Urăsc rozătoarele? Ia un câine și o pisică, spun oamenii de știință spun

Un studiu științific recent a atins o concluzie surprinzătoare - că câinii și pisicile într-o gospodărie păstrează eficient rozătoarele.

Expresia "lupta ca pisici si caini" provine din notiunea populara ca cainii si pisicile nu se intru. Din acest motiv, mulți proprietari de animale de companie tind să aibă fie pisici, fie câini, dar nu amândoi.

Dar știința ne-a surprins prin aflarea că duo-ul puțin probabil este eficient în lupta casei de proprietar împotriva șobolanilor și a șoarecilor.

Studiul a fost realizat de Institutul Florida din Florida de Științe Agricole (UF / IFAS). Robert McCleery, profesor asociat de ecologie și conservare a vieții sălbatice la UF / IFAS, a lucrat cu o echipă internațională de cercetători pentru a face descoperirea.

McCleery și echipa sa au descoperit că câinii și pisicile de la sine nu sunt eficiente în a călători o fermă sau o clădire de rozătoare. Dar când ambele specii există pe o anumită proprietate, rozătoarele nu coexistă.

LEGATE DE: Cum să introduceți un câine unei pisici (pas-cu-pas)

Ceea ce face rozătoare atât de plictisitoare?

Această știre este minunată pentru fermierii care suferă de probleme serioase atunci când rozătoarele își mănâncă culturile, iar proprietarii de case experimentează probleme enervante și răspândirea bolii zoonotice (cum ar fi Leptospiroza). Bolile zoonotice sunt cele care pot fi răspândite între animale și oameni.

Urăsc rozătoarele? Ia un câine - și o pisică

McCleery a vrut să clarifice faptul că nu toți rozătoarele sunt dăunători. Oamenii de stiinta considera rozătoare cum ar fi veverițele, șobolanii de bumbac și becurile utile pentru mediul înconjurător. Acest studiu sa uitat la cele care sunt în general considerate distructive pentru mediu - cei care mănâncă culturi și, de obicei, nu sunt originari din zonele pe care le găsesc.

Asocierea pisicilor și câinilor ca animale de companie casnice pot reduce efectiv atât daunele alimentare, cât și transmisia bolii. Acest lucru ar duce, de asemenea, la bonusul adăugat de economisire a banilor (sau cel puțin să nu piardă bani) pe cheltuielile medicale și pierderea culturilor.

Rezultatele acestui studiu sunt publicate în Journal Online PLUS UNU.

Efectuarea studiului

Experimentele au fost efectuate în sate din Swaziland, dar McCleery a declarat că rezultatele lor se aplică la nivel global.

Cercetătorii au ales 40 de gospodăriile pentru a determina dacă pisicile și câinii ar păstra rozătoarele la Bay. Fiecare gospodărie conținea 6-10 persoane și avea mai multe clădiri. Au fost 4 diviziuni diferite: 10 proprietăți cu doar pisici, 10 proprietăți cu câini doar 10 proprietăți cu perechea combinată și 10 proprietăți fără animale.

În plus față de măsurarea populațiilor, cercetătorii au studiat, de asemenea, factorul de frică în rozătoare. A dorit să știe dacă rozătoarele erau mai frică să furajeze când au fost găsite atât câini, cât și pisici pe proprietate.

Ce înseamnă rezultatele pentru noi

Oamenii de știință nu sunt siguri de ce și cum combinația de pisici și câini îi împiedică pe rozătoare atât de eficient. Pisicile, desigur, mănâncă rozătoare și sunt, prin urmare, prădătorul lor natural. Dar cercetătorii nu sunt siguri ce este vorba despre adăugarea de câini la mixul care îi împiedică și mai departe.

Aceasta este o veste bună pentru proprietarii de proprietăți. Pur și simplu poate costa mai puțini bani pentru a menține pisicile și câinii, în comparație cu costurile suportate prin tratarea bolilor medicale costisitoare sau realizarea culturilor pierdute. Proprietarii de case pot fi, de asemenea, capabili să evite să se configureze (și să curețe) capcane de rozătoare. Pentru cei din SUA cu inimi sângerând, evitarea provocării de rău pentru rozătoarele plictisitoare este, de asemenea, un plus imens.

Citiți următorul: 13 cei mai buni câini pentru pisici - ce crescători de câini se întâlnesc cu pisicile?

Referinţă:

  1. THEMB`ALILAHLWA A. M. Mahlaba, Ara Monadjem, Robert McCleery, Steven R. Belmain. Pisicile și câinii domestici creează un peisaj de frică pentru rozătoarele dăunătorilor în jurul gospodărilor din mediul rural. PLOS ONE, 2017; 12 (2): E0171593 DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0171593
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Urăsc rozătoarele? Ia un câine și o pisică, spun oamenii de știință spun