Abyssinian: profil de rasă de pisică

O pisică abisiniană așezată pe o pătură

Pisica abisiniană, denumită uneori "aby", este o pisică de dimensiuni medii, cu un corp lung, mușchi dezvoltați și un strat de lungime scurt la medie. Spre deosebire de multe rase de pisici domestice, abisinienii sunt extrem de activi, pisicile jucătoare care iubesc să urce bucăți înalte de mobilier, să se joace cu jucării și să joace jocuri interactive cu părinții lor pisici. Prietenos cu copiii și alte animale de companie, abys poate face o completare excelentă la o familie activă. Este recomandat, totuși, să vă oferiți abuza cu o pisică de companie - sunt foarte sociali și se pot plictisi dacă este lăsată singură pentru prea mult timp.

Pisicile abisiniene sunt foarte adaptate și pot prospera în ambele spații mai mici și case mai mari. După cum sa menționat anterior, Abys iubesc să urce, așa că veți dori să luați în considerare adăugarea unui a copac de pisici la decorul dvs. de origine - mai ales dacă locuiți într-un spațiu mai mic și trebuie să maximizați înălțimea verticală, mai degrabă decât de pardoseală.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 8 până la 12 kilograme

Lungime: 12 până la 16 inci

Palton: Un strat matasos, scurt-medie lungime

Culoarea stratului: Ruddy, roșu, albastru, scorțișoară sau fawn

Culoarea ochilor: Verde sau aur

Speranța de viață: 9 până la 15 ani

Caracteristicile abisinianului

Nivelul de afecțiuneMediu la mare
PrietenieMediu la mare
Copil prietenosMediu la mare
Prietenos cu animalele de companieMediu la mare
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria abisinianului

Din păcate, este neclar când, cum, sau de ce sa dezvoltat rasa abisiniană. Lore, totuși, spune că abys au fost o dată deținute de Faraon, în timp ce altul spune că au fost dezvoltați în Marea Britanie prin reproducerea tabbielor de argint și maro cu pisici care au modelat haine.

De la premiera lor misterioasă la spectacolul Cat Crystal Palace din 1871, testarea genetică a determinat că abisinienii probabil dezvoltați undeva de-a lungul regiunilor de coastă din Oceanul Indian și părți din Asia de Sud-Est. O pisică taxidermată, cu aceleași culori roșii și marcaje bifate ca un abisinian care a fost expus la Muzeul Zoologic Leiden din Olanda susține această teorie: a crezut că pisica taxidermată a provenit din India.

Mulți cred că abisinienii i-au dat numele, deoarece Zula, pisica expusă la spectacolul Cat Crystal Palace din 1871, a fost presupus importat din Abyssinia, Etiopia de astăzi. Variațiile în culoarea stratului și marcajele pot fi depliniți până la reproducerea cu alte pisici domestice.

Fancierii americani de pisici au început să importe abisinienii în 1900, dar nu au început programele de reproducere până în anii 1930. În acest timp, din fericire, multe pisici au fost exportate din Marea Britanie în Statele Unite - rasa a fost aproape eliminată în Europa în timpul războiului Word al II-lea. De atunci, populațiile abisiniene au crescut rapid și au devenit una dintre cele mai populare rase de pisici din lume.

Îngrijirea abisiniană

În ciuda nevoilor lor ridicate de exerciții fizice și a nivelului de energie, abisinianul poate fi o pisică relativ scăzută de întreținere. Pentru că Abys au straturi mai scurte, fine, nu trebuie să le îngrijești în fiecare zi. De fapt, vă puteți aștepta pieptene O dată pe săptămână să înlăture pe Dander și resturile. Nu este necesar, dar scăldarea abinei în timpul sezonului ei de vărsare poate ajuta la reducerea părului și a lui.

Ca toate pisicile, este important să dezvoltați o rutină obișnuită de sănătate orală cu abisinianul dvs. Zilnic periajul este ideal, dar chiar și periajul o dată pe săptămână vă poate ajuta să vă protejați pisica de boala parodontală.

