Cât de des se poopeste pisicile?

"Cât de des ar trebui să meargă pisica mea"?"De câte ori o zi este normală pentru un pisoi să se potrivească?" Deși nu este plin de farmec, acestea sunt întrebări valide pe care fiecare proprietar al pisicilor sa întrebat la un moment dat sau altul. Potrivit Colegiului Universitar din Cornell din medicina veterinară, pisicile sănătoase se potrivesc de una până la trei ori pe zi. Cu toate acestea, frecvența exactă cu care pisicile și pisoii se vor mișca intestinul depinde de diferiți factori, inclusiv de dieta, vârsta și stilul de viață, problemele de sănătate, cât de relaxate se simt și așa mai departe. Pe scurt, depinde. Dar asta nu-ți spune prea mult despre numărul de timp de câte ori animalul tău ar trebui să "meargă" pe zi, o face? Probabil că nu, dar, sperăm, acest articol cuprinzător despre mișcarea intestinului sănătoasă a pisicii va fi.

Cat Poop: Ce este normal?

Înainte de a vorbi despre factorii specifici care vă pot face pisicile să meargă la toaletă mai puțin sau mai des, este important să acoperim elementele de bază. Regula generală a degetului mare este că o pisică ar trebui să treacă o mișcare intestinală cel puțin o dată pe zi. La fel de important, acel scaun ar trebui să fie de formă și culoare specifică: în mod ideal, perfect format, nu prea tare și nu prea moale, cu culoare maro normală. Un alt lucru important de întrebat este cât de greu sau ușor este pentru pisica ta să meargă de fapt la defecare. Kitty nu ar trebui să se strecoare sau să mănânce în timp ce se poopește, deoarece ar trebui să poată trece scaunul fără disconfort sau durere.

Deci, pentru a rezuma, o pisică sănătoasă ar trebui:

  • Poop cel puțin o dată pe zi
  • Treceți o mișcare intestinală în mod normal, fără efort
  • Scaunul lor va fi bine format, maro în culoare
  • De asemenea, nu va fi prea tare sau prea moale și normal în miros.

Pisica drăguță în cutia de gunoi din plastic

Când ar trebui să vă faceți griji?

Deși nu există nici o regulă dură de câte ori pe zi ar trebui să meargă o pisică, de una până la trei ori pe zi este considerată normală. Dacă kitty-ul dvs. merge în numărul normal al intervalului, dar încă mai suspectați că ceva este greșit, o întrebare bună de a vă întreba este cât de mult mișcările de intestin ale animalului dvs. de companie diferă de mișcările lor normale de intestin.

De exemplu, dacă pisica ta se potrivește în mod normal o dată pe zi, iar scaunul lor este ferm și normal în culoare și miros, și apoi începe să poată fi de trei ori pe zi, cu scaune fiind moi și mușchi, ceva poate fi greșit. În acest caz, este foarte probabil ca Kitty să sufere de diaree. Pe de altă parte, dacă animalul dvs. de companie începe să se potrivească în fiecare zi și scaunul lor devine greu și mic, este mai mult decât probabil că suferă de constipație.

Diaree

O pisică cu diaree se luptă cu trecerea anormal de frecventă a scaunelor care sunt apoase sau foarte moi, adesea stranii colorate (galben sau chiar gri) și mirositoare. Deși diareea este, de obicei, o condiție de scurtă durată, poate fi una gravă, mai ales dacă pisica în cauză merge la toaletă de prea multe ori pe zi (unele pisici merg peste patru!) dar nu mănâncă sau nu bea apă. De obicei, diareea este cauzată de a Schimbarea dietei, Deși poate fi asociată cu tractul gastrointestinal și rezultatul unei tulburări inflamatorii, infecțioase sau neoplazice. În orice caz, dacă starea persistă mai mult de două zile, este esențial să discutați cu un veterinar.

