De ce este atât de importantă sănătatea câinilor orale?

De ce este sănătatea orală a câinelui atât de important

Există un număr de proprietari de animale de companie care nu reușesc să recunoască importanța asigurării optime orale și sanatate dentara la câini. La urma urmei, strămoșii lor canini au reușit să trăiască cu vârstele fără pastă de dinți canine, periuțe de dinți și chews dentar. Cu toate acestea, acest lucru în mod clar nu înseamnă că putem să ne lăsăm să continuați fără a avea grijă de sănătatea lor orală. Iată de ce sănătatea orală canină este atât de importantă.

Ați putea dori, de asemenea: Chews dentar pentru câini

Reduce numărul de bacterii și al altor microorganisme din cavitatea orală

Cavitatea orală canină găzduiește o gamă uimitoare de bacterii și alte microorganisme. Ei sunt locuitorii obișnuiți ai cavității orale a unui câine. Ei nu produc boală sau nici o problemă încă de la saliva câinilor, la fel ca oamenii, conține anumite substanțe care inactivează cumva aceste microorganisme. Cu toate acestea, aceste microorganisme cresc în număr în măsura în care mecanismul natural de apărare a cavității orale canine nu mai poate atenua acțiunea microbilor asupra cavității bucale, în special din dinți.

Meticulosul canin de îngrijire a sănătății orale poate ajuta la reducerea numărului acestor microorganisme dăunătoare prin uciderea celor mai mulți dintre ei la un moment dat. În timp ce este practic imposibil să ucizi toate microorganismele și să facem cavitatea orală canină ca fiind sterilă, îngrijirea orală ca utilizarea regulată a mestecilor dentare și periuță de dinți cu pasta de dinți uzată adecvată poate contribui la reducerea numărului de germeni în măsura în care organismele rămase sunt inactivate de mecanismele de apărare înnăscute ale câinelui.

Ați putea dori, de asemenea: Câini periuțe de dinți

Previne creșterea și proliferarea bacteriilor

Bacteriile și alte microorganisme se bazează pe o bună sursă de zaharuri pentru ca ei să crească și să se înmulțească. Majoritatea alimentelor disponibile în comerț pe care le oferim câinilor noștri conțin o mulțime de amidonuri adesea ca umpluturi. Aceste substanțe de amidon pot fi blocate pe suprafața dinții câinelui precum și în spațiul dintre dinți și gume. Ceea ce înseamnă pur și simplu că oferim, în esență, combustibilul nostru pentru microorganisme să crească și să prolifereze.

Din acest motiv, că spălarea dinților canini cu pastă de dinți adecvată sau chiar furnizarea câinilor noștri cu mestecul dentar potrivit poate ajuta la îndepărtarea acestor amidonuri și alte resturi de alimente care ar putea fi blocate în dentiția și gingiile câinilor noștri. În acest fel, eliminăm combustibilul necesar de aceste microorganisme să crească și să se înmulțească.

Pierderea dinților de câini

Întârzie formarea sau dezvoltarea plăcii și a tartarului

Dacă bacteriile i se permite să crească și să se prolifereze pe suprafața dvs dinții câinelui, Nu numai că vor prolifera, vor produce, de asemenea, un strat foarte lipicios, incolor și foarte subțire, care se întărește să devină ceea ce majoritatea dintre noi știm ca placă. În comunitatea de îngrijire a sănătății, ei o numesc biofilm pentru simplul fapt că este secretat de organisme biologice. Lucrul este că această placă este ceea ce protejează bacteriile sub ea. Este ca un acoperiș foarte puternic pe care l-au pus peste cap, astfel încât să nu fie atacați de celulele sistemului imunitar salivar, precum și de periajul mediocru al dinților.

Când acest lucru este permis să continue, bacteriile sub placa mănâncă încet la stratul de smalț al dinților. Aceasta eliberează anumite substanțe chimice cum ar fi calciul în placa în care se întărește sau se calculează să o facă și mai rezistentă împotriva abraziunii mecanice. Datorită depunerii mineralelor în placă, este nevoie de o culoare maronie mai distinctă și, de asemenea, a crescut atât în ​​grosime, cât și în lățime. Suntem mai familiarizați cu asta ca tartru. După cum știți că Tartar este un strat foarte dur pe care doar un dentist îl poate îndepărta. De aceea este imperativ să se îngrijească de dinții câinelui nostru chiar înainte ca placa să se întoarcă spre Tartar. Dacă nu, atunci nu avem de ales decât să căutăm serviciile unui dentist veterinar pentru a elimina placa și tartrul.

Freshens Dog Respira

Stiai asta respirație urâtă la câini este de fapt un amestec al alimentelor de câine pe care le oferim, saliva câinelui nostru și gazele nocive pe care bacteria le produce în cavitatea lor orală? Punctul este că cu atât mai multe bacterii prezente în cavitatea orală a câinelui dvs. este mai mare este șansa de a avea o respirație urâtă. Deci, eliminarea acestor bacterii nu numai că oferă gingii mai sănătoase și dinți strălucitori și mai puternici, ajută, de asemenea, să asigure respirația mai proaspătă în poochesul nostru.

În legătură cu o postare: Dog Dental Spray

Groomer grooming câine

Ajută la prevenirea degradării dinților, a bolii parodontale și a condițiilor sistemice

Amintiți-vă ceea ce am spus despre placă și tartru care oferă capac de protecție pentru bacteriile de dedesubt? Ei bine, deoarece aceste bacterii sunt protejate, ei continuă să mănânce la suprafața dinților până când trec prin primul strat de apărare dentară - smalțul. Odată ce au rupt acest strat aproape impenetrabil, ar trebui să fie foarte ușor de tunel prin stratul dentin. Aceasta este partea dinților care este umplută cu terminații nervoase, țesuturi vii și vase de sânge. De îndată ce bacteriile câștigă intrarea în stratul dentin al dinților, câinele dvs. are acum decăderea dinților.

Dați-i mai mult timp și dezintegrarea poate ajunge la structurile mai profunde sau la dinții canini. De asemenea, începe să invadeze gingiile, inițierea unei reacții inflamatorii știm ca gingivită. Este această combinație de decădere a dinților și gingivită care semnalează oficial începutul bolii parodontale. Din păcate, nu se termină acolo. Dacă infecția nu este cuprinsă, bacteriile pot obține intrarea în sânge și sunt distribuite altor organe sensibile ale corpului câinelui. Acest lucru poate duce la infecții sau condiții inflamatorii în alte părți ale corpului.

Meticulos îngrijirea orală canină poate ajuta la prevenirea dezvoltării decăderii dinților și oprirea progresului în boala parodontală. Placă și tartru pot fi îndepărtate efectiv de un medic veterinar licențiat, în timp ce microorganismele rămase în cavitatea orală a câinelui dvs. pot fi eradicate prin utilizarea de paste de dinți enzimatice canine, precum și alte formulări medicale de dentale medicale.

Având grijă de dvs Sănătatea orală și dentară a câinelui înseamnă pur și simplu reducerea numărului de microorganisme dăunătoare în cavitatea orală. De asemenea, aceasta implică întârzierea proliferării bacteriene și a Prevenirea a formării plăcii și a tartarului. În cele din urmă, îngrijirea orală meticuloasă poate ajuta la prevenirea degradării dinților, a bolii gingiilor și a altor Condiții de sănătate în câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este atât de importantă sănătatea câinilor orale?