5 Cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debunat

Stereotipurile sunt din păcate o parte din modul în care funcționează în fiecare zi; Facem generalizări fără să ne gândim chiar și la asta. Cercetările arată că adesea aceste stereotipuri nu sunt corecte. Câinii noștri nu fac excepție - Cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini provoacă mii de câini să stea în adăposturi în fiecare an doar pentru că oamenii au percepția greșită a rasei.

Cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debutat

Noi judecăm o populație mare de creaturi - să fie oameni sau câini - pe baza acțiunilor unui puține rare. Și aceste dintre cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câine pot fi la fel de dăunătoare câinilor așa cum sunt la oameni.

Adoptarea PET suferă de multe din generalizări. Odată ce un stereotip negativ începe să se răspândească, mai puțini oameni sunt dispuși să adopte anumite rase. Unii oameni vor vedea o rasă mixtă care are gene de la rasă pentru conotațiile sale negative și că rasa devine mai puțin atractivă.

Chiar și ca o "persoană de câine" autoproclamată, am propriile stereotipuri despre câini, în special rase specifice. Dar știu că nu sunt singur, așa că am rotunjit primele cinci stereotipuri de rasă de câini, astfel încât să le putem dezvălui împreună și devin adevărați "câini" - față de toți câinii, în mod egal.

De asemenea, citiți: 30 de mituri pe care mulți proprietari de câini încă mai cred

De ce există stereotipurile de rasă câine?

Înainte de a ajunge în debuncare unele dintre aceste stereotipuri de rasă, să aruncăm o privire de ce există în primul rând și cum unii dintre noi au venit să creadă aceste percepții false.

Primul și principalul motiv este scopul câinelui. Un număr de proprietari de animale de companie aleg anumiți câini pentru protecție, pază, chiar și combaterea câinilor și alte sarcini care implică câinele care servește drept amenințare și descurajare. Prin urmare, unele rase de căutare mari, puternice și subiectiv au fost mult timp etichetate ca cele mai periculoase câini acolo.

Următorul vine Genetica câinelui. În timp ce unii dintre noi nu doresc să recunoască acest lucru, dar unele rase sunt într-adevăr mai predispuse genetic pentru a fi agresivi. Cercetătorii au descoperit că poate fi hormonii care cauzează agresiunea, precum și make-up genetic câine care îl face să aibă o ușoară înclinație spre agresiune. Cu toate acestea, aceste studii nu se aliniază cu percepția noastră asupra anumitor rase (câini mici drăguți care sunt considerați inofensivi pot fi mai agresivi din punct de vedere genetic), dovedind în continuare părtinirea noastră.

În al treilea rând, este Forța câinelui. În timp ce literalmente orice câine poate fi agresiv în cazuri specifice, numai cele care pot provoca daune mai mari vor fi deseori separate. Anumit Câini puternici sunt pur și simplu mai susceptibile de a provoca daune grave decât altele. Ei vor fi mai mari în dimensiune, au o masă și putere musculară mai mare. Cel mai important, vor avea o maxilară mai mare, cu o forță de mușcătură mai puternică. Câinele Kangal, câinele cu cea mai puternică forță de mușcătură din 743 psi poate provoca mai mult rău decât un terrier Yorkshire, dar nu înseamnă că este mai agresiv.

În cele din urmă, și, cel mai important, este Filme și acoperire media a anumitor câini. Este foarte comun ca Hollywood să portrete câini înfricoșători ca fiind cei mai agresivi și periculoși, chiar dacă nu sunt. Pit Bulls - Pe cine vom acoperi mai jos - este un bun exemplu în acest sens. Un câine este agresiv, nu pentru că este un taur de pit, dar din cauza mediului a fost ridicat. Dar când aceste știri sunt publicate, mass-media merge în jurul acestui fapt și, în schimb, taurii de bucăți pentru a fi asociate cu luptele și câinii periculoși.

Adevărurile și depășirea stereotipurilor

Stereotipurile de rasă de câini de debuncarePentru a depăși stereotipurile de câini, trebuie să ne uităm mai întâi la fapte. Cu toate acestea, nu toate faptele sunt egale. De exemplu, doar Deoarece arată statisticile că cel mai mare număr de mușcături sunt cauzate de Rottweilers nu înseamnă că Rottweilers sunt mai susceptibile de a fi agresivi și mușcă oamenii fără niciun motiv.

