Cum să antrenezi pisicile să rămână în afara contoarelor

Cum să antrenezi pisicile să rămână în afara contoarelor

Este un simplu fapt că pisicile le place să fie ridicate, dar într-adevăr doriți să urce peste toate contoarele de bucătărie și suprafețele de lucru? Urmați aceste linii directoare simple pentru a vă asigura că pisicile dvs. se alungă numai în locuri sunt binevenite.

Dacă pisica ta se bucură de alpinism, atunci ai putea lua în considerare cumpărarea unui a Cat Scratching Tower Pentru ca el să se bucure. Evident, nu faceți o agitație mare despre acest nou lucru sau faptul că chiar vrei pisica ta să urce mai degrabă decât orice altceva, pentru că, evident, de îndată ce știe că vrei să o urci, pisica ta nu va merge niciodată în apropierea ei aceasta.

De asemenea, programați-vă un timp de joc cu animalul dvs. de companie cel puțin o dată pe zi și investiți în unele jucării puzzle pentru al păstra activ și angajat. Dacă el este stimulat și mulțumit de oportunitățile de joc și de alpinism adecvat, este mai puțin probabil să vrea să urce pe suprafețele de lucru.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării de pisici interactive

pisica pe tejghea

Alegeți bătăliile

Amintiți-vă pisicile ca și cum ați merge acolo unde nu doriți să meargă, astfel încât acestea sunt susceptibile de a încerca - de cel puțin câteva ori - pentru a urca pe contoarele de bucătărie, tocmai pentru că nu doriți să o facă, dar există lucruri pe care le puteți face pentru a face experiența mai puțin invitată.

  • Nu vă încurajați pisica să urce pe contoarele de bucătărie și dacă le fac, îndepărtați-le imediat și le puneți pe podea. Dacă ei continuă să urce în sus, să le excludeți din bucătărie, mai ales când pregătiți alimente, astfel că nu vor vedea nici o ispită pentru a sări pentru a-și încerca norocul pentru un tratament.
  • Nu lăsați alimente sau nimic care invită în căutarea pe suprafețele dintre mese sau timpul de pregătire a alimentelor, dacă nu este nimic în valoare de explorarea / mâncarea, pisicile dvs. vor pierde rapid interesul.
  • Pisicile fac de fapt, cum ar fi apă curentă proaspătă, deci dacă observați robinetele care rulează, pot sări și vor încerca să bea ceva. Voi "să decideți să le dați un tratament și să le lăsați să bea de la robinetul de alergare (pe care s-ar putea să vă simțiți mai bine despre aceștia bea decât din toaletă, sau apa verde de balstradă pe care le par să se bucure de afară), dar amintiți-vă că dacă tu Încurajați acest tip de comportament pe care pisica dvs. o va crede că urcarea pe contoare este un comportament acceptabil pentru dvs.

Nu pedepsiți pisica voastră pentru a urca prin strigând sau aruncați apă la el, îndepărtați-l de la situație prompt și dacă el continuă cu comportamentul nedorit, încercați una dintre ideile de mai jos.

Ați putea dori, de asemenea: Cat fântâni de apă

Dacă pisicile are nevoie de un memento că contoarele de bucătărie nu sunt pentru pisici

  • Păstrați contoarele dvs. curate și fără mâncare sau dezordine, dacă nu oferă nici un interes, atunci pisicile dvs. vor înceta, probabil, urcând.
  • Puneți niște bani sau niște pietricele mici într-o cutie goală și atunci când pisica voastră urcă în sus, dați-vă un shake să-l sperie (acest lucru funcționează și pentru un comportament nedorit în general).
  • Puneți o bandă de folie peste partea din față și laturile contorului. Nu numai că pisicile, nu ca simțul foliei în labele lor, nu le place sunetul pe care îl face, astfel încât să se descurce unele peste punctele de intrare la locul de muncă să le descurajeze.
  • Cumpărați niște Placete ieftine și câteva bande lipicioase cu două fețe. Acoperiți covorașele cu benzi de bandă și apoi plasați-le (partea de bandă în sus, sau vă veți rupe contoarele și pisica voastră nu va observa nimic). Pisica ta va ura sentimentul lipicios pe labele sale. Când a încetat să urce pe contoare, îndepărtează treptat covorașii în fiecare zi până când toți sunt plecați). Dacă pisica dvs. începe să urce din nou pe suprafețe, puneți covorașul înapoi și urmați același model ca înainte.

Pisicile sunt alpiniști naturali și sunt, de asemenea, în mod natural curios, așa că nu le dați un motiv să vă urcați pe contoarele de bucătărie, lăsând alimentele afară sau prin punerea oricăror jucăriile sau obiectele lor pe tejghea.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru pisici

pisica pe contorul de bucătărie

Dacă se urcă în sus, lăsați-i să vadă că nu există nimic de interes, să le elimine ferm, dar ușor și să ia în considerare să nu-i lași în bucătărie în timp ce pregătești mâncare.

Nu le încurajați să urce pe mese și să nu-i hrănească resturi de pe farfurie, pe măsură ce mâncați mese, deoarece acest lucru îi va confunda numai despre tipul de comportament care este acceptabil pentru dvs.

Dacă trebuie să găsiți o modalitate de a descuraja pisicile de pe suprafețele dvs. de bucătărie, nu le pedepsi, utilizați mai degrabă unele sugestii de mai sus pentru a le ajuta să înțeleagă că unele locuri înalte sunt în afara limitelor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să antrenezi pisicile să rămână în afara contoarelor