Excesiv de somn la câini

Profilul irlandez de setter cu Drool

Drooling apare atunci când prea multă salivă se bazează în gura câinelui și se scurge între buze. Există mai multe motive pentru care un câine poate începe brusc să drool, iar pentru unele rase, este pur și simplu o parte normală a vieții. Dar pentru câinii care nu sunt în mod normal drool, poate exista un motiv bun pentru care sa înrăutățit. Excesul excesiv poate fi un rezultat al unei probleme subiacente, deci este important să nu doar curățați murdăria pe care o face, ci și să abordăm și cauza rădăcină.

10 rase de câine care drool cel mai mult

Cauzele excesive de drooling la câini

O varietate de motive pot provoca un câine care nu este în mod normal drool să înceapă profund salivarea. Aceste motive pentru hipersalivare pot fi temporare și neconfigurate sau indică faptul că câinele dvs. are nevoie de îngrijire veterinară:

  • Foame: Dacă câinele dvs. vede mâncare, aude mâncarea, miroase alimentele sau chiar asociază un articol cu ​​alimente, poate începe să drool profund. Acest lucru nu se referă și nu necesită asistență medicală. Se va opri odată ce câinele nu se oprește să anticipeze o gustare.
  • Greaţă: Dacă câinele dvs. are un stomac deranjat, poate începe să drool excesiv. Acest lucru ar putea fi de la boală auto, ceva a mâncat, probleme vestibulare sau alte probleme care provoacă tulburări gastrointestinale.
  • Probleme dentare: Gingivită, dinți abceszi, dinți spartă și alte probleme dentare pot provoca dureri orale și drooling. Aceste aspecte necesită o atenție veterinară și adesea intervenții chirurgicale orale să fie rezolvate.
  • Tumorile: Creșteri în gură, esofag și stomac pot duce la scări excesiv. Operația va fi necesară pentru a le elimina dacă acestea sunt operabile.
  • Corpuri străine: Dacă un câine mănâncă ceva, nu ar trebui să mănânce și provoacă o obstrucție, acest lucru este numit "un corp străin."Corpul străin poate provoca drooling din cauza incapacității câinelui de a muta în mod corespunzător lucrurile prin tractul digestiv, datorită blocajului sau intususception. Chirurgia sau endoscopia este adesea necesară pentru a îndepărta corpul străin dacă câinele dvs. nu poate să-l elimine în mod natural.
  • Toxine: Unele toxine - cum ar fi cele găsite în anumite houseplanturi, atât în ​​și pe broaște - pot provoca un câine să hipersalivate dacă le ling sau le mănâncă.
  • Trauma: Dacă câinele dvs. are o vătămare în gură, cum ar fi o arsură de la mestecarea unui cordon electric sau o ulcerare dintr-o chimică caustică, se poate produce o drooling excesiv din cauza durerii.

Tratarea excesivă a droolingului la câini

În funcție de cauza rădăcină a droolingului excesiv, este posibil să nu trebuie să faceți nimic pentru ca să se oprească. Dar dacă somnul se datorează unei preocupări medicale, va trebui să corectați problema pentru ca salivarea să înceteze. Medicamentele pentru a reduce greața, trata durerea și absorbi substanțele chimice toxice pot fi necesare pentru a trata droolingul. În alte cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unui corp străin, a tumorii sau a dinților bolnavi înainte ca drogarea să se oprească.

Cum de a preveni apariția excesivă a câinilor

Saliva servește un scop în înghițirea normală, lubrifierea gurii, sănătatea dentară și digestia, astfel încât să nu doriți să o eliminați cu totul, dar puteți face câteva lucruri pentru a preveni problemele care duc la scări excesivă. De Furnizarea de îngrijire dentară adecvată la domiciliu, Puteți ajuta la menținerea sănătății dinților câinelui și evitați problemele care pot apărea din cauza bolii dentare. Fiind vigilent în legătură cu luarea elementelor care ar putea provoca un corp străin dacă câinele dvs. mănâncă și păstrați toate tipurile de copii toxice și rodenticidele la îndemâna câinelui dvs., este posibil să evitați problemele medicale care au ca rezultat să drooling. În cele din urmă, asigurându-vă că câinele dvs. nu poate mesteca niciun cabluri sau cabluri, puteți evita arsurile orale grave care pot provoca scări excesive.

În timp ce nu este un instrument preventiv, un bandanna poate ajuta la gestionarea câinilor ale căror rase sunt predispuse la scări excesivă. Poate fi purtat în jurul gâtului și acționează ca un bib pentru a ajuta la capturarea o parte din acel slobber suplimentar.

Ce rase de câine în mod normal excesiv drool?

Saint Bernards, Dogues de Bordeaux, Bloodhounds, Bulldogs, Newfoundlands, Mastiffs Neopolitan, Câini de munte Bernese, Mastiffs Bull, Boxerii și Marele Danes sunt cunoscute de Drool excesiv, dar asta nu înseamnă neapărat că au o problemă de sănătate subiacentă. Acestea și alte rase cu jowls mari tind să drool mai mult decât alte rase, datorită faptului că nu pot ține saliva, astfel încât vi se va pregăti pur și simplu să ștergeți excesul în mod regulat.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări ale gurii la câini. Merck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Excesiv de somn la câini