Ce rasă este pisica mea?

Ce rasă este pisica mea?

În timp ce mulți proprietari de pisici optează pentru o pedigree, marea majoritate a noastră dețin o rasă de pisică hibridă. Într-adevăr, 98% din pisici ies în afara populației cu rasă pură, făcând astfel rase de identificare deosebit de dificilă. Nu numai acest lucru, dar unele pisici au o modalitate de a-și lucra în casele și inimile noastre, fără a fi adoptate oficial sau au o pisică adoptată care are o reproducere necunoscută. Cu toate acestea, poate fi important să cunoașteți linia de pisică, pentru o gamă largă de motive, de la înțelegerea predispoziției la problemele de sănătate, până la nivelurile energetice și de informații care sunt standard pentru rasele specifice. Dacă doriți să aflați mai multe despre pisica dvs., citiți mai departe pentru a descoperi tot ce trebuie să știți despre cum să spuneți ce rasă este pisica ta.

De ce ar trebui să-mi cunosc rasa de pisică?

Pisica de pisici reprezintă o parte esențială a genului de pisică pe care o veți obține. Nu este vorba doar de modelele lor de haină și standardele de rasă de întâlnire, ci mai degrabă despre înțelegerea nivelului de stimulare mentală și fizică pisica dvs. poate avea nevoie - sau chiar ce fel de probleme de sănătate pot fi predispuse. Unele pisici pot fi predispuse la dezvoltarea unor probleme comune, de exemplu, în timp ce altele - cum ar fi Tortoiseshell - sunt cunoscute pentru că au o "titudine "în modul în care preferă să se ocupe și să-și trateze proprietarii.

Crossbrerii, desigur, sunt mai puțin probabil să aibă aceste probleme - dar nu este neobișnuit ca o pisică să aibă culorile și modelele, precum și atitudinea părinților lor. Datorită geneticii, poate fi o parte esențială a adoptării sau cumpărării unei pisici, pentru a cunoaște fundalul lor și a vă ajuta să găsiți animalul potrivit pentru părintele potrivit. Pentru cei care nu sunt siguri, continuați să citească prin articolul de identificare a pisicilor, pentru a vă ajuta să determinați ce crese de pisică în prezent sau vă puteți căuta, aveți.

Ce rasă este pisica mea? - Pisica pură

Pisicile pură pot fi mult mai ușor de identificat, datorită setului de caracteristici definitorii, așa cum a fost stabilit de Asociația Fancierilor CAT (CFA) și de Asociația Internațională CAT (ICA). Acestea folosesc un standard de rasă pentru a vă ajuta să vă identificați pisica fără a avea nevoie de un test ADN pentru a descoperi linia prietenului tău felin. Mai jos, discutăm câteva dintre cele mai populare rase de pisici, deci dacă vă întrebați "ce fel de pisică am?"Verificați această secțiune pentru a vă ajuta să învățați cum să determinați rasa de pisici.

Pisicile Maine Coon

Un pisoi foarte mare de coafie american, cu urechi înalte așezate pe un copac într-o zi de vară în pădure

Coroane Maine sunt una dintre cele mai populare rase pentru un motiv bun. Sunt mai mult ca și alte rase de pisică, cu nevoia lor de a fi lângă proprietarul lor în orice moment și dimensiunea mai mare. Coons Maine au o blană impresionantă lungă, pufoasă, urechi tucate, cu o față și un corp pătrat, cu ochi mari, oval, care pot veni în culori izbitoare. Fiind extrem de musculară, adesea necesită o dietă bogată în proteine, datorită istoriei lor ca fiind ramble excelente. Sunt, de asemenea, extrem de inteligenți și pot fi chiar instruiți la un standard ridicat.

PaltonOchi
LiliacAur
CiocolatăCupru
Punctele SiameseVerde
Maro clasicHeterochrome (ochi colorați diferiți)
Macrou Tabby (cu sau fără marcaje)
Culoare solidă (alb / negru / albastru / roșu / cremă)

Pisicile albastre ruse

Cute Cat albastru rusesc care rulează în natură

Privind inteligent și elegant, Rusia Blues sunt una dintre cele mai dorite pisici de rasă de pe piață, în Statele Unite. Cu ochi izbitoare și variante lungi sau cu părul lungi sau cu părul lunar. În ceea ce privește personalitatea, iubitorii de pisici apreciază trăsăturile lor de personalitate blândă, sensibile, în timp ce crescătorii își apreciază natura mai liniștită și blana ușor de îngrijorat.

