Infecții ale tractului urinar în pisici

Suprafața deasupra capului de pisică de siliciu într-o cutie cu o pisică care se uită la ea

Infecțiile tractului urinar sunt doar unul dintre tipurile de probleme ale tractului urinar care pot afecta pisicile. Infecțiile provoacă o varietate de simptome pe care proprietarii de pisici ar trebui să le învețe să recunoască pentru a-și obține pisica ajutorul necesar și pentru a preveni apariția unor probleme mai mari.

Ce sunt infecțiile tractului urinar la pisici?

Infecțiile tractului urinar (UTI) apar atunci când bacteriile intră în vezică, crește și reproduce. Acest lucru are ca rezultat o infecție deoarece urina este în mod normal sterilă în interiorul vezicii urinare. Pisicile nu primesc infecții ale tractului urinar de câte ori fac alte probleme urinare, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă niciodată.

Semne de infecții ale tractului urinar la pisici

  • Tensionare de urinare
  • Plângând sau plângând când urinează
  • Urinând sângele
  • Urinând în afara casetei de gunoi
  • Lins la deschiderea la tractul urinar
  • Creșterea frecvenței urinărilor

Pisicile care au infecții ale tractului urinar sunt susceptibile de a fi incomode atunci când urină. Acest disconfort sau durere poate uneori să le provoace să plângă sau să plângă, precum și o tulpină în timp ce în cutia de gunoi încercând să urineze. O pisică cu o infecție a tractului urinar poate, de asemenea, să-și lingă la organele genitale într-o încercare de a ușura disconfortul și de a încerca să urineze mai des decât de obicei. Unele pisici cu infecții ale tractului urinar vor avea, de asemenea, sânge în urină și acest lucru poate fi văzut în cutia de gunoi sau pe teren unde pisica stătea.

În cele din urmă, multe pisici cu probleme urinare, inclusiv infecții ale tractului urinar, vor urinați în afara cutiilor lor de gunoi. Acest lucru poate însemna urinarea directă lângă cutia de gunoi sau undeva complet din obișnuit. Acest lucru se face în încercarea de a comunica cu proprietarul că ceva nu este corect. Dar dacă un proprietar de pisici utilizează special Culoare-schimbarea gelului de siliciu pisică, Acestea pot fi avertizate unei infecții ale tractului urinar înainte de simptome nedorite, cum ar fi acest lucru, chiar dezvoltă.

Cauze ale UTI în pisici

Bacteriile cauzează infecții ale tractului urinar atunci când intră într-o vezică a pisicii. În mod obișnuit, bacteriile intră într-o vezică printr-o uretra a pisicii, care este urina de calea preia din vezică pentru a ieși din corp. Odată ce în vezică, bacteriile cresc și reproduc pentru a crea mai multe bacterii și infiltrează acest spațiu steril. Lucruri simple ca o cutie murdară de gunoi, pat murdar sau un mediu murdar general pe care o pisică petrece timp poate permite ca bacteriile să intre într-o uretra și să provoace o infecție a tractului urinar.

Diagnosticarea UTI în pisici

Dacă un proprietar de pisică observă simptome ale unei infecții ale tractului urinar în pisica lor, ar trebui să programeze o vizită cu medicul veterinar de pisică. O probă de urină va trebui să fie colectată fie de către proprietarul la domiciliu cu utilizarea de gunoi speciale, neabsorbante, fie de către medicul veterinar. Medicul veterinar poate păstra temporar pisica în spitalul animal până când se atrage pe cont propriu în unele gunoi neabsorbble sau urina poate fi obținută prin cistocenteză. CysCenentesis este o tehnică rapidă și non-invazivă pentru a obține o probă de urină prin utilizarea unui ac și a seringii. Unii medici veterinari prefera obtinerea de urina de cistocenteza în timp ce alții preferă să permită o pisica să ofere un eșantion natural.

Odată ce urina se obține o analiză de urinare va fi efectuată. Acest tip de test verifică urina pentru bacterii, cristale, de sânge, paraziți, valori anormale ale pH-ului, anormale niveluri de gravitate specifice, glucoză, și alte lucruri pentru a ajuta medicul veterinar în a face un diagnostic. În cazul în care bacteriile este prezentă în sumar de urina o infecție a tractului urinar este diagnosticata. Uneori, o cultură de urină trebuie să fie, de asemenea, efectuate pentru a vedea exact ce tip de bacterie este în infecție, în scopul de a alege un anumit antibiotic.

Tratamentul UTI în pisici

Antibioticele vor fi prescrise pentru a ucide bacteriile din vezică și simptomatic, tratamentul poate fi, de asemenea, necesară pentru a ușura o cat`s simptome. Aceasta include, de obicei, dureri și medicamente antiinflamatorii. Probioticele pot fi, de asemenea, recomandat pentru a compensa efectele negative ale antibioticelor.

Cum de a preveni UTI în pisici

Cel mai bun mod de a preveni infecțiile tractului urinar la care apar într-o pisica este de a asigura deschiderea tractului urinar este menținută curată, în orice moment. Curățarea cutiei regulate iar spălarea paturilor de pisici va ajuta la această sarcină. pisicile supraponderale pot avea probleme de curățare ei înșiși și ar putea avea nevoie de ajutor păstrarea deschiderile lor tractului urinar cu o cârpă umedă sau ștergeți. Aportul adecvat de apă va ajuta, de asemenea, spălați în mod regulat vezica.

Alte tipuri de probleme ale tractului urinar la pisici

UTI nu sunt singurul tip de probleme ale tractului urinar în pisici. Mai frecvent, pisicile dezvoltă inflamație sau pietre.

  • Cristale de urină - Cristale poate fi problematică, deoarece acestea pot dezvolta in suparatoare calculi urinari. Există mai multe tipuri diferite de cristale de urină.
  • Pietrele vezicii urinare - tipuri diferite multiple de calculi urinari (calculi) există și, uneori, bacterii contribuie la formarea lor. pietre mici pot provoca o pisica să fie obstrucționat și în imposibilitatea de a urina, care este motivul pentru care sunt viața în pericol.
  • Inflamația tractului urinar - De asemenea, mentionat ca cistita, inflamația poate fi periculos într-o pisică. Uretra poate umfla si provoca o pisica pentru a fi în imposibilitatea de a urina, care poate fi fatala.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții ale tractului urinar în pisici