Este posibil ca numărul să fie mai mare pentru această rasă, deoarece proprietarii, după cum sa discutat mai sus, aleg această rasă de protecție și o pot instrui chiar pentru a ataca oamenii sau alte animale, în timp ce nimeni nu va instrui un Yorkie pentru a ataca oamenii.

În schimb, trebuie să ne uităm la unele aspecte care sunt relevante pentru siguranța câinelui. Există multe aspecte care trebuie luate în considerare, unul dintre ele fiind bine poate fi instruit un câine pentru a preveni un comportament imprevizibil. Formatorii și alți experți canini testează, de asemenea, câinele și rasele în general pentru temperamentul lor, care include stabilitatea câinelui, timiditatea, agresivitatea și prietenia, precum și instinctul câinelui de a fi protejat.

Să aruncăm o privire la testarea efectivă a temperamentului câinilor într-un cadru neutru. Societatea de testare a temperamentului american (ATTS), o organizație non-profit din Missouri dedicată evaluării temperamentului câinilor, au testat multe canini de diferite rase pe comportamentul lor.

Sute de câini au fost testate pentru unele dintre cele mai populare rase de câine. Poti vedea Lista completă aici, Dar voi arunca o privire la un exemplu: Pit Bull a venit la 87.4% rata de trecere în timp ce Pembroke Welsh Corgi a fost la 79.2% rata de trecere. Ceea ce înseamnă acest lucru este că Corgi dvs. este mai probabil să provoace rău decât taurul dvs. de pit când ambele sunt plasate într-o setare neutră fără o formare prealabilă. Cu toate acestea, nu vedem Corgis pe nici un fel de câini periculoși și # 8221; liste, noi?

Alte fapte pot fi, de asemenea, luate în considerare, dar fără a transforma acest articol într-un eseu lung, să aruncăm o privire la unele dintre cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câine și de ce nu sunt adevărate.

5 cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini

Pitbulls - cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debutat

1. Tauri de pit

Ați ghicit că acest lucru ar fi primul din listă. Atât de multă mass-media negativă sa concentrat pe taurii de pit (toate) în ultima vreme că este greu de știut dacă ar trebui să fim îngrijorați sau nu. Chiar dacă există mai multe tipuri & # 8221; de rase bully, acești câini sunt adesea clasificați ca & # 8220; Pit Bulls & # 8221; în mass-media, așa că ne aruncăm o privire la ele ca atare aici.

Numele "Pit Bull" pare pur și simplu intimidarea unor proprietari de animale de companie datorită părtinilor noastre personale. Dar se pare că numele vine de la strămoșii lor, buldogi, care obișnuiau să-și facă tauri în timpul luptelor cu tauri. Odată ce buldogii au fost crescuți cu terrii, au devenit mai mici și au fost folosiți pentru câine luptă în gropi - Astfel numele tauri de pit.

Lucrul important de observat aici este că taurii de groapă au fost crescuți pentru că erau mari luptători, dar au fost crescuți pentru "inhibiția mușcăturii" - ar putea fi lupta la mijlocul și se vor liniști la atingerea proprietarilor lor. Dar nu toți taurii de pit sunt câini de luptă agresivi.

În timp ce orice câine poate fi traumatizat, abuzat sau chiar pregătit să devină vicios față de oameni și animale, crescătorii au ales în mod special tauri de groapă care erau blânde. Aceasta înseamnă că rasa nu vine de la o linie lungă de câini ostili, menitri.

In timp ce Pit Bull Bulny Dog poate fi un mit, această rasă poate fi încă calificată ca fiind una dintre cele mai blânde față de oameni dacă este ridicată în mod corespunzător. Cu toate acestea, taurii de groapă continuă să fie discriminată Și situația nu se îmbunătățește, astfel este necesară conștientizarea acestui stereotiping nedrept de rasă.

