Sfaturi pentru alegerea alimentelor de pisică

Alimentele pisicilor care se încadrează într-un castron de pisică

Tu ești ceea ce mănânci, și acest lucru este la fel de adevărat pentru pisicile care depind de noi pentru "cameră și bord."Într-adevăr, mâncarea pisică este una dintre cele mai importante cheltuieli ale tuterei feline, alături de îngrijirea veterinară. Este important, de asemenea, să rețineți că o dietă adecvată poate elimina sau întârzia cheltuielile veterinare pentru unele condiții medicale grave.

Scopul final al acestei serii este de a vă ajuta să învățați cum să citiți Mâncare pentru pisici Etichete pentru a face procesul de decizie mai ușor în alegerea celor mai bune alimente pentru pisica dvs., dar mai întâi trebuie să acoperim unele dintre elementele de bază.

Nevoile nutriționale de bază ale pisicilor

  • Proteina dintr-o sursă de carne, pește sau sursă de păsări de curte
  • Taurină, un aminoacid esențial
  • Anumite alte vitamine, minerale, enzime și acizi grași
  • Apă

Pisicile nu au nevoie de carbohidrați, deși porumbul, grâul și orezul sunt folosite ca materiale de umplutură pentru alimentele cu conserve și pisici uscate. Alte ingrediente, cum ar fi lianți, aromă și coloranți, sunt adăugați de producătorii de produse alimentare pentru a satisface dorințele estetice ale consumatorului. Deși sunt necesare conservanți, pentru a menține alimentele proaspete pentru pisicile noastre, alimentele conservate nu ar trebui să li se permită rămân departe Pentru orice perioadă de timp, în orice caz.

Conserve alimentare sau kibble?

Mulți nutriționiști sunt de acord că pisicile ar trebui să obțină o varietate de alimente, atât uscate, cât și conservate, din mai multe motive:

  • În timp ce alimentele uscate sunt convenabile și pot fi lăsate pentru "hrănire liberă", alimentele conservate conține apă și multe pisici nu beau în mod regulat apă.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. obține cantitatea potrivită de nutrienți. Că mâncarea "aproape perfectă" pe care ați selectat-o ​​ar putea fi adăugată prea puțin (sau prea mult) de anumite minerale și vitamine.
  • Pisicile se pot plictisi cu aceeași zi de alimente în zi și zi și pur și simplu renunță la mâncare. Faceți-vă, vă veți bucura de pizza dimineața, amiază și noapte, de ani de zile? Nu numai că te-ai plictisit de dieta ta, dar sănătatea ta ar suferi prea mult.
  • Pisicile, ca și oamenii, dezvoltă alergii pe o perioadă de timp, astfel încât este bine să oferiți varietate pentru a conduce posibilele alergii la anumite ingrediente. Deși incidența alergiilor alimentare la pisici este rară, proprietarii de pisici ar putea dori să greșească pe partea de prudență, în special dacă pisicile lor au arătat dovezi de alergii în trecut.
  • Preveniți "dependențele alimentare" care sunt construite din cauza lipsei de opțiuni. Întregul jurnal CAT, în ediția din octombrie 2001, citează cazul unei pisici care a fost dependentă de o anumită aromă a unui anumit brand de alimente de pisici, chiar la o anumită fabrică și un număr de lot! Acest tip de dependență poate fi dificil de rezolvat atunci când ultima poate a dispărută, dar poate fi ușor evitată prin hrănirea unei varietăți de alimente de la început.

Acest lucru nu înseamnă că Fred ar trebui să obțină o mâncare diferită în fiecare zi, dar o varietate de înaltă calitate Conserve de alimente, suplimentat cu alimente uscate pentru pisici lăsate în fiecare zi, va adăuga condimente la dieta lui și îl va păstra să devină "Fred Finky."

Brandurile mai ieftine sunt economia falsă

Mulți proprietari de pisici pentru prima dată, într-o încercare de a ține cheltuieli, cumpăra cele mai ieftine alimente pe care le pot găsi pentru pisicile lor. Aceasta este o economie falsă pentru câteva motive. În primul rând, studiile au arătat că pisicile mănâncă cât de mult trebuie să obțină substanțele nutritive pe care le solicită. Prin urmare, ei ar putea să mănânce de două ori mai mare decât brandul de magazin cu generozitate-carbohidrați, pentru a obține substanțele nutritive de care au nevoie într-o hrănire normală a alimentelor premium. În al doilea rând, hrănirea continuă a alimentelor substandard pe o perioadă de ani va contribui în mare măsură la condiții medicale grave, care vor necesita o îngrijire veterinară scumpă.

