Sunt culoarea pisicilor orb?

Pisica cu ochii albastri care se uitam in camera

Când înțelegem dacă pisicile sunt colorblind, toate se reduce la conuri și tije în interiorul Structura ochilor. Conurile sunt responsabile pentru detectarea culorii, în timp ce tijele detectează lumina și mișcarea. Este un parteneriat perfect care creează imaginile pe care le vedem.

Toate mamiferele au tije și conuri, cunoscute și sub numele de fotoreceptori, în retinas-o retină este căptușeala de lumină în spatele ochilor noștri.

Ce este orbirea culorilor?

Culoare orbire, în timp ce nu orbire reală, se caracterizează prin incapacitatea de a distinge clar diferitele nuanțe și nuanțe ale spectrului de culori. Deprecierea poate fi ușoară până la severă. Culorile sunt percepute într-o gamă limitată de nuanțe - un număr rar poate să nu vadă culorile deloc.

Conuri și culoare

Conurile sunt mai sensibile la lumină și sunt responsabile pentru viziunea zilei și percepția culorii. Pisicile au mai puține conuri decât oamenii, de aici capacitatea lor de a vedea mai puține culori.

O viziune a pisicii este similară cu un om care este orb de culoare. Pisicile pot vedea nuanțe de albastru și verde, dar roșii și roz pot fi confuze. Acestea pot apărea mai verde, în timp ce purpuriu poate arăta ca o altă nuanță de albastru. Aceasta are ca rezultat o viziune care este oarecum neclară cu culori spălate. Viziunea lor este calculată la 20/100, mai degrabă decât standardul de 20/20 pentru oameni. Această percepție diminuată a orbirii culorilor de culoare.

Unii oameni de știință cred că pisicile pot percepe doar albastru și gri, în timp ce alții cred că pot vedea și galben, similar cu câinii.

Oamenii sunt cunoscuți ca trichromats, adică au trei feluri de conuri. Conurile sunt receptori specializați care permit oamenilor să vadă roșu, verde, albastru și un spectru larg de culori. Pisicile sunt, de asemenea, considerate a fi tricromate, dar nu în același mod în care oamenii sunt. Oamenii au de zece ori mai multe conuri decât pisicile, iar percepția noastră de culoare ne dă o singură pisică când vine vorba de a vedea curcubeul. O anomalie sau deficiență, în oricare dintre tipurile de conuri, va avea ca rezultat o viziune anormală a culorii.

Tije și mișcare

Celulele tijei sunt mai sensibile la mișcare - sunt responsabile pentru viziunea periferică și de noapte. Pisicile au mai multe tije, care le permit să vadă mai bine noaptea. Tapetum lucidum joacă, de asemenea, un rol în viziunea superioară a pisicilor. Celulele acestui strat din spatele unei retinii pisică servesc ca o oglindă, care reflectă lumina care trece între tije și conuri înapoi la fotoreceptori. Acest lucru le oferă o altă șansă de a ridica cantitatea mică de lumină disponibilă pe timp de noapte. Și asta explică și de ce ochii pisicilor "strălucește" în întuneric. În plus, ei au elevi elipici, care captează cât mai multă lumină posibil atunci când sunt dilatate, astfel încât au nevoie doar de o singură-șasea cantitatea de iluminare pe care oamenii au nevoie. Mușchii irisului care înconjoară elevii sunt construiți într-un mod care permite ochiului să se îngroaie într-o fantă verticală în lumină puternică și să se deschidă complet într-o lumină foarte slabă pentru a permite iluminarea maximă.

Doar aruncă o privire la ochii pisicii tale în timp ce se bate în soare în comparație cu atunci când te apropie în lumină slabă - elevii sunt o fantă subțire față de un orb rotund. Dacă sunteți norocoși și mai ales observați, puteți vedea elevii să se schimbe în funcție de ceea ce se uită la pisica sau de gradul ei de emoție. Un elevilor pisicii se dilau când este înspăimântată, emoționată sau furioasă. Elevii ei se vor dilata frecvent dacă este orb sau are o viziune limitată.

Combinația dintre tijele lor și tapetumul lor Lucidum le permite să vadă mișcări ușoare pentru a vâna pradă și pentru a evita vânzarea. Viziunea lor la distanță este mai bună decât viziunea lor apropiată - notați că ochii lor se uită în jur înainte de a văni degetul în salutul sau acceptând un tratament.

Pisicile au o gamă mai mare de viziune decât oamenii și 200 de grade față de 180 pentru oameni - pentru că ochii lor sunt plasați mai departe decât un om. De aceea pisicile au o viziune periferică mai bună.

Punându-l împreună

În timp ce oamenii suntem răsfățați de gama de culori pe care le vedem și vibrația lor, viața prin ochii unei pisici funcționează bine pentru funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească.

Le putem ajuta de-a lungul alegerii jucăriilor în culori, cum ar fi albastru și galben și înțelegerea dragostei lor pentru obiectele care se îndreaptă și se mișcă.

Dacă doriți un răspuns simplu despre dacă pisicile sunt orbii de culoare, priviți în acest fel: o viziune a pisicilor poate fi comparată cu un om care este roșu-verde culoare orb și vede acele culori ca fiind dezactivate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt culoarea pisicilor orb?