6 Rase de câine de sus din norvegia

Profilul norvegian elkhound împușcat cu pădure în fundal

Jumătate din rasele norvegiene sunt Spitz-tip de rase. Aceștia sunt câini care au fost dezvoltați să trăiască și să lucreze în aspru, vreme rece Condiții comune în cercul arctic. Ele au în mod obișnuit haine groase, rezistente la intemperii. Cealaltă jumătate a câinilor din Norvegia sunt Hare SCHIMA DE VÂNZARE. În afară de elkhound și de Buhund, ar fi neobișnuit să găsim aceste rase oricând decât țara lor natală. Și, chiar și în Norvegia, ei sunt greu de găsit.

Când vă gândiți la un câine potrivit pentru dvs., gândiți-vă dacă o rasă specifică este potrivită pentru climatul dvs. de acasă. Câinii cu acoperire greu se pot aclimat la viață în tropice, dar necesită pauze de aer condiționat, apă amplă și umbră. Vă puteți aștepta și la vărsarea grea. De asemenea, un câine subțire, mic, poate trăi în climă rece, dar va trebui să faceți alocații pentru meteorologii la rece și plimbări mai scurte în aer liber.

Caracteristicile de rasă

Spitzes sunt aclimatizați la temperaturile răcitoare ale regiunii arctice. Ei au blană dublu acoperită și urechi și muzicale. Se spune că arată lup sau vultur. Coada lor adesea bucle sau droops. De obicei, ei au vărsat de două ori pe an, adesea în aglomerări. Accentuțele de vânătoare sunt câini de vânătoare care urmează un miros mai degrabă decât vânătoare prin vedere. Aceste rase sunt considerate în general ca având unele dintre cele mai sensibile nasuri în rândul câinilor. Cele mai multe au urechi penduloase, care se spune că a scăzut scăzut la pământ pentru a mătură mirosurile la nas.

Iată câinii de top din țara scandinavă din Norvegia.

01 din 06

Veți găsi rar un Lundehund norvegian în afara țării sale natale sau a circuitului de spectacol de câine. Chiar și în Norvegia, un Lundehund este greu de a veni. Acest pufvin unic, mic de tip spitz, vânători de câine ("Lunde" în norvegiană) și ouăle lor pe insulele la distanță de pe coasta Norvegiei. Ele sunt de mare energie, Prolifieri cu un sens de vânătoare și unitate de pradă.

Lunde are doi dinți mai puțini decât câinele mediu, ceea ce înseamnă că este probabil un patrimoniu antic. Este similar cu fosila de 5.000 de ani a câinelui primitiv de varanger rus găsit cu aceeași structură dentară. Rasa este incredibil de flexibilă - gâtul său se poate întoarce pentru a-și atinge spatele, ajutându-l să se stoarce în spații mici pentru a găsi puffins și cuiburile pe stânci robuste. Lundele pot, de asemenea, să-și manipuleze articulațiile de umăr la un unghi de nouăzeci de grade. Această flexibilitate îi ajută să obțină tracțiune pe suprafețe alunecoase și abrupte.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv (AKC)

Înălţime: 12 până la 15 inci

Greutate: 20 până la 30 de lire sterline

Coat și culoare: Sfaturi dure, scurte și o acoperire densformă dens, deșeuri variază de la sfaturi de păr care se întunecă cu vârsta și pot avea, de asemenea, alb, alb cu marcaje roșii sau întunecate

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

  • 02 din 06

    Din rasele norvegiene, elkhound-ul este cel mai cunoscut și familiar. Rasa are o istorie antică și poate fi găsită chiar și în istoria norvegiană și mitologia. Au călătorit pe navele Viking și au acționat ca păstori și protectori ai animalelor pe fermele îndepărtate în limba rurală, cu climă aspră, protejată de haina dublă groasă.

    Elkhounds sunt cele mai potrivite pentru un mediu activ de acasă, unde pot cheltui cantități semnificative de energie. Un elkhound nu este un câine velcro. Ele sunt loiale ale familiei lor, dar sunt independente și aloof cu străini. Devreme și Socializare adecvată este esențială pentru a le împiedica să devină prea rezervată. Această rasă este o pantoză de timp mare, scăpând haina de iarnă (peste tot) de doua ori pe an.

    Privire de ansamblu de rasă

    Grup: Hound (AKC)

    Înălţime: Aproximativ 20 de centimetri

    Greutate: 48 până la 55 de lire sterline

    Coat și culoare: Coată dublă groasă, netedă care vine în nuanțe de argint și negru

    Speranța de viață: 12 până la 15 ani

  • 03 din 06

    HyGa Hound

    HyGa Hound a fost dezvoltat în anii 1930 de Hans Fredrik HyGa ca un câine de vânătoare de mare energie care ar putea rezista unei riguri dureroase arctice arctice fără obositoare prea repede. Din cauza fundalului lor de vânătoare, abilitățile de urmărire și un puternic simț al mirosului, această rasă îi place să se plimbe și poate necesita o mulțime de lucruri pentru a obține o Reluarea fiabilă. Sporting o mașină de înaltă pradă, această rasă nu poate trăi bine alături de animalele de companie mici. Himensurile tind să fie amiabile și prietenoase cu familia lor, dar uneori pot prezenta trăsături de pază teritoriale. Nip Semne anticipate de paza resurselor in muguri cu Metode pozitive de instruire.

