Diaree în pisoi: cauze, simptome și tratament

Gray Tabby Kitten într-o cutie de gunoi cu fundal alb

Kittens, La fel ca și alte animale de companie, poate dezvolta deranjat gastrointestinal din când în când, ceea ce poate duce la scaune libere. Dar, uneori, diareea este o indicație a unei probleme fundamentale mai grave, iar pisoiul dvs. depinde de tine pentru ao ajuta.

Cauze

Există multe motive pentru care un pisoi poate dezvolta diaree, iar unele sunt mai frecvente decât altele. Dar, indiferent de motivul pentru diaree, nu ar trebui să fie ignorat niciodată dacă durează mai mult de câteva zile.

  • Modificări dietetice: Orice schimbare a alimentelor, fie că este principala dietă, tratează, un medicament, un supliment nutrițional sau o jucărie comestibilă, poate provoca un pisoi pentru a obține diaree, dar este de obicei doar temporar. Odată ce corpul său se adaptează la noul articol, diareea se oprește de obicei după câteva zile de a mânca noul produs alimentar. Dacă furnizați în mod regulat alimente diferite, tratează etc. Apoi, diareea poate apărea și în mod regulat, în special într-un pisoi cu un tract gastrointestinal sensibil. Dacă pisoiul tău a mâncat ceva, ei nu ar trebui să mănânce, cum ar fi mâncarea câinelui sau oameni alimente care a căzut pe podea, aceasta este încă o schimbare în dieta și dialhea ar putea rezulta.
  • Medicatie Efecte secundare: Deși uneori necesară, produsele farmaceutice, cum ar fi antibioticele și medicamentele de durere, au adesea efecte secundare. Diareea este, din păcate, un efect secundar comun al mai multor medicamente și medicul veterinar trebuie contactat dacă credeți că animalul dvs. se confruntă cu scaune libere sau orice alt efect negativ potențial al unui medicament.
  • Paraziți intestinali: Mai des menționate ca viermi, paraziți intestinali fac casele lor în tractele intestinale ale pisicilor și altor animale. Uneori ei și / sau ouăle lor vor ieși din corp în fecale, dar alte timpuri testele speciale vor trebui să fie efectuate de către medicul veterinar pentru a diagnostica și a trata eficient o infestare. Paraziții intestinali provoacă adesea diaree în pisoi, deoarece acestea perturbe și irită căptușeala intestinală.
  • Stresul de mediu: La fel ca oamenii, pisoiul pot fi stresați în viață. Când un pisoiul este adus într-o casă nouă Sau este înspăimântată de ceva în mediul său ca un câine sau un copil, poate dezvolta diaree ca parte a răspunsului corpului "luptei sau zborului".
  • Toxicitate: Pisicii sunt curioși și tind să mănânce și să mestece lucruri pe care nu ar trebui să le. Uneori aceste elemente care consumă pisici sunt, din păcate, toxice și pot provoca o varietate de simptome, inclusiv diaree. Expunerea chimică, chiar și unele destinate uciderii puricilor și căpușelor pot fi toxice pentru pisici și, de asemenea, provoacă diaree.
  • Tulburări și boli digestive: O varietate de boli și probleme cu tractul digestiv, inclusiv problemele de absorbție, nivelurile scăzute de vitamine și multe altele, pot provoca diaree.

Simptome

Diareea prin definiție este frecventă și scaun lichid. Diareea va provoca un pisoi să devină sever deshidratat datorită pierderii fluidului în scaunul său și, prin urmare, determină să fie slabi.

Avertizare

Deshidratarea, dacă este lăsată netratată, poate provoca moartea.

Unii pisoi nu pot Fă-o în cutia de gunoi și au accidente atunci când au diaree. Ele pot, de asemenea, să obțină labele murdare dacă au pas în diaree sau au diaree blocată pe cozile și capetele din spate.

Prevenirea

Există câteva modalități simple pe care le puteți ajuta la prevenirea diareei într-un pisoi.

  • Efectuați modificări graduale de alimente: A te asigura Orice alimente se schimbă care sunt făcute se fac încet, amestecând mâncarea veche și nouă împreună. Încet adăugați mai multe dintre noile alimente pe parcursul unei săptămâni până când pisoiul dvs. se adaptează la schimbare.
  • Utilizați probiotice: Când un pisoi este pe antibiotice, medicamentul nu numai că ucide bacteriile rele, ci și a distruge, de asemenea, unele dintre bacteriile bune din sistemul său. Adresați-vă medicului veterinar să vă dați probioticele de pisoi dacă trebuie să fie pe medicamente pentru o boală pentru a ajuta la susținerea tractului său intestinal.
  • Obțineți ecrane fecale de rutină: Pisicile și pisicile adulte pot obține paraziți intestinali Dacă acestea sunt expuse la un alt animal sau afară. Prin obținerea poopului pisicilor dvs. verificat pentru viermi cel puțin o dată pe an, puteți ajuta la prevenirea diareei dintr-o infestare.
  • Utilizați prevenirea parazitului: Paraziți ca Fleas, viermi și căpușe nu numai că permit boli la pisici, dar pot, de asemenea, să sublinieze pisicile din cauza disconforturilor pe care le provoacă. Mulți preventori lunari vor ajuta la controlul sau împiedicarea acestor paraziți să sublinieze pisoiul dvs. și, prin urmare, ajută la prevenirea diareei.
  • Utilizați feromoni: Stresul de mediu poate fi inevitabil uneori, dar vă puteți ajuta să vă mențineți pisicul calm prin utilizarea feromonilor în casa sa. Acestea vă vor ajuta să vă calma pisoiul și să o facă mai puțin probabil pentru a dezvolta diaree de la stresul schimbărilor gospodăriei.

Tratament

În funcție de cauza diareei, este posibil să fie nevoie să solicitați o atenție veterinară să o tratați. Dacă au apărut schimbări dietetice, diareea poate rezolva fără medicamente odată ce pisoiul se ajustează la noua alimente sau este întreruptă. Dar dacă paraziți sau boli provoacă diaree sau dacă durează mai mult de două până la trei zile, trebuie să aveți Veterinarul Vedeți pisoiul dvs. Medicamentele anti-diaree care sunt sigure pentru pisici pot fi prescrise sau veterinarul dvs. poate recomanda creșterea fibrei în dieta pisicilor. Uneori, administrarea fluidului printr-un IV sau sub piele trebuie să fie dată dacă pisoiul dvs. a devenit deshidratat sau este expus riscului de deshidratare.

Tratarea constipației în pisoi

Urmăriți acum: cum să știți dacă pisica dvs. este bolnavă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree în pisoi: cauze, simptome și tratament