Cum să vă periați dinții pisicii

Pisică alb-negru cu o periuță de dinți

Pisicile au dinți care au nevoie de îngrijire la fel ca al nostru, dar majoritatea oamenilor nu se gândesc la spălarea dinților pisicii lor ca și ei. Mâncarea și jucăriile de mestecat oferă o anumită îngrijire dentară, dar de multe ori nu este suficientă pentru a preveni dezvoltarea problemelor dentare. Știind cum să periați dinții pisicii dvs. poate ajuta la prevenirea acestor probleme împreună cu durerea inutilă.

Câți dinți au pisicile?

Pisicile vor crește 26 Baby dinți care va cădea atunci când vin 30 de dinți adulți. Acești 30 de dinți sunt, de obicei, în loc de aproximativ șase luni și sunt formați din patru canini, doisprezece incisivi, zece premolari și patru molari. Dinții de canin și incisiv pot fi dinții cei mai vizibili, deoarece sunt în partea din față a gurii, dar premolarii și molarii fac tot mestecând, astfel că sunt cei mai importanți dinți.

Consumabile necesare pentru a vă peria dinții pisicii

Pregătirea pentru a peria dinții pisicii dvs. va face sarcina mai ușoară. Unele pisici vor necesita mai mult de răbdarea dvs. sau vor ajuta să stați liniștit, în timp ce alții nu par a fi gândit să-și facă dinții periat.

  • Fingerbru de dinți: O periuță de dinți mică, Q-Sfat sau un alt element poate fi folosit pentru a peria dinții de pisici. Pisicile au guri mici și dinți mici, astfel încât o periuță de dinți de dimensiuni complete este de obicei prea mare pentru a face ceea ce trebuie să faceți.
  • Pet de dinți PET: Pasta de dinți făcută pentru persoanele nu numai că are ingrediente care pot fi toxice pentru o pisică, dar arome nu sunt, de obicei, atrăgând la un palat felinar. Pasta de dinți concepută pentru pisici nu va fi doar în siguranță pentru o pisică să înghită, dar poate ajuta la procesul mai plăcut dacă pisica ta îi place modul în care are gust.
  • Tratamente: Gustoase, cum ar fi brânza, tonul, mâncarea de pisică conservată, creveții sau alte opțiuni de mirositor sunt recompense excelente pentru o pisică care nu este obișnuită sau nu se bucură să aibă dinții periat.
  • Ajutor calmant: Suplimentele de calmare, ameliorarea anxietății, a medicamentelor sau a feromonilor de relaxare pot ajuta la ușurarea fricii, stresului și anxietății pe care multe pisici le au atunci când este timpul să-și țâci dinții. Acești aditivi la regimul de periere dinte pot elimina lupta pe care mulți oameni o experimentează atunci când încearcă să-și restrângă pisica.
  • Prosop: O pătură sau un prosop poate fi folosit pentru a vă înfășura pisica atunci când este oral-o periați dinții. Această tehnică de ambalare ajută o pisică să se simtă calmă și să se asigure și își păstrează și labele de la bătăi de periuța de dinți.

Sfaturi pentru a-ți peria dinții pisicii

Odată ce aveți toate materialele de care aveți nevoie pentru a vă peria dinții pisicilor, puteți curăța dinții pisicii. Un prieten poate fi benefic în cazul în care pisica dvs. este puțin vagabond, dar dacă pisica dvs. se luptă și plângând că ar trebui să încetați să încercați să o opriți. Acesta este locul în care suplimentele sau medicamentele pentru a vă calma va fi necesar. Dacă pisica dvs. nu se luptă, împachetarea într-un prosop este încă utilă pentru a preveni zgârieturile accidentale și pentru a oferi un mecanism de calmare suplimentar. Scruffing O pisică nu mai este recomandată pentru a restrânge o pisică, deoarece acest lucru crește efectiv nivelul de stres.

Dacă pisica ta este gata, furnizați-o cu unele tratamente și apoi, pe măsură ce țineți ușor capul, glisați periuța de dinți cu pastă de dinți sub gingii și periați dinții. Odată ce obțineți câteva valori ale periuței de dinți în oferta pisicii dvs. mai mult tratează și apoi continuați periajul dacă este necesar. Asigurați-vă că vă opriți dacă pisica dvs. începe să se lupte sau să plângă.

Dacă nu vă periați dinții pisicii?

La fel ca alte animale cu dinți, dacă bacteriile și resturile de alimente se bazează pe dinții unei pisici, poate provoca inflamație și infecție în gură. Această infecție poate intra apoi în fluxul sanguin prin alimentarea cu sânge în gingii și poate afecta organele interne ale unei pisici. Ficatul, rinichii și chiar inima pot fi afectate negativ de dinții bolnavi și de gingii.

În plus față de daunele pe care le poate avea boala dentară asupra organelor unei pisici, dinții înșiși pot deveni atât de bolnavi și infectați că se rup, trebuie să fie extrași sau chiar să cadă. Boala dentară este dureroasă, poate provoca probleme grave de sănătate, Respirație urâtă, drooling, și afectează permanent o pisică, dacă nu este abordată în timp util. Prin periajul pur și simplu dinții pisicii dvs., puteți ajuta la prevenirea apariției acestor probleme.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă periați dinții pisicii