    Chiar și în Norvegia, rasa este rară, deci ar fi neobișnuită să găsim unul dintre acești câini în America de Nord. Dacă sunteți atras de caracteristicile de rasă, se reflectă alți câini, cum ar fi foxhounds cu trăsături similare.

    Privire de ansamblu de rasă

    Grup: Scentralound (UKC), nu o rasă recunoscută AKC

    Înălţime: 18-22 inci

    Greutate: 45 la 55 de lire sterline

    Coat și culoare: Coat scurt, drept, lucios - vine într-un roșu-maro sau un roșu galben, cu umbrire neagră și, uneori, cu marcaje albe - pot veni și în negru și bronz, alb cu marcaj roșu-maro și roșu galben

    Speranța de viață: 10 până la 12 ani

  • 04 din 06

    Buhundul norvegian arată puțin ca un Lundehund ușor mai mic, dar au o haină mai densă și o coadă curbată care le dă un aspect mai tradițional spitz. Ele sunt, de asemenea, puțin mai frecvente decât Lundehunds și pot fi disponibile de către crescătorii nord-americani.

    Ca și elkhound, Buhund a călătorit pe navele Viking și sa dezvoltat în câini de fermă mici, adaptabili care au păzit și efectiv de animale. Aceste câini inteligenți, de înaltă energie, de înaltă rezistență au nevoie de mai mult de o plimbare în jurul unui parc pentru exerciții zilnice și stimularea mentală. Buhunds poate fi puternic și independent. Ele sunt loiale, prietenoase și jucăușă, dar sunt puternice și uneori încăpățânate.

    Privire de ansamblu de rasă

    Grup: Herding (AKC)

    Înălţime: 16 până la 18 inci

    Greutate: 25 până la 40 de lire sterline

    Coat și culoare: Gros, scurte, grosier, în colț negru sau de grâu

    Speranța de viață: 12 până la 15 ani

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Halden Hound

    Halden Hound este un alt câine norvegian de miros similar cu HyGa Hound. Ele sunt similare în mărime și aspect și cunoscute pentru a fi chiar temperate, încrezători și dornici să vă rog. Ca și alți câini de parfum, este posibil să trebuiască să lucrați din greu pentru a obține o rechemare fiabilă. Haldens au un instinct puternic de vânătoare, un sentiment dornic de miros și adesea se rătăcește. Spre deosebire de câinii norvegieni de tip spitz, haina scurtă, netedă a lui Halden, nu necesită multă îngrijire.

    Halden este cea mai rară a tuturor raselor norvegiene și este numită pentru un oraș norvegian din sud-estul. Chiar și în Norvegia, numerele lor sunt incredibil de scăzute, făcându-le o rasă vulnerabilă la risc de dispariție.

    Privire de ansamblu de rasă

    Grup: Scentralound (UKC), nu o rasă recunoscută AKC

    Înălţime: 19.5 la 23.5 inci

    Greutate: 40 la 55 de lire sterline

    Coat și culoare: Câine cu coajă dublă grosieră, densă, dreaptă și scurtă, vine în alb cu patch-uri negre - umbri de bronz pe cap și picioare și, uneori, între patch-urile albe și negre

    Speranța de viață: 12 până la 14 ani

  • 06 din 06

    Dunker (Hound norvegian)

    Un dunker, sau pur și simplu Hound norvegian, este un scenariu de dimensiuni medii, crescute de Wilhelm Dunker la începutul secolului al XIX-lea pentru vânătoare de iepure. A fost dezvoltat ca un scenariu prin traversarea unui hound de harlequin rusesc cu Hounds de aromă de încredere norvegiană. Este o rasă neobișnuită în afara Norvegiei.

    Privire de ansamblu de rasă

    Grup: Scenariu (UKC) - nu o rasă recunoscută AKC

    Înălţime: 18.5 la 21.5 inci

    Greutate: 25 la 39 de lire sterline

    Coat și culoare: Drept, dur, dense, și nu prea scurt, de obicei negru sau albastru marmură cu marcaje palide și alb

    Speranța de viață: 12 până la 15 ani

  • Rase pentru a evita

    Clima este cea mai importantă considerație pentru câinii potriviți pentru viață în Norvegia. Temperatura medie în timpul iernii este sub îngheț, iar în timpul verii este de aproximativ 65 f. Dacă doriți un câine norvegian de câine, vă uitați la un spitz sau un scenariu. Ambele tipuri de câini sunt vânătoare, câini de lucru. Rasele care nu sunt originale în Norvegia includ Încălzitorul însoțitorului ca Malteză sau Pugs, Caini de vreme cald acoperit sau fără păr Chihuahuas sau Xolos, și Rase cu energie redusă ca Bulldogii francezi sau Greyhounds.

    10 rase de câine scandinave
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 6 Rase de câine de sus din norvegia