Probleme oculare care provoacă orbire în pisici

Veterinar examinând pisica

Membrii familiei noastre Feline sunt susceptibile la multe dintre condițiile care pot afecta viziunea oamenilor, precum și altele care sunt unice pentru pisici. Din fericire, multe boli oculare la pisici pot fi prinse timpurii și tratate, iar unele pot fi inversate. Chiar dacă pisica ta face își pierde viziunea, șansele sunt că poate continua să trăiască o viață completă și fericită.

La fel ca la om, orbirea în pisici poate fi cauzată de o varietate de probleme. Dacă observați simptomele care indică o problemă a ochiului, ați examinat pisica de către a medic veterinar. Tratați orice leziune oculară ca o situație de urgență și solicitați imediat asistență medicală.

Cataractă

Cataracta, sau opacitatea lentilelor, este mai rară la pisici decât la câini sau la oameni. O cataractă se poate dezvolta din cauza prezenței unei alte afecțiuni, cum ar fi infecția sau toate acestea. Cataracta poate duce, de asemenea, la alte probleme, inclusiv la glaucom. Este important să vă evaluați pisica dacă observați formarea cataractei. Chirurgia pentru a elimina obiectivul afectat este posibilă în unele pisici, iar implanturile lentilelor sunt uneori utilizate pentru a aproxima viziunea normală.

Glaucom

Glaucomul este indicat prin presiune crescută în ochi și poate duce la orbire la pisici. Glaucomul este, de asemenea, extrem de dureros, dar poate fi tratat cu medicamente pentru a ajuta la reducerea presiunii intraoculare și pentru a preveni deteriorarea retinei și a nervului optic. În cazuri severe, tratamentul poate necesita spitalizare sau, eventual, chirurgie pentru a elimina ochiul (e) afectat. Glaucomul poate fi o boală primară sau se dezvoltă ca urmare a altor probleme ale ochilor.

Tumorile oculare

Pisicile pot dezvolta diferite tipuri de tumori în interiorul sau pe suprafața ochiului. Îndepărtarea ochiului este adesea necesară, dar o proteză poate fi introdusă pentru a păstra un aspect mai normal. Glaucomul secundar poate fi cauzat de o tumoare.

Atrofia retină progresivă

Atrofia retinei progresivă sau PRA, este o condiție netratată care este cel mai probabil moștenită. Ea progresează încet, dar în cele din urmă are ca rezultat orbirea totală. Condiția nu este dureroasă, iar din cauza naturii sale treptate, pisicile învață de obicei să facă față destul de bine cu capacitatea lor descrescătoare de a vedea.

Conjunctivită

Inflamația conjunctivită a membranelor roz care linia pleoapelor, adesea provocând înroșirea, umflarea, drenajul și "."Feline Herpesvirus, calicivirus și chlamydioză sunt cauze comune ale conjunctivitei la pisici. Simptomele asemănătoare frigului pot fi văzute și. Tratamentul este în general de susținere în natură. În unele cazuri, simptomele pot repeta peste durata de viață a pisicii. Stresul este un factor cheie în cazurile repetate de herpesvirus feline.

Implicarea colectivă a corneei poate compromite viziunea, deci este important ca o pisică cu conjunctivită să fie văzută de un medic veterinar sau, dacă este necesar, de un oftalmolog veterinar.

Feline hipertensiune

Hipertensiune fină netratată O cauză relativ obișnuită a "orbirii bruște."Hipertensiunea se însoțește adesea boala de inimă, diabetul, hipertiroidism, și boala renală. Pisicile cu oricare dintre aceste condiții ar trebui monitorizate îndeaproape de un medic veterinar pentru dovadă de hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială se poate dezvolta, de asemenea, fără nici o cauză de bază identificabilă, deși acest lucru nu apare atât de frecvent în pisici, așa cum se întâmplă în oameni.

Există puține simptome timpurii pentru a viziona acasă, dar două semne posibile sunt elevii dilatați care nu răspund în mod normal la lumină și apariția de sânge în camera ochiului. Orbirea bruscă este întotdeauna considerată o urgență medicală, iar pisica ar trebui să fie văzută de un medic veterinar fără întârziere.

Hipertensiunea de felină este tratată prin tratarea oricăror condiții subiacente și cu medicamente care reduc tensiunea arterială a pisicii.

Cum să vă ajutați pisica orb

Văzând o pisică prestabilită, orb, fie treptat, fie brusc, poate fi o experiență devastatoare, deoarece avem tendința de a echivala pierderi de vedere la pisicile cu orbire umană. Trebuie să ne amintim, totuși, că pisicile sunt rezistente din punct de vedere teribil. Pisicile nu au nevoie de o trestie de a gasi in jurul lor, nici nu au nevoie sa invata Braille sau de a angaja un driver (ei au tine!). Ei își vor folosi simțurile de miros, auz și atingere (cum ar fi cu mușchi pe picioare și față) pentru a compensa pierderea de viziune. Pisicile se pot adapta atât de bine că vizitatorii ocazionali nu pot fi chiar conștienți de faptul că o pisică este orb.

Dacă pisica dvs. este orb, vă puteți ajuta foarte mult prin păstrarea rutinei și a mediului normal cât mai neschimbată posibil. Felul de mâncare, pat, cos de gunoi, și alte accou-uri ar trebui păstrate în locurile lor obișnuite. Încercați să evitați mișcarea mobilierului și păstrați alte blocuri de poticnire potențiale din calea sa. Puteți să vă avertizați pisica de abordare vorbind cu el sau să vă bateți mâinile. (Pisica ta va simți, de asemenea, vibrațiile pașilor dvs. pe cele mai multe etaje.) Desigur, orice acces nesupravegheat la în aer liber ar trebui eliminat din motive de siguranță.

Cel mai important, relaxați-vă și bucurați-vă de pisica. Fie orb sau văzând, sentimentele sale pentru tine nu s-au schimbat.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme oculare care provoacă orbire în pisici