Blues rus va veni numai în diferite nuanțe de culoare gri / ardezie întunecată, fără alte marcaje sau modele. CFA afirmă că numai cei cu o culoare cu ochi verzi vii pot fi considerate standardul de rasă, deși IFA observă că pisicile mai tinere pot avea ochi galbeni, ceea ce se poate schimba în timp la verde distinctiv.

Pisicile norvegiene

Pisica de pădure norvegiană în pustie

Similar în privirea la coaonul Maine, Norvegia Cat de Forest este o pisică mare, de păr de lungă durată, cu o natură foarte prietenoasă. În cazul în care acestea diferă, totuși, se află în principal în culoarea și modelul lor de blană și strat. Pentru a începe, pisica de pădure norvegiană are o față mai triunghiulară în comparație cu coaonul Maine și un nivel mai uniform de blănuri pe întregul corp, în timp ce acesta din urmă are un aspect mai tufalt în petele cheie din jurul corpului lor.

În ceea ce privește colorarea și modelele, această rasă va avea cel mai frecvent ochi albaștri sau ochi verzi, dar nu există niciun standard pentru caracteristicile oculare. Ele pot, de asemenea, să vină cu o gamă largă de tipuri de model, spre deosebire de COON Maine, care este mai limitat de rasa lor. IFA nu are restricții pe blănuri, inclusiv modele și culori. Cu toate acestea, crescătorii de pisici sunt mai restrictivă, permițând doar următoarele straturi și culori:

Acestea pot veni într-o combinație a oricărei soiuri, cu toate acestea CFA nu va accepta nici o culoare care indică hibridizarea (rasă de reproducere sau amestecată), care este de obicei prezentată în lavandă, himalayan sau ciocolată - sau aceste culori cu alb.

Pisicile japoneze Bobtail

Pisica neagră bobtail japoneză care merge în plantație

Bobtail japonez poate veni ca un păr lung lung, de păr mediu sau scurt. Indiferent de lungime, blana lor este întotdeauna mătase netedă, în ciuda nevoilor de îngrijire scăzută. Ele pot veni cu o largă variată de modele și culori diferite, dar au o caracteristică distinctivă majoră care le pune în afară de alte rase de pisică - Bobtail-ul lor, care seamănă mai mult cu o coadă de iepure decât o pisică.

Ele sunt recunoscute atât de IFA, cât și de CFA, printre altele, în următoarele:

CuloareModelele
NegruSolid
albTabinet
roșuBicolor
MaroTricolor / calico
TortoiseshellFum
AlbastruUmbrite
Cremă
Argint

Pisicile americane de scurte

American Shorthair Pisica situată pe patul alb

Blana distinctă a rasei acestei pisici face American Shorthair Cat ieșiți de la alții, în special atunci când este combinat cu natura lor adaptabilă, dar apropiată. Aceasta este o pisică care dorește compania și poate deveni cu ușurință o pisică afectuoasă. Cu aproape, WireHair, care se credea că este un rezultat al unei mutații genetice - mai degrabă decât una înzestrată în mod natural de familia lor în anii trecuți - orice pisică cu marcajele și modelele corecte, dar lipsită de firma, va fi reținută în mod automat de asociațiile înregistrate.

Această blană foarte apropiată, încurată, este ceea ce face ca pisica americană de scurte, standardul de rasă, indiferent de alte caracteristici, inclusiv culoarea ochilor. Cu toate acestea, ei pot veni într-o gamă largă de culori cu o colorare solidă de argint, maro, negru, alb, cremă sau albastru - cu dungi sau dungi de o umbră mai închisă, în linie cu baza lor, oferindu-le aspectul tabby-ului patterning.

Caturi van turcești

Junior Cat Van Turkish

Extrem de active, cu o toleranță fizică ridicată pentru jocuri și formare, rasa de pisică van Turki au modele unice care sunt adesea denumite "modelul Van". Ele sunt de obicei luminoase în jurul corpului principal - dar dețin culori mai întunecate în jurul capului și coada (deși albul pur poate fi de asemenea acceptat).

În ciuda faptului că au haine mai lungi, aceste pisici jucăuș sunt ușor de mire, cu periaj săptămânal de multe ori fiind suficient pentru a se asigura că nu malț peste tot mobilierul. Sunt, de asemenea, destul de mari și pot deveni cu ușurință amestecați cu alte rase de pisici de lungă durată - cu personalitatea lor, diferenți-le de alții.