2. Rottweilers

Ori de câte ori mă gândesc la Rottweilers, mă gândesc la criminali în filme care au rotituri uriașe care își protejează proprietatea sau lupta câinilor ca în film Amores perros (2000). În capul meu, acest câine a fost de mult timp asociat cu snarls, urmărind și cantități excesive de drool. Toate acestea este o perspectivă de la Hollywood, totuși, și realitatea este că Rottweilers nu sunt doar instruiți ucigași de la naștere, cum ar fi ficțiunea populară, ar fi adesea portretizați.

Rottweiler - cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debunatCrescătorii care lucrează cu Rotttweilers, rețineți că sunt o rasă foarte ușoară pentru a se antrena și sunt dornici să învețe și să lucreze. Sunt un câine ascultător, care este loial proprietarului.

Dar acest lucru pozitiv poate fi ușor transformat într-un negativ, iar unii cred că acești câini pot fi ușor instruiți să facă și # 8220; lucruri rele, # 8221; Care este ceea ce rezultă în ele fiind etichetate ca unul dintre Cei mai înfricoșați câini. Totul depinde de persoana, nu de câine. Din cauza dimensiunii lor, crescătorii cred că Rottweilers declanșează un răspuns de frică la oameni, indiferent de temperamentul lor.

Dacă nu este instruit în mod corespunzător, ele pot fi foarte excitabile care pot fi traduse în a fi dur. Dar testele de temperament pe care crescătorii Rottweiler indica faptul că Rottweilers au unul dintre cele mai multe temperamente de încredere, și nu sunt ușor de supărat sau aruncate de la curs. Ele sunt o rasă foarte atent. În ceea ce mă privește, va trebui să lucrez la prejudecățile mele de la Hollywood Rottweiler.

3. Doberman Pinscher

Când mă gândesc la Doberman Pinscher, mă gândesc automat la câini de gardă sau câini de poliție și probabil că și tu. Acest lucru nu este prea departe de marcă, totuși, deoarece Dobermans ar fi fost de fapt crescuți pentru protecție și pază și sunt foarte bune la ea.

Doberman Pinscher - cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debutPentru a vă oferi o istorie foarte scurtă, Karl Friedrich Louis Dobermann a început să reproducă câinii care aveau o vedere excelentă și auz, dar care erau, de asemenea, loiali și neînfricați; el a fost un colector de impozitare și a avut nevoie foarte mult de un protector prietenos pe partea lui.

Pe măsură ce rasa sa dezvoltat, totuși, a devenit clar că Debermans erau mult mai loiali decât erau vicioși.

Au fost (și sunt) foarte inteligenți, ceea ce înseamnă că doresc să lucreze și sarcini și consecvente stimulare mentală. Ele nu sunt laicate leneș. Când nu sunt exercitate în mod corespunzător sau provocate, ei tind să obțină un pic de antsy. Aici apar majoritatea problemelor, spun crescătorii.

Încă o dată, aceasta este o eroare umană - nu o eroare înnăscută în rasă. Oamenii care doresc să adopte un Doberman ar trebui să știe că noul lor prieten de blană va avea nevoie de formare, socializare, o mulțime de exerciții și stimulare și un scop pe parcursul zilelor lor pentru a fi pe deplin ascultător și calm. Numai din aceste motive sunt Dobermans unul dintre Cei mai buni câini de poliție, și nu pentru că pot fi vicioși sau înfricoșătoare, pe care nu o fac.

4. Chihuahuas

Voi recunoaște că mai întâi - în trecut, am fost foarte vinovat de judecarea lui Chihuahuas mai mult decât orice altă rasă. Mi-ar presupune adesea automat că sunt toate medii și cranky bazate pe unele dintre experiențele mele trecute. Dar, ca și multe dintre celelalte stereotipuri de rasă de câine obișnuite pe care le-am crezut, se pare că acest lucru este complet neadevărat.

Chihuahua - Cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debunat

Care a spus, aparent că nu sunt singur, cu Chihuahuas fiind una din Cele mai puțin dorite rase de câine dorite în U.S. - un fapt trist într-adevăr. Dar nu toate Chihuahuas sunt create egale.

