Câinii au într-adevăr cele mai curate guri?

Câinii au într-adevăr cele mai curate guri?

Noi toți am auzit iubitorii de câini spun că câinii au guri mai curate decât oamenii. În timp ce această idee ar putea face ca proprietarii de câini să se simtă mai bine să primească o grămadă de sărutări de slobte, este posibil să nu fie complet adevărată. Oamenii de știință știu acum că biomes orală de câini și oameni nu pot fi comparate în mod corect. Asa de câinii au cele mai curate guri?

Ideea de câinii care au cele mai curate guri nu este ceva care poate fi dovedit sau respins cu cercetarea actuală. În timp ce câinii au mai puține tipuri de bacterii orale decât oamenii, indiscreția lor dietetică și riscul de parodontită au un impact asupra sănătății lor globale.

Câinii au guri mai curate decât oamenii?

Comparând un câine și un biome oral al omului este dificil. Potrivit unuia studiu, numai 16.4 la sută din bacterii în gura unui câine se găsește și într-un om. Un alt studiu arată că biomul oral al unui câine este mai diversi decât un om. În plus, câinii transportă mai mult de 600 de tipuri de bacterii în gură, în timp ce oamenii transportă 615 sau mai mulți. Doar pentru că un câine ar putea purta mai puține tipuri de bacterii decât un om, acest lucru nu reflectă cât de curat este cu adevărat biomul lor oral.

Mai mult, sunt bacteriile din câine și gura umană benefice pentru ei. Aceasta înseamnă că nici gura nu este în mod necesar murdară, dar în schimb funcționează așa cum este menit să. Bacteria orală bună Ajutați la controlul bacteriilor rele, precum și pentru reducerea respiratie urat mirositoare. Ca atare, eradicarea tuturor bacteriilor gurii vă pot face rău pentru a vă face rău. În același timp, o supraaglomerare a bacteriilor orale poate influența negativ atât tine, cât și câinii tăi intestin Microbiome, care duce la boli cronice, cum ar fi IBD. Aceasta subliniază importanța menținerii Biomei Orală.

Sunt guri de câine cele mai curate din lume?

Există nici o cercetare care să sugereze că gura unui câine este cel mai curat in lume. Este dificil să comparați biomul oral al unui câine la un alt animal datorită diferențelor de mediu și dificultății de comparare a tipurilor de bacterii. Este, de asemenea, dificil să se compare dacă gura unui câine este mai curat decât un alt animal, deoarece fiecare individ este diferit.

În timp ce un câine ar putea avea un obicei de a mânca poop și orice altceva își iau labele, un alt câine ar putea avea dinții periat în mod regulat și au o dietă sănătoasă, echilibrată. În mod similar, o pisică în aer liber poate pradă animalelor și insectelor care poartă boli, în timp ce o pisică interioară poate avea o dietă sănătoasă și regulată verificări veterinare. Comparând câinele cu indiscreție alimentară la pisica interioară sănătoasă este aproape imposibilă pe această bază. Noi Deasemenea lipsesc informațiile de comparat câine biomes oral la alte specii "din cauza lipsei de cercetare în această privință. Acest lucru se datorează faptului că nu fiecare biom oral al fiecărui animal este bine cercetat încă.

De ce sunt gurile de câine mai murdare?

Pe baza numai pe biomul lor natural oral, nici o comparație nu poate fi făcută între cât de curat este un câine și gura umană. Cu toate acestea, știm că câinii sunt la un a un risc mai mare de Sănătatea orală slabă. Acest lucru se datorează faptului că câinii practică adesea indiscreția dietetică, nu pot să-și perie propriii dinți și să lingă tot felul de suprafețe.

Ei pot mânca orice

Câinele dvs. probabil încearcă să mănânce orice și tot ce găsesc. În funcție de obiceiurile câinelui dvs., alimentele pe care le mănâncă pot avea un impact asupra curățeniei gurii lor. De exemplu, câinii care mănâncă a Dieta RAW poate contracta Salmonella, care poate fi acordată oamenilor. Salmonelloza nu este comună la câini, dar câinii pot vărsa bacteriile în scaun și saliva. Acest lucru îi permite să se răspândească la alte animale de companie și oamenii din gospodărie.

