Pisici tuxedo: informații, caracteristici și fapte

Pisici Tuxedo: informații, caracteristici și fapte

Nu-l ia pe Sherlock Holmes să lucreze în cazul în care pisicile Tuxedo și-au primit numele. Desigur, este din cauza colorării lor neagră și albă, care are o asemănare cu costumul formal al bărbaților. În general, ei au patch-uri de blană neagră solidă care sunt intercalate cu patch-uri albe în jurul labe, piept, gâtul și burta. Bine-cunoscut de-a lungul istoriei, au apărut în opere de artă și au avut proprietari celebri. Dar cât de mult știi cu adevărat despre aceste feline. Ei bine, am creat acest ghid pentru a vă oferi mai multe informații despre pisicile Tuxedo. În primul rând, este important să ne amintim că nu sunt o rasă în propriul lor drept, dar sunt un grup de pisici clasificate în principal de marcajul lor bi-color.

Tuxedo pisica stând pe un pod

Istoria pisicii tuxedo

Este demn de menționat aici că pisicile Tuxedo pot traversa o serie de rase diferite de feline, inclusiv Norvegia Cat de Forest, Maine Coon, fald scotian, și vanul turc. Pisicile au gene de culoare care determină ce umbră vor ieși. Pisicile Tuxedo au în principal gene negre cu alte tipuri de spoturi albe. Acesta din urmă oprește melanocitele producătoare de culori din atingerea acestor zone. De asemenea, puteți obține o pisică gri tuxedo. Este greu de spus exact când a apărut prima pisică tuxedo, dar pot fi urmăriți înapoi la fel de departe ca și vechii egipteni.

În timp ce pisicile Tuxedo au fost în jur de sute de ani, au fost cu adevărat popularizate atunci când caracterul lui Felix pisica a fost creată în epoca de film silențioasă din anii 1920. Apoi a venit caracterul Looney Tunes de Sylvester Pisica.

Aceste zile, pisicile Tuxedo și-au păstrat popularitatea în proprietatea internă. Spre deosebire de alte culori ale pisicilor atunci când sunt mai susceptibile de a fi un gen sau celălalt, aceste feline alb-negru sunt la fel de susceptibile de a fi bărtiile ca fiind femei. Pisicile Tuxedo pot fi găsite în întreaga lume. Există multe în adăposturi care așteaptă casele alimentare.

Fapte rapide despre pisica tuxedo

  • Pe măsură ce rasa lor specifică variază, ele pot varia de la 6 la 16 lbs. Uneori sunt scurte și alte ori longitudonat. Un lucru care pare a fi adevărat este că gena legată de modelul Tuxedo este, de asemenea, conectată la ochii verzi, care se remarcă foarte mult - mai ales dacă au o față neagră.
  • Pisicile Tuxedo sunt bine cunoscute ca fiind pantalonii inteligenți ai lumii feline.
  • Relativ de lungă durată, pisicile Tuxedo pot trăi timp de 15 ani sau mai mult - mai ales dacă sunt ținute în interior.
  • Cifrele celebre din trecut, deținute una dintre aceste pisici includ Sir Isaac Newton, Shakespeare și Beethoven, care merge frumos cu teoria inteligentă!
  • Mai mult de 70% din pisicile pe care le vedeți descrise în mormintele egiptene au fost pisici tuxedo.
  • Unele pisici de tuxedo celebre care au fost reprezentate în lucrările de ficțiune includ Felix pisica, dr. Seuss " Pisica in palarie și Sylvester pisica din melodii Looney.
  • Bill Clinton și-a deținut propria pisică tuxedo numită șosete, care era cunoscută sub numele de "Prima pisică" a administrației!
  • Poate că cea mai norocoasă pisică tuxedo din lume a fost numită Sparky care a moștenit mai mult de șase milioane de dolari în 1998!

Tuxedo pisică minciună

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Înainte de a adopta o pisică de orice fel, este important să fiți pregătiți să aveți grijă de ei în cel mai bun mod posibil. Am împărțit unele dintre elementele esențiale ale proprietății de rasă de pisici tuxedo în câteva secțiuni cheie pe care le putem discuta mai detaliat mai jos.