Mulți oameni cred că Chihuahuas sunt "yappy" - nu se opresc niciodată la lătrat. Cu toate acestea, ce crescători și veterinari au ajuns să afle este că Chihuahuas sunt foarte reactivi, iar dacă nu sunt instruiți în mod corespunzător de la o vârstă fragedă, vor fi reactivi (Yappy) pentru totdeauna. Astfel, pregătirea adecvată este foarte importantă pentru această rasă de câine.

Același lucru este valabil și pentru socializare - Chihuahuas nu sunt cunoscuți pentru prietenia lor față de oricine sau cu orice câine pe care nu îl trăiesc și sunt Mai rău decât taurii de pit. Motivul? Lipsa de formare adecvată. După ce am vorbit cu experții, am aflat că crescătorii atribuie acest lucru presupunerii oamenilor că câinii mici nu au nevoie de o tona de formare, astfel încât acestea nu sunt niciodată socializate și, prin urmare, par a fi îngrozite și rele.

Dacă adoptați un Chihuahua (sau într-adevăr orice mic Repere pentru câini de jucărie), nu neglija procesul de instruire. Doar pentru că nu pot sări pe tine sau să salveze un gard de 6 picioare nu înseamnă că nu au nevoie de antrenament. Doar o pregătire adecvată, socializare și o mulțime de stimulare mentală vor ajuta la descurajarea comportamentului negativ pe care acești câini sunt atât de faimoși.

5. Mutare și rase mixte

Aproape 8 milioane de animale intră în adăposturi și salvați în fiecare an, Potrivit ASPCA, majoritatea fiind "mutts" sau animale mixte.

Mutare - cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debutatAproximativ 3 milioane de animale sunt eutanasiați în fiecare an, deoarece nu pot găsi case și se crede că majoritatea acestor animale sunt câini de rasă mixtă.

Partea tristă este că oamenii doresc adesea un câine complet pentru că ei cred că știu istoria rasei, ce să se aștepte de la câine și poate lua în considerare fundalul câinelui sau al liniei. Că toți ar putea fi adevărați, dar Câini de rasă mixtă poate fi, de fapt, mai sănătoși decât câinii pedigreed în anumite cazuri (dar au o sănătate mai slabă în alte cazuri).

Câinii de rasă mixtă sunt, de asemenea, o preocupare pentru proprietarii de animale de companie, deoarece "ei nu știu ce să se aștepte" de la comportamentul câinelui. Ce se întâmplă dacă câinele este parțial Pit Bull / Doberman / Chihuahua? Așa cum ați învățat acum, aceste rase nu sunt "rele", pur și simplu au o reputație proastă datorită celor mai frecvente stereotipuri de rasă de câine.

Formarea corectă Orice câine poate rezolva majoritatea preocupărilor potențialilor proprietari.

Un câine de rasă mixt are la fel de mult potențial de a fi un partener minunat, iubitor, loial ca o pură. De asemenea, pot avea mai puține probleme de sănătate, au temperamente mai bune și să se potrivească gospodăriei dvs. mai bune decât câinii cu o istorie specifică de comportament și sănătate.

CITESTE ACEST: Canina Genetica - Cum sa faci un caine

Este (mai ales) despre proprietar

După discutarea stereotipului de câine de mai sus, probabil că simțiți o temă aici. Se pare că este aproape totul despre proprietarul câinelui, și nu câinele (în cea mai mare parte). Dacă proprietarul adoptă un câine de o anumită rasă, care nu este o potrivire bună pentru stilul de viață al proprietarului, problemele cresc.

Dacă proprietarul nu își antrenează în mod corespunzător câinele, apar mai multe probleme. Dacă un proprietar nu oferă rutinele sau activitățile corespunzătoare pentru câinele lor, problemele păstrează montarea.

În esență, cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câine pe care le ținem nu se bazează cu adevărat; Ele se bazează pe experiențe care sunt în întregime subiective la modul în care un câine este instruit. Uitați-vă la o parte din Știri despre tauri de pit Asta a ieșit.

Citiți următorul: 15 cele mai frecvente mituri despre câinii debunați

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Cele mai frecvente stereotipuri de rasă de câini au debunat