițial, va exista o mulțime de rezistență din partea animalului de companie pentru periaj, deoarece este ceva nou pentru ei și nu se simt confortabil cu ea. Începeți cu recompense Yummy la câinele dvs. și apoi încet, utilizați periajul ca un timp pentru a vă lega cu prietenul tău canin. De-a lungul timpului, câinele dvs. va aștepta, de asemenea, la el. Iar câinii au o pastă de specialitate, astfel încât pasta pe care o folosim nu este ideală pentru el.
  • Cumpărați alimente dentare, jucării și tratează atât de mângâierea pe ele să vă poată curăța dinții câinelui și să împiedicați debutul problemelor dentare. Aceasta este o modalitate bună de a promova sănătatea orală dacă nu găsiți timp să periați adesea.

Ați putea dori, de asemenea: Câine pastă de dinți

În toate, spumarea ar putea fi un indicator al sănătății dentare, asigurându-vă că luați măsuri corective, mai ales dacă vedeți spumarea persistentă sau când se întâmplă adesea decât înainte.

spumă în canin `src =

Otrăvire

O cauză rară, dar posibilă este otrăvire. Dacă câinele dvs. a consumat otravă sau orice lichid de curățare menționat ca otrăvitor, veți vedea excesul de spumă la gură. Din nou, acesta este un mecanism de apărare, deoarece corpul câinelui încearcă să scoată otravă din corpul său prin salivare, iar această salivare duce la spumă.

Inutil să spun, dacă bănuiți că câinele dvs. a consumat otravă și spumă ca urmare a acesteia, contactați linia dvs. de ajutor pentru otravă locală sau luați câinele dvs. la cea mai apropiată clinică Vet de urgență imediat.

Înghițirea necazurilor

O cauză dificilă de spumare este atunci când câinele dvs. are probleme cu înghițirea ceva. Acest lucru ar putea fi din cauza unei infecții în gât sau pur și simplu pentru că câinele dvs. a înghițit accidental ceva ce nu ar trebui și nu împiedică trecerea. Ca rezultat, câinele dvs. este gâfâind și salivând greu pentru a scăpa de substanță, ceea ce duce la spumare.

Ca proprietar de animale de companie, această cauză este puțin dificil de a afla pentru că nu veți ști unde să începeți și ce să faceți.

În general, dacă vedeți spumarea cu dificultate în respirație, aceasta ar putea fi cauza. Cereți câinelui să-și deschidă gura largă și să examineze gâtul și partea din spate a gurii pentru a vedea dacă ceva este blocat.

Deci, acestea sunt unele dintre cauzele posibile pentru spumarea la gură. După cum puteți vedea, majoritatea acestor cauze nu sunt grave sau înfricoșătoare, astfel încât să puteți lăsa câinele să o repare singură. Dar, pe de altă parte, unii dintre ei sunt ca niște rabieri și sufocați.

Ca regulă de bază, dacă spumarea dispare într-un timp, nu vă faceți griji cu privire la asta. Dar dacă spumarea este persistentă sau reapare adesea, verificați cu veterinarul dvs.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii spumă la gură? Tot ce trebuie să știți