Sănătate

Pe măsură ce pisicile Tuxedo provin din multe rase de pisici alb-negru diferite, problemele lor potențiale de sănătate pot varia. Cu toate acestea, există anumite condiții care sunt comune tuturor felinelor care merită remarcat. Cancerul este o condiție comună la pisicile mai mari, astfel încât să vă acordați atenție oricăror bulgări sau schimbări ciudate ale pielii. Limfomul este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la pisici. Apoi, există diabet, care este mai frecvent în supraponderali, masculi și pisicile mai mari. Virusul imunodeficienței feline se poate răspândi între pisici când se luptă, așa că trebuie să fiți conștienți de orice feline amenințătoare din zonă. Desigur, aceasta nu este o problemă pentru pisica de interior. Și există, de asemenea, virusul leucemiei feline care poate deteriora sistemul imunitar, ceea ce face mai probabil ca cancerul de sânge să aibă loc. Un vaccin poate reduce riscurile.

Pentru a spori șansele ca pisica voastră să trăiască o viață lungă și sănătoasă, trebuie să vă asigurați că se bucură de o dietă echilibrată de înaltă calitate, au un exercițiu suficient și o mulțime de odihnă. Îngrijirea veterinară obișnuită va ajuta, de asemenea, prietenul tău blană să rămână la vârf de sănătate. Cu atât mai bine vă cunoașteți pisica și cu atât mai multă observație pe care o faceți, cu atât mai probabil că veți putea să identificați orice schimbări în sănătatea lor, astfel încât să puteți reacționa în consecință. VET dvs. va fi, de asemenea, capabil să-și facă treaba mai bine dacă au o mulțime de informații pentru a continua.

Hrănire

Alegerea alimentelor depinde de rasa individuală a pisicii dvs. tuxedo, dar există câteva sfaturi generale care pot lucra pentru o mulțime de feline. Alegerea principală pe care o puteți face este între și alimente umede și uscate Dieta, dar ați putea oferi, de asemenea, o combinație a celor două. Sau există, de asemenea, dieta alimentară brută pe care unii proprietari cred că este cea mai bună, dar acest lucru necesită o gestionare mult mai atent pentru a vă asigura că obțineți echilibrul nutrițional. Dacă nu sunteți sigur, ați putea discuta mereu nevoile pisicilor dvs. cu un specialist în domeniul nutrițional al animalelor. Amintiți-vă că pisicile au nevoi nutriționale diferite, în funcție de vârsta lor, asigurându-vă că mâncarea pe care o cumpărați iau în considerare acest lucru. De asemenea, nevoile fiecărei pisici individuale depind de asemenea de factori precum nivelul activității lor și viteza de metabolism.

Indiferent de dieta pe care o oferiți la pisica dvs., trebuie să fie una care se bazează pe carne. Felinele nu pot supraviețui ca vegetarieni. Carnea oferă sursa principală de proteine, ceea ce este esențial pentru funcționarea lor sănătoasă. În timp ce mulți proprietari de câini sunt obișnuiți să-și hrănească pooch-ul de pe placa lor, acest lucru este mai puțin sigur pentru pisici, deoarece există niște alimente care ar putea fi otrăvitoare. Dacă pisica ta mănâncă prea mult, acest lucru poate duce la obezitate, care poate aduce cu ea o serie de probleme medicale. La celălalt capăt al scalei, o pisică poate deveni subponderală dacă nu mănâncă suficient, deci există cu siguranță un echilibru care să fie lovit.

O altă alegere pe care trebuie să o cunoașteți este dacă vă veți elibera hrăniți pisica sau să le ofere mese stabilite. Există argumente pro și contra la ambele abordări. Hrănirea gratuită este o abordare mai convenabilă, deoarece trebuie doar să completați mâncarea atunci când este goală. Este de obicei cel mai bine făcut cu alimente uscate, deoarece acest lucru nu merge prost la fel de repede. Cu toate acestea, nu este o abordare bună pentru pisicile care nu își pot controla apetitul, deoarece este mai probabil să ducă la obezitate. De asemenea, nu este la fel de ușor de spus dacă pisica dvs. are o schimbare bruscă a apetitului care ar putea indica o problemă medicală. Dacă aveți o gospodărie cu mai multe animale de companie, este mai greu să spuneți dacă una dintre pisicile dvs. mănâncă mai mult decât ceilalți. Dacă vă dați mesele de pisici, aveți un control mai mare asupra aportului lor de alimente. În timp ce multe pisici se bucură să mănânce câteva mese mici pe parcursul zilei, unii proprietari consideră că acest lucru nu este practic, astfel încât să ofere unul sau două mai mari.

