Umflate la câini: simptome și cauze

umflarea feței la câini

Umflarea facială este una dintre cele mai alarmante probleme de sănătate pe care le poate avea câinele dvs. Acolo ai fost, având o plimbare minunată relaxantă, când câinele tău merge spre tine cu o față așa cum a umflat ca un nor. Ca și cu multe probleme de sanatate, Cauzele pot varia. Uneori nu este nimic de îngrijorat și, uneori, ar trebui să acționați cât mai repede posibil. Dacă aveți vreodată îndoieli, este întotdeauna mai bine să vă deplasați în veterinar, puteți salva viața celui mai bun prieten al dvs!

Deci, ceea ce ar putea provoca umflarea?

Umflarea facială este o problemă complexă deoarece există atât de multe cauze posibile. Unii sunt mai răi decât alții, dar o preocupare esențială de a privi este dacă umflarea afectează respirația lor. Indiferent de cauză, aceasta va face problema extrem de urgentă, deci ar trebui să le duceți la un veterinar cât mai curând posibil.

Cauzele posibile ale umflarea facială includ alergii, abcese, tumori, Probleme dentare, celulită și osteopatie craniomandibulară. În acest post de blog, voi trece prin aceste cauze posibile, inclusiv simptomele lor suplimentare, astfel încât să vă puteți ajuta câinele dvs. cât de mult puteți avea nevoie de ea.

umflate câine `src =

Amintiți-vă: veterinarul dvs. știe cel mai bine. Nu trebuie să utilizați acest sfat pentru a vă face propriul diagnostic și tratament, dar pentru a vă face conștienți de ceea ce să vă căutați pentru a raporta către VET pentru a face diagnosticul cât mai neted și eficient posibil.

Amintiți-vă să vă îndreptați exact ceea ce credeți că fac înainte ca fața lor să fie umflată pentru a vă spune medicul veterinar, precum și notele generale despre stilul lor de viață. Au fost într-o pădure înainte? Cum le place să se comporte pe plimbări? Ați fost în vacanță cu ei recent? Sau le-ai lăsat într-o canisa?

Alergii

Ca una dintre cauzele mai frecvente ale umflarea facială, mulți proprietari presupun în mod natural că umflarea facială a câinelui este rezultatul alergiilor. Reacțiile alergice sunt susceptibile de a provoca o inflamație bruscă a feței, deci dacă câinele dvs. este bine un minut, dar pufos următorul, este probabil că se datorează unei alergii necunoscute.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru alergii

Notați ceva neobișnuit, au intrat în contact în ultima oră sau două. Au mâncat orice nu au încercat niciodată înainte? A fost într-o anumită pădure? Sau sunt pe un medicament nou? La fel ca și în cazul oamenilor, există un număr mare de lucruri pe care câinii pot fi alergic, cum ar fi:

O alergie apare atunci când vă aflați Sistemul imunitar al câinelui răspunde negativ unei anumite substanțe. Unele alergii sunt mai severe decât altele, deci dacă aceasta este o alergie nouă sau necunoscută, este întotdeauna mai bine să vizitați medicul veterinar pentru a vă asigura că nu există nimic mai rău. Între timp, compresele reci ar putea fi folosite pentru a încerca să încetinească și să răcească inflamația.

Alte simptome ale alergiilor

Din păcate, aceasta este doar una dintre cauzele umflarea facială, deci dacă credeți că câinele dvs. ar putea avea o reacție alergică, ar trebui să comparați simptomele acestora în această listă a altor simptome care însoțesc adesea o reacție alergică:

  • Gât umflarea gâtului
  • Gumele purpurii sau albastre
  • Lesina

Aceste simptome înseamnă probabil că căile respiratorii ale câinelui dvs. sunt prinse, astfel încât acestea nu primesc suficient oxigen. După cum probabil știți, acest lucru este extrem de periculos, deci dacă credeți că vedeți chiar și cel mai mic indiciu al albastru în gingiile câinelui tău - du-l la veterinar!

Reacțiile alergice ar putea însemna, de asemenea, că câinele dvs. se confruntă cu:

Multe dintre acestea sunt, de asemenea, simptome de anafilaxie, ceea ce reprezintă o reacție extrem de periculoasă la o alergie care poate duce la o greutate bruscă. Dacă este cazul, timpul este de esența și trebuie să le grăbiți imediat la un veterinar. Din fericire, tratamentul timpuriu poate însemna adesea o recuperare completă.

Abceses

Abcesele apar atunci când PU se construiește într-o zonă umflată. Ele indică o mușcătură de animale infectate sau o altă rană. Ele sunt o altă formă de umflare, care este probabil să apară destul de brusc. Deși s-ar putea să nu fi văzut evenimentul în cauză, dacă câinele dvs. era într-o poziție care să fie mușcat sau rănit, cum ar fi redarea din vedere în pădure, și apoi are o față inflamată, este mai probabil să fie un abces sau alergie. Încercați să căutați o rană pentru a constata care dintre cele două ar putea fi.

