Diaree în cobai

Roșu guinea porc pe fân în căutarea

Diareea este o problemă comună în multe tipuri diferite de animale de companie și porcușori de Guineea nu sunt excepții. Scaunul moale, neformat nu este doar dificil de curățat, dar poate indica o problemă serioasă în CAY. Știind ce ar putea provoca această diaree și modul în care este tratat în condiții de siguranță vă poate ajuta să vă păstrați porcul de guinee sănătos și curat.

Ce este diareea în cobai?

Diareea este definită ca scaun liber, neformat sau apoasă. Apare de mai multe ori pe zi și spre deosebire de excrementele de porc cu guinee, diareea este dezordonată, mirositoare și anormală.

Semne de diaree în cobai

Semnele clinice

  • Pelete fecale libere, moi sau neformate
  • Capătul spate murdar
  • Paturi murdare
  • Miros neplăcut
  • Ochii scufundați

Dacă nu vedeți peletele obișnuite, formate pelete fecale în cuștile Guineei, puteți găsi în schimb o materie fecală construită pe capătul său din spate. Diareea nu scade cu ușurință dintr-un porc de guinee ca o poop normal și va rămâne la blană și picioare. Acest lucru creează rapid un capăt din spate murdar, în plus față de un miros murdar. Unele pelete fecale moi, libere sau neformate pot fi observate în cușcă, dar cobaiii cu diaree au adesea paturi murdare. Peletele obișnuite fecale nu se înmoaie în pat, așa cum face diareea apoasă. În cele din urmă, dacă diareea nu este abordată, deshidratarea poate apărea cu ușurință, rezultând că ochii care apar să fie scufundați în cap.

Cauzele diareei în cobai

Porcii Guineei pot dezvolta diaree datorită unei varietăți de lucruri. Unele dintre cele mai frecvente cauze includ:

  • Dieta necorespunzătoare - Dacă un porc de guinee nu este oferit și mănâncă o dietă adecvată, poate rezulta diaree. Un dezechilibru al bacteriilor bune în intestin, hipovitaminoză, exces de apă și o lipsă de fibre poate provoca scaune să fie curgătoare.
  • Infecție bacteriană sau virală - Infecțiile pot perturba un intestin sănătos și pot provoca diaree în cobai dacă devin o problemă sistemică. Problemele respiratorii, overgrowth de bacterii în intestin și chiar răni infectate care merg fără tratament pot provoca diaree.
  • Infecția parazitare - În timp ce paraziții intestinali nu sunt frecventați la cobaii, ele pot fi infectate cu paraziți externi precum Mange și păduchi. Acești paraziți pot fi enervante sau chiar dureroase pentru porcul dvs. de guinee și le determină să fie stresați și dezvoltați diaree.
  • Stres - În timp ce orice boală sau infecție poate provoca stres pe un corp, există și stresoare de mediu care pot provoca diaree. Noii colegi, alte animale de companie, copii sau zgomote în afara cuștii, mișcările, schimbările de temperatură, iar alte lucruri pot determina scaunele din cobai să fie moi și nu se formează bine.
  • Alte boli -Diferitele tipuri de cancer și alte boli pot avea ca rezultat diaree în funcție de modul în care afectează porcul dvs. Guineea.

Tratament

Pentru a trata diareea, va trebui să cunoașteți motivul care stă la baza acestuia. Dieta poate trebui să fie corectată prin adăugarea în vitamina C sau mai multă fibră, s-ar putea să fie eliminate, iar infecțiile, paraziții și bolile pot necesita diverse medicamente. Fluidele pot fi, de asemenea, necesare dacă porcul dvs. Guineea este deshidratat din cauza diareei.

Veterinarul dvs. poate avea nevoie să ruleze unele teste după efectuarea unui examen fizic pentru a determina motivul diareei dacă nu este în mod evident legat de dietă sau de mediu.

Cum de a preveni diareea în cobai

Guineea ar trebui să mănânce Diete bogate în fibre, împreună cu legume întunecate, cu frunze, pentru a menține un intestin sănătos și pentru a evita diareea. Dieta inadecvată este un motiv comun pentru diaree, dar și una foarte evitabilă.

Cască de cobai de cobai ar trebui să fie ținută departe de schițe pentru a le împiedica să se îmbolnăvească împreună cu evitarea zonelor în care pisicile, câinii și alte animale de companie care le pot determina să se simtă frecvente. Cuști ar trebui, de asemenea, să fie curățate în mod regulat pentru a evita un mediu murdar care ar putea provoca o infecție.

New Guineea de porci ar trebui să fie în carantină timp de cel puțin o săptămână înainte de a fi introdus porcilor dvs. mai în vârstă. Acest lucru poate ajuta la prevenirea împrăștierii paraziților care pot accentua un porc de guinee și poate rezulta în diaree.

În cele din urmă, dacă porcul dvs. Guineea nu acționează în mod normal sau a avut diaree recurentă mai mult de o zi, duceți-l la medicul veterinar cât mai curând posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree în cobai