Cum să observați și să tratați leptospiroza la pisici

Pisoi gri cu pisica gri adulti

Câinii au un vaccin de leptospiroză Disponibil pentru ei, dar din moment ce această boală nu este foarte frecventă în pisici, nu există o versiune felină a vaccinului. Acesta este motivul pentru care știind cum să vă protejați pisica de la lepto este cea mai bună modalitate de a reduce probabilitatea ca aceste bacterii să le infecteze. În plus, știind ce simptome cauzează vă poate ajuta să obțineți pisica dvs. Ajutorul de care are nevoie dacă se infectează.

Ce este Leptospiroza la pisici?

Leptospiroza, denumită în mod obișnuit lepto, este o infecție bacteriană a unuia sau a diferitelor tipuri de bacteriene leptospria. Poate apărea în oameni și câini precum și mai multe specii de animale, inclusiv pisici.

Ce cauzează leptospiroza la pisici?

La fel ca și alte specii, pisicile primesc cel mai frecvent leptospiroză din apa stagnantă care a fost contaminată de un alt animal infectat. Deoarece leptospiroza este trecută prin urină, dacă un animal sălbatic este infectat și urinează undeva că pisica ta vine în contact, ei pot să-l iau.

Simptomele de leptospiroză la pisici

Daune rinichi

  • Pierdere în greutate
  • Creșterea consumului de apă
  • Halitoză
  • Vărsături
  • Diaree
  • Modificări în starea de acoperire
  • Schimbări în urinare

O pisică nu poate arăta simptome de infecție cu leptospiroză imediat, dar se crede că boala renală cronică poate fi uneori din cauza unei infecții cu lepto nediagnosticate.

Rinichii sunt o parte a corpului în care trăiesc bacteriile Leptospira atunci când infectează o pisică. Tubulele renale din rinichi sunt adesea deteriorate. Pe măsură ce corpul construiește imunitate la Leptospira, cu care se infectează, bacteriile vor fi eliminate din organism peste tot, dar rinichii. Acesta este motivul pentru care rinichii par să sufere cele mai multe daune într-o pisică infectată.

Semnele comune ale problemelor renale la pisici includ excesiv pierdere în greutate, Respirația proastă, setea excesivă, vărsăturile, diareea, calitatea slabă a stratului, producția de urină crescută, urina diluată și Urinând în afara casetei de gunoi. Proprietarul mediu nu va observa aceste simptome până când pisica lor a pierdut suficientă greutate sau, evident, nu se simte bine. Atunci ei decid să-și aducă pisica în veterinar pentru o verificare.

Diagnosticarea leptospirozei la pisici

Deoarece nu este o boală comună la pisici, leptospiroza nu este testată în mod obișnuit pentru. Dar dacă o pisică prezintă simptome de boală renală, munca de sânge va fi rulată pentru a verifica creșterile la nivelurile enzimelor renale. Pentru a diagnostica o pisică cu leptospiroza, vor fi necesare teste specifice pentru a recunoaște anticorpii din sânge sau leptospira ADN-ul din sânge sau urină.

Tratarea leptospirozei la pisici

Dacă o pisică este diagnosticată cu leptospiroză, antibioticele precum doxiciclina vor fi prescrise pentru a ucide bacteriile. Doxiciclina poate avea efecte secundare grave, astfel încât nu este adesea prescrisă decât dacă este necesar, în special în pisicile care au și boală renală.

Dacă o pisică a fost diagnosticată și cu daune renale, va fi necesar un tratament suplimentar pentru a gestiona acea boală cronică, secundară. Administrarea fluidului fie sub piele, de IV, fie prin creșterea consumului de lichid la domiciliu este adesea recomandată. Diete speciale pentru a restricționa nivelurile de fosfor și proteine ​​și suplimente precum uleiul de pește pentru a îmbunătăți funcția renală și potasiul pentru a crește nivelurile minerale sunt adesea prescrise. Diverse medicamente pentru a trata varietatea de probleme pe care le poate provoca boala renală pot fi, de asemenea, discutate.

Veterinarul dvs. vă va monitoriza nivelurile de sânge ale enzimelor de rinichi ale pisicii dvs. cu o muncă regulată de sânge și munca dvs. va fi să administreze medicamentele și alte tratamente la pisica dvs.

Boala de rinichi este de mult timp, deoarece nu există nici un tratament pentru el. Scopul este de a încetini progresul, scăderea stresului care este plasat pe rinichi și minimalizați simptomele pentru a vă prelungi calitatea vieții pisicii.

Potențialul zoonotic al leptospirozei

Este foarte important ca proprietarul pisicii să-și amintească că leptospiroza este zoonotic. Aceasta înseamnă că pisica dvs. vă poate oferi această infecție dacă nu sunteți atent. Persoanele cu sisteme imune compromise sunt deosebit de susceptibile la contractarea leptospirozei și ar trebui să aibă prudență pentru a evita obținerea de urină în gură și ochi. Mănușile trebuie purtate atunci când curățați cutia de gunoi și orice alte locuri care conțin urină infectată.

Prevenirea leptospirozei în pisica ta

Din moment ce nu există vaccinare pentru lepto la pisici, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a le împiedica să-l primească este să-l păstrați în interior. Pisicile interioare sunt la un risc mult mai scăzut de a contracta multe vătămări și boli, inclusiv leptospiroza.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să observați și să tratați leptospiroza la pisici