Catnip pentru pisici: ghidul ultimate

Catnip pentru pisici - Ghidul final

Peste patru din 5 pisici sunt atrase în mod natural la Catnip. Este ca o vrajă magică care este aruncată pe majoritatea lumii feline. Adăugați Catnip la un castron de apă proaspătă și chiar o pisică nu-bea de a-bea va fi lins cu Gusto. Este ca pisicile sunt puse într-o transă ori de câte ori se află Catnip. Cu toate acestea, există într-adevăr o explicație mai rațională, mai logică și mai empirică la un astfel de comportament felinar. În acest ghid, vom explora mai adânc în lumea pisicilor și a catnipsurilor.

Ce este Catnip?

Catnip este o plantă de minciună care este cunoscută să crească în abundență în Europa de Est și de Sud, Asia Centrală, Orientul Mijlociu și anumite regiuni din China. Cu toate acestea, acum este, de asemenea, larg răspândită în America de Nord, Europa de Nord și Noua Zeelandă. Botarii îl numesc Nepeta Cataria, o plantă destul de scurtă, care crește până la 39 de centimetri în înălțime. Are frunze de culoare maro-maro-verde completă cu o pătrată destul de ciudată și o tulpină păroasă. Frunzele sunt similare cu membrii familiei de menta: eliptic la forma triunghiulară, dar cu margini grosiere.

În legătură cu o postare: Cel mai bun catnip

Catnip pentru pisici

Principalul său ingredient chimic activ este nepetalactonă, un tip de terpenoid. Terpenoidele de plante sunt foarte apreciate pentru proprietățile lor aromatice și au fost utilizate în mod extensiv în gestionarea bolilor comune ca remedii tradiționale pe bază de plante. Nativii americani au fost cunoscuți că folosesc Catnip în gestionarea colicii sugari, a copiilor calmați în acest proces. Herbul a fost, de asemenea, folosit în gestionarea migrenei dureri de cap, indigestie, anorexie, gaz, nervozitate, crampe și insomnie. Există, de asemenea, rapoarte documentate privind utilizarea catnip în reducerea umflarea văzută în leziunile țesuturilor moi și artrită. Din păcate, utilizarea catnip în medicina alternativă a scăzut în mare măsură din favoare, deoarece există acum o mulțime de produse farmaceutice care sunt mult mai convenabile de luat.

Indiferent, este proprietățile aromatice ale nepetalactonei care sunt considerate motivele principale pentru care majoritatea pisicilor sunt atrase de aceasta.

De ce pisicile iubesc catnipul?

Experții în domeniul comportamentului felinar știu că pisicile - mari și mici, domestice și sălbatice - sunt deosebit de susceptibile la anumite uleiuri volatile - în acest caz, Nepetalactone - care se găsesc în frunzele și tulpinile din Nepeta Cataria sau Catnip. Observarea generală este că atunci când pisicile sunt expuse acestor uleiuri volatile, au tendința de a prezenta o varietate de comportamente care sunt mai frecvent observate la pisicile de sex feminin în căldură.

Pisicile expuse la nepetalactonă sunt observate pentru a-și freca corpurile și capetele pe catnip însuși. Unii pot arăta o salivare sporită, se rostogolesc, să salve sau chiar să-și mărească vocalizarea. Aceste răspunsuri comportamentale durează de obicei aproximativ 10 minute după care expunerea ulterioară la Catnip nu va avea ca rezultat aceleași comportamente. Numai după o jumătate de oră de "amorțeală" temporară la Catnip, pisica va deveni din nou susceptibilă la efectele sistemului nervos central al catnipului. Mulți părinți de companie, precum și câțiva veterinari numesc efectul de 10 minute al catnip pe pisici ca halucinogene.

Deci, cum nepetalactona exercită așa-numitul efect "halucinogenic"?

Când o pisică miroase catnip, miroase de fapt nepetalactona prezentă în frunzele și tulpinile plantei de minciune. Nepetalactona este un ulei volatil care se leagă cu anumiți receptori de proteine ​​găsiți în bulbul olfactiv al nasului pisicii. Acești receptori transformă uleiul volatil într-un semnal electric care este transportat în creier, inclusiv hipotalamusul și amigdala.

