Coccidia la pisici

Ginger pisică relaxantă

Coccidia nu poate fi vizibilă cu ochiul liber, dar asta nu înseamnă că nu poate provoca probleme în pisica ta. Acest parazit mic poate fi nedetectat în pisica ta, astfel încât este important să știți cum să vedeți dacă pisica dvs. este infectată și, dacă da, cum și când să o tratați.

Ce este Coccidia la pisici?

Coccidia este un protozoan care infectează tractul intestinal al pisicilor și alte specii și cauzează coccidiozele. Este un organism cu un singur celular și în timp ce nu este un vierme sau un ou, este încă un tip de intestin parazit. Există multe specii diferite de Coccidia, dar două specii de Coccidia sunt cele mai frecvente la pisici - Isospora Felis și Isospora Rivolta. Acești paraziți trăiesc în celulele intestinelor.

Toxoplasma și Cryptosporidium sunt, de asemenea, specii de coccidia, dar Isospora Specii sunt cele care sunt cel mai de obicei denumite Coccidia. Toxoplasma și Cryptosporidium sunt mult mai puțin frecvente decât regulate Isospora Coccidia este în pisici.

Semne de coccidia la pisici

Ca și alți paraziți intestinali, Coccidia afectează în mod obișnuit scaunul unei pisici infectate.

Semne de coccidia la pisici

  • Diaree
  • Plângând când defectează
  • Sensibil când este apăsată burta
  • Deshidratarea cu ochii scufundați și corutarea pielii
  • Vărsături
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie

Cele mai multe pisici care prezintă simptome ale unei infecții cu coccidia vor avea Diareea apoasă. Acesta este un simptom evident, dar multe probleme diferite și boli pot provoca scaune anormale. Dacă o infecție cu coccidia se înrăutățește, o pisică poate avea disconfort abdominal și plânge atunci când se defectează sau arată dispreț dacă este apăsată burta. Dacă diareea este lăsată netratată, deshidratare pot apărea rezultând la ochii scufundați și la corul pielii. Corderea pielii este cea mai evidentă peste lamele umărului când vă ridicați pielea pisică în sus și rămâne într-o formă de cort, în loc să se întoarcă înapoi pe corp. În cele din urmă, cu infecții severe, Coccidia poate provoca, de asemenea, vărsături. În Toxoplasma Infecții, pisicile pot arăta a lipsa poftei de mâncare și să fie letargic, dar ca pisicile cu infecții ale altor tipuri de coccidii, cele mai multe nu prezintă nici un simptom.

Cauzele Coccidia la pisici

Pentru ca o pisică să devină infectată cu Coccidia, trebuie să consume parazitul. Acest lucru este cel mai frecvent făcut atunci când o pisică ingeră un șoarece infectat sau o altă pisică. Când o pisică înghiți oochistul, care este forma imatură, infecțioasă a coccidia, pisica dezvoltă coccidioză.

Diagnosticarea Coccidia la pisici

Dacă pisica dvs. prezintă orice semne de coccidioză, medicul veterinar va verifica fecalele pisicii dvs. sub microscop pentru a căuta Oocyști Coccidia. Acest parazit este foarte mic în comparație cu alți paraziți intestinali și poate fi ușor ratat, astfel încât trebuie efectuată o analiză fecală foarte aprofundată sau o mai multe analize fecale, pentru ao găsi.

Dacă medicul veterinar vă este preocupat de faptul că pisica dvs. poate avea unul dintre tipurile mai puțin frecvente de cocciditate, cum ar fi Toxoplasma sau Cryptosporidium, Acestea ar putea fi necesare pentru a efectua teste suplimentare suplimentare. O serie de eșantioane de sânge sau fecale sunt adesea luate în aceste cazuri.

Tratamentul Coccidia la pisici

Pentru a trata coccidioza într-o pisică care prezintă simptome, pisica dvs. va avea nevoie de un anumit tip de medicamente anti-parazitare pentru a ucide parazitul. De obicei, un medicament numit trimetoprim-sulfonamidă este prescris și administrat pe cale orală la pisica dvs. timp de aproximativ o săptămână pentru a trata infecția. Probiotice, prebiotice și diete speciale pot fi de asemenea necesare, dar în timp ce Coccidia este un parazit foarte comun în pisici, mulți nu necesită tratament dacă nu prezintă simptome. Cele mai multe pisici par să scape spontan de parazitul pe cont propriu.

Cum de a preveni Coccidia la pisici

Cea mai bună modalitate de a împiedica pisica dvs. de a obține Coccidia este să o păstreze în interior și să nu-l permită să alunge sau să se joace cu șoareci. Dacă aveți mai multe pisici și unul prezintă simptome de coccidii și teste pozitive pentru infecție, asigurați-vă că vă păstrați celelalte pisici departe de cutia de gunoi pe care o folosește pisica infectată. Evitarea hrănirii cărnii uzate de pisică poate, de asemenea, să scadă probabilitatea că va ingera oochisti de coccidia.

Este Coccidia contagioasă pentru oameni?

Comun Isospora Tipurile de coccidii nu sunt o preocupare pentru oameni, dar dacă pisica dvs. este diagnosticată cu Toxoplasma sau Cryptosporidium Puteți fi infectat. Persoanele compromise imune au cel mai mare risc de infecție, dar prin practicarea unor tehnici de igienă bune și eliminarea corectă a fecalelor de pisică puteți minimiza riscul de a contracta aceste boli zoonotice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coccidia la pisici