Alergii la pisici

Pisica scoțiană cu ochii închiși înainte de strănut

Oamenii pot fi alergici la multe lucruri, inclusiv pisicile Dar pisicile pot avea și alergii ale lor. Unele simptome de alergii la pisici pot fi foarte severe, provoacă disconfort și chiar să fie fatale. Știind ce pot avea pisici de alergii, cum să afle dacă pisica ta le are și ce poți face despre ei poate ajuta la prevenirea problemelor.

Ce sunt alergii la pisici?

Sistemul imunitar al unei pisici reacționează dacă este expus la ceva care este alergic la producerea de anticorpi, chiar dacă substanța nu este dăunătoare. Anticorpii trebuie să spună corpului că există ceva atacându-l și de obicei sunt folosite pentru a lupta împotriva lucrurilor cum ar fi infecțiile. Când anticorpii sunt produse ca răspuns la alergeni, ele pot duce la un răspuns sistem imunitar în pisică. Prin urmare, acest răspuns și simptomele expuse sunt denumite alergii.

În funcție de tipul de alergii, este o pisică, simptomele pot varia de la iritant la punerea în pericol.

Semne de alergii la pisici

  • Mâncărime
  • Pierderea parului
  • Respiratie dificila
  • Roșeață sau iritare a pielii
  • Umflătură
  • Strănut
  • Vărsături sau gagging
  • Tuse
  • Wheeting
  • Ochii sau nasul curgător
  • Diaree
  • Mestecând la labe sau coadă

Pisicile cu alergii vor arăta simptome diferite, dar simptomele care afectează respirația sunt cele mai grave. Datorită răspunsului corpului la un alergen, o pisică poate avea dificultăți în respirația datorită umflării feței, gâtului sau nasului. Această umflare poate fi serioasă și poate provoca tuse, mai ales dacă o pisică are deja astm, gagging, wheezing, și chiar colaps și în cele din urmă moarte dacă nu s-au adresat rapid. Oxigenul este necesar pentru viață, astfel încât, dacă o pisică nu poate respira din cauza alergiilor, atunci este o situație care amenință viața.

În plus față de problemele de respirație, o pisică poate avea ochi curbați, un nas curbat și strănut dacă este expus la ceva care este alergic la. Alergenii pot fi iritanți membranelor mucoase și pot provoca aceste simptome.

Mâncărime, căderea părului, roșeața și iritarea pielii și mestecarea la labe sau coada poate fi, de asemenea, văzută într-o pisică cu alergii. Aceste simptome sunt foarte frecvente la pisicile cu purici, alimente și alte alergii de mediu. Alergenii determină iritat corpul și inflamat, ceea ce provoacă o pisică la mâncărime și se mestecă în sine, în încercarea de a ușura disconfortul. Căderea părului și uneori chiar rezultatul rănilor deschise.

În cele din urmă, uneori tractul gastrointestinal este afectat de inflamație și iritare datorită alergiilor. Dacă se întâmplă acest lucru, diareea și vărsături poate fi văzut.

Cauze de alergii la pisici

Există multe lucruri pe care pisicile le pot fi alergice și cele mai multe sunt găsite cu ușurință în și în jurul casei noastre. În unele situații, acest lucru poate face dificilă eliminarea cauzei alergiilor unei pisici.

  • Polens: Arborele, praful, iarba, buruienile, mucegaiul și polenii de mucegai pot provoca alergii la pisici. Aceste alergeni de mediu sunt greu de controlat.
  • Alimente: Alergiile alimentare sunt al treilea tip de alergii cele mai frecvente la pisici. Există multe tipuri de alimente pe care o pisică poate fi alergică, dar proteine ​​animale, cum ar fi puiul, carnea de vită, lapte, pește și ouăle sunt cei mai frecvenți vinovați.
  • Fleas: Cea mai frecventă cauză a alergii la pisici, mușcăturile de purici provoacă pisici să aibă reacții alergice iritante, inclusiv căderea părului, roșeață și mâncărime. Chiar și pisicile de interior pot avea purici.
  • Medicamente: Pisicile pot fi alergice la medicamente, șampoane și alte medicamente.
  • Produse de curatat: Detergenți, curățătorii de podea și spray-urile de dezinfectare pot provoca alergii la pisici.
  • Parfum: Părințele puternice și colognele pot fi iritante în dreptul lor, dar unele pisici au de fapt alergii pentru ei. Alergeni inhalatori sunt cauze comune de alergii la pisici.
  • Fum: La fel ca și alți inhalanți, unele pisici sunt alergice la țigări și alte tipuri de fum.
  • Diferite suprafețe: Țesături, cauciucuri și materiale plastice sunt toate tipurile de suprafețe pe care o pisică poate fi alergică la. Unele paturi, mâncăruri alimentare și covorașe pot fi probleme pentru pisicile care au alergii la aceste suprafețe specifice.

Diagnosticarea alergiilor la pisici

Poate fi dificil să descoperiți ceea ce o pisică este alergică la. Diete de eliminare și studiile de excludere cu diferite produse de curățare, feluri de mâncare alimentare, paturi și medicamente pot fi necesare pentru a descoperi ce cauzează o reacție alergică dacă nu este evidentă. Unele teste de sânge și de piele sunt disponibile pentru detectarea unor tipuri de alergeni.

Tratament

În funcție de tipul de alergie pe care o are pisica dvs., tratamentul va varia. Eliminarea alergenului din mediul pisicii dvs. este ideală pentru tratarea unei alergii, dar este, desigur, nu este întotdeauna posibilă. Ocazional, medicamentele pe termen lung sau terapiile alergice pot fi indicate pentru pisica dvs., în funcție de severitatea simptomelor și de cauza alergiei.

Cum de a preveni alergiile la pisici

Nu există nici o modalitate de a preveni o pisică de a dezvolta alergii, dar puteți adesea să vă ajutați să limitați expunerea la alergeni. Păstrarea unei case curate, folosind gunoi de pisică fără praf și neschimbată, fără a utiliza parfumuri excesive sau deodorizatoare, fără a fuma în casă, folosind preventivi obișnuiți de purici și folosindu-se Materiale metalice sau ceramice și mâncăruri de apă poate ajuta la prevenirea pisicii dvs. să aibă o reacție alergică. Dacă observați semne de alergii în pisica dvs., este mai bine să consultați un medic veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Alergii de pisici. Merck Manual veterinar.

  2. Astmul de feline, ceea ce trebuie să știți. Cornell Feline Health Center, Colegiul de Medicină Veterinară, Universitatea Cornell.

  3. Alergii la mancare. Cornell Feline Health Center, Universitatea Cornell.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alergii la pisici