Din aceste motive, vechea maximă, "obțineți ceea ce plătiți", este deosebit de adevărat unde vine vorba de alimentele de pisică.

Ce să căutați pe etichetă

  • Respectarea cerințelor AAFCO pentru "Complete și echilibrate", după cum reiese din acea formulare pe etichetă.
  • Numit proteine ​​sursă-căutare pentru "pui, curcan, miel sau carne de vită," mai degrabă decât "carne."
  • Pe mâncarea conservată, în special, sursa de proteine ​​ar trebui să fie primul ingredient listat
  • Verificați data de expirare pentru prospețime

Ce să eviți

  • Cuvinte precum "produsele secundare", "făina de carne și oase", "animalele digest", cele mai multe alte descrieri, inclusiv zaharurile "Digest" sau adăugate.
  • Conservanți chimici, inclusiv BHA, BHT, Etoxichin și Propil Gallate
  • Cornmeal ca un umplutură
  • Excesul de "umpluturi" de carbohidrați (alimente uscate pot conține până la 50% din cereale)

Pisicile sunt obligați carnivorele, și nu poate prospera pe dietele vegetariene, deși majoritatea legumelor pot fi adăugate la dietele pisicilor, fie de către producător, fie de consumator.
Producătorii de alimente pentru animale de companie nu pot tipări "complete și echilibrate" pe etichetele lor, cu excepția cazului în care este îndeplinit unul dintre următoarele criterii:

  • Alimentele trebuie să treacă testele de hrănire pentru etapa de viață recomandată pe etichetă
  • Compoziția alimentelor trebuie să îndeplinească sau să depășească nivelurile de nutrienți stabilite de AAFCO
  • Conservanți, la nivelul inclus în Produse alimentare comerciale pentru animale de companie, nu au fost niciodată demonstrate științific pentru a provoca probleme la animalele de companie (sau persoanele) la mai puțin de 100 de ori nivelurile găsite în astfel de alimente. Pe de altă parte, politica actuală pentru mulți producători de alimente pentru pisici este spre utilizarea conservanților naturali, cum ar fi vitaminele C și E.

AAFCO (Asociația Americană a Oficialilor de control al feedului) este un organism consultativ care propune reglementări pentru producția și etichetarea hranei pentru animale, inclusiv a alimentelor pentru animale de companie. Membrii sa constă în oficiali de reglementare din cadrul organismelor de control al furajelor, agențiile federale (FDA) și ca agențiile din Canada și Costa Rica, precum și membrii altor grupuri interesate, cum ar fi Institutul de Protecție a Animalelor, și diverse colegii veterinare.

AAFCO include un comitet pentru alimente pentru animale de companie, prezidat de MS. Liz Higgins.

Ce face AAFCO

  • Definește termeni pentru etichetare, e.G., "produse secundare din carne."
  • Definește determinarea cantității pentru titlurile de etichete, e.G., "Food de pisică de pui", "cina de pui pentru pisici," hrana pentru pisici aromate de pui."
  • Setează criteriile pentru utilizarea "completă și echilibrată" pe etichetele produselor alimentare pentru animale de companie
  • Recomandă procentaj sau cantități minime / maxime de diverse ingrediente în alimentele pentru animale de companie, în funcție de vârsta și nivelul de activitate al pisicilor

Ceea ce nu face

  • AAFCO nu are puteri de reglementare (dar apartenența sa constă în oficiali de reglementare din diferite state și municipalități)
  • AAFCO nu testează, dar recomandă un protocol pentru testare și lucrează cu laboratoare independente care efectuează teste
  • Nu determină "Gradul uman"Calitatea proteinei, după cum este descrisă uneori pe etichetele produselor alimentare
  • Nu sugerează în mod direct standardele pentru etichetarea alimentelor specificate ca "formulă de păr", "lite" sau "îngrijire dentară", deși sugestiile ingredientelor includ anumite cantități de proteine, grăsime etc., pentru alimentele destinate pentru pisicile adulte vs. Kittens sau regine de lactare
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sfaturi pentru alegerea alimentelor de pisică