Mituri și superstiții despre pisicile negre

Pet o pisică neagră pentru doar o secundă și veți face un prieten loial pentru viață. Dar, de-a lungul secolelor, aceste întunecate, frumoase și prietenos Felinele au suferit stigmatizarea miturilor culturale și istorice, superstiții și povești care le fac fie venerate, fie temerate.

Din fericire, datele recente arată că sunt un mit pe care sunt pisicile negre adoptată Mai puțin frecvent decât pisicile altor culori, potrivit Societății Americane de Prevenire a Cruselului față de animale (ASPCA). Cu toate acestea, lucrătorii adăpostiți pot observa o părtinire împotriva felinelor negre datorită percepțiilor persistente. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că între lore negativă despre pisicile negre, există și convingeri pozitive despre ele. S-ar putea chiar să decideți că este de bun augur dacă găsiți unul dintre aceste creaturi regale care traversează calea dvs. în orice moment în timpul zilei sau al nopții.

De ce există tone de pisici negre

Există mai multe pisici negre decât orice altă culoare, deoarece gena neagră este cea mai dominantă pentru feline, potrivit ASPCA.

Superstiția # 1: Pisicile negre sunt vrăjitoare în deghizare

Dacă sunteți speriat când vedeți o pisică neagră, este probabil din folclorul medieval care continuă să strângă reputația acestor pisici demnite. Pisicile negre au fost de mult timp asociate cu vrăjitoare și vrăjitorie. Ea a spus că povestea a început când o pisică neagră a fost văzută că alerga într-o casă crezut că este locuită de o vrăjitoare. În Evul Mediu, pisicile negre au devenit echivalente cu magia neagră. În roaming pisicile negre nocturne au fost considerate a fi vrăjitoare în deghizare, animale de companie, sau demoni în formă de animale trimise de vrăjitoare la spioni pe oameni. De-a lungul timpului din secolul al XIII-lea Europa până la secolul al XVII-lea Salem Witch în Massachusetts, pisicile negre au fost ucise împreună cu cei care au fost considerați vrăjitoare. Pisicile negre au evoluat în icoane de orice legătură cu vrăjitoria, mai ales în timpul sezonului de Halloween.

Superstiția # 2: Pisicile negre sunt ghinioane

O pisică neagră este, de asemenea, asociată cu norocul și, din păcate, cu moartea. Această teamă de pisicile negre pare să stea din vremurile medievale când un animal cu pene întunecate sau blănuri, inclusiv ciori și corbi, a semnalat moartea. În Italia din secolul al XVI-lea, sa crezut că moartea era iminentă dacă o pisică neagră se va așeza pe cineva bolnav. În America de Nord modernă, conotațiile negative continuă să bântuie pisicile negre. Este considerat ghinion dacă o pisică neagră traversează calea dvs. și noroc dacă o pisică albă își traversează calea. Un alt membru al familiei este obligat să moară dacă observați o pisică neagră în timpul unei procesiuni funerare. Este un semn rău dacă vedeți o pisică neagră care se plimba de tine.

2:05

De ce sunt pisicile negre asociate cu ghinion?

Superstiția # 3: Pisicile negre sunt noroc

Se crede, de asemenea, pisicile negre noroc in multe feluri. În Egiptul antic, pisicile negre au fost ținute la cea mai înaltă esteă, deoarece seamănă cu Bastet, zeița egipteană cu cap, de casă, fertilitatea și protecția împotriva bolilor. Pisicile negre sunt considerate noroc în alte părți ale globului, de asemenea.

  • În Asia și U.K. Vei fi norocos în viață dacă dețineți o pisică neagră.
  • În Japonia, veți avea noroc în găsirea iubirii dacă observați o pisică neagră.
  • În anumite părți ale Angliei, o mireasă va avea noroc în căsnicia ei dacă primește o pisică neagră ca dar.
  • În Europa, marinarii vor avea o călătorie sigură dacă vor aduce o pisică neagră pe navă.
  • În Scoția, veți avea prosperitate dacă o pisică neagră apare la ușă sau pe verandă.
  • În Franța, ceva magic este pe cale să se întâmple dacă vedeți o pisică neagră.

În alte culturi din întreaga lume, este un semn de noroc dacă visezi despre o pisică neagră, vezi o plimbare spre tine sau dacă se întâmplă să găsești un păr strălucitor alb pe blana de abanos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mituri și superstiții despre pisicile negre