Hipotalamusul este acea parte a creierului care este responsabilă de reglementarea unei varietăți de procese fiziologice în corpul pisicii. Acestea pot include temperatura corporală, setea, somnul, foamea, oboseala, ritmul circaian și chiar comportamentele de atașare și părinți. În plus față de reglementarea acestor procese, hipotalamusul este, de asemenea, podul important dintre sistemul nervos și sistemul endocrin, oferind în mod esențial neurohormones necesar care vor stimula glanda pituitară și alte glande ale sistemului endocrin.

Pe de altă parte, amigdala nu este de fapt un organ în sine, ci mai degrabă un grup de nuclee care sunt situate adânc în mijlocul lobului temporal. Oamenii de știință spun că amigdala este importantă în procesarea răspunsurilor emoționale, a memoriei și a luării deciziilor. De o importanță deosebită este rolul său în creșterea comportamentului sexual atunci când amigdala este stimulată.

Pentru a pune pur și simplu, Amygdala este responsabilă pentru integrarea semnalului senzorial venind din nasul pisicii. Aceste semnale electrice sunt transmise în diferite părți ale creierului care au un rol în reglarea răspunsurilor comportamentale. Hipotalamusul primește aceste semnale electrice și trimite neurohormonii corespunzători la glanda pituitară pentru secreția de hormoni adecvați, inclusiv hormoni adrenocorticotropici care pot duce la secreția hormonilor sexuali. Întregul proces duce la expoziția unui "răspuns sexual". Se poate, astfel, spune că nepetalactona în Catnip este mai mult ca un feromon pentru pisici.

Comportamentul sexual al pisicilor este doar unul dintre efectele catnip pe pisici. Ar trebui să se înțeleagă că NepetaLactone este un stimulant al sistemului nervos central, astfel încât să vă puteți imagina toate funcțiile diferite ale creierului care merg balistic. Cu toate acestea, prea mult din nepetalactonă poate avea efectul opus - sedativ.

Pentru o lungă perioadă de timp, a fost crezată atracția catnip printre pisici, urmează modele de moștenire stricte din cauza observării că doar două treimi din pisici prezintă de fapt această atracție ciudată la catnip. Restul de o treime nu a arătat comportamente distincte care pot fi legate de expunerea lor la Catnip.

Cu toate acestea, studiile recente arată că atracția particulară a pisicilor la Catnip nu urmează neapărat un model mendelian. În schimb, a fost identificat un model poligenic de moștenire, punând proporția de pisici care prezintă comportamente catnip-atragere la 70 până la 80%.

Indiferent dacă este vorba de moștenirea Mendelian sau Poligenă, un lucru este sigur: nu toate pisicile răspund la catnip ca femelele în căldură. De altfel, felinele care nu prezintă nici o schimbare comportamentală ca urmare a expunerii la uleiurile volatile Catnip sunt cunoscute pentru a expune aceleași comportamente atunci când sunt expuse valerianului, viței de argint sau chiar coastajului tătarului.

De asemenea, este important să știți că pisicile sub vârsta de 6 luni nu prezintă în mod obișnuit nicio susceptibilitate la efectele aromatice ale nepetalactonei.

Care sunt folosirea catnipului?

Proprietățile aromatice puternice ale catnipului datorită uleiului volatil, nepetalactonă, pot fi valorificate pentru o varietate de utilizări. Aici sunt câțiva dintre ei.

  • Feline de formare

Pisicile sunt cunoscute în special pentru zgâriere. Ei zgâria nu pentru că ei le place ideea de a-ți distruge mobilierul sau tapițeria preferată, ci mai degrabă pentru că este modul lor de a-și ascuți ghearele pe care le pot folosi pentru alpinism și alte structuri verticale. De asemenea, ei se zgârie pentru a ajuta la creșterea flexibilității articulațiilor coloanei vertebrale, precum și membrelor. Pisicile au, de asemenea, tind să se zgârie, deoarece le dă posibilitatea de a "marca teritoriul lor". În timp ce zgârierea este un comportament normal în pisici, nu doriți ca ei să vă zgâriească mobilierul cel mai prețios.

Aici se poate ajuta Catnip. Puteți cumpăra a Post Scratching Post sau chiar să vă faceți unul singur. Acum adăugați Catnip în structură și pisica dvs. va fi mai mult decât dispusă să zgârie postul și să vă salveze de la mobilier grav deteriorat. Folosești catnip pentru a vă ajuta să vă antrenați pisica de companie pentru a merge la postul său de zgâriere ori de câte ori se simte ca are nevoie de o gheară re-ascuțită.

