Dacă vă permiteți pisicii să meargă afară?

pisoi în iarbă

Înainte de a declara, întrebarea în aer liber este probabil una dintre cele mai dure întrebări pentru proprietarii de pisici, ambele părți polarizate în propriile lor opinii lor. Într-adevăr, această dezbatere pare să fie mai răspândită în Statele Unite, deoarece în multe alte țări, pisicile sunt permise acces liber la în aer liber.

Pro și Contra pentru pisici în aer liber, cu gamă liberă

Linia de jos este că uneori circumstanțele sunt favorabile pentru a permite pisicilor libere în aer liber.

Iată bilanțul argumentelor pro și contra de a păstra pisicile în interior pentru referință, în cazul în care sunteți indeciși:

PROS
  • Mai mult exercițiu și spațiu pentru a rula

  • Libertatea care vine cu viață în aer liber, aer curat și soare

  • Creșterea fericirii și a stării de spirit


Contra
  • Ar putea fi răniți sau uciși de vehicule

  • Ar putea fi otrăvit în mod intenționat sau accidental

  • Poate avea lupte cu alte pisici care pot duce la rănire sau moarte

  • Mai multă expunere la bolile infecțioase contractate de alte pisici, cum ar fi: FIP, FIV, FELV, URIS

  • Poate contracta paraziți cum ar fi purici, căpușe, ringworm

  • Mai susceptibile la rănirea sau moartea de către câini sau prădători

  • Poate ucide uneori sălbatice în aer liber ca păsările sau șopârlele

  • Pot fi pierdute și luate de controlul animalelor

  • Ar putea fi capturate pentru vânzare ca animale de laborator sau "momeală" pentru jocurile ilicite

  • Poate gunoi în vecinul vecinului

Cum să vă păstrați pisica în interior și fericită

În timp ce nu există o regulă absolută cu privire la modul de îngrijire a pisicii voastre, dovezile sunt toate din partea lor de a le menține în interior. Pisicile sunt capabile să trăiască o viață sănătoasă și fericită în interiorul circumstanțelor potrivite.

Pentru a vă păstra pisicile fericite În interior, Va trebui să combateți plictiseala Kitty. Există o serie de opțiuni pentru a face acest lucru:

  1. Furnizați pisicile dvs. cu puncte de vedere din care pot observa cu ușurință lumea exterioară. Ferătoarele de păsări pot atrage viața sălbatică într-un loc unde pisica ta poate viziona fără a atinge. Pentru multe pisici, observarea faunei sălbatice este aproape la fel de distractivă ca capturarea și uciderea ei.
  2. Au o varietate de moduri pentru ca pisicile tale să fie exercitate. Puteți achiziționa turnuri de pisici sau puteți construi propriul dvs. De fapt, construirea unui loc de joacă pentru pisici poate deveni un proiect teribil de weekend DIY.
  3. Angajați-vă cu pisica voastră. Unul dintre avantajele mari pentru a lăsa pisica dvs. Free este realitatea că își va găsi propria amuzament. Care ia o încărcătură de pe tine, proprietarul pisicii. Când păstrați o pisică în interior, se va plictisi și va dori să joace - și este de până la tine să spui "da" cât de des posibil. Jucării de pisici, lasere (fiind atenți să eviți ochii), iar jocurile umane / pisice pot fi o mulțime de distracție.
  4. Stabiliți limite pentru a vă păstra casa și sanatatea. În timp ce este minunat să creați zone de distracție Kitty, este, de asemenea, important să setați limitele domeniului de interior al pisicilor. O modalitate ușoară de a vă menține pisica din pat, de pe tejghea, sau din coșul de gunoi este de a bloca ușile între animalul de companie și ispita dvs.

Este greu să vă limitați activitățile iubite de animale de companie - dar siguranța (pentru pisica și viața sălbatică locală, trebuie să vină mai întâi.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dacă vă permiteți pisicii să meargă afară?