Culoare cat și trăsăturile de personalitate

O femeie deține o pisică portocalie

Majoritatea proprietarilor recunosc că pisicile lor speciale au Personalitate distinctă a pisicilor. Dar sunt acolo comportament diferențele dintre o pisică neagră și o pisică portocalie? Câteva sondaje spun Culoare Cat Probleme, deși majoritatea cercetătorilor reputați spun altfel. Pe de altă parte, rasele de pisică (Siamese, albastru rus și așa mai departe) au într-adevăr tipuri de personalitate.

Percepția vs. Realitate

Majoritatea pisicilor de uz casnic sunt scurte de uz casnic. Aceste pisici vin într-o gamă largă de culori și modele, dar împărtășesc o strămoșie comună. Cu alte cuvinte, un singur gunoi poate include cu ușurință un pisoi negru, portocaliu și calico. Acești frați sunt susceptibili de a avea o afacere bună în ceea ce privește culoarea de blană, în ciuda faptului că.

Dar asta nu împiedică oamenii să creadă că culoarea pisică influențează personalitatea. De exemplu, un sondaj indică că pisicile negre tolerează mai ușor aglomerarea și viața de interior decât Tabby-model Kitties. Proprietari de la Calico Kitties spune că au o cattitude "diferite" comparativ cu alte pisici de culoare. Blana roșie este o mutație timpurie, astfel încât această genă ar putea fi asociată mai strâns cu personalitatea celor mai vechi pisici domestice. Un studiu de 84 de pisici britanici de scurte a arătat că roșu, cremă, sau Tortoiseshell Kittens (cu gena "roșie") au aruncat tantrumuri și s-au luptat să scape pentru perioade mai lungi atunci când sunt tratate de oameni necunoscuți, comparativ cu pisoii altor culori.

Impactul percepției asupra vieții pisicilor

În timp ce este puțin probabil ca culoarea să aibă o mare parte dintr-un impact asupra personalității pisicilor, credințele oamenilor au un impact puternic asupra modului în care ei aleg și îngrijesc pisicile lor.

Un studiu descris de Universitatea din California, Berkeley a descoperit că: "Pisicile de portocale și pisicile bi-colorate au fost caracterizate ca fiind prietenoase, în timp ce pisicile negre, Pisicile albe, și pisicile tri-colorate au fost considerate mai antisociale. Pisicile albe au fost considerate a fi mai timide, leneșe și calme, în timp ce pisicile de țestoasă au fost mai susceptibile de a fi descrise ca atât mai intolerante, cât și mai construcții. Pisicile negre au fost tipizate ca având trăsături mai puțin extreme, ceea ce ar putea contribui la reputația lor misterioasă."

Dacă aceste caracteristici au mult adevăr sau nu, totuși, în conformitate cu Instituția Smithsonian, "A 2002 studiu în Jurnalul de Științe ale Bunăstării animalelor Aplicate, De exemplu, a constatat că pisicile negre și pisicile maro au fost cel mai puțin probabil să fie adoptate. Pisicile întunecate au fost, de asemenea, mai susceptibile de a fi eutanasiate. Și în ciuda faptului că există puține dovezi genetice că genele care ghidează colorarea și patterning Pe o haină a pisicii, influențează, de asemenea, comportamentul său, studiul a constatat că oamenii au crezut frecvent că țestoasele au avut prea multă atitudine (sau "tortitură"), ceea ce poate explica de ce nu se adoptă rapid sau se întorc la adăpost."

Impactul raselor de pisici pe personalitate

Spre deosebire de culoare, rasele de pisică fac într-adevăr o diferență în personalitatea animalului. De exemplu, pisicile Ragdoll sunt aproape universal placid, la fel ca și Ragamuffins și Persieni. Maușul egiptean, pe de altă parte, este, în general, activ și atletic. Pe măsură ce pisicile pedigree sunt mult mai scumpe decât "Mutts" disponibile în adăposturi, este important să cercetați prospectivul animal de companie înainte de a efectua o achiziție.

Alegerea personalității cu culoarea

Reproducerea nu va fi o problemă cu pisici de animale de companie spulberate și neaterate. Dar dacă culoarea stratului poate ajuta la prezicerea temperamentului și toleranței, ar putea fi o considerație importantă atunci când alegeți a Noua companie de pisici. Toleranța aglomerației și a prieteniei față de alte pisici este deosebit de importantă atunci când adăugați familia dvs. de pisică existentă.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Culoare cat și trăsăturile de personalitate