Ce să faceți dacă pisica dvs. Este fartetă

Pisica care se uita la aparatul de fotografiat in timp ce este detinut de o femeie

Pisicile au trasee digestive care sunt destul de asemănătoare cu un om sau un câine, astfel încât acestea nu sunt scutite de gazele de trecere. Dar dacă o pisică se prăbușește mai mult decât credeți că este normal, poate fi o indicație a altcuiva în interiorul corpului său. Monitorizarea regulată a funcțiilor gastrointestinale normale ale pisicii vă va ajuta să fiți un proprietar mai bun de animale de companie și să știți când pisica dvs. poate avea nevoie de o atenție veterinară.

De ce pisicile fart?

Atunci când o pisică mănâncă alimente, acesta călătorește prin tractul digestiv, astfel încât să poată fi defalcate, nu sunt absorbite substanțe nutritive și apoi ceea ce nu este absorbit este eliminat din corp.

Alimentele pornește în gură, călătorește în jos esofagul și în stomac, intră în intestinul subțire, se duce la intestinul gros și apoi iese din corp sub formă de fecale. În tractul gastrointestinal, excesul de gaz poate fi produs din alimentarea anumitor alimente producătoare de gaz, bolile sau infestații de parazite. Gazul se va construi și va ieși în cele din urmă corpul sub forma unui fart. Aerul înghițit poate duce, de asemenea, la farting sau de râs. Dacă o pisică nu scapă de gaz, presiunea în intestine cauzează disconfort.

Tratamentul fărilor de pisici

Dacă pisica dvs. se prăbușește mai mult decât simțiți că este normal, poate avea o problemă digestivă. În funcție de motivul subiacent al gazului, tratamentele vor varia.

  • Eradicați paraziți intestinali: Dacă pisica dvs. are paraziți intestinali, atunci medicația pentru a ucide invadatorii vor fi prescrise de medicul veterinar. Unii paraziți sunt mai ușor de eradicat decât alții. De-a lungul contrarelor sunt disponibile, dar deoarece nici un medicament nu ucide toți paraziți, este greu de știut dacă alegeți cel potrivit.
  • Evaluați dieta pisicii tale: Unele pisici au mai puține gaze pe alimente umede sau uscate sau să facă mai bine cu diferite ingrediente decât altele. Dietele care conțin cantități mari de alimente producătoare de gaze, cum ar fi legumele sau legumele cruciferate, pot contribui, de asemenea, la motive pentru o pisică care farte prea mult. Comutare alimente poate ajuta la scăderea fartului în pisici.
  • Tratați bolile intestinale: Multe tulburări intestinale diferite pot provoca gaz. Dysbioza sau un dezechilibru al bacteriilor din intestin, este o cauză comună care este adesea corectată cu probiotice. Bolile mai grave includ cancerele și problemele inflamatorii. Diaree, Vărsăturile și / sau scăderea în greutate sunt, de obicei, evidente alături de flatulență în aceste cazuri, cel puțin pe măsură ce progresează boala. Medicamentele pot fi prescrise pentru a combate boala, iar simptomele acesteia pot fi recomandate, iar dietele speciale pot fi discutate pentru a îmbunătăți sănătatea tractului intestinal.

Diagnosticarea problemei

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți dacă credeți că pisica dvs. are prea mult gaze este de a face o întâlnire cu medicul veterinar. Aduceți un eșantion fecal cu dvs. pentru a fi verificat pentru paraziți. Examenul fecal va căuta paraziți precum Coccidia, viermii rotunzi, și hookworms care ar putea provoca gaze excesive. Acesta este un test simplu și de rutină care poate fi făcut și pe o bază anual, mai ales dacă pisica dvs. merge în aer liber.

Dacă paraziți nu sunt motivul pentru farțiune excesivă, pisica dvs. poate avea o boală intestinală, în special dacă sunt prezente simptome suplimentare. O examinare fizică completă va include veterinarul dvs. senzația de intestine pentru a vedea dacă ceva pare să fie anormal. X-raze, ultrasunete, teste de sânge, biopsii și alte diagnostice pot fi necesare. Operația exploratorie este uneori singura modalitate de a prelua eșantioanele adecvate și de a vizualiza tractul intestinal odată ce alte metode de diagnostic au fost epuizate.

Dacă pisica dvs. are o factură curată de sănătate, atunci ar trebui să vă uitați la dieta sa. Întrebați-vă: a existat o schimbare dietetică recentă sau o indiscreție? Ți-ai schimbat mâncarea sau tratează mâncarea pisicii? Pisica ta a intrat în ceva ce nu ar fi trebuit să mănânce? Oricare dintre aceste lucruri poate provoca gaze excesive. Dacă pisica dvs. obține în mod regulat diferite tipuri de alimente, luați în considerare păstrarea unui jurnal alimentar pentru a urmări relația dintre dietă și gazul pisicii dvs.

Cum de a preveni farturile de pisici

Cea mai bună modalitate de a păstra farturile pisicii dvs. la un minim este de a hrăni o mâncare de calitate a pisicilor care este de acord cu pisica dvs. și pentru a minimiza modificările dietetice. Administrarea regulată a probioticelor poate, de asemenea, să ajute. Evitați hrănirea elementelor care conțin lactoză, cum ar fi laptele, și ia-ți pisica în verificarea regulată cu medicul veterinar pentru a prinde problemele intestinale mai devreme. Administrarea regulată a preventivilor paraziți intestinali este, de asemenea, recomandată în multe cazuri.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Yao, Chaoqun și Liza S Köster. Tritrichomonas Fetus Infecție, o cauză a diareei cronice în pisica domesticăCercetare veterinară, vol 46, nu. 1, 2015. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13567-015-0169-0

  2. Verbrugghe, Adroni și Myriam Hesta. Pisici și carbohidrați: fantezia carnivore?Științe veterinare, vol 4, nu. 4, 2017, p. 55. MDPI AG, DOI: 10.3390 / VETSCI4040055

  3. Boala intestinală inflamatorieColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să faceți dacă pisica dvs. Este fartetă