Boli infecțioase la pisici

Sleepy Kitty

Aducând a Cat nouă în familie poate fi o experiență interesantă. Dar, la fel ca și copiii, sunt o mare responsabilitate. Este important să înțelegeți ce este nevoie pentru a avea grijă de o pisică. Care include știind ce condiții le pot afecta negativ. Iată câteva condiții comune pe care pisicile le pot obține, cum sunt tratate și ce se poate face pentru a preveni apariția acestora.

01 din 05

Virusul imunodeficienței Feline (FIV) scade funcția sistemului imunitar și cauzează ajutoarele la pisici. Virusul este răspândit prin saliva unei pisici infectate, în primul rând de Biting. Pisicile care se plimbau în aer liber, pisicile de sex masculin și pisicile mai mari sunt mai susceptibile de a deveni infectate. Această condiție este diagnosticată folosind un test de sânge. Medicul veterinar poate sugera efectuarea acestui test atunci când o nouă pisică este achiziționată.

La scurt timp după ce a devenit infectat, pisicile pot avea febră și ganglioni limfatici măriți. În curând, aceste semne vor dispărea. Pisica poate părea sănătoasă, fără alte semne de infecție cu luni sau ani. Nu există un tratament eficient. Îngrijirea și tratamentul de susținere a simptomelor, vizează reducerea efectelor asupra sistemului imunitar. Odată ce o pisică este diagnosticată cu FIV, ei o vor avea pentru viață.

  • 02 din 05

    Virusul leucemiei feline (FELV) este extrem de contagios și cauzează mai multe decese de pisică decât orice alt organism. FELV afectează pisicile care sunt în contact strâns. Modul primar de transmisie este prin contactul cu saliva de la o pisică infectată. Virusul poate fi trecut în alte moduri, inclusiv transmiterea prin sânge, urină, fecale și secreții de lapte. Apare cel mai frecvent prin contactul strâns, social. Condiția este diagnosticată cu un test de sânge. Medicul veterinar poate sugera efectuarea acestui test atunci când o nouă pisică este achiziționată.

    Simptomele pot fi multi-sistemice. Acestea pot include anemie, Suprimarea sistemului imunitar, a problemelor de reproducere, a inflamației intestinale și a tulburărilor neurologice. Nu există un tratament eficient. Îngrijirea și tratamentul de susținere a simptomelor, vizează reducerea efectelor asupra sistemului imunitar. Odată ce o pisică este diagnosticată cu FELV, o vor avea pentru viață.

  • 03 din 05

    Rinotraheita virală felină este termenul folosit pentru a descrie un grup de agenți infecțioși care provoacă simptome respiratorii superioare în pisoi și pisici. Herpesvirus și Calicivirus, reprezintă aproximativ 90% din infecțiile respiratorii la pisici. Alți agenți includ Chlamydophila, Mycoplasma, Bordetella, si altii. Este foarte frecvent ca o pisică să fie infectată cu mai mult de un agent.

    Rinotraheita virală felină este, de asemenea, extrem de contagioasă. Virusul este răspândit de străzi umede de feline infectate. Pisicile infectate provin de obicei din adăpost, sunt pisici în aer liber sau sunt adăpostite în strânsă legătură cu multe alte pisici. Simptomele includ strănut, ochi curbați și descărcare nazală. Uneori pisicile pot experimenta o tuse, ulcere orală sau nazală și chiar o febră. Tratamentul depinde de severitatea simptomelor, dar poate include antibiotice, fluide și medicamente antivirale. Vaccinurile sunt disponibile, dar nu sunt de 100% preventive. Ele ajută la minimizarea simptomelor.

  • 04 din 05

    Giardia sunt organisme protozoal cu un singur celulare care pot provoca infecții intestinale la pisici. Deși rare, Giardia poate fi transmisă oamenilor. Pisicile din setările de grup precum adăposturile sunt cele mai frecvent afectate. Giardia au două forme: Trofozoitul și chistul. Trofozoitul este forma parazitară care trăiește în cadrul gazdei (pisică), înotând în jurul și atașându-se la intestin. Chistul este forma contagioasă și viețile în mediul înconjurător.

    Simptomele includ diaree continuu sau intermitent și vărsături ocazionale. În multe cazuri, nu există simptome. Diagnosticul folosit pentru a fi dificil, dar în ultimii ani, a fost creat un test intern, făcând procesul mai ușor. Cel mai de succes tratament include un spectru larg deferamer prescris de un medic veterinar. Deoarece chisturile se pot lipi de blana de pisică infectată, ele pot fi o sursă de re-infectare. Deci, o baie trebuie administrată în timpul tratamentului. Decontaminarea mediului este recomandată. Pentru a preveni răspândirea chisturilor Giardia, îndepărtarea promptă și frecventă a fecalelor și dezinfecției, limitează contaminarea mediului. Chisturile sunt inactivate de majoritatea compușilor de amoniu cuaternar, abur și apă clocotită.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Pecingine este o infecție a pielii, a părului sau a unghiilor cauzate de un tip de ciuperci știu ca dermatofite. Ringworm este zoonotic, adică, poate fi trecut la oameni. Infecția poate proveni din contactul direct cu un animal simptomatic infectat, contact direct cu un purtător asimptomatic sau contactul cu sporii din mediul înconjurător. Infecția este transmisă atunci când sporii se leagă la pielea abrazivă sau iritată. Leziunile cutanate apar în mod obișnuit de la trei săptămâni după expunere.

    Pisicile infectate dezvoltă, de obicei, patch-uri chel, scalabile cu fire de păr rupte. Ei pot dezvolta, de asemenea, umflături asemănătoare acneei pe piele. Cele mai comune site-uri afectate de ringworm sunt fața, sfaturile urechilor, coada și picioarele. Ringormul este diagnosticat de cultura fungică, examinarea cu o lampă ultravioletă și examinarea microscopică directă a părului sau a scalei pielii. Infecțiile cu ringworm pot fi uneori clare pe cont propriu, dar unele pisici pot avea nevoie de tratament. Șampoane și scufundări medicale și medicamente anti-fungice pot ajuta la recuperarea vitezei. De asemenea, pot preveni răspândirea în continuare a ciupercii în mediul înconjurător. Bleachul diluat poate fi folosit pentru a curăța mediul de companie. Dacă bănuiți că tu sau cineva din gospodăria dvs. a devenit infectat cu viermii de apel, vă rugăm să contactați medicul pentru instrucțiuni ulterioare.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Smith Jr., DVM, Diplacvim, Francis W. K. și Tilley, DVM, Diplacvim, Larry P. și colab. "Blackwell`s Consult veterinar de cinci minute: Canine și Feline 5th Edition". John Wiley și Sons, Inc. 2011. West Sussex, Marea Britanie. Kindle File

    2. Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Virusul imunodeficienței Feline (FIV) - partenerul veterinar - VIN". Veterinartner.Vin.COM, 2019, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951815.

    3. Lundgren, DVM, Becky. "Virusul leucemiei feline (FELV) - Partener veterinar - Vin". Veterinartner.Vin.COM, 2018, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951934.

    4. Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Infecția respiratorie superioară la pisici - partener veterinar - VIN". Veterinartner.Vin.COM, 2018, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4951489.

    5. Brooks, DVM, DABVP, Wendy. "Giardia în Animale de companie - Partener veterinar - Vin". Veterinartner.Vin.COM, 2019, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4952529.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Boli infecțioase la pisici