Ar trebui să dați, de asemenea, accesul pisicii dvs. la o mulțime de apă curată și proaspătă pentru a-și stinge setea. Acest lucru este deosebit de important pentru pisicile care sunt pe un a Produse alimentare uscate de pisică Dieta, deoarece nu primesc atât de multă umiditate din alimentele lor.

Ați putea dori, de asemenea: Cat fântâni de apă

Pisica tuxedo mergând prin tufișuri

Îngrijire

Privind după ce pisica tuxedo trebuie făcută în același mod ca orice altă felină. Aveți opțiunea de spaying sau Neutering pisica ta La o vârstă fragedă, care este cea pe care mulți proprietari le decid să le ia pentru a preveni problemele de agresiune și marcajul de teritoriu - să nu mai vorbim de posibilitatea ca pisicile care sosesc dacă aveți o femeie.

Apoi, trebuie să decideți dacă vă veți păstra pisica înăuntru sau le veți lăsa afară. Acest lucru depinde în mare măsură de situația voastră de viață. Evident, dacă locuiți într-un apartament sau în apropierea drumurilor aglomerate, păstrarea pisicii în interior este sensibilă, dar dacă locuiți într-o zonă suburbană sigură, este mult mai mult o opțiune viabilă pentru a le permite să le permiteți. Avantajul de a permite pisica dvs. în aer liber este că ei pot obține mult mai mult exerciții și se bucură de stimularea mentală pe care o aduce lumea în aer liber. Dacă păstrați pisica în interior, trebuie să lucrați mult mai greu în a le oferi sesiuni de joc.

Alegeți un loc pentru a mânca pentru pisica dvs., care este separată de zonele aglomerate ale casei, deoarece pisicile le place să facă acest lucru în privat. Ar trebui să alegeți un loc complet separat pentru ca ei să meargă la baie dacă au tava proprie de gunoi și nu-și fac toate afacerile în aer liber. Oferiți un loc confortabil pentru ca pisica voastră să doarmă și să ia NAP - ceva ce îi place să facă mult pe tot parcursul zilei.

Dacă pisica dvs. este permisă să meargă în aer liber, una dintre cele mai mari probleme pe care le puteți căuta să le împiedice este vânătoarea vieții sălbatice locale. Există câteva modalități pe care le puteți reduce numărul de "cadouri" nedorite pe care pisicile tale le aduce acasă pentru tine. În primul rând, restricționați accesul în aer liber atunci când viața sălbatică este cea mai activă - amurg și zori, în special. De asemenea, puneți restricții la accesul lor după ploaia de ploaie, deoarece acestea sunt momentele în care este mai probabil ca păsările să iasă să se hrănească în grădină. Atașați un clopot la gulerul lor de eliberare rapidă și acest lucru va ajuta la avertizarea faunei sălbatice pe care un predator se apropie.

Îngrijirea

În timp ce pisicile se ocupă de îngrijirea lor are nevoie de mult mai mult decât alte animale, cum ar fi câinii, este încă important să puneți în muncă pentru a le menține în stare bună.

Pe măsură ce puteți obține uneori pisici de tuxedo cu părul scurt și cu părul lung, specificul de a îngriji de haina lor depinde de acest lucru. Modelul de culoare nu înseamnă că necesită un tratament special. Periajul pisicii dvs. în mod regulat va ajuta la reducerea maturilor și poate ajuta la prevenirea formării bilelor de păr. Acest lucru vă salvează pisica de experiențe neplăcute și vă face viața mult mai ușoară, deoarece nu va trebui să spălați covorașii sau să vă luați pisicile să fie îngrijite profesional. De asemenea, nu va trebui să faceți nici o curățare de la tâmpit Hairballs! De asemenea, actul de periere pisica ta va ajuta la păstrarea pielii lor sănătoase și stralucitoare strălucitoare. În plus, oferă oportunitatea unei experiențe de lipire excelente între dvs. și pisicile tale. Și prin păstrarea în partea de sus a taxei de periere, acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă păstrați casa liberă de blană de companie în timpul sezonului de vărsare, pe care îi importanța dacă aveți o pisică pufoasă alb-negru.

