Piscina genetică la câini - ce este? Conteaza?

Piscina genetică la câini - Ce este? Conteaza?

O piscină genetică este un set de toate genele sau informații genetice, în orice populație, de obicei dintr-o anumită specie sau în cazul nostru, piscina genetică se referă la grupul de câini definit ca o rasă de câine cu pâine.

Acest articol este luat de la noi Câine de reproducere a câinilor că încurajăm pe toți să urmeze.

Piscina genetică este colecția tuturor genelor din acea populație și poate fi de orice populație - broaște într-un iaz, bacterii într-o halbă de lapte sau câini de rasă de rasă de rasă de rasă specială. O piscină genetică nu este un loc real; Este o idee abstractă sau o colecție imaginară.

Mare vs piscină genetică mică la câini

A Piscina genetică mare indică o diversitate genetică extinsă care este asociată cu populații robuste care pot supraviețui perioade de selecție intensă. Între timp, Diversitatea genetică scăzută poate provoca o capacitate redusă biologică și o șansă sporită de dispariție (Vedeți blocajele de încrucișare și populație). Supraviețuirea se bazează parțial pe o piscină genetică vastă într-o anumită specie.

Dacă luați o piscină genetică mică, bolile genetice vor continua să fie transmise offseturilor dacă ambii părinți sunt purtători ai genelor responsabile pentru această boală. Dacă aveți o piscină genetică mică, creșteți șansele a doi transportatori să se adrege împreună mai mulți pui care sunt purtători ai acelei boli genetice. Pe de altă parte, dacă aveți o piscină genetică mare și diversă, șansele sunt transportatorul se va împerechea cu un câine sănătos și se repetă de mai multe ori, acest lucru va rasa starea genetică din această piscină genetică.

Câini de rasă pură - o piscină genetică închisă

Supraviețuirea și fitnessul biologic se odihnesc parțial pe o piscină genetică vastă într-un anumit grup de câini.

Problema cu care ne confruntăm cu toții atunci când se ocupă de câini de rasă de pâine este că prin definiție, Nu putem aduce un nou sânge extern și material genetic din alte rase mai sănătoase. Trebuie să reproducem în rasa noastră existentă, care limitează în mod inerent posibilitățile și ne face să lucrăm cu același material genetic din nou și din nou.

Dacă, timp de un deceniu, crescătorii unei rase particulare au neglijat controalele de sănătate și au continuat să reproducătorii de boli genetice, va dura foarte mult timp pentru a reproduce această condiție genetică, începând cu ADN testează pentru a șterge fiecare părinte și nu creează niciodată părinții care sunt purtători ai unei gene rea.

Această situație este acum critică în anumite rase de câini și a fost cauzate de propria noastră Creșterea selectivă și lipsa de screening de sănătate. Cu toate acestea, există un alt factor care intră în joc în cadrul bazinelor genetice: Drifgele genetice care afectează și modul în care o piscină de specimene evoluează în timp.

Genetic Drift & Selecție naturală

Drift genetic sau SEWALL WRIGHT EFECT este Schimbarea frecvenței unei variante de gene (alele) într-o populație din cauza evenimentelor de randament și întâmplări. Alelele din descendenții sunt un eșantion de persoane din părinți, iar șansa are un rol în determinarea dacă un anumit individ supraviețuiește și reproduce.

Am găsit un vizual pentru a vă ajuta să înțelegeți acest principiu și cum se întâmplă în viața reală. Acest exemplu special este unul dintre procesele de selecție naturală care, în sine, poate fi mai degrabă aleator.

Selecția naturală de drift genetică
Drift genetic și selecție naturală.

În zilele noastre, în loc de o iarnă rece din Alaska, Judecătorii de spectacol de câine sunt decimând părți ale fiecărei rase Pentru că, acești câini nu se potrivesc cu interpretarea standardelor de rasă. Creditorii acestor câini pierduți influențați de astfel de decizii vor înceta să reproducă acești câini și vor lua o direcție specifică care va micșora dimensiunea piscinei genei de rasă și mai mult.

Care este solutia?

Nici o soluție nu va fi vă rugăm să vă implicați pe toți, fie că sunteți activiștii pentru drepturile animalelor, crescătorii sau cluburile de rasă.

Screening-ul de sănătate, acum

Soluția pe termen scurt este screening-ul fiecărui câine pe care îl dețineți sau îl cresc și clar de la orice defect genetic înainte de ao lua în considerare ca un potențial crescător. În ciuda faptului că crescătorii remarcabili fac ca câinii părinți să se testeze prospectivi pentru gene defecte și anormale și # 8212; și să le elimine din programul de reproducere dacă există defecte și # 8212; Provocarea îngrijorătoare a defectelor nu se oprește niciodată să se extindă, având în vedere că practicile de reproducere actuale reduc chiar și mai mult piscina genetică.

Aduceți sânge extern, mai târziu

Da, este în totalitate posibilă o rasă de câini, păstrând în același timp caracteristicile sale unice.

Să ne gândim la Dalmatian. Hiperuricemia este un exces de acid uric în sânge. Hiperuricemia la dalmanezi (ca în toate rasele) este moștenită, dar spre deosebire de alte rase, # 8220; Normal & # 8221; Gena nu este prezentă în piscina genelor din Dalmată. Provocarea majoră aici este aceea Genele responsabile pentru modelul popular popular de rasă duce, de asemenea, la creșterea nivelului de acid uric în urina de rasă, Predispunerea acestora la dezvoltarea depozitelor de cristal urat care au ca rezultat în mod obișnuit blocaje urinare.

Câinii de proiect de backcross dalmatian
Backcross scăzut acid uric dalmateni: 0 8220; Tucker, & # 8221; Daisy, & # 8221; și barajul lor "scorțișoară Stipple.& # 8221; (credite: Luadalmatians)

Spunând asta, Creșterea împotriva acidului uric ar produce cu siguranță un dalmatian fără spot. Acest lucru nu este în discuție pentru majoritatea cluburilor și crescătorilor de caniuri. Și aici devine interesant.

Există un nou optimism din cercetarea care a început în 1973, când a început Robert Scafable, un genetician la Școala de Medicină a Universității din Indiana Proiectul Dalmactian-English Pointer BackCross. El cuplată un titular AKC Dalmatian cu un indicator englezesc, o rasă de câini cu niveluri de acid uric standard, precum și o dispoziție comparabilă cu cea a dalmației și apoi a retras un câine de la acel gunoi până la un al doilea dalmant și așa mai multe generații.

În 2011, după cincisprezece generații, Dalmații AKC autorizați au emis acest lucru mai sănătos origine, pete intacte, să se înregistreze oficial. Azi, Dr. Linia lui Scahaable produce singurii dalmați din lume care sunt complet liberi de un defect metabolic care poate duce la probleme ale tractului urinar, și toți au modelul lor văzut.

Așteaptă cu nerăbdare să vitregi zile de rasă de rasă, serpell subliniază că căutarea nu le șterge niciodată, ci mai degrabă pentru a plasa mai întâi sănătatea și fitness biologică a câinilor. Nu cred că cineva dorește ca rasele să dispară, & # 8221; Serpell spune. "Nu vreau ca buldog să dispară, vreau doar ca buldog să fie transformat înapoi într-un animal care poate funcționa corect și este în mod rezonabil sănătos."

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Piscina genetică la câini - ce este? Conteaza?