Van cat: informații, caracteristici și fapte de rasă

Van Cat Cat Informatie, Caracteristici si fapte

Pisicile pot veni în toate formele și dimensiunile diferite din întreaga lume. Pentru multi iubitorii de pisici, Urmărirea originilor fascinante ale unei rase de pisică face parte din distracția lui deținând o pisică. Înțelegerea cât de mult puteți despre istoria unei rase vă poate ajuta să învățați cel mai bun mod de a avea grijă de ei, și puteți chiar să învățați despre rasele noi, exotice descendente de la pisicile din cealaltă parte a lumii. Acesta este exact cazul în care vine vorba de pisica van, o pisică musculară a originii turcești.

Istoria Van Cat

Povestea Van Cat începe în Turcia, în special în apropierea lacului, care i-a dat numele, Lacul Van. Rasa moderna ca pisica scade de la pisicile din aceasta regiune montana. Se crede că acești descendenți au trăit în această regiune de peste 5000 de ani din cauza dovezilor arheologice descoperite acolo. Diverse elemente decorative care datează din mii de ani au fost descoperite în regiune, cum ar fi sculpturile și bijuteriile care descriu pisicile cu caracteristici similare ca pisica van. Cu toate acestea, nu se știe dacă erau nativi din zonă și mai târziu domesticiți sau dacă au venit în regiune atunci când o anumită populație a migrat acolo.

Indiferent, trăsăturile fizice ale pisicii vanului demonstrează în continuare că au trăit în estul Turciei de mii de ani. Ei au păr lung, gros în timpul iernii, pe care îl folosesc pentru a supraviețui iernilor lungi și reci în munți, dar s-au adaptat pentru a vărsa această blană pentru veri fierbinți. Ambele le răcește în jos și face mai ușor să înoate în lac să se răcească. În cele din urmă, aceste adaptări biologice ar putea sprijini în continuare ideea că pisica este nativă din regiunea lacului Van.

Primele pisici van au apărut în Europa cu aproximativ 1000 de ani în urmă, în jurul valorii de 1095ad la 1272ad. Se crede că cruciadele au jucat un rol important în transportul lor, deoarece războaiele au adus un număr mare de soldați, exploratori și comercianți în regiune. Încântați de haina unică a pisicii, diferiți vizitatori și invadatori le-au transportat înapoi în Europa ca pe animale de companie și au devenit cunoscute sub o varietate de nume, cum ar fi pisica de asigurări sau pisica estică. Deși Ringtailul era bine cunoscut în Eurasia, nu ar fi crescuți oficial până la mijlocul secolului al XX-lea.

Rasa modernă a pisicii van poate fi urmărită în 1955, când doi fotografi britanici numiți Laura Lushington și Sonia Halliday, au venit în Turcia pentru a fotografia pentru Ministerul Turismului Turciei. În timpul acestei călătorii, femeile au fost înzestrate cu două pisici van care nu au legătură unul cu celălalt, în timp ce vizitează două locații diferite. La întoarcerea în Marea Britanie, cele două pisici cresc și au produs descendenți identici. Lushington a suferit că vanul a fost o pură.

Lushington sa angajat apoi să reproducă în mod oficial pisica van și sa întors în Turcia pentru a găsi o altă pereche, astfel încât aceștia să demonstreze statutul lor de rasă de frecvență prin producția a trei generații. În acest fel, ea a creat un standard specific pentru Van Cat, iar toate pisicile vane înregistrate în vest coboară din populația proprie a lui Lushington. Importul unei pisici van direct din patria sa este aproape nemaiauzită, deoarece sunt considerate comorile naționale și destul de rare.

Standardul ei a fost recunoscut în Marea Britanie până în 1969, iar pisica a fost importată rapid în SUA. Creșterea în SUA a fost apoi preluată de Barbara și Jack Reark în Florida, iar Asociația Cat Fanciers a înregistrat prima rasă în 1998. În cele din urmă, rasa a câștigat statutul de campionat în 1994. Doar aproximativ 100 de pisici van sunt înregistrați în fiecare an, făcând rasa un animal de companie relativ rar.

Fapte rapide despre pisica van

Acum am înțeles istoria complicată a Van Cat, ar trebui să luăm puțin mai puțin în rasă. Deoarece este o rasă destul de rară care provine din străinătate, pisica van nu este adesea foarte bine cunoscută sau înțeleasă. Înțelegerea pisicii dvs. este esențială dacă veți putea să vă îngrijiți, așa că să începem cu câteva fapte distractive Van Cat:

