Cum să ai grijă de pisica ta

Pisica mai mare cauta camera

Există trei blocuri principale care formează fundamentul unei vieți potențiale ale pisicii: îngrijire veterinară consistentă - o dietă adecvată pentru vârsta de vârstă și o îngrijire responsabilă la domiciliu responsabilă. Menținerea unei legături strânse cu pisica dvs. este, de asemenea, esențială pentru a asigura cea mai înaltă calitate de confort posibilă în timpul întregii lor durate de viață.

Etapele de bază ale vieții vieții

Deși a fost odată înțeleasă că pisicile trec prin trei etape de bază de vârstă, acum se crede că se dezvoltă prin șase etape.

  • Pisică: Perioada de creștere, care pentru majoritatea pisicilor, durează de la naștere până la aproximativ șase luni. Aceasta este atunci când pisicile sunt cele mai vulnerabile la boală, dar sunt, de asemenea, la cele mai trarenabile.
  • Junior: (6 luni la 2 ani) Deși pisicile vechi de ani pot părea adulți fizic, ei încă mai dezvoltă mental și emoțional. Gândiți-vă la ei ca minori.
  • Prim: (3 ani până la 6 ani) acest lucru este vârstnic la vârsta adultă atunci când pisicile sunt la cele mai viile ale lor.
  • Matur: (7 până la 10 ani) În acești ani, primele indicații ale bolii cronice pot apărea, cum ar fi Diabetul de feline, artrită, sau boala de inima.
  • Senior: (11 până la 14 ani) Această vârstă în anii pisicilor corespunde unei vârste umane de 60 sau mai mult.
  • Geriatric: (15 ani și peste) etapa finală într-o viață de pisică.

Pregătirea de a avea grijă de o pisică îmbătrânită

Pe măsură ce pisicile progresează de la o fază a vieții la alta, nevoile lor de îngrijire evoluează. În timp ce aceștia pot începe să funcționeze într-un ritm mai lent, stadiile de senior și geriatrice ale pisicii dvs. au potențialul de a fi unii dintre cei mai buni ani. Îngrijirea veterinară obișnuită mărește potențialul pisicii dvs. de a prospera mai târziu în viață. Care lucrează îndeaproape cu medicul veterinar, știind Semne ale unei pisici sănătoase, și căutând îngrijire veterinară imediată atunci când aveți îndoieli, puteți merge mult spre creșterea duratei de viață a pisicii dvs.

De ce ai nevoie

Pe măsură ce pisica dvs. trece în vârstă mai înaintată, iată câteva esențiale cheie pentru a vă aminti atunci când se îngrijește de un animal de companie de vârstnici:

  • Alimentație adecvată: Nevoile nutriționale ale pisicilor superioare sănătoase nu sunt mult diferite de cele ale pisicilor adulți mai tineri. Dar pisicile mai mari cu boli cum ar fi diabetul si boala renala vor necesita schimbari speciale dietetice. Verificați cu veterinarul dvs. pentru a vedea ce tip de dietă este sugerată pentru nevoile unice ale pisicilor dvs.
  • Destulă apă: Este important ca pisicile de îmbătrânire să bea o mulțime de apă curată și proaspătă pentru a ajuta la îmbunătățirea funcției renale și pentru a preveni deshidratarea. Pisicile mai vechi pot uita uneori să bea, deci luați în considerare fie adăugarea alimentelor umede la dieta pisicii dvs., fie trecerea la alimente umede pentru toate mesele pentru a vă asigura că primește o mulțime de fluide. De asemenea, puteți să vă luați pisica în vasul de apă ocazional pentru a încuraja mai multă băutură.
  • Exercițiu: În ciuda tendinței lor de a încetini în timp ce variază, toate pisicile beneficiază de exerciții obișnuite - în special de pisici care pot suferi de artrită sau de alte probleme comune. Doar câteva minute cu o panglică sau un șoarece de jucărie poate merge mult.
  • Spații confortabile de odihnă: Pisicile sunt creaturi somnoroase, și au nevoie în special de odihnă pe măsură ce îmbătrânesc. Asigurați-vă că punctele preferate ale pisicii sunt curățate și confortabile. Încercați să oferiți perne noi sau să creați un colț confortabil sau o peșteră pentru a vă ajuta pisica să se simtă în siguranță.
  • Instrumente de îngrijire blândă: Ca epocă a pisicilor, poate fi mai dificilă pentru ei să-și păstreze hainele curate. Îngrijirea extra cu o perie foarte moale este o modalitate plăcută de a vă menține blănurile pisicii în ordine. Este, de asemenea, un alt mod ca ei să primească o atenție îndrăgostită de la dvs.