Abcesele necesită, de asemenea, o atenție urgentă, dar nu ar trebui să fie nimic în valoare de panică, cu condiția să obțineți ajutor. Veterinarul dvs. poate da câinelui dvs. un antiinflamator sau antibiotics pentru a lupta împotriva infecției și poate fi, de asemenea, necesară pentru a avea o intervenție chirurgicală pentru a elimina abcesul în sine.

Collie cu fața umflată

Alte simptome ale abceselor

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că câinele dvs. a fost mușcat sau rănit și acum suferă de abcese, ar trebui să verificați dacă există:

  • Roşeaţă
  • Căldură
  • Senzație de fluid
  • Febră
  • Lopsiderea la umflături
  • Durere, cum ar fi dvs Câinele refuză să mănânce și băutură din cauza disconfortului
  • Letargie
  • Încearcă să lingă rana
  • Un miros rău, în special dacă este lăsat netratat

Tumorile

În ciuda faptului că oamenii cred că tumorile sunt pur și simplu creșteri incontrolabile ale celulelor din organism, care nu trebuie neapărat să fie canceroase. Tumorile din gura, gâtul și oculele ar putea explica totul umflarea facială. O întrebare bună de a vă întreba este "cât timp a luat-o pentru ca fața lor să se umfle?". Așa cum abcesele și alergiile provoacă inflamație bruscă, tumorile pot provoca umflarea treptată. Fața câinelui tău a fost ușor pufos în această dimineață? Sau cu o zi înainte? Poate că un prieten al tău a crezut că fața lor părea un pic diferită săptămâna trecută? Gândiți-vă înapoi, astfel încât să puteți oferi cele mai bune informații pentru veterinarul dvs.

Indiferent dacă acestea sunt creșteri benigne sau maligne, tumora trebuie eliminată. Mai ales că cancerul este principala cauză a decesului la câini. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Acest lucru va necesita o intervenție chirurgicală sau poate chiar radioterapie.

Alte simptome ale tumorilor

Pentru a înțelege mai bine starea câinelui dvs., iată câteva simptome alternative ale tumorilor pentru a vă ajuta să evaluați ce fel de ajutor este probabil ca câinele dvs. să aibă nevoie:

  • Probleme de mâncare
  • Sângerare
  • Mirosuri puternice
  • Răni persistente
  • Descărcarea ochilor
  • NOZE NOUSE ALEGEREA
  • Letargie, cum ar fi lipsa bruscă de interes pentru o jucărie preferată
  • Umflarea specifică zonei oculare, care indică o tumoare în priza de ochi pe care câinii sunt ocazional predispuși la.

Probleme dentare

Umflarea poate apărea, de asemenea, datorită Probleme cu dinții câinelui tău. Acest lucru ar putea fi un rezultat al infecție gingivală, sau dinți infectați sau fracturați. Ca întotdeauna, ar trebui să vizitați medicul veterinar. Este probabil să vă treacă la un specialist stomatologic care va scoate dintele infectat și apoi le va da antibiotice pentru a face față oricărei infecții.

În general, ar trebui să încercați să vă familiarizați cu gura pooch, astfel încât să observați modificări cât mai curând posibil. Aceasta ar putea însemna utilizarea timpului de periuță de dinți ca o șansă de a-și inspecta în mod regulat gura. Problemele dentare pot fi deosebit de dificil de detectat, deoarece câinii au evoluat să nu manifeste slăbiciune, cum ar fi durerea și cele mai multe alte simptome timpurii sunt ascunse în gură. Acest lucru face ca inspecția să fie vitală.

Ați putea dori, de asemenea: Câine pastă de dinți și Câini periuțe de dinți

Alte simptome ale problemelor dentare

Simptomele timpurii ar putea fi dificil de observat, dar dacă problema a provocat deja fața câinelui dvs. să se umfle, atunci ar trebui să aveți grijă de aceste simptome suplimentare pentru a vă ajuta să diagnosticați problema:

  • Abcese, în special în jurul gurii sau maxilarului
  • Febră
  • Depresie
  • Nu mănânc
  • Durere
  • Respiratie urat mirositoare
  • Gingii de sângerare
  • Vocalizarea când au căscat sau mănâncă, când nu au făcut-o înainte
  • Dinți liberi
  • Capul timiditate

umflate canin

Celulita

Celulita este o infecție bacteriană care poate apărea dacă pielea este ruptă. Acest lucru se poate întâmpla chiar și cu pielea uscată care fisură. Această infecție specială pătrunde adânc în piele. Aceasta este o cauză mai puțin frecventă a umflarea facială, dar poate provoca nici una; mai puțin. Spre deosebire de oameni, celulita este mai probabil să apară în corpul câinelui tău decât în ​​fața lor. VET-ul dvs. poate fi necesar să ia o probă de sânge de la câinele dvs. pentru a stabili forma de infecție pe care o au.