  • Heterochromia, când un animal are două culori diferite ale ochilor, este destul de comun în Van Cats. Ei au adesea un ochi de chihlimbar și un ochi albastru. Acest lucru este mult mai frecvent în țara lor natală, deoarece pisicile de vest de vest au fost crescute să aibă ochi potriviți, mult la distracția localnicilor din jurul lacului Van.
  • Van Cat are lungimi de păr sezonier, ceea ce le face să le clasifice dificilă. Oficial, ele sunt considerate fire de păr semi-lungi.
  • Indiferent de lungimea sa, părul lor este foarte moale. Mulți au comparat-o la cașmir.
  • Au doar un strat, și nu au un substrat. Aceasta înseamnă că pisicile Van Cat par a fi părul scurt și va dura până la 5 ani pentru ca stratul să crească până la o lungime întreagă.
  • Coada și urechile lor nu vărsau pentru vară ca și restul corpului lor. Ele sunt întotdeauna lungi și pufoase.
  • Ele sunt cele mai renumite pentru modelul distinctiv al blănurilor lor, care este cunoscut sub numele de "modelul van". Modelul este alb cu culoarea pe coada lor și pe partea de sus a capului lor.
  • Van Pisici iubesc să înoate și haina lor matasoasă este rezistentă la apă pentru a susține acest lucru. Aceasta înseamnă că se pot usca mult mai repede decât alte rase de pisică.
  • Lushington a numit inițial pisica van ca "pisica turcească", dar a fost schimbată pentru a evita confuzia cu Turcia Angora.
  • Dragostea lor de înot înseamnă că sunt adesea denumite "pisici de înot" în patria lor.

Van pisică mersul pe iarbă

Lucruri pe care ar trebui să știi despre pisica van

Pe măsură ce oricine a deținut mai multe rase de pisică vă va spune, fiecare rasă are nevoi specifice, iar noii proprietari de pisici pot subestima adesea acest lucru, în special atunci când se îngrijeau de o rasă exotică sau rară ca cea a pisicii van. Rare rare sau străine nu sunt în mod inerent mai provocatoare că verișorii lor nativi, dar întotdeauna merită să vă faceți cercetările pentru a vă asigura că le puteți oferi îngrijirea și atenția pe care o merită.

Sănătate

La fel ca oamenii, pisicile pot avea diferite tipuri de corpuri. Pentru a le menține cât mai sănătoși posibil, ar trebui să vă familiarizați cu ceea ce arată o pisică sănătoasă. Pisicile van nu sunt naturale slabe, nici nu ar trebui să fie foarte ciudate. Sunt animale mari, musculare, cu o construcție atletică, umeri largi și gâtul scurt. Ei pot cântări 18 kilograme! Masculul mediu ar trebui să cântărească în jur de 16 kilograme, în timp ce o femeie ar trebui să fie de aproximativ 13 kilograme.

Din fericire, ca o rasă, pisica van este în stare bună de sănătate. Majoritatea pisicilor van nu sunt predispuse genetic la orice probleme specifice de sănătate. Aceasta înseamnă că vă puteți concentra pe hrănire, îngrijirea și îngrijirea lor, fără a avea nevoie de controale suplimentare suplimentare. Doar amintiți-vă să le luați pentru toți examene veterinare normale și vaccinări.

Toate pisicile van alb, totuși, sunt o poveste diferită. Din păcate, ca multe straturi albe, pisica alb van poate suferi de surditate ca urmare a genei care le face incolor. Indiferent dacă pisica vană all-alb poate fi considerată o pisică van, deoarece nu are modelul Van, este adesea dezbătut. Pentru unii, este o rasă proprie, cunoscută sub numele de Turcă Vankedisi.

Indiferent de modul în care catalogați pisica, este important să aveți grijă de urechile lor, să cunoașteți simptomele pierderii auzului în pisici și să le aduceți la controale regulate. De asemenea, trebuie să vă asigurați că cunoașteți linia pisicilor, deoarece este o practică obișnuită de a încruci vankedisi-ul turc cu camionetă turcească pentru a reduce riscul de auz. Dacă pisica dvs. a fost încrucișată, riscul nu este anulat și veți dori să continuați să vă îngrijiți urechile, dar o pisică care nu a fost încrucișată va necesita aproape sigur un pic de îngrijire și atenție deosebită.

Hrănire

Hrănirea ca pisica voastră nu ar trebui să fie semnificativ diferită de hrănirea celor mai multe pisici. Ei nu necesită o dietă unică sau specială suplimente. Asigurați-vă că le-ați hrănit o mulțime de proteine, deoarece toate pisicile sunt carnivore și pisicile pot fi deosebit de active. Pisicile vor avea nevoie de mai multă proteine ​​decât pisicile să le susțină în timp ce cresc. Van Pisici ajung în general la maturitate înainte de vârsta de 5 ani, deci este important să discutați cum puteți susține fiecare etapă a creșterii lor cu un veterinar. Van Cats sunt, de asemenea, predispuse la obezitate, Deci, trebuie să vă asigurați că nu le depășiți. Dacă sunteți niciodată nesigur în ceea ce privește greutatea pisicii dvs., luați-le la medicul veterinar, care poate efectua o analiză a corpului și oferă sfaturi despre cum să le hrănească.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente automate de pisici