Același lucru este adevărat dacă vă antrenați prietenul dvs. felin despre cum să utilizați a Pat de pisică sau chiar un kitty den. Puteți pur și simplu să presărați câteva frunze zdrobite de catnip în pat și vă va mulțumi că ați oferit un pat atât de confortabil și foarte atractiv.

  • Playtime interactivă

Există Pisici Lures care sunt concepute pentru a-ți exercita pisica de companie, oferindu-i șansa de a-și acționa natura pradă. Există de fapt unii Cat jucării interactive care folosește catnipul ca aderare. Din moment ce pisicile pot mirosi petrolul volatil prezent în Catnip, vor avea o mulțime de distracție alergând după, și chiar să pună la adăpost. Fiți prudenți, deși, ca odată ce "captează" "pradă", nu va fi deosebit de ușor.

Alternativ, puteți face propria jucărie interactivă pentru pisica dvs. de companie. Zdrobiți câteva frunze de catnip, amestecați un cuplu sau un astfel de tulpini de plante și puneți acest "amestec" în interiorul unei șosete vechi. Acum legați capătul deschis al șosetei și conectați-l la un cablu de nylon durabil plus un mâner pentru a manevra aderarea. De asemenea, puteți utiliza același amestec de catnip și plasați-l în interiorul unei pungi mici de hârtie. Aruncați sacul de hârtie și transformați-l într-o minge strânsă. Kitty-ul tău va fi mai mult decât fericit și va juca cu noua sa minge de hârtie.

  • Aditiv alimentar

Dacă aveți un eater pretențios, puteți încerca să stropi mâncarea pisicii dvs. cu câteva bucăți de catnip. Experții spun că este sigur să consuma. În timp ce este adevărat că poate provoca supărat stomac, acest lucru apare în mod obișnuit în cazurile în care pisica ta a mâncat prea mult din plante. O mică stropire a plantelor ar trebui să ajute la stimularea apetitului animalului dvs. și să-și termine mâncarea.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru pisici fără cereale

Îmbunătățirea apetitului prietenului tău felin poate avea implicații importante. În primul rând, va fi capabil să utilizeze mai multe substanțe nutritive găsite în alimentele sale. În al doilea rând, aceste substanțe nutritive vor fi distribuite tuturor părților corpului pisicii. În al treilea rând, deoarece toate țesuturile primesc substanțele nutritive potrivite, acestea vor putea funcționa la un nivel mai optim. În al patrulea rând, efectul general al unui apetit sporit într-o pisică care are probleme de apetit este una dintre îmbunătățirea generală a sănătății pisicilor.

  • Îmbunătățirea apei

Spre deosebire de câini, pisicile nu pot identifica cu ușurință senzația de sete. Acest lucru se datorează faptului că pisicile din sălbăticie își obțin apa de la aceleași animale pe care le pradă. Când un tigru lovește o impala, are doar 20 până la 30% din greutatea impala ca proteine ​​și grăsimi. Restul de 70-80% sunt de fapt apă sub formă de umiditate. De-a lungul dezvoltării lor evolutive, pisicile au păstrat această tendință de a obține apă din alimentele lor. De asemenea, din acest motiv este cel mai bun alimente pentru pisici este unul care conține o mulțime de umiditate, deoarece reflectă proporția de produse alimentare uscate la conținutul de umiditate pe care îl au în sălbăticie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru pisici umede

Din păcate, majoritatea alimentelor pentru animale de companie acordate pisicilor conțin astăzi aproximativ 10 până la 12% umiditate. Restul de 58 până la 60% trebuie să fie obținute din surse de apă. Cu toate acestea, aici se află problema. Pisicile nu vor bea niciodată apă decât dacă o faceți mai atrăgătoare. Catnips au fost recomandate ca una dintre cele mai bune modalități de a-ți atrage pisica pentru a bea mai multă apă. Pur și simplu pune o frunză sau două de catnip în castronul de apă, umple-l cu apă potabilă proaspătă și veți vedea că animalul dvs. de companie se îndreaptă mai frecvent la castronul său de băut.