La fel ca multe infecții, există câteva lucruri pe care VET-ul dvs. le poate încerca să-ți ajute câinele să se vindece. Probabil vor înmuia rana și folosesc antiseptice pentru ao curăța și a utiliza analgezice și antibiotice pentru a face față simptomelor și pentru a lupta împotriva infecției. Dacă urmați rutina medicală adecvată, prin curățarea și tratamentul zilnic a plăgii, câinele dvs. ar trebui să facă o recuperare completă.

Alte simptome ale celulitei

Celulita poate apărea și la om, dar simptomele pot varia. Ar trebui să aveți grijă de:

  • Ulcere
  • Sensibilitate
  • Roşeaţă
  • Durere
  • Acumularea puroiului
  • Căldură în jurul zonei infectate

Osteopatie craniomandibulară

O altă cauză relativ rară a umflarea facială este o afecțiune numită osteopatie craniomandibulară. Acest lucru este de obicei găsit numai în anumite rase. Aceste rase includ Marele Danes, Doberman Pinschers, Labrador Retrieveri, niște terori și boxeri. Se întâmplă predominant la câinii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 luni și este o boală osoasă în care oasele din față suferă de extinderi neregulate pe tot parcursul dezvoltării.

Această condiție poate provoca umflarea maxilarului și nu are nici un tratament. Acest lucru nu înseamnă că veterinarul dvs. nu poate face nimic. Ei pot oferi un medicament antiinflamator nesteroidian pentru a ajuta câinele dvs. să se ocupe de durere. Condiția se stabilizează adesea la vârsta de aproximativ un an; Deși ar trebui să păstrați întotdeauna un ochi pentru dificultăți în mișcare maxilarul care poate persista.

Alte simptome ale osteopatiei craniomandibulare

CMO, așa cum este adesea cunoscută, este o condiție, mai degrabă decât o boală, dar durerea și disconfortul animalului dvs. pot fi în continuare tratate odată ce este diagnosticată. Dacă sunteți preocupat de faptul că animalul dvs. de companie are CMO, celelalte simptome pe care ar trebui să le urmăriți sunt:

  • Saliva
  • Febră care poate fluctua, eventual pe un ciclu de 10 până la 14 zile
  • Reticența de a mânca
  • Durere, în special legată de utilizarea maxilarului
  • Depresie
  • O incapacitate fizică de a deschide gura

Înțelegerea simptomelor

Este important să luați în considerare cu atenție toate opțiunile, dar dacă aveți îndoieli, mergeți la un veterinar. Orice suspiciuni pe care le luptă să respire, că au avut infecția pentru o vreme sau că ar putea intra în anafilaxie ar trebui să facă vizitarea unei priorități urgente. Nu puteți ști totul, deci o opinie profesională este întotdeauna cea mai bună. Este posibil ca acestea să trebuiască să colecteze lichid, să ia o radiografie și sunt susceptibile de a necesita probe de fecale, urină sau de sânge, de asemenea.

Tratamentele variază, deoarece există atât de multe cauze posibile, dar să fiți pregătiți să vă dați zilnic medicamente pentru animalele de companie, cum ar fi antibioticele sau antihistamininele. În cazurile severe, animalul dvs. de companie poate fi necesar să fie spitalizat, în special dacă umflarea afectează respirația lor. Încercați să nu vă faceți griji prea mult dacă se întâmplă acest lucru, adesea este o precauție de 24 de ore pentru a le ține ochii pe ele. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să mergeți la un specialist dentar.

canin cu fața umflată

Păstrați câinele în siguranță

În cele din urmă, tratamentul este foarte posibil, iar recuperarea este de obicei relativ ușoară după sperierea inițială, în funcție de cauza umflării. Cheia este o intervenție rapidă și o prevenire viitoare. Deci, ultimul, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evitați umflarea facială în viitor:

  • Evitați contactul cu animalele sălbatice, necunoscute
  • Evitați oasele grele
  • Supravegheați jocul
  • Verificați alergiile cu un veterinar
  • Preveniți expunerea la orice alergeni
  • Examinați gura câinelui dvs. o dată pe lună pentru tumori. Uită-te la umflături, creștere sau mirosuri rele.

Surse

  1. Flori Amy, DVM, Dog umflarea facială: Cauze și tratament, Animale de companie webmd
  2. Umflarea feței la câini, Wag Walking
  3. Dr. Jenna Ashton, Câinele meu tocmai a intrat înăuntru și pleoapele și botul sunt umflate. Ce se întâmplă?, VET STREET
  4. Șoc alergic la câini, Petmd
">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Umflate la câini: simptome și cauze