Cauze comune ale lui pisica diaree include:

  • O schimbare în dieta normală / sensibilitățile alimentare sau alergiile la noua dietă
  • Boala intestinală inflamatorie
  • Infecții virale sau bacteriene
  • Paraziți intestinali
  • Colita
  • Boli metabolice, cum ar fi boala pancreasului sau dezechilibrul tiroidian
  • Medicamente sau toxine

Din fericire, majoritatea cazurilor de diaree la pisici pot fi tratate cu o simplă schimbare în dietă. Cele mai bune alimente de pisică pentru constipație sunt alimentele care sunt mai mari în fibre decât de obicei, sau, alternativ, multă blândă decât de obicei. Pentru a ajuta pisica ta să facă față acestei condiții cât mai eficient posibil, este vital să le hrăniți o dietă uscată care nu irită stomacul. În practică, aceasta înseamnă evitarea alimentelor pe care le cunoașteți ca pisica dvs. reacționează prost la (i.E. Unele pisici sunt sensibile la boabe, alții la pui ...) și lipind de cei pe care în mod normal le place și o fac bine. Poate fi, de asemenea, o idee bună de a oferi fibre și suplimente probiotice.

În legătură cu o postare: Cele mai bune probiotice pentru pisica ta

În timp ce majoritatea cazurilor de diaree sunt inofensive, durează o zi sau două, unele cazuri reprezintă un simptom al unei probleme de sănătate mai grave. De exemplu, dacă starea este recurentă, este posibil ca acesta să fie asociat cu o altă problemă de sănătate, cum ar fi glanda tiroidă hiperactivă, o anomalie neurologică, o anomalie a sistemului imunitar, o boală renală sau hepatică sau orice fel de infecție virală. În cele din urmă, ar putea fi, de asemenea, un simptom al limfomului, care este o tumoare a ganglionilor limfatici. Deci, dacă pisicile tale suferă de diaree pentru mai mult de una până la două zile sau dacă starea continuă să se întoarcă din când în când, este imperativ să vorbim cu medicul veterinar pentru a exclude orice probleme grave de sănătate.

Constipație

Constipația este definită ca incapacitatea de a goli în mod obișnuit și ușor de intestinul. Deci, dacă pisica dvs. se luptă cu oricare incapacitate să se potrivească în mod regulat (amintiți-vă, cel puțin o dată pe zi) sau o încercare dureroasă în timp ce încercați să produceți ceva pentru cutia de gunoi, este mai mult decât probabil că suferă de constipație. Acum, constipația este destul de naturală pentru majoritatea pisicilor - din cand in cand. Problema apare dacă starea durează prea mult timp sau apare prea frecvent.

Dar ceea ce este prea lung sau prea des atunci când vine vorba de constipație? Experții sunt de acord că pisicile sănătoase merg la toaletă de una până la trei ori pe zi, în funcție de vârsta pisicii (pisoiul merg mai des, pisicile mai mari mai puține ori pe zi), precum și dieta, deci dacă animalul dvs. de companie nu pare să-și viziteze Cutie de gunoi pentru mai mult de o zi, aveți de-a face cu constipație. Acestea fiind spuse, chiar dacă pisicile tale reușește să producă scaun o dată pe zi, dar acel scaun pare să fie foarte uscat și mic, plus tulpinile și strigăle de animale în timpul cutiei de gunoi, este încă constipație cu care vă ocupați.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse alimentare pentru constipație

Cauzele comune ale constipației CAT includ:

  • O schimbare în dieta lor normală
  • Dieta prea mică în fibre și probiotice
  • Deshidratare
  • Leziuni traumatice
  • Infecţie
  • Subiacente anomalie metabolică
  • Tumori intestinale
  • Reacția adversă la medicamente

De obicei, pisicile se vor lupta cu constipație din cauza unor motive simple, cum ar fi o schimbare a dietei lor normale (cum ar fi brusc trecerea la alimente bogate în proteine, sau alimente fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi; practic orice este în afara obișnuit pentru pisica ta ). Adesea, lipsa de acces la apa potabilă este de vina. Din nefericire, majoritatea pisicilor sunt foarte pretențioși și finători finici și băutori, deci chiar dacă lor castron de apă este chiar în fața lor toată ziua, dacă nu este proaspătă și rece, ei nu pot bea.

