Ce trebuie să știți despre scăldat pisica

Sphynx pisică după o baie

Nu toate pisicile urăsc apa

Este cunoscut faptul că o mulțime de domestici pisicile nu sunt fanii apei. Există vremuri, totuși, atunci când scălcarea poate fi o necesitate și veți dori să o faceți ca fiind fără stres pentru dvs. cât mai mult posibil.

Unele pisici cum ar fi apa. Deseori depinde de modul în care au fost introduse și de ceea ce este rasa lor. Citiți mai departe pentru o combinație a unor fotografii de pisici umede amuzante pentru a vă face să zâmbiți, alături de sfaturi practice și fapte despre pisici și apă.

Pisicile sunt animale curate prin natura naturii

Pisicile sunt animale curate în mod natural și au, de obicei, un regim foarte riguros de îngrijire a auto-îngrijirii. Ai putea fi norocos și niciodată nu trebuie să-ți băi pisica. Uneori dând A mână de ajutor poate fi necesară.

Unele pisici au haine care adună murdărie mai mult decât alții, iar unii sunt doar mai mucki de natură. Pisicile persane"Coats gros, de exemplu, poate avea nevoie de mai multă atenție mai mult decât o rasă cu părul scurt.

Dacă pisica dvs. are probleme de mobilitate (acest lucru poate apărea adesea cu pisici vârstnici sau artritice), acestea nu pot fi capabile să se îngrijească cât mai eficient. Dacă au o infestație de purici sau o problemă a pielii, au nevoie de o baie medicală specială.

Experiențele pozitive de scăldat de la o vârstă fragedă pot fi de ajutor

Introducerea pisoiului dvs. la baie ar putea să vă facă sau să vă rupeți experiența când voi trebuie sa să le baieți. Dacă le acordați asociații pozitive cu acest lucru de la început, va face lucrurile mai ușoare și mai puțin stresante pentru dvs. atât dacă trebuie să fie scăldată și în viața adultă.

Începeți întotdeauna lucrurile treptat și combinați-l cu o mulțime de recompense alimentare și sesiuni de redare. Nu le lipiți direct în baie și înmuiați-le fără avertisment.

Puteți începe prin utilizarea unei cârpă umedă pentru a le oferi o curată blândă și, dacă acceptă acest lucru cu tratamente, puteți continua să le introduceți într-o tigaie foarte mică de apă. Încercați să le ademeniți în tigaia propriei acorduri, mai degrabă decât să le forțați în ea.

Când introduceți apă peste tot restul corpului, faceți acest lucru treptat. Nu-i scufunda sau nu-și înmuia capul.

Face baie un loc invitativ

Dacă pisica ta este fericită să joace în și în jurul casei în afara timpului de baie, acest lucru poate ajuta la construirea de asociații pozitive cu spațiul. Aceasta înseamnă că sunt mai puțin susceptibile de a deveni stresate sau reticente atunci când acestea ajung la timp de baie.

Încurajați-i să joace în baie. De ce nu puneți unele dintre jucăriile lor preferate în interiorul cada? Recompensați-le pentru orice intrare voluntară în baie și asigurați-vă că are un covor sau o suprafață adecvată, astfel încât acestea să nu se alunece peste tot.

Fii atent la ce șampon pe care îl folosești

Alegeți întotdeauna un șampon care este formulat în mod specific pentru utilizarea pe pisici și care a fost aprobat de medicul veterinar. Șampoanele umane pot conține substanțe chimice care ar putea irita pielea și pot îndepărta uleiurile naturale din strat.

Dacă conțin Uleiuri esentiale sau alte substanțe chimice care ar putea fi dăunătoare dacă sunt ingerate, acest lucru ar putea fi și o problemă. Pisicile le place să-și lingă haina după ce au fost scăldați. Consultați un medic veterinar înainte de a utiliza orice șampon sau curățare pe pisica dvs.

Încercați să alegeți un șampon care nu are un miros puternic. Pisicile sunt foarte sensibile la miros, iar dacă este prea mare, acest lucru poate oferi, de asemenea, pisicii dvs. o asociere negativă cu timp de baie.

Nu baieți două pisici în același timp dacă nu știți că sunt foarte relaxați

Dacă nu aveți două pisici care sunt deosebit de relaxate unul cu celălalt și știți că se bucură de timp de baie, nu încercați să le scăldați simultan. Dacă acestea sunt stresate, ei pot să se strecoare unul la altul și pot să se ridice și la stresul fiecăruia. Acest lucru îi va face și mai frică să facă o baie și să le poată face neîncredere unul față de celălalt.

Este, de asemenea, mult mai dificil de a restrânge două pisici și de a lucra la oferirea de recompense la momentul potrivit.

Uscarea pisicii dvs. după ce o baie este importantă

Ajutând pisica dvs. uscată rapid, poate face și lucrurile mai puțin inconfortabile pentru ei după ce au o baie. Coaturile lor pot deveni foarte usor și, dacă sunt lăsate să se scurgă, pot deveni incomod de frig.

Unele pisici pot învăța să tolereze să fie uscate cu uscător de păr la căldură foarte scăzută. Alții vor prefera să fie uscați prosop. Asigurați-vă că au un loc cald pentru a se retrage în timp ce se usucă pe deplin.

Pisicile sphynx au nevoie de o baie mai regulată

Fhynx fără păr este o rasă de pisică care are nevoie de scăldat regulat. Ei au o piele mult mai grasă, iar uleiul se poate aduna în pliuri și poate provoca miros, disconfort și chiar o infecție posibilă dacă nu este în mod regulat la care nu au participat. O baie în jurul unei o dată pe săptămână este de obicei mai mult decât suficientă, iar folosind un șampon blând este și este important.

Unele rase sunt cunoscute pentru a vă bucura de apă mai mult decât altele

S-ar putea să fiți surprinși și găsiți că aveți o pisică care se bucură de scăldat în apă. Anumite rase sunt cunoscute pentru acceptarea apei mai ușor decât altele, iar unele iubesc pozitiv.

Coborâtul gros Maine Coon (după cum imaginea de mai sus) se bucură adesea de o baie, deși acest lucru se bazează pe personalitatea lor. Aceste pisici, care au o haină de respingere a apei, au fost populare ca mascotul căpitanului și Mouser pe navele din jurul coastei New England în zilele au trecut.

Unele alte rase pe care le găsiți în mod activ în căutarea apei includ Manx, Bengal, si Norvegia Cat de Forest.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să știți despre scăldat pisica