  • Insecticid

Felines nu pot avea probleme cu insectele care le bugging, dar ele pot beneficia de proprietățile respinse ale insectelor ale catnipului. Nepetalactona sa dovedit a fi un agent repetat eficient împotriva muștelor și a țânțarilor. După cum probabil știți deja, țânțarii transportă agentul cauzator temut al bolii de vierme, Dirofilaria immitis. În timp ce este adevărat că boala de vierme este aproape întotdeauna considerată ca o boală exclusivă în rândul caninilor, alte mamifere, cum ar fi pisicile, pot fi infectate și. Toate nevoile dvs. de pisică este o mușcătură bună de la un țânțar de tip Dirofilaria immitis.

Există câteva studii de cercetare care arată eficacitatea nepetalactonei de zece ori cea a lui Deet. Frecare frunze de pisici zdrobite pe stratul animalului tău ar trebui să-l protejeze de aceste țânțari. O soluție mai bună este să planificați aceste ierburi în grădina dvs., astfel încât veți avea un insectă naturală repellent pentru dvs., familia dvs. și animalele de companie.

Unele măsuri de precauție atunci când dau pisica ta catnip

Catnip poate avea într-adevăr multe utilizări. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă automat că ar trebui să vă dați deja prietenului dvs. feline o doză zilnică de atrăgătoare de pisică. În timp ce este în general sigur, există anumite măsuri de precauție pe care trebuie să le observați.

În primul rând, dați întotdeauna catnip în mod moderat. Deși este adevărat că este non-toxic pentru pisici, au existat rapoarte documentate despre vărsături și diaree ca urmare a ingerării prea multor catnip. Din păcate, determinând "cât de mult este prea mult" poate fi deosebit de provocator, deoarece diferite feline vor reacționa diferit atât între rase, cât și în interiorul raselor. Unele pisici pot trece scaunele apoase libere după consumarea doar una sau două frunze ale plantei, în timp ce alții pot necesita o cupă de catnip înainte de a începe să arate supărat stomacul. Ca măsură de precauție, este mai bine să începeți cu mai puține cantități de catnip, mai degrabă decât să vă plimbați complet prima dată.

În al doilea rând, pisicile sub influența catnip sunt cunoscute a fi deosebit de "flirturii". Le veți găsi în jur, expunând burumele lor. Dacă această pisică a dvs. se întâmplă să fie o femeie, ar putea fi interpretată de o pisică masculină ca un semn de estrus felinar sau căldură felină. Dacă nu sunteți încă gata să aveți un set complet de noi pisici la domiciliu, rezistă tentației de a mângâia sau chiar atingerea burtă a pisicii dvs. de sex feminin în timp ce se află pe spate. Amintiți-vă, acest semn de a pisică în căldură nu este nimic mai mult decât efectele asemănătoare feromului ale netepalactonei.

Cat mănâncă catnip

În al treilea rând, înțelegeți că Catnip este în mare parte ereditară, cu proporția pisicilor afectate de până la 65% până la 80%. Ceea ce înseamnă pur și simplu că vor exista întotdeauna pisici care nu vor arăta efecte ale nepetalactonei. Acestea fiind spuse, nu face greșeala de a crește cantitatea de catnip pe care o dați pisicii dvs. într-o încercare de a obține un răspuns. Chiar dacă creșteți cantitatea de consum de catnip, nu există încă nici o garanție că pisica dvs. va arăta răspunsul așteptat pentru faptul că pisicile dvs. ar putea fi una dintre cele care aparțin unei singure trei la o cincime din felina populația care nu este afectată de catnip. Ceea ce pisica ta va avea, totuși, este diaree și vărsături.

În al patrulea rând, trebuie să fii deosebit de precaut dacă pisicile tale se întâmplă să fie îndrăgită de în aer liber. Dacă este "sub influența" catnip, există o posibilitate ca să nu fie total conștient de împrejurimile sale. Ei se pot rătăci pe străzi sau pot deveni ținta prădătorilor de vecinătate.

Al cincilea, curățați-vă casa de materiale toxice sau potențial periculoase. Pisicile de pe Catnip pot avea percepțiile lor modificate pentru un bun 5 până la 10 minute. Ei pot mânca aproape orice altfel nu ar gândi nici măcar să atingă.

Catnip este sigur să dea pisicilor, deoarece este non-toxic, cu excepția faptului că pentru diaree și vărsături în cazul în care dați prea mult. Cu toate acestea, există și unele implicații grave în utilizarea sa. Prin urmare, este important să înțelegem aceste implicații, astfel încât să puteți optimiza beneficiile complete ale utilizării CATNIP pentru a aborda o varietate de preocupări pentru pisica dvs. de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Catnip pentru pisici: ghidul ultimate