Ați putea dori, de asemenea: Fântâna de apă de pisică

Deci, cum ar trebui să vă ocupați de această condiție? În general, este o idee bună să introduceți alimente cu fibre bogate în dieta pisicii dvs., cel puțin din când în când, precum și formulele de alimente umede cât mai mult posibil. Aceasta este o modalitate excelentă de a preveni constipația în primul rând, dar poate, de asemenea, să vă ajute dacă animalul dvs. de companie pare să se lupte cu concursuri frecvente de constipație. Acestea fiind spuse, dacă starea durează mai mult de două zile sau apare foarte frecvent, ar trebui să discutați cu medicul veterinar pentru a exclude alte probleme de sănătate mai grave. Ar trebui să fiți în mod special preocupat dacă dvs pisica plânge în durere în timp ce încearcă să defecteze sau dacă vedeți sânge în scaunul lor.

Citul drăguț gri

Linia de jos

Pisicile sunt creaturi sensibile și diferite lucruri mici pot afecta comportamentul lor, precum și sănătatea lor. Cele mai multe vor defeca cel puțin o dată pe zi, deși multe feline sănătoase merg de două până la trei ori pe zi. Fie că Kitty vă vizitează cutia de gunoi o dată sau de trei ori pe zi, este important să producă scaune ferme care sunt normale în culoare și miros. De asemenea, este important să fie capabili să defecteze cu ușurință; Orice tentare este un semn ceva nu este corect cu sănătatea lor gastrointestinală sau digestivă.

Acestea fiind spuse, toate pisicile sunt diferite. Unele dintre lucrurile care pot afecta mișcările intestinale ale animalului dvs. sunt:

  • Vârsta lor: Kittens Poop de mai multe ori pe zi, în timp ce seniorii merg de obicei doar o dată pe zi. Adulți, pisicile sănătoase tind să defecteze una, două sau uneori de trei ori pe zi.
  • Dieta lor: În timp ce unele feline nu au probleme care mănâncă proteine ​​super-bogate și alimente cu fibre reduse, multe pisici fac. Fibrele sunt importante pentru sănătatea digestivă a pisicii, în special pentru pisicile interioare care nu au acces la plante și ierburi, în mod normal, ar mânca în afara.
  • Nivelul activității lor: Pisicile fizice active vor avea o mai bună sănătate în general, inclusiv sănătatea gastrointestinală și digestivă. Animalele sedentare, pe de altă parte, vor avea de obicei o sănătate mai slabă și nu vor avea o mișcare intestinală cât de des și la fel de ușor ca pisicile active.
  • Nivelul lor de stres: Ca oamenii, felinele pot fi stresate din diferite lucruri, inclusiv mediul lor și oamenii și animalele care le înconjoară. Unele pisici nu se înțeleg frumos cu alte animale de companie (mai ales dacă au fost singurul dvs. animal de companie și deodată trebuie să se ocupe de unul sau mai multe alte animale) și se pot simți stresate / nervoase / frică dacă forțate să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în jurul altor pisici și câini. Alte Pisicile se pot simți singuri, unii vor fi nervoși din cauza oaspeților frecvenți, sau pentru că ați mutat, și-ați schimbat rutina și așa mai departe. Oricare ar fi cauza (și în mod clar, pot fi multe), dacă pisicile tale se simte stresate, ei nu pot fi în măsură să deservească în mod normal.

Cel mai bun mod de a împiedica problemele de tractare a pisicilor și de digestie și de a vă ajuta pe animalele de companie "Go" în mod regulat și ușor, este să le hrăniți calitatea, o dietă sănătoasă și să vă asigurați că au întotdeauna acces la apă proaspătă și curată. Este, de asemenea, important să vă asigurați că sunt activi fizic și au o mulțime de timpi - în fiecare zi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât de des se poopeste pisicile?