8 Imagini drăguțe ale pisicilor siameze

pisica tânără, pisoi de rasă orientală Siam, Bobtail Mekong, se află în pat

Pisicile Siameze sunt probabil cele mai cunoscute pentru distinctiv (și frumos!) aspect: Multe sunt o culoare gri argintiu cu ochi albaștri strălucitori, dar hainele lor pot veni într-o gamă de culori superbe, inclusiv cremă, portocalie, maro și chiar albastru sau liliac.

Dar știai Pisicile Siameze sunt una dintre cele mai vechi rase ale pisicii din lume? Sau că au fost considerate odată redevență? Este suficient să spunem că aceste pisici frumoase nu au doar un aspect bun - au și o istorie serioasă.

Indiferent dacă intenționați să adăugați o pisică Siamese în familie sau aveți deja o siameză și doriți să aflați mai multe despre istoria rasei, citiți mai departe pentru a vedea cum aceste pisici au început să înceapă într-un manuscris thailandez și să aterizeze în alb Casa-pe parcursul a doar câteva sute de ani. (Și, desigur, am rotunjit o mulțime de fotografii drăguțe, de asemenea!)

01 din 08

Pisicile Siamese au provenit cu sute de ani în urmă

Nimeni nu știe exact când pisicile Siamese au fost crescute pentru prima dată și păstrate ca pisici de companie, dar este crezut pe scară largă că au provenit din Thailanda (cunoscută anterior ca Siam) cândva în timpul secolului al XIV-lea. De unde stim? Primele reprezentări ale pisicilor Siameze au apărut într-o transcriere thailandeză datată din această perioadă de timp.

Dacă este, de fapt, adevărat că pisicile Siamese au provenit cândva în timpul secolului al XIV-lea, ar fi una dintre cele mai vechi rase din întreaga lume.

Continuați la 2 din 8 de mai jos.
  • 02 din 08

    Pisicile Siamese au fost considerate drepturi

    mus_siam / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-5 "Container de date =" Adevărat "/">

    Având în vedere pisicile Siameze originare din Thailanda, ar trebui să nu fie o surpriză faptul că Royalty Thai a prețuit total pentru aparițiile lor unice, misterioase și frumoase. Dar nu este singurul motiv pentru care Royalty Thai a tratat pisicile lor Siameze ca regii și regine: Ei credeau că vor fi renăscuți ca o pisică Siameză când au murit, sau că o pisică Siameză ar lua sufletul lor.

    Pisica Siameze care a fost destul de norocoasă pentru a prinde sufletul unui regal ar petrece restul vieții sale fiind răsfățată de subiecții regali. Nu prea shabby, spunem.

    Continuați la 3 din 8 de mai jos.
  • 03 din 08

    Legenda explică de ce pisicile Siameze au trecut ochii și cozile strâmbe

    Calie__Cat / Instagram "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-9 "Container de date =" Adevărat "/">

    Era extrem de comună pentru a întâlni o pisică siameză cu ochi încrucișați și o coadă zdrobită sau "strâmbă". Aceste trăsături unice au fost, fără îndoială, rezultatul anomaliilor genetice, dar multe legende și bucăți de literatură oferă explicații alternative.

    Potrivit unei legende comune, un echipaj de pisici Siameze a fost acuzat de păzitorul unei găleți de aur care aparținea unui rege. Făcând îndatoririle lor de protecție a securității - și le-am făcut foarte bine, am putea adăuga - pisicile se uitau la paharul de aur cu o asemenea intensitate că ochii lor au trecut. Și când și-au înfășurat cozile în jurul paharului pentru un strat suplimentar de securitate, cozile lor au devenit permanent blocați.

    O altă legendă spune că o prințesă thailandeză îngrijorată de pierderea bijuteriilor în timp ce ea a înotat într-un râu într-o zi. Pisica ei loială Siameză și-a înclinat coada, ca un cârlig mic, ca să-și poată pune inelele și brățările în jurul ei fără teama de a le pierde.

    Veți găsi în continuare pisici Siameze cu ochii încrucișați și cozile strâmbe astăzi, dar este destul de rară. Cu mulți ani în urmă, crescătorii de pisici au numit aceste caracteristici interesante "nedorite" și aproape complet le-au dat afară din rasă.

