Uscat vs alimente umede pentru pisici: care este mai bine?

uscat vs alimente umede pentru pisici - care este mai bine?

Fiecare proprietar de pisici dorește cel mai bun pentru animalele de companie. Ei doresc ca ei să prospere în mediul lor și acest lucru le cere să aibă acces la tot ceea ce au nevoie - alimente, apă, adăpost și companie.

Când vine vorba de mâncare, poate fi dificil de știut, care este cel mai bun pentru pisica ta. Pe lângă alegerea celui mai bun brand și aromă pentru pisica dvs., trebuie să decideți dacă să le alimentați alimente umede sau uscate.

Pentru a lua decizia corectă pentru pisica dvs., este important să explorați mai întâi fiziologia lor într-un detaliu.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimentator automat de pisici

Alimente uscate și umede pentru pisici

Ce trebuie să mănânce pisica ta să mănânce?

Pisicile sunt obligate de carnivore. Aceasta înseamnă că, la fel ca verișorii lor sălbatici, pe un nivel biologic trebuie să mănânce carne. Pentru a menține nivelurile optime de pisici de sănătate au nevoie de mese pe bază de mușchi în dieta lor. Mai important, proteinele din carne ar trebui să constituie cea mai mare parte a dietei lor. Unul dintre motivele pentru aceasta se datorează faptului că pentru a prospera pisicile au nevoie de taurina de aminoacid, găsită în principal în carnea musculară a animalelor. Pisicile folosesc, de asemenea, proteine, mai degrabă decât carbohidrați, pentru a-și satisface cerințele de glucoză din sânge. Dacă dieta lor nu conține suficientă proteină pentru a-și menține nivelurile de glucoză și, prin urmare, nivelurile lor de energie, corpurile lor încep să definească țesutul muscular și organele pentru a furniza această nevoie.

Plantele sunt, desigur, o sursă de proteine, dar pot provoca diete pe bază de plante Probleme digestive pentru pisici. Acest lucru se datorează faptului că sistemele lor digestive nu sunt concepute pentru a descompune celuloza dură de plante. Acesta este unul dintre motivele pentru care mulți proprietari de pisici aleg să meargă la Diete alimentare brute Pentru prietenii lor blană. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna practic, deci dacă doriți să rămâneți la magazin cumpărat alimente, atunci ce ar trebui să căutați?

Ce ar trebui să conțină alimentele de pisică?

Cea mai bună mâncare pentru pisica dvs. este una care este bogată în proteina pe bază de carne și în celuloza de plante scăzută. Orice produs alimentar pe care îl alegeți pentru pisica dvs. ar trebui să aibă o sursă de proteine ​​de bună calitate ca ingredient superior. Sursele bune de proteine ​​pentru pisici includ pui, curcan și carne de vită. Având pește ca ingredient principal este, de asemenea, benefic, deoarece oferă uleiuri omega care sunt bune pentru articulațiile pisicii tale și sănătatea inimii.

Este important să se facă diferența între carnea de calitate și subprodusele din carne. Produsele secundare nu sunt tăieturi bogate în proteine, ele sunt părți care sunt lăsate în urmă odată ce carnea musculară și alte carne benefice au fost eliminate. Produsele secundare sunt considerate umpluturi și altceva.

Alte lucruri de evitat acolo unde este posibil includ arome artificiale, culori și conservanți, pur și simplu pentru că acestea nu conțin nimic benefic pentru pisica ta și ar putea fi dăunătoare. Sursele de gluten ar trebui, de asemenea, să fie evitate deoarece acestea nu oferă o valoare nutritivă pentru pisica dvs. și ar putea provoca probleme digestive. Pisicile nu au receptorii necesari pentru dulceață, astfel încât alimentele cu un conținut ridicat de fructe sunt, de asemenea, de valoare mică și este puțin probabil să se bucure de pisica ta.

Să fie etichetate ca fiind echilibrate și complete de Asociația Oficialilor de Control American (AAFCO), alimentele de pisică trebuie să conțină o proteină brută de 26% în greutate. Nu stipulează sursa acestei proteine. Cu toate acestea, veterinarienii recomandă ca pisicile să aibă o dietă care conține cel puțin 35% proteină pentru a menține o sănătate optimă.

