Cum să vă spălați dinții pisicilor în mod corespunzător?

Cum să vă spălați dinții pisicilor în mod corespunzător?

Ca oameni, ne periam dintii cel puțin o dată pe zi, de obicei după ce ne ridicăm. Mulți dintre noi perie înainte de a merge la culcare, de asemenea. Unii dintre noi chiar perie de câteva ori pe zi. Toate acestea se fac cu intenția de a păstra dinții curat și fără germeni.

Ca și oamenii, dinții pisicilor trebuie, de asemenea, să fie periat în mod regulat. De fapt, îngrijirea dentară este la fel de importantă pentru pisici ca ființe umane pentru a se asigura că trăiesc o viață lungă și sănătoasă.

Iată câteva întrebări despre spălarea dinților pisicilor pe care sperăm că vă vor ajuta să mențineți o igienă dentară bună și orală pentru pisica voastră.

Cat Dental Care

Ce ar trebui să folosiți pentru a vă peria dinții pisicilor?

Înainte de a începe o rutină de periere pentru pisica ta, asigurați-vă că aveți următoarele lucruri gata.

  • Peruta de dinți de pisică

Ca și oamenii, pisicile au nevoie, de asemenea, o periuță de dinți de bună calitate și o pastă de dinți. Dar, deoarece formarea dinților este mult diferită de oameni, periuța de dinți pe care o folosim nu va funcționa pentru ei. În schimb, cumpărați a Peruta de dinți de pisică, de preferință cu peri moale, deci nu rănește gingiile pisicii în timp ce peria ta.

  • Pastă de dinți de pisică

În afară de periuța de dinți, folosiți o pastă de dinți de pisică realizată dintr-un brand reputat. Din nou, nu folosiți niciodată pasta de dinți pe care o folosim pentru pisici, deoarece machiajul lor oral este foarte diferit de al nostru. Ei au nevoie de o pastă de dinți specializată care să elimine toate germenii și bacteriile care se formează în gura lor. De fapt, pasta de dinți își va curăța cu atenție dinții și va împiedica mai târziu problemele dentare. De asemenea, poate lupta cu mulți germeni care cauzează acumularea plăcii și alte afecțiuni care ar putea proveni din igiena slabă orală.

Cea mai bună parte despre aceste tipuri de dinți specializate este aromatizată în arome prietenoase feline cum ar fi păsările de curte. În acest fel, rezistența de la pisica dvs. pentru rutina de periere va fi foarte redusă. De fapt, pisica ta se poate bucura de aceste arome și chiar va aștepta cu nerăbdare.

Indiferent ce faceți, faceți-o un punct pentru a evita pasta de dinți umană, soda de copt sau sare ca înlocuitor pentru pasta de dinți de pisică, deoarece toate acestea ar putea dăuna pisicii dvs. dacă este înghițită. Dacă ați terminat vreodată, pur și simplu săriți periajul, deoarece aceasta este o alternativă mai bună decât utilizarea altceva.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pastă de dinți de pisică

Poți să o faci acasă?

Da, poți să o faci acasă. Nu trebuie să-ți iei pisica la clinica animală de fiecare dată când vrei să-și speli dinții. Cu periuța de dinți dreaptă și pasta de dinți, vă puteți curăța dinții pisicilor acasă.

Pisicile de îngrijire dentară

Sfaturi și trucuri

Iată câteva sfaturi pentru a urmări în timp ce vă spălați dinții pisicilor acasă.

  • Găsiți un loc confortabil pentru pisica dvs. să stea în timpul rutinei de periere. Poate fi poala ta, lângă un robinet sau aproape orice alt loc în care pisica ta se simte cea mai confortabilă.
  • Dați-vă pisicii un eșantion mic de pastă de dinți, astfel încât să poată procesa aroma și în cele din urmă se obișnuiește cu ea.
  • Stick la aceeași aromă timp de câteva luni sau până când pisica dvs. se simte confortabilă cu rutina de periere. Schimbările frecvente ale aromelor pot să nu fie atât de acceptabile pentru felina dvs., mai ales când începeți doar.
  • Ridicați ușor buza pisicii dvs., astfel încât dinții și gingiile sunt expuși. Acest lucru vă va face mai ușor să vă spălați.
  • Utilizați lovituri delicate pentru a vă asigura că nu vă rănește pisica. Începeți cu dinții din față înainte de a vă deplasa la cele din spatele celor. Cel mai bine folosiți o mișcare circulară pentru periaj, deoarece acest lucru poate aduce germenii și bacteriile ascunse și în crevii dinților.
  • Curățați bine partea exterioară a dinților, deoarece majoritatea animalelor de companie nu vă vor permite să ajungeți la dinții din spate, dacă, desigur, animalul dvs. de companie se bucură temeinic de acest proces!
  • Țineți cont de faptul că dinții superiori din spate, în special molarii și caninele trebuie să fie curățate în mod regulat, deoarece tartrul ar putea să-l construiască repede. Deci, cajol sau recompensa pisica ta, dar asigurati-va ca curatati aceste dinti.
  • Fii răbdător și blând, mai ales primele de câteva ori, deoarece pisica ta este sigur de a rezista pentru acest proces de periere. În general, animalele nu sunt deschise la schimbări în rutina lor și le vor rezista din greu. Multe dintre acestea se datorează frica de necunoscut. Deci, dacă pisica ta este încăpățânată și nu vă permite să spălați primele câteva ori, înțelegeți teama care este în mintea ei. De-a lungul timpului, pisica dvs. va încălzi cu siguranță această rutină.

Cât de frecvent ar trebui să vă periați dinții pisicilor?

Ar trebui să vă periați dinții pisicilor cât mai frecvent posibil. În mod ideal, în fiecare zi, deoarece tartrul tinde să se formeze pe ele la fel ca oamenii.

Care a spus că pisica ta o poate rezista și nu poate coopera în toate zilele. Într-un astfel de caz, vizează cel puțin câteva zile pe săptămână, dacă nu zilnic.

Ar trebui să vă curățați dinții dinții pisicilor?

În mod ideal, ar trebui să vă luați pisica la clinica animală pentru ao curăța de profesioniști, cel puțin o dată pe an. Aceste sesiuni de curățare oferă, de asemenea, stomatologi veterinari o șansă de a privi dinții pisicii dvs. și sănătatea sa dentară generală. Acest lucru este important deoarece unele boli cum ar fi gingivita pot duce la eșecul organului și eventuala moarte, mai ales dacă sunt lăsate netratate.

Pentru a evita aceste complicații, trebuie să vă curățați dinții dinții pisicilor. Acest lucru vă poate stabili din nou din punct de vedere financiar, deoarece majoritatea politicilor de asigurare pentru animale de companie nu acoperă igiena dentară. Cu toate acestea, este important, chiar dacă vă curățați dinții pisicilor în fiecare zi. Amintiți-vă, nu veți putea niciodată să faceți o slujbă profundă și profesională și acest lucru înseamnă că costul merită sănătatea pisicii dvs.

Pe scurt, curățați dinții pisicilor, în mod ideal în fiecare zi, cu o periuță de dinți de dinți de pisică de cea mai bună calitate. Fii blând și amabil și înțelegi temerile pisicii tale. Permiteți-i să se obișnuiască cu această rutină și, în curând, va fi un timp de legare pe care atât tu, cât și pisica ta vor aștepta cu nerăbdare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă spălați dinții pisicilor în mod corespunzător?