Alte activități de îngrijire pe care le puteți introduce în mod regulat tăierea unghiilor. De asemenea, trebuie să oferiți un post de zgâriere, astfel încât să poată funcționa aceste impulsuri naturale. De asemenea, ar trebui să aveți obiceiul Periajul dinților pisicii. Aceasta este o sarcină pe care mulți proprietari le evită, dar este una pe care trebuie să o păstrați în partea de sus dacă doriți ca pisica dvs. să evite boala parodontală și a gingiilor. Acest lucru este deosebit de comun la pisicile mai vechi care au trecut de ani de zile fără a avea dinții periat. Este mult mai ușor să începeți acest lucru de la o vârstă fragedă. În acest fel, pisicile tale se vor obișnui cu ea și nu se va simți atât de ciudat. Amintiți-vă să utilizați o perie și o pastă de dinți care sunt făcute pentru pisici, deoarece cele om nu sunt potrivite. Puteți obține fie perii degetului, fie pe cele în formă de periuțe de dinți obișnuite.

Postări asemănatoare: Peruta de dinți de pisică și Pastă de dinți de pisică

Temperament

Pisicile Tuxedo au fost în jurul oamenilor de mult timp, motiv pentru care fac astfel de animale de companie populare. Ei pot ajunge bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale. Unii oameni le-ar descrie ca fiind câini-ca în comportamentul lor în faptul că ei iubesc cuddling și pot urma adesea proprietarii lor umani în jurul casei. Ele sunt, de asemenea, cunoscute ca fiind destul de vocale și nu vor minte împărtășirea a ceea ce este în mintea lor cu tine! În timp ce pare ciudat să credem că pisicile alb-negru pot fi mai prietenoase decât alte feline, observația pare să suporte această afirmație. Cunoscută ca niște pisici fericite care vor merge cu fluxul, ele sunt destul de relaxate în perspectiva lor asupra vieții.

Ca multe pisici, au o dungă independentă și curioasă, ceea ce îi face să vrea să plece și să-și găsească propriile aventuri. Aceasta este mai mult de îngrijorarea proprietarilor care permit pisicilor lor în aer liber. Dacă pisica dvs. începe să se angajeze în comportament nedorit, cum ar fi agresiunea, pulverizarea interioară sau modificări ale obiceiurilor de hrănire sau de toaletă, acesta este un semn că toate ar putea să nu fie bine.

Pisicile sunt mai susceptibile de a deveni agresive dacă nu au nicăieri de a se retrage. Oferiți-vă pisicii într-un loc sigur de ascundere cu patul, apa și Jucarii de pisici. De asemenea, puteți oferi unele tratamente din când în când. Acestea vor fi cu siguranță apreciate! În timp ce pisicile pot dormi timp de mai multe ore în fiecare zi, ei încă mai trebuie să li se furnizeze ocazia de a-și exercita. În caz contrar, sunt mult mai probabil să devină obezi și pot suferi și alte probleme de sănătate comune.

Una dintre principalele probleme pentru pisicile de interior este plictiseală - în special dacă sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Una dintre cele mai bune modalități de combatere a acestora este oferindu-le o fereastră de legătură, deoarece acest lucru oferă un loc unde pot pur și simplu să urmărească lumea să meargă cu - o activitate populară pentru toate felinele! Și apoi aveți soluția evidentă de a cumpăra mai multe jucării și de a le menține rotite, astfel încât pisica dvs. este mai puțin probabil să se plictisească de ei.

Tuxedo pisică situată pe nisip

Gândurile finale

Pisicile Tuxedo au fost un tip popular de pisică de zeci de ani și se pare că popularitatea lor este aici să rămână. Deși nu există instrucțiuni specifice de rasă, deoarece ele pot proveni de la numeroase rase diferite, trebuie să vă oferiți pisica cu grija și atenția necesară pentru o felină domestică. Există o mulțime de sfaturi în acest post blog care poate veni la îndemână pe acest front.

În timp ce aceste pisici sunt foarte frumoase, ele sunt, de asemenea, frecvent găsite la adăposturile animalelor și luând unul în cine are nevoie este un mare act de bunătate. Din păcate, există încă câteva superstiții care înconjoară pisicile negre, care uneori pot însemna că rămân în adăpost mai mult decât ar trebui. Dar dacă nu credeți în lucruri de genul acesta, nu vă opriți nimic de la adăugarea unui frumos "Tuxie" frumos la gospodăria dvs!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisici tuxedo: informații, caracteristici și fapte