Pisicile Siameze

Pisica siameză se odihnește pe podea

Svelte și Sofisticate, Siamese Cat este una dintre cele mai recunoscute rase de pisica. Cu o față triunghiulară, urechi mari și ochi albastri vii, este ușor de observat chiar și o pisică mixtă cu aceste caracteristici. O pisică pură, totuși, va avea, de obicei, culori ușor vizibile - de obicei în culori Fawn sau Cream cu picioare întunecate, urechi și coadă, denumite un punct de etanșare. Trebuie remarcat faptul că IFA permite o mai mare varietate de modele dincolo de aceasta, cu toate acestea, cu puncte gri și alb sau chiar tabby, fiind permise în cadrul rasei.

În timp ce această listă nu menționează toate pisicile de rasă de rasă, acestea sunt unele dintre cele mai comune pisici din Statele Unite - și, prin urmare, cel mai probabil să fie părinți ai pisicilor mixte. Bineînțeles, fiind capabil să urmărească și să urmărească rasa pisicii dvs. poate fi importantă pentru a vă înregistra dacă pisicile dvs. sunt predispuse la condițiile de bază și un alt motiv bun pentru care spargerea și neuterizarea prietenilor tăi felini este atât de importantă.

Cum se utilizează motoarele de căutare pentru a identifica rasele de pisici

Învățarea de a identifica rasele de pisică poate deveni destul de laborioasă dacă nu puteți utiliza aceleași puncte focale cheie pe care le folosesc crescătorii, pentru a distinge rasele de pisică. Pentru a identifica cu acuratețe ceea ce este pisica dvs., merită să utilizați motoarele de căutare cu puncte de focare cheie, pentru a vă ajuta să restrângeți căutarea pisicilor încrucișate, inclusiv:

  • Coloring și modele
  • Lungimea blănurilor
  • Tipul corpului și construirea
  • Comportament

De exemplu, dacă pisicile dvs. sunt cu părul de lungă durată cu un model Tuxedo, o pisică vocală, jucăușă, atunci este foarte probabil ca să fie o van turcă în linia lor de sânge. Bineînțeles, este greu să-ți spun exact pentru fiecare pisică, ce rasă pot fi fără a obține un test ADN sau să ceară vânzătorului, dacă cumpărați un pisoi. Acestea fiind spuse, este întotdeauna frumos să fii capabil să ghicești cu încredere la rasele lor mixte și să-i laude pe prietenul tău despre cunoștințele tale despre noua dvs.

Culorile de pisici

O pisică mixtă poate fi mult mai dificilă de a fixa decât omologii lor pură, datorită nivelului genelor dominante care duc adesea la culori și modele similare, indiferent de familia lor. Spre deosebire de rasele de câini, care pot rămâne de obicei cu părinții de colorat și modelat, o pisică încrucișată va intra de obicei sub o gamă limitată de modele de acoperire. Asta a spus, dacă te întrebi "ce rasă este pisica mea?"Fără alte cunoștințe decât modelele de haine a lui Kitten, veți fi încântați să știți că puteți să vă dați în continuare pisicii pe baza marcajelor lor.

Tuxedo pisici

Pisica casnică alb-negru situată pe contorul modern de bucătărie

Cu ușurință una dintre cele mai frecvente rase de pisică, Tuxedo Cat este o pisică alb-negru care nu aparține unei rase speciale. Numele de culori a pisicilor Tuxedo vine de la - l-ai ghicit - marcajele lor, care le dau destul de mult aspectul de a purta un Tux Tiny. Aceste pisici de casă pot fi cu păr lung sau cu părul scurt, care pot da de obicei o bună indicație a raselor lor mixte.

Interesant, aceste pisici sunt adesea mai susceptibile de a fi masculi, deoarece se credea, în general, că haina lor alb-negru este legată în aceleași gene ca și sexul lor, cu rezultatele fiind că o proporție mai mare se naște ca pisici masculine (deși femelele sunt încă posibil).

Pisici tabby

Pisica frumoasă de ghimbir cu ochii înșurubați se află pe podeaua din lemn

Contrar credinței populare, pisicile tabby sunt o rasă mixtă de pisică cu dungi distincte de-a lungul ochilor, capului și corpului, mai degrabă decât o rasă independentă. Într-adevăr, ele pot fi prezentate în pisici de lungă durată și internă. Cel mai considerabil, spre deosebire de pisicile Tuxedo, o rasă de pisică poate adesea cuprinde marcajele tabby și sunt incluse ca standard pentru multe organizații diferite. În plus, dacă pisica dvs. este un ghimbir tabby, sunt mai probabil să fie bărbați - sugerând că puteți găsi părinții lor de companie mai ușor prin Tatăl și găsirea de rase cu o genă de ghimbir corespunzătoare.