În mod similar, probabil că nu doriți să lăsați câinele să sărută fața dvs. dacă dvs câine mănâncă poop. Conform cercetare, câine poop poate porni agentul patogeni ca Campylobacter, E. coli, giardia, și Cryptosporidium. Deci, un câine care practică în mod regulat mănâncă poop va avea o gură mai murdară decât un câine care nu mănâncă poop. Poopul altor animale poate transmite, de asemenea, boli și paraziți la poochia ta. De exemplu, Fox Poop este cunoscută să transmită viermii rotunzi, ceea ce provoacă boala toxocariasis. Acestea sunt două motive principale care pot avea un impact cât de curată este gura unui câine.

Curățarea neregulată

Spre deosebire de oameni, Câinii nu pot alege să-și perie dinții. În timp ce acest lucru nu înseamnă că gura câinelui dvs. este natural mai murdar decât al tău, ea pune câinele tău la un risc mai mare de boală parodontală. Conform studii, Până la 80% din câini au o anumită etapă de boală parodontală până la vârsta de trei, parțial, deoarece doar 2% dintre proprietarii de câini perie în mod regulat dinții câinelui lor.

Când câinii se dezvoltă boală parodontală, tipuri specifice de bacterii Luați-vă de biomul oral al câinelui. Acestea includ Bacterioidele Fragilis, Porfyromonas salivosa, și Prevodella intermedia. Interesant, unii agenți patogeni umani obișnuiți care sunt responsabili pentru parodontită, cum ar fi Haemophilus spp., sunteți complet absent la câini. Acest lucru, încă o dată, face dificilă compararea cu precizie a biomei orale canine la biomul oral uman.

Dog boală parodontală
Doar 2% dintre proprietarii de câini perie în mod regulat dinții câinelui.

Ei linge foarte mult

Toată lumea a văzut câinele lor linge ceva neidentificabil și cel mai probabil de pe trotuar. Chiar dacă câinele dvs. are o dietă sănătoasă, echilibrată, orice câine va linge ceva rău din când în când. Acest lucru vă poate face ca câinele să ridice bacterii, viruși și paraziți care nu ar fi în mod normal în gura lor. Odată ce aceste boli sunt prinse de câinele dvs., ei pot să le transmită cu dvs. sau la alte animale prin saliva lor. Deci, fără curățenie regulată, câinele dvs. poate deveni bolnav sau capabili să treacă paraziți la tine. Nu e bun! Pentru a preveni acest lucru, faceți întotdeauna cel mai bine pentru a opri câinele dvs. de a mânca sau de a bea substanțe ciudate atunci când ieșiți zilnic.

Trebuie Păstrați spațiul de locuit al animalelor de companie curat pentru a le împiedica să ridice bacterii proaste din mediul lor. Asigurați-vă că sunteți în mod regulat Spălați patul câinelui, curățați mâncarea și bolurile de apă și păstrați-le bine îngrijit pentru a preveni infecțiile.

Te poți îmbolnăvi dacă câinele tău te linge?

Unii proprietari se îngrijorează că gura prietenului lor blană este mai puțin curată decât a lor. În realitate, este dificil pentru ca bacterii orale ale unui câine să supraviețuiască într-un mediu uman. Acest lucru se datorează diferențelor fiziologice dintre cele două. În primul rând, saliva câinelui este mai puțin acid decât un om. În al doilea rând, periajul dinților ajută la îndepărtarea oricărei bacterii supra-gingivale din gură. În cele din urmă, bacteriile orale canine ar trebui să concureze cu bacteriile orale umane pentru a supraviețui. Bacteriile orale bune sunt deja în vigoare pentru a ajuta la neutralizarea răului.

Riscul principal de a lăsa un câine linge este Capnocytofaga infecţie. Pâna la 74% dintre câinii transportă Capnocytofaga, o bacterie găsită în mod natural în tractul orofaringian al câinelui. Pentru majoritatea oamenilor, acest risc nu este semnificativ, dar persoanele cu sisteme imunitare slabe se pot îmbolnăvi când se infectează. În cele mai multe cazuri, Capnocytofaga este transmisă prin mușcături sau prin lingerea unei răni deschise. Semnele și simptomele acestei infecții prezintă în trei până la 14 zile după transmitere și includ blistere în jurul rană a mușcăturii, febră, diaree, dureri de stomac, vărsături, confuzie și dureri musculare.

Deci, câinii au cele mai curate guri? Nu suntem siguri. Cercetările arată că biome orală câine și biomul oral uman nu pot fi comparate în mod corect. Acest lucru se datorează faptului că cei doi sunt foarte diferiți de celălalt. Cu toate acestea, unii câini ar putea mânca alimente nesigure sau poop, făcându-le să aibă guri mai murdare decât alți câini.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii au într-adevăr cele mai curate guri?