Abyssinienii au urs urechile, deci asigurați-vă că ați verificat urechile săptămânale pentru murdărie și resturi sau semne de infecție. Puteți curăța murdăria sau acumularea cu o cârpă moale, bumbac. Evitați tampoanele de bumbac, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate ale urechilor interioare. Dacă urechea (sau urechile) pisicii tale sunt roșii, inflamate sau miros amuzant, contactați medicul veterinar. Acestea pot fi semne de infecție a urechii.

După cum sa menționat anterior, abisinienii sunt extrem de activi, pisici jucăuși. Stocați-vă casa cu Jucarii de pisici și așteptați să dedicați câteva minute în fiecare zi pentru a juca jocuri interactive sau activități cu pisica ta. Este, de asemenea, o idee bună de a investi în a copac de pisici sau rafturi montate pe perete, astfel încât pisica ta are locuri înalte pentru a face bacul.

Probleme comune de sănătate

Abisinianul este o pisică, în general, este importantă pentru a fi conștienți de condițiile care sunt mai frecvente în rasă. Cunoașterea semnelor și simptomelor anumitor condiții de sănătate vă poate permite să vă aduceți pisica îngrijirea de care are nevoie imediat.

Nu există nici o garanție că voința dvs. Aby sau nu va dezvolta anumite probleme de sănătate, ci să fie în căutarea simptomelor:

  • Boală parodontală, o infecție a țesuturilor care țin dinții în poziție. Igiena orală obișnuită poate ajuta la prevenirea dezvoltării bolii parodontale.
  • Luxarea patellară, dislocarea genunchiului. Aceasta este o condiție ereditară care poate fi tratată cu o intervenție chirurgicală.
  • Atrofia retină progresivă, o boală degenerativă a ochilor care poate duce la orbire.

Dacă sunteți îngrijorat de sănătatea pisicii dvs., discutați cu medicul veterinar despre pașii pe care îi puteți lua pentru a vă asigura că trăiește o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Dieta și nutriția

Nevoile dietetice ale pisicii dvs. vor depinde în mare măsură de vârsta, sexul și nivelurile de activitate. Consultați ghidul de hrănire de la brandul dvs. preferat de produse alimentare, sau discutați cu medicul veterinar despre cât de mult să vă hrăniți abisinianul. Amintiți-vă: suprapunerea poate duce la condiții de sănătate periculoase, cum ar fi obezitate.

PROS
  • Prietenos cu copiii și alte animale de companie

  • Jucăuș cu niveluri ridicate de energie

  • Îngrijirea cu întreținere redusă

Contra
  • Nevoi de exerciții ridicate, care pot fi dificile pentru familiile aglomerate

  • Preferă o pisică de companie

  • Aruncă sezon

Unde să adoptăm un abisinian

Poate fi dificil să găsiți un abyssinian de rasă pură la adăpostul local, deci încercați să căutați grupuri de salvare în zona dvs. Locuri de căutare pentru animale de companie, cum ar fi petfinder.com, de asemenea, facilitează căutarea animalelor de companie în zona dvs. și filtrați după rasă.

Dacă alegeți să achiziționați un abisinian de la un crescător, efectuați cercetări pentru a vă asigura că sunt etice și responsabile. Un amelior etic va lucra din greu pentru a susține standardele de rasă și va produce pisici sănătoase. Să fie în căutarea steagurilor roșii, cum ar fi pisicile multiple la fața locului sau pisicile nesănătoase. Nu permiteți niciodată unui crescător să vină o pisică la domiciliu sau să încărcați plata online.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Abisinianul este o pisică activă de energie, care se înțelege bine cu copiii și cu alte animale de companie. Dacă sunteți extrem de ocupat și departe de casă, poate doriți să vă gândiți să vă oferiți o pisică de companie sau să luați în considerare o rasă diferită.

Alte rase de pisică care sunt similare cu abisinianul includ:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Abyssinian: profil de rasă de pisică