Calea Calico

Portret de o pisică de calico magnifică, așezată pe fundal gri și arătați direct la cameră

O pisică calico este, din nou, care nu este distinsă de rasa unei pisici și poate fi găsită pe o varietate de tipuri diferite de rasă. Cu alte cuvinte, o pisică calico este orice rasă care are straturi tri-color cu patch-uri distincte de culori diferite. Acest lucru poate include rasele interne de scurte - deși, indiferent, ele sunt aproape întotdeauna femei, datorită geneticii culorii din pisoiul dvs. fiind legată de gena sexuală. Acest lucru înseamnă că mama pisoiului tău va fi probabil rasa care deține acest model de strat, care vă poate ajuta uneori să urcați pe rasele pentru a trece prin!

Tortoiseshell Cat

Cat, Tortoiseshell, pe un perete stâncos, Cyclades

Pisicile de țestoase sunt una dintre cele mai iubite rase de pisică, în ciuda faptului că nu este legată de o rasă specifică de pisici! Ele sunt adesea considerate ca având "tortură" și este foarte probabil că natura vivacioasă a pisicilor de țesushell este legată de gene. În plus, torturile sunt, de asemenea, mai susceptibile de a fi femei, datorită genei de ghimbir care se desfășoară pe gena sexuală. Această tidbit de informații, dacă ați acordat atenție, înseamnă că sunteți mai probabil să găsiți rasa mamei prin aceste caracteristici decât alte rase mixte.

Dacă, cu toate acestea, căutați mai mult decât modelele de haină, apoi citiți mai departe pentru a descoperi cum să descoperiți cel mai bine familia Kittenului pe baza altor atribute și descoperiți ce rasă este pisica dvs.

Lungime de blană

Una dintre trăsăturile cele mai ușor de recunoscut în pisici care face ca rasa lor să fie mai ușor de urmărit este lungimea lor de blană. Pisici cu părul lung, cum ar fi pădurea norvegiană sau Ragdoll Cat sunt mult mai rare și ușor de găsit, deoarece acestea vor proveni de multe ori de la crescători profesioniști, care urmăresc descendenții (mai ales dacă sunt înregistrați la una dintre principalele asociații CAT). Cu toate acestea, chiar și atunci când acest lucru nu este cazul, puteți îngusta, de obicei, linia de rasă dacă pisoiul dvs. are părul mai lung.

Tipul corpului și construirea

O altă modalitate excelentă de a verifica fundalul pisicii dvs. este de a compara tipul corpului lor și de a construi. Chiar și pisicile de zi cu zi, gri și alb, sau pisicile negre pot avea, de obicei, genetica lor îngustată, uitându-se la forma capului, a botului și a tipului corpului. De exemplu, o pisică mai exactă cu o față unghiulară este mai probabil să împărtășească unele gene cu o siameză decât ar putea cu un coș de maine. Când utilizați un motor de căutare, asigurați-vă că includeți tipul de corp general și construirea înainte de a atinge butonul de căutare, pentru rezultate mai precise.

Comportament

Dacă ați citit până acum, dar nu ați găsit o modalitate de a vă distinge, deoarece marcajele lor nu au apărut încă (de exemplu, pisica neagră subestimată sau pisica gri și albă), apoi cel mai bun lucru cel mai bun pentru a arăta -Up este comportamentul lor. În opinia acestui autor, comportamentul este probabil să fie cel mai mare indicator al fundalului pisicii dvs. De exemplu, o pisică foarte jucăușă care poate fi extrem de vocală, deține aceleași trăsături ca un tonkinez sau o Ocicat! În același timp, o păsare liniștită, mai rezervată ar putea fi mai strâns legată de sportului american.

Dacă nu sunteți în întregime siguri ce este de rasă pisica ta, încercați să nu vă îngrijorați - ca orice pisică de rasă de rasă de la un vânzător responsabil, va avea toate controalele necesare pentru sănătate, înainte de reproducerea pisicilor lor, iar orice crossbreed este mai puțin probabil să sufere cu probleme de sănătate genetică. Cu toate acestea, dacă doriți să cunoașteți trecutul animalului de companie pur și simplu, utilizați toate metodele de mai sus împreună, pentru a obține cea mai bună idee despre ce ar putea fi pisica dvs. Acum, dacă nu vă deranjează, acest autor este oprit pentru a încerca să descopere rasa pisicii ei!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce rasă este pisica mea?