Deci, având în vedere acest lucru, este Produse alimentare uscate de pisică sau alimente de pisică umedă cel mai probabil să satisfacă nevoile nutriționale ale pisicii tale? Și ce alte aspecte trebuie să luați în considerare atunci când alegeți între alimentele umede și uscate?

În legătură cu o postare: Cel mai bun castron de apă pentru pisici

Beneficiile alimentelor uscate de pisică

Confort și cost sunt două dintre principalele motive pe care proprietarii aleg adesea alimente uscate de pisică uscată. Mâncarea uscată durează mai mult și poate fi lăsată în jos toată ziua pentru pisici să se ridice la fel ca ei aleg. Îngrijirea ar trebui luată cu această abordare a hrănirii, deoarece poate încuraja obezitate. Cantitatea de alimente oferite ar trebui să fie raționalizată în același mod ca și cum ați fi alimente umede.

Alimentele uscate încurajează, de asemenea, mestecarea și încetinește digestia, ceea ce poate fi de ajutor dacă pisica dvs. are probleme digestive. Cu toate acestea, în ciuda credinței populare, consumul uscat Kibble nu îmbunătățește sănătatea dentară la pisici. De fapt, ar putea face chestiuni mai rele, lăsând un reziduu de carbohidrați care încurajează tartrul și placa să crească.

Dacă pisica ta se află într-o dietă cu alimente uscate, atunci este probabil ca ei să obțină mai puțin din substanțele nutritive de care au nevoie decât ar face din alimente umede. Unul dintre motivele pentru aceasta se datorează faptului că mâncarea uscată prin însăși natura ei conține mai multe materiale de umplutură. Acest lucru este parțial datorită procesului de fabricare a kibbilului.

Alimentele de calitate scăzută pot avea un conținut de umplutură și mai mare, ceea ce înseamnă că pisica dvs. ingestiază un conținut ridicat de carbohidrați decât au nevoie. În sălbăticie, o dietă a pisicii este puțin probabil să conțină mai mult de 5% carbohidrați. Alimentele cu grad scăzut pot duce, de asemenea, la diabetul de feline, oferind astfel un aliment care întâlnește Aafco Standardul este vital.

O altă problemă potențială cu o dietă cu alimente uscate numai este deshidratarea. Alimentele de pisică uscată pot conține până la 10% umiditate. Pradă consumată în sălbăticie este de aproximativ 70% apă, deci dacă pisica ta se află într-o dietă uscată, o cantitate suficientă de apă potabilă proaspătă este o necesitate. Dacă este cronică deshidratare se pune în ea poate crea probleme de sănătate, inclusiv insuficiență renală cronică.

Beneficiile alimentelor de pisică umedă

Având în vedere că există atât de multe probleme potențiale cu alimente uscate, înseamnă că acest produs alimentar umed este răspunsul? Deshidratarea este mult mai puțin probabilă cu alimentele umede, deoarece conține o medie de 78% apă. Acesta este un beneficiu clar pentru pisica ta și o îngrijorare mai puțin pentru tine. Cu toate acestea, ar trebui să vă asigurați că au acces la apă potabilă proaspătă.

Orice alte beneficii depind de calitatea alimentelor care sunt oferite. Pentru ca pisica ta să beneficieze de alimente umede, trebuie să aibă o sursă de proteine ​​de animale ca ingredient superior. Nu trebuie să nu conțină gluten pentru a reduce riscul de probleme digestive și, în mod ideal, nu trebuie să conțină produse secundare, deoarece acestea sunt puțin mai mult decât umplutura.

În legătură cu o postare: Cele mai bune fântâni de apă pisică

produse alimentare uscate și umede

Lowdown - Care sunt alimentele?

Deși există multe beneficii pentru o dietă umedă pe una uscată, toate aceste beneficii depind de furnizarea de alimente de înaltă calitate. Un aliment umed de calitate scăzută oferă mai puțin substanțe nutritive că pisica dvs. are nevoie de un aliment uscat de înaltă calitate. Desigur, trebuie, de asemenea, să luați în considerare preferințele pisicilor. Unele pisici preferă alimente uscate, în timp ce altele mănâncă numai alimente umede. Dacă pisica dvs. preferă alimente uscate, dar sunteți preocupat de nivelul nutrienților pe care îl primesc, apoi amestecați o alimentație umedă de înaltă calitate cu uscarea lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Uscat vs alimente umede pentru pisici: care este mai bine?