Îngrijire

Îngrijirea pentru o pisică van necesită muncă zilnică, deoarece nu numai că vor avea nevoie de hrănire, dar zilnic exercițiu și atenție. În timp ce nu sunt pisicile ciudate, ei doresc atenția dvs. și ar trebui să vă jucați cu ei în fiecare zi și să le oferiți jucăriilor pe care le pot juca pe cont propriu. Pe măsură ce îi place să urce, urcând turnuri și posturi de zgâriere sunt esențiale, dar, ca o rasă inteligentă, de vânătoare, vor aprecia, de asemenea, o mulțime de puzzle-uri și oportunități de a urmări.

Postări asemănatoare: Cele mai bune tampoane de zgârieturi de pisică și Cele mai bune jucării de pisici interactive

Îngrijirea

Van Pisicile au o blană destul de unică, deoarece este lungă în timpul iernii și scurtă în timpul verii. Este mătăsos și moale în calitate și este destul de impermeabil. S-ar putea să credeți că acest lucru face ca această provocare să facă o provocare. Cu toate acestea, natura matasa-netedă a blănurilor lor reduc de fapt maturile. Aceasta înseamnă că, deși alte pisici cu părul de lungă durată necesită îngrijirea zilnică de blănuri, ar trebui să aveți nevoie doar să vă periați pisica van o dată pe săptămână, chiar și în timpul iernii. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor pisicilor, este posibil să aveți nevoie să creșteți periajul atunci când își vărsează blănurile sezonier în jurul primăverii.

În legătură cu o postare: Cea mai bună perie pentru pisici

Frumoasă pisică alb pufoasă

Temperament

Temperamentul unei pisici și istoria lor sunt strâns legate între ele. Cu toate acestea, în timp ce pisicile de lucru sunt active și pisicile de lapte poate fi somnoros, nu putem fi în întregime siguri de ce și când Van Pisics au fost primii domesticiți. Este puțin probabil ca ei să fie folosiți ca pisici de lucru. Este cel mai probabil ca acestea să nu fi fost niciodată domesticite în regiune și pur și simplu au crescut prin trăirea în parteneriat cu satele și așezările locale. Aceasta înseamnă că cea mai mare influență asupra personalității lor este mediul lor.

Van Cats sunt pisici foarte active care sunt obișnuiți să trăiască un stil de viață liber într-o regiune montană de către un lac. Încă mai are multe trăsături "sălbatice care pot fi chiar comparate cu un leu. Ei sunt protectori și vânători, la fel cum sunt lei, iar rădăcinile lor montane înseamnă că sunt cele mai confortabile în locurile înalte. Van Pisici sunt frecvent găsite pe rafturi înalte, urmărindu-le pe cei dragi. Bucuria lor de alpinism vă pune lucrurile fragile în pericol, deci este o idee bună să păstrați vazele și alte articole în interiorul dulapurilor și la îndemână.

În mod similar, dragostea lor de apă provine probabil din timpul lor care locuia lângă Lacul Van. Dacă aveți o piscină, iaz sau trăiți un lac, se vor bucura de înot acolo vara. Cu toate acestea, aveți grijă că nu încearcă să înoate în curenți puternici. Țineți-le departe de râuri. De asemenea, ar trebui să luați în considerare sursele de apă din propria casă. Toaletele trebuie păstrate închise, atât în ​​scopuri de igienă, cât și în timp ce reprezintă riscul de înecare dacă pisica vanta devine blocată. Chiar dacă nu aveți surse naturale de apă, Van Cat se va bucura să se joace cu robinete și bazine de apă. Redarea cu apă oferă o mare oportunitate de a lega cu o pisică van.

Legarea este importantă deoarece pisicile Van se obligă îndeaproape și loial, familiei lor, ceea ce le face un angajament serios, deoarece nu se vor ocupa de faptul că sunt re-homed și adoptate de o altă familie foarte bună. Nu este o idee bună să obțineți o pisică van dacă nu vă puteți garanta că veți fi în jur pentru a vă îngriji pentru întreaga durată de viață, care poate dura până la 17 ani. În timp ce ei nu se bucură întotdeauna să fie îngroșați pentru perioade lungi de timp, deoarece preferă să se uite de la distanță, ei vă vor lăsa adesea să știți cât de mult vă iubesc și când vor atenția.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

CAT GPS Tracker
Alimente pentru pisici
Cadouri pentru iubitorii de pisici
Cat zgârieturi
Pisica muzzles
Hamacuri de pisici
Covoare de pisici de pisici
Bowl de apă pentru pisici
Casă veche
CAT Harnesses

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Van cat: informații, caracteristici și fapte de rasă