De ce fire nu este o jucărie sigură pentru pisici

pisica se joaca cu sir

Pisicile iubesc să se joace cu obiecte mici pe care le pot bâta cu labele lor, iar firele nu fac excepție. Este ușor, schimbă forma și poate fi preluată cu ușurință de orice pisică. Dar fire poate provoca, de asemenea, unele probleme grave la pisici, deci este important să înțelegem riscurile, precum și să găsiți niște jucării alternative pentru pisica dvs.

Preocupări cu fire

  • Choking - Mestecarea pe fire poate fi atrăgătoare pentru unele pisici. Acest lucru este îngrijorător, deoarece obiectele ca firele pot provoca suflare pisica dacă o bucată este așezată în spatele gurii sau este inhalată. Dacă o pisică se sufocă pe fire, piesa trebuie să fie dislocată sau eliminată imediat.
  • Corp strain - Dacă o pisică înghite firele, se va termina în tractul gastrointestinal. Fire și alte elemente care nu ar trebui să fie consumate sunt denumite corpuri străine atunci când sunt în interiorul pisicii tale. Unele corpuri străine vor fi vărsate sau trec troughand de ieșire din corp atunci când o pisică deferați, dar alte obiecte se blochează și provoacă o obstrucție sau alte probleme, La fel ca într-un câine.
  • Obstrucţie - Obstrucțiile sunt foarte grave, iar intervenția chirurgicală este adesea necesară pentru a elimina obiectul. Firele pot fi deosebit de problematice deoarece piesele lungi se pot atașa (în jurul limbii, de exemplu) și se întind prin tractul gastrointestinal unde se numește un corp străin liniar. Pe măsură ce stomacul și intestinele încearcă să deplaseze alimentele prin peristaltism (contracții ritmice), fire poate tăia pereții intestinali, rezultând infecții abdominale potențial letale.
  • Entanglement și constricție - Fire poate fi distractiv să se joace, dar poate fi, de asemenea, răsucite și încurcate în jurul unui picior, picior sau coadă. Dacă pisica dvs. se încurcă în fire, alimentarea cu sânge ar putea fi tăiată din acea parte a corpului. Acest lucru provoacă durerea și umflarea inițial, dar dacă firele nu sunt îndepărtate, constricția poate duce, de asemenea, la moarte de țesuturi. Acest lucru înseamnă degetele, picioarele și cozile pot muri și cădea doar pentru că firele se înfășoară în jurul lor prea strâns.

Alte pericole de coarde

Fire nu este singurul fel de șir care poate fi periculos pentru pisica ta. Alte pericole comune de gospodărie cu coarde includ șiruri de ferestre și cortină, fir de cusut, dale de pantofi, cravane de păr, benzi de cauciuc, ață dentară, panglici, tinsel, frânghie și sfoară. Aceste elemente au toate aceleași preocupări cu cât firul are pentru sufocare, obstrucție, corpuri străine, entanglement sau constricție.

Cum să vă păstrați pisica în siguranță din pericolele cu coarde

Răspunsul evident aici ar fi pur și simplu să păstreze articolele cu coarde din casa dvs., dacă aveți o pisică, dar acest lucru nu este în întregime plauzibil. În afară de a opta să nu folosească un element în casa dvs., care poate reprezenta un pericol pentru pisica ta (cum ar fi tinsel pe pomul tău de Crăciun), trebuie să fiți atenți cu modul în care depozitați și utilizați aceste elemente. Copiii ar trebui să fie învățați pericolele de a-și părăsi panglicile, legăturile de păr și alte articole cu coarde în cazul în care o pisică este prezentă, iar adulții ar trebui să se uite la elementele cu coarde lăsate situate la îndemâna unei pisici. Cusut, tricotat și croșetare Consumabile ar trebui să fie stocate în mod corespunzător, firele de bucătărie nu trebuie lăsate pe tejghea nesupravegheată, iar cortina sau fereastra orb ar trebui legată, astfel încât o pisică nu se poate încurca în ele. Pisicile jucăușilor sunt în special în pericol pentru a intra în probleme cu elementele cu coarde, dar asta nu înseamnă că pisicile adulte sunt în siguranță din pericolele cu coarde.

Ce trebuie să faceți dacă pisica voastră a mâncat șir sau fire

Dacă pisica dvs. a consumat un element cu coarde, apelați medicul veterinar pentru sfaturi. Cel puțin, va trebui să vă monitorizați pisica vărsături, apetitul sărac, schimbări în defecare sau letargie. Dacă observați aceste sau orice alte simptome de boală, luați-vă imediat pisica la medicul veterinar.

Alternative la fire

În timp ce pisicile pot iubi să se joace cu fire și alte articole cu coarde, există O jucării mult mai sigure că vă puteți oferi prietenului dvs. felin la timpul de joc. Jucarii mici umplute, șoareci falsi, bile mici și alte jucării care pot fi purtate și bătute în jurul valorii de a face mari opțiuni pentru pisici să se joace. Pisicile ar trebui să fie supravegheate atunci când se joacă cu jucării care includ șiruri de caractere, cum ar fi Wands Kitty sau Polonezi de pescuit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce fire nu este o jucărie sigură pentru pisici