    Continuați până la 4 din 8 de mai jos.
  • 04 din 08

    Forma fețelor lor sa schimbat și în timp

    Sybilsiamese / Instagram "Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_19-0-15 "Container de date =" Adevărat "/">

    Deși există o serie de subvenții ale pisicilor Siameze, trei distincții majore se bazează pe mărimea și forma capetelor pisicilor - și aceste distincții s-au schimbat în mod serios în timp. În funcție de preferințele crescătorilor, capetele de pisici Siamese pot fi:

  • Apple în formă de Apple: Pisicile Siameze cu capete în formă de mere sunt considerate a se aseamănă foarte mult cu primele pisici Siameze din Thailanda. Acestea sunt denumite în mod obișnuit ca capul de mere tradițional sau tradițional.
  • Format în formă de pene: Cunoscută ca un cap de pană Siamese (cum ar fi frumosul Kitty fotografiat aici), aceste pisici Siamese sunt cea mai modernă versiune a rasei. Pisicile moderne ale capului Siameze au corpuri foarte musculare, picioare lungi, subțiri și cozi, urechi largi și un bot lung, în formă bruscă. Astăzi, această subvarieitate este standardul pentru pisicile de spectacole.
  • O combinație de formă de mere și în formă de pană: Pisicile Siameze cu o combinație a celor două forme de cap sunt numite clasice sau clasice vechi de către crescători. Ele au de obicei un corp mai lung, mai subțire decât pisicile tradiționale siameze și au aceiași ochi înclinați ca și capul de pană.
  • Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Pisicile Siamese au trecut pe glob în anii 1800

    Deși aveau o istorie lungă în Thailanda, pisicile Siameze nu au dispersat în întreaga lume până la sfârșitul anilor 1800. Înregistrările arată că în 1884 Consulul General britanic a fost dat o pisică Siameză ca un cadou de rămas bun de la regele Siam (sau Thailanda de astăzi). Când General Gould sa întors în Marea Britanie cu pisica sa siameză, oamenii au fost uimiți de aspectul unic și frumos al pisicii și au devenit rapid unul dintre Mai multe rase populare în țară. De fapt, Anglia și-a început prima asociație a lui Siamese Cat Fancier până în 1902.

    Continuați până la 6 din 8 de mai jos.
  • 06 din 08

    Pisicile Siameze au aterizat în Statele Unite - și Casa Albă - în anii 1800

    Lefusadi / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-Image_19-0-22 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

    Da, pisicile Siamese au făcut tranziția de la Royalty Thai la redevența americană de câțiva sute de ani. Destul de impresionant, dreapta?

    Una dintre primele pisici Siameze din Statele Unite a aparținut de fapt lui Lucy Hayes, soția președintelui Rutherford B. Hayes, în timp ce locuiau în Casa Albă. Kitty ei, care a fost numit Siam, a fost dotat cu ea de ea.S. Diplomat care a fost servit în Thailanda.

    Continuați până la 7 din 8 de mai jos.
  • 07 din 08

    Pisicile Siamese au o istorie ca spioni

    Credeți sau nu, două pisici Siamese au ajutat la oprirea unui complot de spionaj în anii 1960.

    Când două pisoi Siameze care locuiesc în Ambasada olandeză au început să se zgâria la pereți, deținută deținută că au auzit ceva ce nu putea urechea umană. Și avea dreptate. Când zidul a fost deschis, au descoperit 30 de microfoane minuscule care înregistrează conversațiile și veniturile în jurul Ambasadei olandeze.

    Continuați la 8 din 8 de mai jos.
  • 08 din 08

    Pisicile Siamese au și o istorie pe ecranul de argint

    Filme clasice ca Că pisica Darn!, Doamna și trampul, și Călătoria incredibilă (cunoscută și sub numele de cea mai mare parte din lume), toate pisicile Siameze Salamese. Povestea lui Că pisica Darn! centrează de fapt pe o pisică Siameză numită DC care salvează ziua prin oprirea unui răpit.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 8 Imagini drăguțe ale pisicilor siameze