Prevenirea problemelor cu pisica dvs. în timpul îmbătrânirii

În timp ce îngrijirea veterinară și o dietă nutritivă sunt părți esențiale ale îngrijirii de pisici responsabile, următoarele vor ajuta la prevenirea numeroaselor probleme ale pisicilor așa cum au vârsta:

  • Screeningul bolii: Toate pisicile de 10 ani sau mai mult ar trebui să fie văzute cel puțin de două ori pe an pentru verificarea bine și trebuie să fie testate pentru cronică Boli comune pisicilor mai mari. Dacă au una dintre aceste condiții, medicul veterinar va trebui să le vadă într-o bază mai regulată.
  • Ingrijire dentara: Deși îngrijirea dentară este importantă prin toate etapele de viață, este din ce în ce mai importantă în timpul pisicilor ani de ani. Bolile dentare și infecțiile pot pune în pericol sănătatea generală a pisicii dacă nu sunt tratate. Luați pisica de îmbătrânire pentru verificări și curățenie dentară obișnuită.
  • Mișcare și confort: Oferirea de masaje și de a face exerciții terapeutice cu pisica dvs. va crește confortul în ultimii ani.

Îngrijirea generală a pisicilor

Deși genetica poate avea cel mai mare efect asupra vârstei pisicilor, există multe lucruri pe care le putem face pentru a maximiza potențialul de viață al pisicilor noastre, începând când au venit mai întâi ca un pisoi.

  1. Luați pisoi la un medic veterinar pentru o primă vizită. Acestea vor fi testate pentru viermi, verificați pentru purici și având în vedere inițial vaccinuri. Păstrați pisoiul nou imunizat izolat de alte pisici de familie până când sunt curățate de bolile transmisibile.

    Pisicii ar trebui să fie văzuți de VET de trei sau patru ori în timpul primului an, pentru vaccinuri de urmărire și pentru a fi spayed sau sterilate.

  2. Luați toate pisicile adoptate de origine necunoscută, inclusiv pisoi, pentru a fi examinate cât mai curând posibil. Pisica trebuie testată pentru Felv (leucemie felină), FIV (versiunea felină a virusului HIV) și, în unele cazuri, FIP (peritonita infecțioasă felină).

  3. Ia pisica ta la medicul veterinar o dată pe an, începând de la vârstă una, pentru verificări bine și vaccinuri de rapel. Pisicile superioare pot necesita vizite mai frecvente ale VET în funcție de sănătatea lor generală.

  4. Spay și neutru pisicile. Acest lucru ajută la sănătatea generală a pisicii și își dorește instinctul de împerechere, precum și ajută la reducerea numărului de pisici sălbatice și vagabonice.

  5. Păstrați pisicile în interior. Nu numai că va păstra pisica dvs. în interiorul ajutorului cu problema vagă, dar va împiedica, de asemenea, pisica dvs. să obțină multe boli transmisibile. Și pisicile interioare nu sunt lovite de mașini sau rănite de animale sălbatice.

  6. Nu vă declarați pisica. Nu există niciun motiv de sănătate pentru a învăța o pisică și poate face daune ireparabile unui picior de pisică. Este, de asemenea, extrem de dureros pentru animal.

  7. Familiarizați-vă cu semne de probleme de sănătate sau de comportament și știți Când să-ți iei pisica la veterinar Pentru boala suspectată și tratamentul de urgență.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de pisica ta