7 Lucruri pe care nu le-ați știut despre pisicile poliditactilului

Pisicile poliditactilului

Majoritatea pisicilor se naște cu cinci degetele de la fiecare labă frontală și patru degete de labele din spate, pentru un total de 18 degete de la picioare.

Cu toate acestea, unele pisici se nasc cu mai mult de numărul obișnuit de degete de la picioare. Acest fenomen este cunoscut sub numele de poliditactilism sau poliditactyly. Cuvântul polidacil este derivat din cuvintele grecești "poli" (multe) și "dactilos" (deget).

Pur și simplu pus, poliditactil înseamnă cifre suplimentare (degete suplimentare sau degetele de la picioare). Oamenii sunt fascinați de pisici de polidac. Ceva despre acele labe adorabile de mângâiere face ca pisicile poliditactil să fie irezistibile.

Citiți mai departe pentru a afla toate despre pisicile polidacil, pisoii polidacil, personalitatea pisicilor poliditactil, comportamentul pisicilor poliditactil, problemele de sănătate poliditactil și multe altele.

Polidacilismul este cauzat de o mutație genetică. Este un simplă trăsătură dominantă autosomală, ceea ce înseamnă că doar un părinte trebuie să transporte gena pentru ca acesta să fie transferat potențial pisicilor. Dacă mama sau pisica pisică are mutația genetică, fiecare pisoi în așternut aproximativ 50% sanse de a fi polidacil, de asemenea.

Pisicile poliditactil pot avea una, două sau chiar trei degetele de la picioare pe fiecare laba. Pisica care deține în prezent Guinness World Record Pentru cele mai multe degete, o pisică canadiană numită Jake, a avut un total de 28 de degete pe toate cele patru labe.

Degetele de la picioare ale unei pisici poliditactil apar, de obicei, lângă Dewclaw de pisică. Dewclaw este o cifră mai mică pe interiorul labei care crește mai sus pe "încheietura mâinii" decât celelalte degete de la picioare.

Dewclaw este un fel de echivalentul pisicii a unui deget mare, deși nu funcționează ca un deget mare al omului. Pisicile poliditactilului au cel mai adesea degetele de la picioarele din față, dar pisicile poliditactil pot avea, de asemenea, degetele de la picioare din spate.

Foarte rar, o pisică poliditactil va avea degetele de la picioare atât pe partea din față, cât și pe partea din spate. Uneori aceste degetele de la picioare sunt pe deplin formate, complete cu oase de la picioare, gheare și tampoane labe. Alteori, degetele de la picioare sunt mai puțin formate și pot lipsi o gheare sau un pad.

În cea mai mare parte, pisicile poliditactil sunt la fel de drăguțe și sănătoase ca frații și surorile normale de la picioare. Având degetele de la picioare nu provoacă niciun fel de cunoscut probleme de sanatate în pisicile polidacale.

Cu toate acestea, având degetele de la picioare poartă o șansă puțin crescută de a prinde o gheare pe mobilier sau covor. Veți avea, de asemenea, câteva gheare suplimentare pentru a tăia! Deoarece degetele de la picioare nu sunt întotdeauna bine formate, ghearele suplimentare pot crește uneori ciudat și pot fi mai predispuși să devină înghițite.

Starea deasupra tăierii de unghii din polidacil pisică ar trebui să evite această problemă minoră. Uneori, veterinarii ar putea recomanda Îndepărtarea unui deget suplimentar Dacă unghiul are o tendință de a deveni îngropată și infectată.

Viața de viață a pisicilor poliditactil este aceeași cu cea a pisicilor normale. Multe pisici, inclusiv pisici de polidacil, pot trăi pentru a fi de 12 până la 15 ani sau chiar mai în vârstă.

Într-un cuvânt, nu. Cu degetele de la picioare, pisicile poliditactilului arată într-adevăr unice. Degetele de la picioare pot face să apară ca și cum pisicile au degetele sau ca și cum ar purta mănuși. Destul de dragut! Cu toate acestea, pisicile poliditactilului nu sunt extrem de rare.

Multe animale, inclusiv om, pot avea degete sau degetele de la picioare, dar în pisici această anomalie congenitală este mai frecventă decât credeți.

Orice pisică a oricărei rase poate avea degetele de la picioare, deși câteva rase sunt, de asemenea, cunoscute pentru a expune mai frecvent polidacilism. Nu este neobișnuit Coroane Maine Pentru a avea degetele de la picioare și Pixie Bobs cu degetele de la picioare sunt chiar permise să concureze în spectacolele de pisici.

Din anumite motive, un număr mai mare de pisici poliactil se găsesc în nord-estul Statelor Unite. Pisicile poliditactil pot fi orice culoare, de sex masculin sau de sex feminin și au orice tip de strat.

Poate fi o surpriză, dar o pisică cu degetele de la picioare merită aceeași ca o pisică cu numărul normal de degete de la picioare. Open toes oferă o pisică nici un beneficiu și nici o cădere reală (în afară de câteva gheare suplimentare pentru a tăia).

Unii oameni lipsiți de scrupule cresc în mod intenționat pisici de polidacil și le pretind că sunt rare și merită o mulțime de bani. Nu fiți înșelați să plătiți o mulțime de bani pentru o pisică cu degetele de la picioare.

Multe pisici de poliditactil sunt disponibile pentru adoptare prin adăposturi de animale și grupuri de salvare, adesea pentru taxe minime.

Credeți sau nu, personalitatea și comportamentul unei pisici poliditactil nu este mult diferită de cea a unei pisici cu numărul normal de degete de la picioare. Pisicile polidacale extra "degetul mare" nu este un adevărat degetul mare, ceea ce înseamnă că nu este opozabil ca un deget mare al omului.

Cu toate acestea, unii proprietari de pisici poliditactil susțin că pisicile lor folosesc degetele de la picioare, cum ar fi degetele, gustarea jucăriilor și chiar imaginându-se cum să deschidă lucrurile cu labele lor. Clever Kitties!

Unele pisici de polidacil par a fi foarte bune la alpinism (eventual datorită lățimii suplimentare a labe și a capacității suplimentare de apucare a degetelor de la picioare), dar altele par să fie stângace, ca și cum ar avea două picioare stângi (Errr ... degetele de la picioare).

Pisicile polidacale sunt uneori numite "pisici Hemingway."Acest lucru se datorează faptului că autorul american Ernest Hemingway deținea o pisică poliditactil, o pisică albă numită zăpadă albă de zăpadă.

Pisica lui Hemingway interbred cu pisici locale, ducând la numeroase pisici poliditactil care rulează despre terenul casei sale.

Azi, Homingway Home În Key West, Florida, este un muzeu care găzduiește nu numai memorabilia de hemingway, dar 40 la 50 de pisici poliadactil, dintre care unele sunt descendenți ai pisicii lui Hemingway. Aceste pisici hemingway sunt protejate și îngrijite de personalul muzeului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Lucruri pe care nu le-ați știut despre pisicile poliditactilului