De ce pisicile ca locurile înalte?

O pisică cocoțată pe un raft

Dacă ați intrat vreodată în casa dvs. pentru a vă găsi pisica așezată pe lângă frigider, un raft sau un alt punct înalt în casa dvs. și sa întrebat ce, exact, ea făcea - nu ești singur. Știm cu toții că sunt multe, Ahem, comportamente feline de tip care nu sunt atât de ușor de explicat, dar se dovedește, perching de la punctele înalte este un comportament super-comun și instinctual în rândul pisicilor domestici.

Deci, de ce pisicile stau în pete înalte?

Răspunsul este destul de simplu: pisicile au o nevoie instinctuală de a-și observa lumea de la un punct înalt, deoarece acestea sunt ambii prădători la șoareci, păsări, iepuri și alte animale mici, Andprey la animale mai mari, cum ar fi coioții, bufnițele sau vulturul. Nu numai că un punct de vedere mai înalt dă pisicilor o viziune mai bună a potențialului pradă, dar le oferă, de asemenea, o protecție împotriva animalelor mai mari - și, în teorie, le permite să vadă un predator care vine. Ce mai, înapoi atunci când strămoșii noștri domestici au trăit în păduri și jungle, frunzele și ramurile copacilor pe care le-au considerat acasă au oferit și camuflaj de la prădători.

Este sigur să spun că majoritatea pisicilor domestici nu sunt frecvente vânători - în afară de ocazional mouse sau pasăre- și cu siguranță nu sunt vânate. Pentismul lor pentru perching în locurile înalte rămân însă profund înrădăcinate în machiajul lor biologic și evolutiv. Puteți găsi pisica dvs. iubește să stea pe partea de sus a frigiderului, deoarece:

  • Îi permite să păstreze un ochi asupra mediului său (și este cald!)
  • Oferă ei un spațiu privat, calm într-o gospodărie aglomerată
  • Oferă protecția ei de la alte pisici, alte animale de companie și copii mici
  • Ajută-o să evite confruntarea cu alte pisici din casă

În gospodăriile cu pisici adulți multiple, loungingul în cele mai înalte puncte poate fi de fapt oarecum unui simbol de stare - pisica cu punctul de vedere "cel mai bun" este de obicei considerat pisica dominantă. Având o serie de puncte înalte în casă, poate ajuta la prevenirea conflictului, deoarece fiecare pisică va avea propriul loc "desemnat".

De ce casa ta are nevoie de spațiu vertical pentru pisicile tale

În plus față de nevoia lor instinctuală de a urca, pisicile domestice se bucură pur și simplu, deoarece le dă stimularea mentală și fizică. (Dacă sunteți proprietar de pisici, știți că o pisică plictisită poate deveni răutăcioasă și chiar distructivă.) De aceea este atât de important să vă oferiți pisicii cu o mulțime de spațiu vertical pentru a urca, salt, și bicicletă - și mai mult, dacă aveți mai multe pisici adulte în casa dvs. Amintiți-vă: Ierarhiile pisicilor sunt determinate de plasarea și înălțimea verticală. Ierarhia poate fi flexibilă, dar este o parte importantă a menținerii echilibrului în societatea dvs. de pisicile dvs.

Din fericire, există o mulțime de modalități ușoare și accesibile de a oferi spațiu vertical Pentru pisica ta:

  • Ia în considerare cumpărarea sau DIY-ING un copac de pisici sau un post de alpinism. Există atât de multe tipuri și stiluri disponibile pe piață, sunteți sigur că veți găsi a copac de pisici sau post de alpinism care se potrivește nevoilor pisicilor tale și se potrivește dimensiunii și stilului casei.
  • Instalați rafturi sau un întreg sistem de rafturi pe perete. Când montați rafturile, încercați să vrăjați spațiile dintre ele. Acest lucru va provoca pisica dvs. să sară sau să urce de la raft la raft. Dacă aveți o pisică mai veche sau mai specială, plasați rafturile mai aproape unul de celălalt și mai mici la sol.
  • Adăugați o fereastră de fereastră la fereastra preferată a pisicii. Dacă pisica dvs. are o fereastră specială, ea iubește să privească, puteți cumpăra sau face o fereastră simplă pentru ca ea să o salveze. Amintiți-vă să vă păstrați mereu ferestrele închise și securizate, așa că pisica voastră nu pot scăpa.
  • Maximizați planul dvs. de podea. Dacă locuiți într-un spațiu mai mic, cum ar fi un apartament sau un apartament, puteți maximiza spațiul dvs. vertical prin instalarea rafturilor în jurul perimetrului unei încăperi sau pur și simplu, permițând pur și simplu pisicii dvs. la mobilier, rafturi sau frigider.

Dacă alegeți să instalați rafturi sau o fereastră, asigurați-vă că sunt montați în siguranță pe perete cu ancorele adecvate și acoperite în țesături anti-alunecare. Orice rafturi ar trebui, de asemenea, să fie suficient de largă pentru ca pisica ta să ia în siguranță o amânare.

Amintiți-vă: nu ar trebui să lăsați niciodată pisica dvs. să urce pe structuri sau copaci în aer liber. Permițând pisica ta domestică în aer liber să fie extrem de periculoasă și chiar moartă.

Ce puteți face despre comportamentul de căutare a atenției pisicii?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile ca locurile înalte?