Diaree în ferme

Ferretul timp de 5 luni se află pe podea lângă cușcă

Ferrets, La fel ca și alte animale de companie, sunt, din păcate, predispuse la mai multe afecțiuni, iar diareea este una obișnuită. Diarrheea în firme poate fi o problemă serioasă, deoarece poate provoca deshidratarea, dar uneori este temporară și pur și simplu rezultatul indiscreției dietetice. Știind mai multe despre cauzele diareei în dihori, veți putea să o împiedicați și să păstrați ambele Ferretul tău și oricine curăță cutia de gunoi mai fericită.

Cauzele diareei în firme

Diareea este definită ca o formă lichidă de scaun frecventă. Există o varietate de motive pentru care un difuzor poate dezvolta diaree și nu numai că este o mizerie pentru a vă curăța (atât în ​​cutia de gunoi, cât și în caseta de gunoi pe Ferret), dar poate însemna că există o problemă mai mare cu dirajul tău. Diareea este adesea simptomul unei boli care afectează tractul intestinal, iar unele dintre aceste boli pot fi foarte grave.

Paraziți intestinali

Diagnosticarea diformului dvs. cu paraziți intestinali poate fi uneori dificilă, chiar și pentru medicul veterinar. Evaluările microscopice ale materiei fecale ale Ferretului pot dezvălui viermi, protozoare, ouăle parazite și alte forme de intruși intestinali. Acești paraziți problematici afectează adesea căptușeala intestinală a distriei dvs. și pot provoca diaree.

Coccidia este cel mai comun tip de parazit intestinal în dihor. Coccidia sunt protozene microscopice care sunt invizibile pentru ochiul liber. Acești paraziți se află într-un tractul intestinal al ferretului și provoacă diaree, precum și pierderea în greutate și alte simptome, dacă sunt lăsate netratate. Un diagnostic de coccidioză poate fi realizat de medicul veterinar care va avea nevoie de unul sau mai multe eșantioane fecale pentru a rula teste pentru a găsi acest parazit mic.

Dietetice

Dacă diservarea dvs. mănâncă o mâncare pe care nu o mănâncă în mod normal, atunci ei pot dezvolta diaree ca urmare a schimbării dietetice. Acest tip de diaree este de obicei de scurtă durată, dar poate fi în continuare în privința și murdaria. Ferretele pot găsi alimente pe teren, fură o altă mâncare de companie sau pur și simplu obțineți un nou tratament care poate provoca o diaree. Anumite alimente sunt, de asemenea, mai susceptibile de a provoca diaree în dihor. Alimentele care sunt bogate în grăsimi sau conțin o mulțime de ulei pot provoca scaune libere, spre deosebire de elementele alimentare care sunt ridicate în fibre sau blande.

Corpuri străine

Ori de câte ori un Ferret mănâncă un obiect pe care nu-l trebuie, acel element este apoi considerat un corp străin. Ferretele sunt cunoscute pentru a mesteca și înghiți obiectele mici din curiozitate. Obiecte mici de cauciuc și plastic, legături de păr, monede și chiar mingi de păr pot deveni corpuri străine. Dacă aceste elemente se blochează, ele pot provoca, de asemenea, o obstrucție într-un dihor, care este o chestiune foarte gravă. Diareea este un simptom comun al unui corp străin sau al obstrucției, deoarece aceste elemente perturbă un tract digestiv normal. Ferretele care au diaree datorate unui corp străin pot începe să vadă, să-și piardă apetitul și să devină letargic dacă corpul străin devine blocat sau emite toxine.

Cancer

Este un cuvânt pe care nimeni nu vrea să îl audă, dar, din păcate, cancerul este destul de comun în Ferretele PET. Limfom este un tip de cancer care poate provoca diaree, deoarece poate afecta tractul digestiv al unui diger, dar alte tipuri de cancer pot, de asemenea, să prezinte acest simptom.

Stres

La fel ca în multe alte specii, dacă un dihor este stresat, poate avea diaree. Acest lucru nu este neobișnuit în timpul unei vizite de VET, într-un transportator în timpul transportului sau după un dihor merge într-o casă nouă. Odată ce distria se relaxează, diareea de stres abordează, de obicei, astfel încât, dacă se întâmplă acest lucru, este o bună indicație că stresul a fost motivul pentru a începe scaunul liber.

Tratament

În funcție de motivul diareei, acesta se poate rezolva fără nici o intervenție, sau Ferretul dvs. poate avea nevoie de ajutor veterinar.

  • Medicamentele pot fi prescrise de medicul veterinar pentru a trata paraziți intestinali, pentru a reduce inflamația de la cancer sau pentru a ajuta pur și simplu să sprijine scaunul.
  • Dacă un corp străin provoacă diareea, elementul poate fi eliminat chirurgical dacă e emite toxine sau a rămas blocat în tractul digestiv al Ferretului.
  • Diareea indusă de dietetică și stres poate fi rezolvată, de obicei, oferind un aliment de bază de ferret, fără aditivi și oferindu-ți un pic timp să-ți recupereze.
  • Hidrația este foarte importantă dacă diileea dvs. are diaree. Unele didactice necesită fluide IV sau subcutanate din medicul veterinar, în timp ce altele se vor hidrata dacă apa proaspătă este prevăzută într-un castron.

Cum de a preveni diareea

Păstrarea ferretului sănătos este cheia prevenirii diareei:

  • Spălați-vă mâinile după manipularea ferreturilor care nu sunt ale dvs. și înainte de a vă ocupa de propriile didice.
  • Păstrați curentul dvs. de ferret asupra vaccinărilor.
  • Curățați cușca, vasele și mâncărurile și cos de gunoi in mod regulat.
  • Dacă trebuie să faceți modificări în dieta lui Ferret, faceți treptat treptat.
  • Asigurați-vă că oriunde dvs. are accesul dvs. a fost corect Ferred-protectie pentru a reduce probabilitatea unui organism străin ingerat.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa